LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
LexT
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 mar 2006 10:14

Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Ongelezen bericht door LexT »

Beste,

Ik heb in dec 2005 een ford focus 1.8 TDCI GHIA gekocht (BJ. okt.2002, 74000 Km.) bij een goede garage bij mij om de hoek.

heden kwam ik erachter dat bij de chromen strip op de achterklep in de bijde hoeken van binnenuit roest aan het onstaan was. blaasjes e.d.

Ik ben naar de ford dealer gegaan ivm 6 jaar garantie op roesten van binnenuit.
Deze zij mij dat de auto niet bij hun is gekocht waardoor er ook geen garantie meer is op roest.

De Focus is altijd door Ford onderhouden en heeft met 64000 zijn laatste grote beurt gehad. Bij aflevering ( 70000 Km ) door de verkopende garage heeft de auto ook een grotebeurt gehad maar deze is niet in het onderhoudboekje afgestempeld. ( wil hij nog wel even doen )

Ongelooflijk, een auto van 4 jaar die van binnenuit begint te roesten en dan geen garantie heeft omdat deze door een niet Ford garage is verkocht.

Het is nog steeds een Ford Focus of moet ik van af nu de auto anders noemen en de Ford logo's verwijderen voor ik door Ford aangeklaagt woord voor het voeren van hun naam op een niet bij hen aangeschafte auto?

Dit is mijn tweede Focus en mijn 6e Ford.

Ik krijg nu wel allemaal reclame en een tijdschrift van Ford dus het lijkt wel een twee strijd!? wel een Ford of niet?

Wie heeft hier ervaring en/of een advies voor?

Aardige Mevrouw
Berichten: 103
Lid geworden op: 17 jun 2005 09:19

Re: Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Ongelezen bericht door Aardige Mevrouw »

Ik heb het al vaker gehoord bij Ford van roest binnen een zeer beperkt aantal jaren.
Je zegt netjes alle boekjes erbij te hebben, dan kun je waarschijnlijk ook wel zien door welke dealer de auto oorspronkelijk geleverd is? Neem daar anders eens contact mee op. Of anders contact opnemen met Ford Nederland (www.ford.nl). Als zij wel reageren, kunt u en passant melden dat de Ford dealer bij u in de buurt niet zo van de meewerkende kant was.
Dat verhaal dat u de auto niet bij een dealer gekocht heeft.......ach laat maar gaan. Roest heeft verder niets met technisch onderhoud van de auto van doen (filters, onderdelen etc.), gaat zo'n dealer vertellen dat hij die plekjes anders bij een grote/kleine beurt inspecteert?
Kijk anders ook nog eens bij de geschillencommissie, misschien dat u via die weg ook nog wat kunt.
Probeer echter eerst de weg via Ford Nederland en leg uw geval goed & duidelijk uit.
Succes!

Reinoud1
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 apr 2006 22:35

Re: Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Ongelezen bericht door Reinoud1 »

Roest heb ik ook gehad. Op de onderrand van alle portieren en op de achterklep (stationwagon). Mijn auto is een ex lease-auto van juni 2000 die ik in 2004 bij een handelaar heb gekocht. Bij de onderhoudsbeurten bij een officiële Ford-dealer is de roestvorming opgemerkt en vervolgens is dit aangemeld bij Ford en onder garantie zijn alle kitranden verwijderd en opnieuw aangebracht. Ook zijn de portieren van binnen roestwerend behandeld. Niettemin is nu na 1 jaar de eerste roestvorming al weer te bekennen. Een auto met een slechte corrosiebescherming maak je nu eenmaal niet zo maar even goed.
Alle lovende berichten over de Ford Focus snap ik dan ook niet. Kwalitatief is het op veel punten een zeer matige auto.

edvard71
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 nov 2006 20:29

Re: Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Ongelezen bericht door edvard71 »

Ik heb een Focus TDI Wagon Ghia uit 2000.
Bij mij is de achterklep 2x vervangen en 3x overgespoten. De roest bij de chrome strip zit er iedere keer weer. Maar ook onderaan de deuren, bij de dorpels, aansluiting tussen dorpel en achterste wielkast, en onderaan de voorste schermen...

Verder ben ik zeer te spreken over deze auto maar roesten kan ie als de beste!

