LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
pieterse
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 apr 2006 22:02

ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door pieterse »

heeft er iemand positieve of negatieve ervaringen met engelen keukens en/of badkamers?

wootz
Berichten: 22
Lid geworden op: 06 feb 2006 21:53

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door wootz »

Ik ben bij beide zaken geweest.

Ik vond persoonlijk Engelen op spijkenisse een betere zaak.

De verkoperen in Rotterdam (Barendrecht) was erg opdringerig en zat al meteen (2 uur lang) een schets te maken waar wij niet om hadden gevraagd. Wij waren aan het orienteren, en hij wou het meteen al rond maken. Jammer van zijn werk (+prijs was te hoog) want wij zijn weg gegaan en hebben de keuken inmiddels als elders gekocht.

capujohn
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 jun 2006 21:13

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door capujohn »

Wij hebben zeer goede ervaring met Engelen Barendrecht. Onze adviseuze Jolanda was zeer bekwaam, niet opdringerig en werkte liever eerst alles voor ons uit, zonder dat we meteen moesten beslissen. Over de prijs was ze ook eerlijk, nl. geen megakortingen, maar gewoon een reeele prijs. Wat een verademing na een zeer vervelende behandeling bij Brugman Barendrecht. De aflevering van de tegels, meubels en accesoires is erg goed gegaan, ook de loodzware tegels werden gewoon boven gebracht, terwijl dat niet gebruikelijk is.
Wij hebben nu een prachtige badkamer en toiletruimte, die mede door de deskundigheid van Jolanda, onze verwachtingen overtreft. Absoluut een aanrader, Engelen Barendrecht.

D. de Jonge
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 jul 2006 11:37

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door D. de Jonge »

Wij hebben goede ervaringen met een rare bijsmaak overgehouden aan de firma Engelen. Voor wat betreft het inventariseren van wensen tot en met het ontwerpen niets dan lof. We hebben het enkele malen gepresteerd om zonder afspraak op een zaterdagmiddag een hele middag met een adviseur om tafel te kunnen zitten. Uiteindelijk voor onze nog te bouwen woning kwa ontwerp geslaagd voor een keuken, badkamer en omdat ze ook in plavuizen en vloerverwarmingen doen wilden we deze ook en passant meenemen. Uiteindelijk lag er voor meer dan EUR. 46.000,-- aan offertes. M.i. kan dit voortvloeien in een megadeal voor zowel de zaak als de klant, echter kon er nog geen 10% van het totaalbedrag af.

Omdat we her en der al wat huiswerk hadden gemaakt hadden we ontdenkt dat Engelen dus niet echt goedkoop is. Met name de installatiekosten zijn erg hoog. Natuurlijk nagevaagd hoe dit dan precies zit.

Dit verschil wordt veroorzaakt doordat supergekwalificeerd personeel de installatie op zich neemt waardoor er nooit klachten zijn. Daarnaast wordt er een erg hoog service niveau geboden. Men staat dusdanig achter de formule dat er voor klant voor alle problemen van welke aard dan ook en zelfs na enkele jaren een oplossing wordt gezocht.

En toen knapte er iets in mij.

Tien jaar geleden hebben wij namelijk bij hetzelfde filiaal een aantal badkamermeubelen gekocht. Na enkele jaren intensief gebruik raakt er wel eens iets beschadigd (afgebrokkelde lak) of gaat er iets kapot (schuer inde douchebak). Afgelopen 4 jaar zijn wij enkele keren terug geweest bij Engelen en hebben gevraagd wat we het beste konden doen. Zelfs toen wij bij de badkamerspecialist voor de nieuwe badkamer om tafel zaten nog eens nagevraagd wat we het beste konden doen. Telkens hetzelfde antwoord: "Aan de scheur in de douchebak kunnen we niets doen en bij de Gamma hebben ze een een flesje lak waarmee je zelf de beschadiging kunt aantippen".

Service noemt u dat ? En daar moet je ook nog eens voor betalen ? Nog eens een telefoontje aan gewaagd. "Dit is inderdaad niet gebruikelijk binnen ons bedrijf, dit gaan we uitzoeken". "Wij sturen binnenkort nog wel iemand langs die even komt kijken". "Ik kom zelf wel dan wel even kijken na werktijd, u woont toch om de hoek".

Omdat we nog meer dan een jaar de tijd hebben hebben we alles van Engelen in de parkeerstand gezet. Ondertussen elders geslaagd voor de keuken (Tieleman, Spijkenisse), badkamer (Wordt tijdens de bouw gezet) en plavuizen (Wooning). En na meer dan 6 maanden is er nog niemand van de firma Engelen langsgeweest om de badkamer te bekijken.

