LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
nonnie
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 mar 2006 21:30

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door nonnie »

Wat een zooitje he bij de mensen die zogenaamd liefdevol hondjes en katjes fokken. Maar deze zeer kwalijke handel in dieren bestaat al jaren. Iedereen doet net of dit van de laatste tijd is. Dat dieren onder erbarmelijke omstandigheden worden gehouden en gefokt wel dat zal gewoon zo blijven zolang die geitenbreiers uit Den Haag er niets aan doen.Ik weet niet of er iemand is die wel eens naar Animal Planed kijkt
maar daar doen ze het wel even anders.In grote delen van bv Amerika
worden de dieren meteen in beslag genomen nadat ze een waarschuwing hebben gehad. Deze stakkers worden dan opgevangen in klinieken. Tegen de eigenaar word in de meeste gevallen aktie onder nome. Er staan daar ZEER hoge boetes EN GEVANGENISSTRAFFEN op. Ze bergen die mishandelaars gewoon op!!!!! Maar wat gebeurd er hier??? Helemaal NIETS!!!!! Er word alleen maar gepraat en gepraat. Het moet allemaal een eeuwigheid duren voordat er misschien is een keertje wat gebeurd.Maar ondertussen zitten die dieren hier weg te kwijnen. Schande Schande!!!!! Het word voor de mensen die zo met dieren omgaan en alleen voor de poen een stuk minder aantrekkelijk als er hele hoge boetes en gevangenis straffen op komen te staan. En meteen registreren zodat ze nooit meer in de dierenhandel mogen en kunnen komen. Zou het nu niet eindelijk eens tijd worden dat er zo spoedig mogelijk een wet komt die de inspecteurs van o.a de dierenbescherming deze bevoegdheden gaat geven?? Dan kunnen ze in samenwerking met de politie inbeslagname en arrestatie's verrichten. Want wees nou eerlijk het is toch te gek voor woorden dat het op de tv komt en iedereen zit zo'n beetje te kokhalsenen met allerlei goedbedoelde gedachtes in hun hoofd wat je zelf graag met dat soort mensen zou doen , maar de mensen en camera ploeg vertrekt weer en die dieren moeten gewoon blijven zitten waar ze zitten. En ze kunnen gewoon doorgaan met hun praktijken. JAMMER!!!!!!!

Hond2
Berichten: 129
Lid geworden op: 31 aug 2005 13:28

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door Hond2 »

Michel1111
Onderwerp: Puppykennel Baarle Nassau



Onlangs hebben wij een beaglepup bij de puppykennel in Baarle Nassau gekocht. Het is een schat van een beest maar was in het begin angstig en werd binnen de garantietermijn van 10 dagen ziek. Hoesten en overgeven. We hebben contact opgenomen met puppykennel en zij stuurde ons conform de voorwaarden naar de dierenarts in Turnhout. Bij de dierenarts zijn we goed geholpen. Onze pup heeft antibiotica gehad en norit tegen diaree. Na een aantal dagen was onze pup er weer bovenop. De kosten van de dierenarts zijn volledig vergoedt door de puppykennel. Het was ons destijds niet bekend waar en hoe je het best een hondje kan kopen. Wij waren wel op de hoogte dat puppykennel een handelaar was. Wij adviseren goed navraag te doen bij de handelaar danwel de fokker wat de herkomst is van de hond. Onze hond maakt het goed, mocht deze toch uit het oostblok komen dan vraag ik me af of dit dan een miskoop is geweest, ook met een hond uit Nederland kan iets mis zijn, alleen is het risico minder groot waarschijnlijk.
Michel,deze puppykennel *braaksmiley* bestaat al heel lang en is zo ongeveer een van de ALLERSLECHTSTE adressen waar je een hond kunt kopen.
Dat ze jou zo goed hebben geholpen komt hoogstwaarschijnlijk doordat ze via het geruchtencircuit hadden vernomen van de Tros-opnames en aldus proberen te redden wat er te redden valt.Over het algemeen worden de mensen bij dit figuren heel slecht behandeld en kan de zieke hond die ze verkopen ze geen bal schelen.
Kortom: jij en je hond hebben het geluk gehad dat vele voorgangers niet hadden.
En ja,je hond is een miskoop geweest in de zin van het in stand houden van deze walgelijke handel.

showgirl
Berichten: 539
Lid geworden op: 24 feb 2006 15:42

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door showgirl »

alleen is het risico minder groot waarschijnlijk.
nou al is het risico minder groot, misschien moet je dan maar eens aan de omstandigheden van de moederhond denken, en de manier waarop de pups gehaald worden. misschien dat dat jou blinde ogen eens opent?


