@ Ray
wat dan wordt vervolgd met een slappe uiteenzetting over financieringsmodellen die zo uit een syllabus Economie overgepent kan zijn.
Hier is een citaat niet voor nodig, nog het putten uit economische literatuur, het gaat puur om het kennen van de markt van je moederconcern...
Op je stelling wil ik best ingaan.
Wat als het bedrijf nu in publiek bezit over zou gaan en een groep investeerders besluit dat het voor de winstgevenheid beter zou zijn als er minder hoogwaardige (en dus dure) ingrediënten gebruikt zou gaan worden?
Ik zou wel eens willen weten wie er allemaal aandeelhouder zijn van Melaleuca? Ook binnen deze club staat het pleasen van de aandeelhouders hoog in het vaandel, helaas voor jouw zul je nooit deel uitmaken van dit selecte gezelschap.
De vraag is dan ook, hoe maak je je stem dan kenbaar? Niet via de email, zoals jij doet voorkomen, ik heb ook de mail adressen van verscheidene CEO's en CFO's van bedrijven in Europa, maar heb via deze inferieure weg toch weinig in de pap te brokkelen.
Dus dan blijft de vraag, wat is het voordeel van een private onderneming boven een beursgenoteerde? Een beursgenoteerde geeft in ieder geval nog de mogelijkheid stemrecht te verwerven, wordt dit dan nog gegroepeerd in een vereniging, dan heb je meer invloed dan menig CEO, zeker binnen de amerikaanse business cultuur.
Waar het stemrecht van grote private investeerders of groepen investeerders zeer hoog wordt aangeschreven.
dat het voor de winstgevenheid beter zou zijn als er minder hoogwaardige (en dus dure) ingrediënten gebruikt zou gaan worden? Komt dat dan ten goede van de klanten? En wat als ze nu wel zouden toestaan dat mensen volume kopen en product op voorraad nemen omdat dat de omzet van het bedrijf ten goede zou komen? Zou dat ten goede komen van de business bouwers?
Helaas voor jouw, JA, als dat het bedrijfsbelang dient, dan zullen ze dat kunnen door drukken.
Echter je moet niet vergeten, dat jij geen integraal deel uitmaakt van het bedrijf, je bent namelijk de reclame zuil van het bedrijf, jullie groep is dan ook de laatste die wordt meegenomen in het geheel, zeker in America.
Als dergelijke maatregelen de omzet van het moederbedrijf vergroten, dan zal dat een mogelijkheid kunnen zijn. Immers, het draait om het moederbedrijf, niet om jullie, jullie zijn de marketingtool. En daarbij komt dat werknemers in America al vrij snel worden ingeruild, laat staan mensen die niet eens onderdeel zijn van de hoofdstructuur!
De enige 2 redenen dat een bedrijf naar de beurs gaat zijn:
1. ze hebben geld nodig (Melaleuca heeft géén schulden)
2. de oprichters worden inhalig en willen snel cashen
Heeft Melaleuca geen schulden? Heb je hun financial statement gezien? De meeste ondernemingen, zeker die met miljoenen omzetten hebben schulden. Het aantrekken van vreemvermogen is vaak goedkoper, dan het uitgeven van eigen middelen.
Hoe wordt alle onderzoek gefinancierd bij Melaleuca? en hoe worden de FDA approvements gefinancierd?
Nee, Thunder, laat het management van Melaleuca mooi het bestuur over het bedrijf zelf houden. Dat doen ze al 21 jaar op een uitstekende wijze. Stemrecht heb ik inderdaad niet, maar wel directe emaillijnen naar het topmanagement binnen Melaleuca (o.a. McKay Christensen en Fernando Pargas).
Zoals ik al zei, dat zegt dus niks over jouw invloed op het management, ik heb ook dat soort mail adressen.
Ik vraag mij in het bijzonder af, hoe inzichtelijk de bedrijfsstructuur is en met name de financiele cashflows...
Ik heb namelijk het idee, dat de cijfers over de terugflow naar de mensen in het MLM netwerk minder hoog zijn dan jij pretendeerd en dat het gros van het geld blijft hangen op het hoofdconcern..