Terugkomend op de oorspronkelijke vraag, ja, Engelen is een goede zaak maar denk twee maal na en kijk ook eens verder voordat je ergens een handtekening onder zet.

de kok
Berichten: 26
Lid geworden op: 13 jul 2006 22:57

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door de kok »

Wat is dit nu weer voor een verhaal?
U wilt meer dan 10% korting?
Ga dan vooral naar een bedrijf waar men rekening houdt met slimme mensen zoals u.. Lekker eerst alle prijzen opdrijven, zodat u 25% korting of meer krijgt. Wat kunt u toch goed onderhandelen, nietwaar?
Word toch eens wakker en straf bedrijven met een eerlijk verhaal niet.
Die service van Engelen heb ik trouwens wat andere beelden bij, want wij zijn al jaren in het bezit van een keuken en badkamer van hen. Als er eens iets was, stonden ze altijd voor ons klaar.
Ze hangen daar geen flauwekulverhalen op, maar komen gewoon netjes hun afspraken na.

keukenspecialist
Berichten: 640
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

is er nog niemand van de firma Engelen langsgeweest om de badkamer te bekijken.
Ik zou toch ook thuisblijven!

KS


Oke, een berichtje voor D. de Jonge,

Korting van 10%, belachelijk, schandalig. Dat men dat durft. Ik vraag mij alleen af waar die 10% vanaf gehaald zouden moeten worden. Van de netto/netto prijs? Van de uitonderhandelde prijs?

Gelukkig heeft u uw huiswerk gemaakt!

de kok
Berichten: 26
Lid geworden op: 13 jul 2006 22:57

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door de kok »

Wellicht is het handig om, voordat u de uitspraak "belachelijk, schandalig.." doet, eerst het antwoord op uw eigen vraag te krijgen.
Als u écht een keukenspecialist bent, zou enige nuance aanbrengen in uw reactie zeer zeker niet misstaan!

keukenspecialist
Berichten: 640
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

Gelukkig heeft u de beelden nog!

KS

Mr.P
Berichten: 195
Lid geworden op: 01 okt 2005 10:24

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door Mr.P »

Uiteindelijk lag er voor meer dan EUR. 46.000,-- aan offertes. M.i. kan dit voortvloeien in een megadeal voor zowel de zaak als de klant, echter kon er nog geen 10% van het totaalbedrag af.
Wat u niet schrijft is of er inmiddels al gesproken is over korting en of u die 10% nog eens over de nettoprijs wilt hebben.
Of het nu gaat om 4600 of 46000 euro, een bedrijf heeft gewoon een marge nodig om te kunnen functioneren. Van een nettoprijs kan dan gewoon niet nog eens 10% af. Daarnaast, wat voor u een megadeal kan zijn , kan voor de verkopende partij wel dagelijkse kost zijn.

Helaas staren veel consumenten zich alleen maar blind op het percentage korting in plaats van een nettoprijs onderaan de streep.
Twee weken gelden verlies ik een opdracht. De klant meldde mij het volgende " Nee hoor, het eindbedrag is zo goed als gelijk, maar uw concurrent gaf 50% korting op de apparatuur en u maar 40". Snapt u het nog?

Afijn, succes met uw aankoop.

Mr.P.

de kok
Berichten: 26
Lid geworden op: 13 jul 2006 22:57

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door de kok »

De échte keukenspecialist blijkt Mr. P te zijn!

joost28
Berichten: 236
Lid geworden op: 18 jun 2006 15:51

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door joost28 »

Mr.P. Nee, zoiets snap ik ook niet meer… maar het probleem is ook dat b.v. de keukenmarkt erg ontransparant is. Consumenten kunnen moeilijk prijzen vergelijken omdat b.v. kastjes erg van kwaliteit verschillen. Kijk, een apparaat is een apparaat, maar een kastje? En is een gelakt kastje merk A hetzelfde als een gelakt kastje merk B?

Van die ontransparante markt profiteren de zaken zoals Brugman.

Natuurlijk kijk ik naar het totaalbedrag, en natuurlijk interesseert die %’en me geen fluit. En voor een stuk kwaliteit wil ik ook graag betalen…

Ik denk overigens dat er een grote groep consumenten is die liever tijd besteed aan advies en uittekenen/ontwerpen dan eindeloos over een prijs praten. Wij hebben gemerkt dat het eindeloos praten over de prijs bij b.v. Brugman heel vervelend is, het leek wel alsof de keuken langzaamaan door onze keel werd geduwd. Een andere keukenzaak, een zelfstandige zeg maar, neemt bijna eindeloos de tijd om vragen te beantwoorden, uitleg te geven, toch weer een ander merk apparatuur bekijken, een ander blad en zo komen we tot een mooie keuken.

D. de Jonge
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 jul 2006 11:37

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door D. de Jonge »

Uiteindelijk zijn we geslaagd bij een keukenzaak waar ik precies 0.00% korting kreeg over het totaalbedrag. Gewoon een keurig nette en vooral duidelijk gespecifeerde offerte, en vooral keurig netjes geholpen.

