LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] contactlensspecialist , gediplomeerd of gecertificeerd?

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
lensdrager
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 jun 2006 11:32

contactlensspecialist , gediplomeerd of gecertificeerd?

Ongelezen bericht door lensdrager »

Al jaren kom ik bij Hans Anders voor mijn lenzen.Goede service ook al duurde het even voor je een afspraak kunt maken.In de folders die je in de winkel kon lezen stond dat je altijd door een gediplomeerde specialist geholpen wordt. Nu staat er dat je door een gecertificeerd
specialist geholpen wordt.Wat is het verschil? De wachttijden zijn er niet meer, je wordt nu geholpen door dezelfde persoon die eerder zei dat je een afspraak moest maken mer de specialist. Schijnt het zo te zijn dat je bij Hans Anders in zes!!? weken een specialist bent in het opmeten , beoordelen van lenspassing.(De opleiding is intern 1 dag per week en duurt 6 week) . De eerste keer moest het meisje die daarvoor alleen brillen verkocht naar een collega bellen of het gele vlekje op mijn oogwit kwaad kon!!? Wie weet hier meer van, is dit een normale gang van zaken?

~ellie~
Berichten: 30
Lid geworden op: 24 mei 2005 14:07

Re: contactlensspecialist , gediplomeerd of gecertificeerd?

Ongelezen bericht door ~ellie~ »

Wat precies het verschil is tussen gediplomeerd en gecertificeerd zou ik niet weten. Maar ik weet wel dat ik sinds ik ben overgestapt naar Specsavers een stuk tevredener ben. Daar heb ik écht het idee dat er eens goed naar mijn ogen gekeken wordt. En het gaat er, net als bijd e echt dure opticiens, gewoon wat professioneler aan toe dan bij Hans Anders.


Voorbeeldje Hans Anders (is wel al 5 jaar geleden). Lens was niet goed, verkeerde sterkte. Geen enkel probleem hoor, ik kreeg zo een nieuwe, dit keer de goede sterkte. Maar de verkeerde lens wilden ze wel terug. En wat zie ik: die wordt gewoon terug in een potje gestopt en weer in het rek met lenzen-voor-verkoop gezet :shock: . Dit was dus de laatste keer dat ik voet in een Hans-Anders-zaak heb gezet!!!

Shareena
Berichten: 484
Lid geworden op: 04 okt 2004 15:27

Re: contactlensspecialist , gediplomeerd of gecertificeerd?

Ongelezen bericht door Shareena »

Ik heb mijn lenzen van de Pearle en ben dik tevreden! Namen de tijd voor me, had snel een afspraak en hadden de goede oplossing voor mijn jeukende ogen!

Marscha
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 jul 2006 15:14

Re: contactlensspecialist , gediplomeerd of gecertificeerd?

Ongelezen bericht door Marscha »

Ik heb een tijd terug lenzen gehad van Hans Anders. In het begin ging het best goed. Na een paar maanden kreeg ik steeds meer last van mijn ogen. Ik ging toen terug naar Hans Anders en die zeiden dat ik mijn lenzen een tijdje uit moest doen. Dat deed ik dan ook. Toch kreeg ik weer last van ontstekingen en last aan mijn ogen. Ik vertrouwde het toch niet helemaal.
Later ben ik naar Pearle gegaan en gevraagd of ze mijn ogen eens wilden nakijken. Zij schrokken en zeiden dat ik deze lenzen van Hans Anders gelijk uit moest doen. Ik had een flinke infectie aan beide ogen en moest gelijk naar de huisarts. De lenzen die Hans Anders had aangemeten, waren helemaal niet goed. Ze zaten veel te strak om mijn lens heen en hadden daardoor geen ruimte om te bewegen. Hans Anders had dus totaal verkeerde lenzen aan mij gegeven. Tevens hadden ze de verkeerde vloeistof aangeraden. Ik moest van de huisarts jodiumdruppels gebruiken en voorlopig geen lenzen in anders zouden mijn ogen nog erger kunnen beschadigen. Gelukkig gaat het nu weer goed, maar ik zal nooit meer lenzen bij de Hans Anders bestellen. Het personeel is niet deskundig en aan de service mankeert ook veel.
Kortom ik had geluk dat de mensen bij Pearle wel echte specialisten zijn en daar heb ik dan ook mijn nieuwe lenzen besteld. Deze zijn prima en mijn ogen worden ook geregeld nagekeken.