Reparaties in garantie uit laten voeren is zeer moeilijk maar als je doorzeurt lukt het wel... maar ja... na 6 maanden kan je weer op nieuw beginnen!

toyotafan
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 nov 2006 14:51

Re: Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Ongelezen bericht door toyotafan »

gewoon contact opnemen met Ford Nederland of de dichtsbijzijnde Ford-dealer.

edvard71
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 nov 2006 20:29

Re: Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Ongelezen bericht door edvard71 »

Ford nederland wil er niets van weten en verwijst schriftelijk naar de dealer,
De dealer verwijst voor de klep naar Care schadeservice die de reparaties voor Ford heeft uitgevoerd. Care wil er niets van weten omdat het een Ford probleem is... Van het kastje naar de muur dus

Betreft de dorpels zeggen zij dat het niet garantie is, de schermen wijden ze toe aan steenslag (maar ja, behalve rijden op de openbare weg doe ik niets raars met mijn Focus...)
De deuren hebben ze aangetipt, maar ja, de bubbels zijn nog zichtbaar en het is maar een kwestie van tijd voor ze er doorheen barsten...

Jammer he, van zoo'n mooie auto en zo'n bekend merk!!??

ponnie
Berichten: 4
Lid geworden op: 19 dec 2005 21:58

Re: Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Ongelezen bericht door ponnie »

Ik vind dat Ford maar eens met de billen bloot moet want als universeel autobedrijf hebben we alle merken auto,s in onderhoud , maar de Ford Focus spant de kroon wat roest betreft ,
Een Focus van 4 jaar die op meerdere plekken < vooral de kitnaden van deuren / motorkap / achterklep en onder de spiegels > al begint te roesten dat is niet meer van deze tijd !!!!!!!!!!!!!!!!
En ze proberen er op alle vervelende smoejes onderuit te komen
Want reken maar dat ze dit veel geld gaat kosten , en maar goed ook
Mensen doe zoveel mogelijk uw beklag , want hier mag men bij Ford niet onderuit komen , want ik weet zeker dat er heel wat roest-bakken rond rijden , en controleer uw auto maar eens op de fatale plekken !!
En wat ook vreemd is dat de ene dealer wel repareerd en de ander niet

Sometimes
Berichten: 187
Lid geworden op: 24 apr 2006 14:59

Re: Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Ongelezen bericht door Sometimes »

Ford pakt dit soort zaken inderdaad niet goed aan. Heb een Mondeo van bijna 4 jaar oud, en de roest onderaan de deuren is fors (kitranden).

Dat dit gebeurt, is vervelend. Erger vind ik het dat het (als het al gerepareerd wordt) niet goed gedaan wordt. Je leest heel veel over terugkerende roest.

Volgens mij - corrigeer me als ik het fout heb - is dat ook de reden waarom dealers er niet zo happig op zijn om mensen met deze problemen te helpen (komt alleen voor als de auto niet daar gekocht is trouwens).
Ze krijgen van Ford een (te klein) bedrag toegewezen om de roestschade te herstellen, die vervolgens terugkeert. Daar zou ik als dealer ook niet op zitten wachten.

Overigens heb ik tot nu toe geluk; auto niet bij dealer gekocht (bij handelaar), afstempeling lakcontroles is niet perfect (wel bijna), en breng de auto niet naar de dealer (maar naar een Fordspecialist die goede contacten met de lokale dealer heeft).
De schade is ondertussen ingeschat door een autoschadebedrijf, het is nu wachten op de oproep van Ford Nederland voor de mogelijke definitieve inspectie, of de uit te voeren werkzaamheden worden direct goedgekeurd.

Saillant detail: heb met de vorige "eigenaar" (auto komt uit de lease) gesproken, en die vertelde dat de roest er vorig jaar bij de toenmalige beurt / lakcontrole al op zat (beginnend neem ik aan). Van de leasemaatschappij mocht dat toen niet hersteld worden, waarschijnlijk omdat bij de herstelwerkzaamheden geen vervangend vervoer zit, en dat de maatschappij dus geld kost.
De dealer heeft toen dus wel een lakcontrolestempel in het boekje gezet...

singer
Berichten: 24
Lid geworden op: 10 dec 2006 22:16
Locatie: best

Re: Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Ongelezen bericht door singer »

het probleem zit ook niet in de kitranden,maar in de felsnaad,daar is in principe weing aan te doen,zal altijd terugkeren
en idd zelfs vervangend plaatwerk heeft dit probleem

ponnie
Berichten: 4
Lid geworden op: 19 dec 2005 21:58

Re: Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Ongelezen bericht door ponnie »