weer een geweldige uitzending van trosradar.
tranen in mijn ogen dat mensen zo makkelijk over de dieren praten.
''een aantal gingen kapot'' zegt DAVE uit FRIESLAND.
kapot , in plaats van overleden. :cry:
het vervoer naar nederland, het overenten, het ziek zijn van de pupjes,
TE jong, dode pupjes in een vriezer, zieke pupjes achterin in een hok. :cry: het heeft op mij weer grote indruk gemaakt.

het is mij ook wel duidelijk geworden dat ook hier, op dit forum, mensen zullen zijn die zich bezig houden met de puppyhandel.
ze wisten immers heel goed dat ze met RADER te maken hebben.
meteen al, ze zien een camera en ze weten al genoeg.

alle positieve berichten die hier dus nog geplaatst worden over puppyfabrieken, over marktplaats over een handelaar verwijs ik naar het rijk der fabelen omdat ze 9 van de 10 x geplaatst zullen zijn door de handelaar.
mocht ik er 1 x naast zitten, dan is hij geplaatst door iemand die alleen maar aan zichzelf denkt, en niet aan het instand houden van de handel door daar in zo'n winkel, bij zo'n handelaar, een pupje te kopen.

Patries1
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 mar 2006 09:25

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door Patries1 »

Mijn moeder heeft in Almere een Jack Russell pup gekocht.
Niet voor €80,- maar voor € 500,- ( Het arme beestje was meteen al ziek. Werd naar Amsterdam gestuurd (wie betaald de reiskosten) Zonder resultaat dus maar in Almere naar de dierenarts en die constateerde oormijt en ooronsteking(alles zelf betaald). Ook was het een angstig beestje. Het gaat nu redelijk met hem wel heeft hij veel darm problemen. Het is verder een lief beest. En een ziek kind doe je ook niet zomaar weg dus een hond ook niet. Maar als wij van tevoren hadden geweten dat de Dierenwinkel in Almere zo handelde hadden wij nooit daar een hond gekocht. En om nou te zeggen dat het goedkoop was :? Ze zitten ook achter het raam en je wordt er naar toe getrokken al die puppies bij elkaar zijn erg lief en mijn moeder ging overstag.
Zelf heb ik een hond uit het dierenasiel in Almere en dat is een geweldig beest voor € 100,- gechipt en al. Mijn voorkeur gaat dan ook naar dieren uit het asiel. Deze zijn niet altijd vals wat mensen vaak denken. Mensen nemen vaak een pup en weten niet wat dit in houdt en worden dan vervolgens op straat gezet. Ook daar zou wat aan moeten gebeuren

whitecat
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 mar 2006 11:18

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door whitecat »

wij hebben zelf ooit een hond van een brood fokker gehad het hondje was altijd ziek en zat toen we hem kregen vol met vlooien en wormen het hondje is naderhand ook gestorven aan de gevolgen aan de worm infectie de dierenarts zij dat het hondje zo onder de wormen en anderen ziektes zat dat hem hebben moeteen laten inslapen nu heb ik sinds negen jaar een beagle die wel van een goede erkende fokker komt ik vind dat er eindelijk iets aan gedaan moet worden zodat deze mensen dit niet ongestrafd kunnen doen want je krijgt bij de broodfokkers geen gezondheidsverklaring dat de pup niks mankeerd want bij dit soort mensen is de omzet belangrijker dan de gezondheid van het hondje ik gaadus liever naar iemand met ervaring dan naar een broodfokker advertensies op internet over puppys vertrouw ik ook niet zo want je kunt veel schrijven of het waar daar kom je later pas achter dus neem beter contact met een erkende fokker dan kun je altijd terecht als vragen heb over de pup p.s. heb nou nog altijd contact met de fokker van beagle ook al is ze negen jaar oud vind dat de politiek deze praktijken moet verbieden[/b]

jerry1
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 mar 2006 11:49

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door jerry1 »

