LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Reissom enkele weken na boeking ineens verhoogd, mag dit?

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
JMW
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 jul 2006 17:47

Reissom enkele weken na boeking ineens verhoogd, mag dit?

Ongelezen bericht door JMW »

Een paar weken geleden hebben wij een rondreis geboekt met verschillende componenten zoals internationale vlucht, diverse hotels, binnenlandse vlucht.
Nu kreeg ik ineens een telefoontje van het reisburo: in een van de plaatsen waar we hotelovernachtingen hadden geboekt is een groot toernooi in de tijd dat wij er zijn. Alle hotels hebben vanwege dat toernooi de prijzen flink opgeschroefd waardoor deze bijna verdubbeld zijn. Of we dan maar even 280 Euro willen bijbetalen!

Het reisburo zegt dat de reisorganisatie er ook niets aan kan doen omdat het betreffende hotel het blijkbaar in de voorwaarden had staan dat ze de prijzen achteraf konden wijzigen.
Een ander hotel zoeken heeft geen zin omdat alle hotels in die plaats zulke toeslagen berekenen.
Als we dit bij boeking hadden geweten, hadden we ons reisschema gewijzigd, maar dat kan nu niet meer omdat we dan de binnenlandse vlucht moeten annuleren en daar zouden we dan het volle pond voor moeten betalen. We hebben dus gewoon geen keus voor iets anders.
Volgens de ANVR voorwaarden mag een reissom achteraf verhoogd worden ivm o.a. brandstoftoeslagen, belastingen, heffingen. Maar valt die hoteltoeslag hier ook onder?
Kortom: moeten wij deze toeslag betalen of niet?

Laurent
Berichten: 1039
Lid geworden op: 31 mar 2006 20:45

Re: Reissom enkele weken na boeking ineens verhoogd, mag dit?

Ongelezen bericht door Laurent »

Dat is voer voor een jurist, ikzelf zou de hele reis annuleren bij die club en een nieuwe reis met andere route samenstellen, bel eens met ANVR

JMW
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 jul 2006 17:47

Re: Reissom enkele weken na boeking ineens verhoogd, mag dit?

Ongelezen bericht door JMW »

Ik weet niet of dit een rechtsgeldige reden is om te annuleren. De vluchten mogen sowieso niet gewijzigd of geannuleerd worden omdat het een actietarief was. We hebben nog wel zo zorgvuldig gecheckt of alle onderdelen accoord waren voordat we de vluchten definitief gingen boeken, maar ja als je dan zoiets achteraf krijgt...

Hoe kun je contact opnemen met ANVR? Ik kan nergens een telefoonnummer of e-mail van hun vinden.

FG1
Berichten: 29
Lid geworden op: 13 jan 2006 19:25

Re: Reissom enkele weken na boeking ineens verhoogd, mag dit?

Ongelezen bericht door FG1 »

De reisorganisatie mag zich beroepen op de reissom uiterlijk 8 kantooruren na boeking! Dit is volgens de ANVR voorwaarden. Dus als dit later is geweest dat moet de touroperator de kosten voor eigen rekening nemen!

Gesloten