Wat wel heel frapant is dat een dealer met een schade-afdeling het maar al te graag wil doen .
Je zou zeggen dat deze er dan toch aan verdient ???

singer
Berichten: 24
Lid geworden op: 10 dec 2006 22:16
Locatie: best

Re: Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Ongelezen bericht door singer »

meeste bedrijven doen het liever niet die garantie claims
leveren meestal helemaal niets op

dealer
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 dec 2006 16:13

Re: Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Ongelezen bericht door dealer »

Bij ons in Castricum kunt u kosteloos onder garantie alle roestschades laten herstellen indien de auto hiervoor nog in aanmerking komt. Alle Focussen hebben 12 jaar garantie op doorroesten van binnenuit alsmede de mondeo's vanaf 2001. Bij het onderhoud kijken we altijd naar eventuele roestschades. Het verbaast mij wel dat de ervaringen zo wisselend zijn met de dealers, garantie is garantie dus dat moet gewoon uitgevoerd worden dus ook felsnaadcorrosie. Overigens krijgt u van ons kosteloos een leenauto mee.
MVG
Martijn Kooijman, Forddealer Kooijman, Oude Haarlemmerweg 77a 1901 ND Castricum
tel. 0251-650650, www.kooijman-ford.nl

singer
Berichten: 24
Lid geworden op: 10 dec 2006 22:16
Locatie: best

Re: Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Ongelezen bericht door singer »

Alleen het probleem met de roest is dat die alleen maar oppervlakkig word weggehaald,kit eraf,stralen,kitten en spuiten,roest komt toch weer terug
Roest zit tussen de felsnaden
focwa is er ook mee bezig namens een aantal schadebedrijven

robinmike
Berichten: 7
Lid geworden op: 30 nov 2006 15:01

Re: Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Ongelezen bericht door robinmike »

Hey? dat is raar. Zit ik net te kijken voor een tweedehands achterklep voor mijn verroeste achterklep bij het bekende chromen plaatje bij de kentekenplaatverlichting. Kom ik dit tegen via google. Ik hoop dat ik me ook op garantie kan verhalen. Mijn wagen is uit 2000 en is bij een officiële ford-dealer gekocht. Ik ben benieuwd. Ik zal eerst eens bij mijn eigen Ford-dealer informeren. En anders bel ik even naar Castricum. Die ook hier op de site zijn service verleend zie ik. Toppie :wink: voor deze reactie

rpi36
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 feb 2007 22:42

Re: Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Ongelezen bericht door rpi36 »

Ook ik heb een Focus Ghia met roest op de achterklep. Toen ik de auto kocht (ex-lease) kreeg ik al de tip om netjes ieder jaar een roestcheck te laten uitvoeren door de dealer, de garantie blijft dan netjes doorlopen. Goede tip, want er is al een paar keer wat gedaan. Verder bevalt de auto me prima. Na de zomer van 2008 begon de roest bij de chromen strip opnieuw. De strip snijdt bij gebruik gewoon in de lak van de achterklep. Deze week gaat Ford Nederland bekijken wat er moet gebeuren. Ik ben er verder nog even ingedoken: Er is een Technisch Service Bulletin, uitgegeven door Ford (Nr18/2002) die dit probleem gewoon beschrijft. Bij de reparatie moet kunststof materiaal worden aangebracht tusssen de chromen strip en de achterklep. Ik ben benieuwd....

lappio
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 jul 2009 18:15

Re: Roest ford focus 1.8 TDCI GHIA

Ongelezen bericht door lappio »

Hallo,
Het is natuurlijk logisch dat een chroomlijstje bij staal gaat roesten.
Chroom is een edeler metaal dan staal.
Het chroom zal dan ook het staal aan gaan "vreten" wat zich uit door roest.
Destijds is bij nissan een servicebericht de deur uit gegaan bij de primera met chromen krukken.
Zelfde probleem.
De oplossing is ontroesten, spuiten, en natuurlijk het chroom afdekken met kunststof waar hij bevestigt zit op het staal.
Hierdoor kunnen beiden metalen niet meer in direct contact met elkaar komen en is het probleem opgelost.
Reeds meerdere wagens zo gerepareerd en geen problemen meer ondervonden met garantieklachten.

Gesloten