Ik wil ook even reageren op de uitzending over de hondenhandel.
Waarom wordt een land als Hongarije belachelijk gemaakt?
Komen die fokkers hier in Nederland dan niet voor?
Heb zelf een paar fantastische honden, waarvan er 2 uit Hongarije komen. Ik kan alleen maar zeggen dat die mensen daar wie ik getroffen heb heel veel hart voor hun hond hadden. Ze waren in prima conditie, de schuur waar de moeder en de pups zaten was heel erg netjes. Ook konden ze lekker buiten zijn in een ren van 5 bij 15 meter. De moeder hond zag er prachtig uit, zeker geen teef "die na 4 weken al weer zwanger was". Kan al helemaal niet. Wij hebben onze hond op de leeftijd van 8 weken gekregen. De pup had ook al zijn inentingen gehad en had een paspoort. We zijn nog wel even naar een dierenarts geweest daar, een heel aardige man met heel veel liefde voor honden, die zei dat de hond in prima conditie was.
De andere hond die we er gekocht hebben, in een ander deel van het land, is ook een prachtig dier geworden. En die mensen deden eigenlijk met tranen in hun ogen hun laaste pup weg.
Ook heb ik hier een Berner Sennenhond die ik in Nederland gekocht heb met een stamboom. Na 1 jaar ging ze kreupel lopen. Naar Wageningen geweest naar een dierenarts, moest geopereerd worden aan haar elleboog. Daarbij had ze ook nog eens een ernstige vorm van HD. De verhalen die ik daar hoorde, daar gingen mij de haren van overeind staan. Zij vertelde dat er in Nederland bijna geen "goede" Berner Sennenhond te koop was, ook niet via de Hondenvereniging.
Hoezo beter een pup uit eigen land dan uit Hongarije.
Die mensen moeten daar al met heel weinig zien rond te komen. En de reacties op het land zijn heel negatief. Kijk als ik in Nederland rond ga kijken kan ik ook wel zulke fokkers vinden. En daar wordt niet over gepraat in de uitzending. Ook kan een moederhond na 4 weken niet weer zwanger zijn, want een hond is 2 keer per jaar loops.
Dus eigenlijk vindt ik moet je voor je iets uitzend wel goed weten wat je uitzend.

xantia-sx
Berichten: 35
Lid geworden op: 01 mar 2004 20:57

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door xantia-sx »

Ook kan een moederhond na 4 weken niet weer zwanger zijn, want een hond is 2 keer per jaar loops.
dat hangt er vanaf wanneer ze begonnen zijn met die 4 weken te gaan tellen. Wanneer een teef pups gekregen heeft en de pups zijn afgespeend kan die periode best. Het gebeurt regelmatig dat de pups net de deur uit zijn en moederhond alweer loops is.

Ik vind overigens wel dat je heel makkelijk aan het verhaal voorbij gaat!
een HOND VAN 2,5 jaar die al VIJF nesten heeft gehad....????

Dat houdt in dat die hond vanaf de eerste loopsheid elke loopsheid gedekt is! Een hond wordt gemiddeld de eerste keer tussen de 6 en de 9 maanden loops daarna is het gemiddelde elke 6 maanden je hoeft geen rekenwonder te zijn dat dat arme hondje nooit geen rust heeft gehad!

Je hebt het misschien getroffen met die 2 fantastische honden van je ... en dan kan naar mijn mening de schuur er nog zo netjes en schoon uitgezien hebben. Maar ik vraag me af wat zo'n fokker aan socialiseren doet????

Molly3
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 mar 2006 12:46

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door Molly3 »

Ik wil graag reageren op het commentaar aangaande de radar uitzending over illegale hondenhandel. Ik heb deze zelf niet gezien, maar ik wil er graag op wijzen dat deze handel tussen West- en Oosteuropa niet alleen in Nederland actueel is, maar ook in landen als Denemarken.
In Denemarken heeft bijna 1 op de 2 gezinnen een hond. EEn hond is hier bijna een statussymbool aangezien goed gefokte dieren erg duur zijn. De vraag naar puppies is echter zo groot dat er een grote hondenmarkt is ontstaan in vooral Polen. De dieren daar leven eveneens onder embarmelijk omstandigheden. Zo zijn teefjes vaak ondervoed, moeten te veel nestjes geven en te kort achter elkaar en zijn hun veblijven te koud en/of te vuil.
Mijn suggestie is dat alle dierenorganisaties de handen samen slaan en gemeenschappelijk actie ondernemen. Daarnaast zou het misschien goed idee zijn om de hondenhandel in Europees verband aan te pakken zodat er een grotere druk gelegd kan worden op de regeringen in Oosteuropa. Voorts zouden mensen die graag een hond willen misschien is kunnen gaan kijken in de overvolle asiels. Er zijn duizenden oudere honden die ook graag een lief baasje willen hebben en net zo leuk kunnen zijn als een puppie.