Rasje34
Berichten: 614
Lid geworden op: 05 dec 2005 19:28

Re: contactlensspecialist , gediplomeerd of gecertificeerd?

Ongelezen bericht door Rasje34 »

Ik schrik hier nogal van :shock: Ook ik draag lenzen van Hans Anders en heb vaak last van mijn ogen (tranen, branden e.d.), maar volgens de "specialist" van Hans Anders komt dat omdat ik mijn lenzen teveel uren per dag in heb. Van de week kreeg ik een brief om nieuwe lenzen te halen, omdat het half jaar bijna om is, maar als ik bovenstaande ervaringen lees, stap ik toch maar mooi naar Pearle.

dagmach
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 mei 2006 19:31

Re: contactlensspecialist , gediplomeerd of gecertificeerd?

Ongelezen bericht door dagmach »

Ja,het is vreemd gesteld met bepaalde beroepen.
Iedereen mag zich opticien of contactlensspecialist noemen.
Je hoeft niet meer te voldoen aan bepaalde eisen,de minister heeft dit een aantal jaren geleden vrij gegeven.
Voorheen was het zo dat je je vakbekwaam opticien mocht noemen als je vier/vijf jaar naar school was geweest (mbo)en met goed gevolg een theorie en praktijkexamen had afgelegd.
Tegenwoordig kan een interne cursus bij een bedrijf er ook voorzorgen dat je een oogmeting mag doen.
Dit geldt ook voor de contactlensspecialist,niet langer is dit een beschermd beroep.
Oftewel,elke bakker,slager mag gewoon een oogmeting doen en contactlenzen aanmeten.
Het spreekt voor zich dat door ondeskundigheid er veel problemen worden veroorzaakt met alle gevolgen vandien.

Wil je zorgvuldig met je ogen omgaan vraag dan of de contactlensspecialis is aangesloten bij de anvc,weet je in ieder geval dat ie goed opgeleid is en kennis van zaken heeft.
Overigens is het beroep van optometrist nog wel beschermd,tegenwoordig hbo-opleiding en in elke goed bedrijf aanwezig.
Vraag er na!!!!

Groet Dagmach

knipoog
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 jun 2006 21:33

Re: contactlensspecialist , gediplomeerd of gecertificeerd?

Ongelezen bericht door knipoog »

Jammer genoeg mag iedereen zich in Nederland contactlensspecialist noemen.
Bij hans anders werken contactlensspecialisten die een door de staat erkend diploma bezitten en lens aanpassers die het vak in +/- 12 dagen geleerd hebben, dit alles om geld te besparen, echte vaklui zijn immers duurder.
Veel van deze lensaanpassers hebben ook nog geen erkend optiek diploma, maar een cursus van een paar week gehad.
Als je niet weet bij wie je terecht komt na het maken van een afspraak
vraag het dan bij de afsprakenlijn(08000075).
Als iedereen dit doet zal hans anders ook inzien dat lage prijzen leuk zijn maar niet tenkoste van kwaliteit moet gaan.

marpet
Berichten: 130
Lid geworden op: 26 jun 2005 00:17

Re: contactlensspecialist , gediplomeerd of gecertificeerd?

Ongelezen bericht door marpet »

Het beste is om bij twijfel een afspraak te maken bij de oogarts. De oogarts zelf adviseerde mij eens in de twee jaar langs te komen. Ik heb zelf een poosje via de contactlensspecialist van de oogarts lenzen gehad. Ik vond dit niet zo praktisch, omdat je niet zo maar even langs kunt komen als er iets aan de hand is. Bij een contactlensspecialist aangesloten bij een winkel kun je altijd even binnenlopen als je iets wil vragen. Toen ik dit aankaartte, werd er wel gevraagd naar welke ik wilde (Federmann). Dit was geen probleem.

Gesloten