Om te bepalen wat een redelijke prijs is voor een keuken kun je het beste op zoek gaan naar de bodemprijs. Dus de offerte naar DKI gestuurd (in eerste instantie met de bedragen weggetyp-ex-d, maar dit werd niet geaccepteerd, men wilde de bedragen graag erbij hebben). Deden exact dezelfde keuken voor ruim 5.000 minder ( +/- 25%).

Verder geen kwaad woord over Engelen, ik heb uitsluitend mijn eigen ervaringen neergezet. Uiteindelijk heb ik voor ongeveer 10.000 minder aanzienlijk meer. Daarnaast heb ik het beloofde serviceniveau niet mogen ervaren.Dus even verder kijken kon in mijn geval geen kwaad.

D. de Jonge
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 jul 2006 11:37

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door D. de Jonge »

Mr. P.,

Het betreft totaalkorting over de standaard offertes. Dus met 15/25 procent korting over de adviesprijzen van de kastjes/apparatuur. en 0% op korting op badkamer, 0 procent korting op plavuizen en vloerverwarming en 10% korting op lijm/voegsel. Wat mij betreft een otaalprijs in plaats van 3 losse prijsjes.

Maar goed, ik kijk met veel plezier uit naar mijn keuken van Tieleman. U als echte keukenspecialist bent vast wel bekend met hun reputatie op het gebied van kwaliteit en service !

Mr.P
Berichten: 195
Lid geworden op: 01 okt 2005 10:24

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door Mr.P »

Ik ken Tieleman alleen van horen zeggen. Zelf kom ik weinig in "die hoek" van het land.
De site heb ik zojuist bekeken. Die laat een keurig verzorgde indruk na.

De reacties na plaatsen horen we ook graag hier.

Mr.P.

drv
Berichten: 23
Lid geworden op: 23 feb 2006 20:25

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door drv »

Tieleman zondermeer een uitstekend bedrijf, in die uithoek kan ik zeker 3 goeie zaken opnoemen waar ik zo naar binne loop voor een keuken.

Op zich is Engelen zich sterk aan het verbeteren dus ik vind dat dit soort zaken zeker een kans verdienen.
Je moet het wel treffen met de verkoper, het kan wel eens zo zijn dat de klik er niet is natuurlijk.

succes

Marco59
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 nov 2010 14:07

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door Marco59 »

Nu is Engelen Failliet. Zijn er gedupeerden? :(

Keukenkennis
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 aug 2011 12:18

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door Keukenkennis »

Quote RTV Rijnmond


Volgens het verhaal op de radio zijn er geen gedupeerde maar dat klopt van geen kanten. Het kan toch niet zo zijn dat er vrolijk een doorstart wordt gemaakt onder dezelfde naam. Dit terwijl er nog heel veel klanten zitten te wachten op spullen die al betaald zijn (waaronder wij). Als zij in de toekomst een klanten bestand willen opbouwen gaat dat zeker niet lukken wanneer ze heel veel gedupeerden achter zich laten. In deze tijd met internet en forums zullen ze niet met rust gelaten worden. Als dit niet wordt geregeld gaat het ons vele duizenden euro's kosten. Bizar toch dat je je tegen van alles en nog wat kan verzekeren (tot en met natuurrampen aan toe) maar als een bedrijf failliet gaat ben je gewoon de l*l. Het zou dus zeker niet slim zijn om een doorstart te maken (onder dezelfde naam nog wel) zonder de gedupeerde netjes te helpen!

echwel
Berichten: 86
Lid geworden op: 27 apr 2010 00:07

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door echwel »

en vergeet niet de gedupeerde leveranciers.volgens insiders is hun 5% van de openstaande facturen geboden.

Opinie2
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 aug 2011 23:03

Re: ervaringen bij engelen keukens r'dam of spijkenisse

Ongelezen bericht door Opinie2 »

Ben bijzonder goed geholpen door Engelen Barendrecht. Heb hier een keuken en badkamer gekocht, de badkamer is beter geslaagd dan de keuken, de verkoper was ook beter naar mijn mening.
De service en monteurs helemaal top.

Hierbij een aantal tips:
1. Laat niet alles vast leggen, wanneer er bijv. pijpjes weggewerkt moeten worden kunnen de monteurs ter plekke een goedkopere, mooiere en betere oplossing verzinnen dan de verkopers.
2. Blijf kritisch, al het meerwerk waar klakkeloos een prijs voor wordt opgegeven is vaak te duur, je kan hier beter een specialist voor laten komen. Mijn ervaring is dat met Engelen hier ook niet over te onderhandelen is.

Heb achteraf nog wel een lekkage gehad, dit was echter niet de fout van de monteur, maar ook dit hebben ze keurig opgelost.

Per saldo zeer tevreden over eindresultaat en service.

Gesloten