bartmarle
Berichten: 6
Lid geworden op: 14 mar 2006 16:27

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door bartmarle »

wij hebben begin vorig jaar een golden retriever puppy gekocht in
hall bij eerbeek. achteraf bezien was dat een ware miskoop. is een echte broodfokker. puppy's worden gelijk bij de moeder weggehaald.
was een mooi beestje, maar op de puppy cursus ging het al mis.
hij wou absoluut niet luisteren en was erg dominant. later kreeg hij nog e.d. is geopreerd door onze doerenarts. hebben gelukkig wel het aankoopbedrag retour gekregen, maar dat ging niet vanzelf. we zijn met de rontgenfoto's naar hall gegaan. de fokker kon ook wel zien wat er mis was(hij had er voor geleerd) zei hij. maar hij zag niks. toen belde hij zogenaamd zijn dierenarts maar die was er natuurlijk niet. toen bleek dat hij wel 150 puppy's per jaar fokte. wij hebben in januari de golden retriever naar het asiel gebracht op advies van een gedragsdeskundige, want hij begon bijtneigingen te krijgen t.o.v. ons kind

Marieta
Berichten: 182
Lid geworden op: 08 jun 2005 15:13

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door Marieta »

http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp ... speed=_med


Kijk hier maar eens een keer. Ik denk dat dit dicht tegen de werkelijkheid aanzit van ook hier in Nederland.

Als het al niet hetzelfde is, wat ik denk van wel.

Groetjes Marieta

gekko1
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 mar 2006 14:01

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door gekko1 »

Heeft iemand slechte ervaringen met rashondenfokkerij Acantus in Belgie? Ik bedoel dan ook echte ervaring door aankoop van een hond aldaar?

reintje vitesse
Berichten: 959
Lid geworden op: 20 mei 2005 18:58

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door reintje vitesse »

was een mooi beestje, maar op de puppy cursus ging het al mis.
hij wou absoluut niet luisteren en was erg dominant. later kreeg hij nog e.d. is geopreerd door onze doerenarts. hebben gelukkig wel het aankoopbedrag retour gekregen,
Zak dat je er rondloopt, jij deugt net zo min als die fokker en jij bent absoluut geen dier/hond waard ennuh nou druk ik mij nog heeeeeel, heeeeeel netjes uit :x :x :x :x
wij hebben in januari de golden retriever naar het asiel gebracht op advies van een gedragsdeskundige, want hij begon bijtneigingen te krijgen t.o.v. ons kind

Leer eerst dat kind van jou maar eens opvoeden voor je aan een dier begint z akkenwasser :twisted: Sorry maar op figuren zoals jij bent maak ik mij echt kwaad, looser dat je bent :shock:

kazana
Berichten: 170
Lid geworden op: 18 nov 2005 18:59

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door kazana »

Bartmarle ooit eens nagedacht VOOR je aan een hond begon en je kind deed NATUURLIJK NIKS, trok niet aan z,n staart,stoorde hem niet in z`n slaap enznenz...

Je bent helemaal geen dier WAARD[/quote]

Rasje34
Berichten: 614
Lid geworden op: 05 dec 2005 19:28

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door Rasje34 »

En Bartmarle? Wanneer komt er weer een leuk puppy-hondje in huis, omdat "de kinderen dat zo leuk vinden"....Bah, hier kan ik dus ook ontzettend pissig om worden :evil:

showgirl
Berichten: 539
Lid geworden op: 24 feb 2006 15:42

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door showgirl »

Dus eigenlijk vindt ik moet je voor je iets uitzend wel goed weten wat je uitzend.
gunst, waarom krijg ik nou het donkerbruine vermoeden dat ze bij een programma als Tros Radar heus wel weten waar ze over praten :roll:
misschien ben je zelf wel een ietsie pietsie naief.
Heb zelf een paar fantastische honden, waarvan er 2 uit Hongarije komen. Ik kan alleen maar zeggen dat die mensen daar wie ik getroffen heb heel veel hart voor hun hond hadden.
op 1 of andere manier heb je dat probleem in nederland nou ook, ze kopen bij een broodfokker een hondje, het was toch zo'n eerlijke man/vrouw... en achteraf :evil:

De pup had ook al zijn inentingen gehad en had een paspoort. We zijn nog wel even naar een dierenarts geweest daar, een heel aardige man met heel veel liefde voor honden, die zei dat de hond in prima conditie was
kennelijk heb je toch niet zo heel goed geluisterd naar het programma.
pups worden veel jonger verkocht dan de papieren vertellen.


maar waarom promoot je eigenlijk de handel uit het buitenland?
heel misschien dat jij het nou getroffen hebt, maar er zijn er nog veel meer die het niet getroffen hebben. jammer dat je daar niet bij stil staat.

showgirl
Berichten: 539
Lid geworden op: 24 feb 2006 15:42

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door showgirl »

achteraf bezien was dat een ware miskoop.
Hoe Kan Je Dit Nou Zeggen Van Je Eigen Hond. :shock:

is een echte broodfokker. puppy's worden gelijk bij de moeder weggehaald.
goh, l*llig dat je daar achteraf pas achter komt zeg... :roll:
wij hebben in januari de golden retriever naar het asiel gebracht op advies van een gedragsdeskundige, want hij begon bijtneigingen te krijgen t.o.v. ons kind
applaus voor de gedragsdeskundige die goed heeft gezien dat jullie NIET geschikt zijn voor een hond.
en kijk vooral niet naar je eigen fouten.

relratje
Berichten: 54
Lid geworden op: 14 feb 2006 14:06

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door relratje »


wij hebben in januari de golden retriever naar het asiel gebracht op advies van een gedragsdeskundige, want hij begon bijtneigingen te krijgen t.o.v. ons kind
Als je hond bijtneigingen krijgt t.o.v. je kind terwijl je hem al langer hebt (begin vorig jaar gekocht, januari naar asiel gebracht dan praat je toch over ongeveer een jaar), dan zal het heus niet alleen aan de hond liggen!!!! Mijn hond heeft ook een keer naar mijn pete kind gehapt, maar die zat met haar vingertjes in de ogen te prikken. Kijk eerst eens goed naar hoe je kind met een dier omspringt ipv meteen de hond op te ruimen..... en dan volgende week zeker een nieuwe pup want het kind wil dat zo graag :twisted:

Conny1
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 mar 2006 13:49

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door Conny1 »

Op dit forum zitten volgens mij alleen maar mensen die in hun leven nog nooit een fout hebben gemaakt of van een ander niet accepteren dat er van geleerd kan worden! Daar zakt mijn broek nou echt van af. Wij hebben een Dobermann uit de puppykennel in Baarle-Hertog gehaald omdat we graag een dobermann wilde. We hebben op internet informatie ingewonnen over het ras. Toen we hem gingen kopen (overigens 500 euro voor een hond zonder stamboom vind ik behoorlijk hoor en ik weet dat er met stamboom misschien wel 1000 euro voor gevraagt wordt maar ik hoef geen stamboom) was hij heel blij en speels, eigenlijk wat belangrijk is als je naar een pup gaat kijken.
We hadden al een jack russel en dat ging ook heel goed tussen die twee. Op een gegeven moment merkte we dat hij bij het commando af (lig) op zijn rug ging liggen en dat vonden wij wel vreemd natuurlijk maar voor de rest deed hij het eigenlijk heel goed luisterde eigenlijk beter en sneller dan de jack russel. Wij hadden destijds nog geen kinderen maar inmiddels wel en is nummer 2 op komst en sindsdien is hij eigenlijk raar gaan doen naar de omgeving toe. Zonder aanleiding grommend weglopen en het oogwit laten zien. Hij heeft zelfs een aantal keer naar vrienden/kennissen gehapt waarvan wij in eerste instantie dachten dat ze te aanhalig waren naar hem toe terwijl hij wel heel aanhankelijk was hoor maar dan kwam hij zelf wel. Een hond moet zich ook prettig voelen natuurlijk bij vreemden. Tot hij op een gegeven moment ook ander gedrag naar ons toe ging vertonen. Niet direct naar mijn zoontje maar sorry dat ga ik ook echt niet afwachten! Ik heb er heel veel verdriet van want hij hoorde gewoon bij ons gezin maar ik zou het me nooit vergeven als hij mijn kind(eren) wat zou doen. We hebben hem naar een asiel gebracht en daar vertelde ze dat de kennel in B-H al 2 keer is moeten sluiten in Belgie vanwege de vele klachten en dan betreur ik het inderdaad dat wij dat niet wisten en dat ze wel gewoon ergens anders weer opnieuw kunnen beginnen! Ik neem geen hond (huisdier) om er vervolgens net zo makkelijk weer afstand van te doen want dat doet veel pijn!

inge b
Berichten: 59
Lid geworden op: 06 mar 2006 21:10

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door inge b »

Ooit gehoord van www.dobbermanresque.nl daar staan dobbers op die een tweede kans willen (en verdienen) er staan ook 'slachtoffers'bij van broodfokkers zoals die GEK uit baarle-nasau.Mocht je ooit weer een dobber willen kijk daar dan eens (prachtige honden trouwens dobbermannen)

inge b
Berichten: 59
Lid geworden op: 06 mar 2006 21:10

Re: Uitzending Hondenhandel 6-3-2006

Ongelezen bericht door inge b »

sorry moet zijn www.dobbermannpassion.be!

Gesloten