LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Sonja Bakker

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.
krist
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 sep 2006 09:20

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door krist »

Jeetje wat flauw van Radar om als "zomaar een dag uit het Sonja Bakker dieet" de fruitdag te nemen. Totaal niet representatief!
Na deze uitzending kreeg ik meteen mijn bedenkingen bij de geloofwaardigheid van andere onderwerpen van Radar. Niet slim van ze :!:
25 kilo lichter, lang leve Sonja!

Kampenbv
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 sep 2006 17:26

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door Kampenbv »

Beste Lars,

Vreemde reactie van jou! Niet de cardioloog is verantwoordelijk voor de misleiding door Sonja! Toen ik me inschreef was ik natuurlijk niet voldoende geimformeerd over de inhoud van het dieet maar Sonja doet voorkomen alsof haar dieet per persoon bepaald wordt en vragen over medicijn gebruik waren vertrouwen wekkend. het heeft ook allemaal niets te maken met jou ervaringen in de drogist.
Overigens bedankt voor je reactie.
Gr. Bas

pukkie75
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 sep 2006 10:22

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door pukkie75 »

Erg jammer dat een programma als Radar zichzelf zo naar beneden haalt door een item zoals Sonja Bakker. Dat ze een dieet onderzoeken oke maar laat dan ook mensen aan het woord die dat dieet ook volgen en niet alleen een dietiste die het schijnbaar niet kan hebben dat een ander succes heeft met iets dat ze zelf ook hadden kunnen bedenken. Ben zelf ook al naar de dietiste geweest en daar ben ik in een jaar tijd veel geld kwijtgeraakt doordat het oa niet vergoed werd door de verzekering en ik was wel 2 (!!!) kg lichter geworden.
Daar ben ik dus uiteraard mee gestopt. Toen hoorde ik van SB en ben dat eens gaan proberen en met succes!!! Ben nu na 14 weken 10 kg lichter en het is me aan te zien!!! Ik zie er gezonder uit, voel me stukken beter en krijg zelfs complimentjes over hoe ik er uit zie.....

Radar verdiend wat mij betreft ook de KOUDE DOUCHE!!!!

kapoen
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 sep 2006 15:15

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door kapoen »

Hoi Bas,

Sonja zegt dat zei alleen maar gezonde personen een advies geeft over voeding.
Dit klopt, als jij niet eerslijk bent over jouw lichamelijke gezondheid kan zij er neits aan doen. Sonja Bakker is namelijk gewichtsconsulente en geen dieetiste. Het verschil is dat een gewihtsconsulente alleen advies mag geven aan gezonbde mensen. Ik ben zelf net gestart met de cursus voor gewichtsconsulente en dit word mij constant verteld (je mag alleen advies geven aan gezonde mensen).

Als je wilt afvallen en je hebt een lichamelijke aandoening, dan moet je het zoeken bij een gespecialiseerde dietist.

Martientje
Berichten: 9
Lid geworden op: 13 sep 2006 12:12

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door Martientje »

Ik heb helaas het programma niet gezien, had ik het maar eerder geweten. Ik ben zelf dietist en wat ik jammer vind is dat het menu inderdaad onvolwaardig is. Ik ben er 100% van overtuigd dat je er van afvalt, maar dat is naar mijn idee met elk dieet zo dat je volgens de regels volgt. De reden dat je met SB ook afvalt als je de regels wat aanpast is vanwege het lage gehalte aan calorieen. Ik zal SB echt niet gaan afkraken want PR technisch heeft ze het natuurlijk helemaal voor elkaar. Waar ik zelf een tegenstander van ben is merken promoten, maar ik denk dat iedereen zelf inderdaad de merken wel kan vervangen voor goedkopere varianten.

Ik baal er goed van dat dietisten als jaloers worden neergezet, het is wel zo dat wij inderdaad vier jaar gestudeerd hebben en niet zomaar een LOI cursus hebben gedaan. En omdat iedereen SB fan is hier en er mee afvalt mogen deskundigen er geen kanttekeningen bij zetten???? Ik vind dat heel bekrompen.

Dat gezeur dat ze net de fruitdag eruit gepikt hebben, ok dat is inderdaad niet zo netjes, maar ook de meeste andere dagen leveren tekorten. Ik zou er zelf ook echt niet genoeg aan hebben aan die hoeveelheden. En dan las ik ergens je moet 4 pistolers en patat naar binnen werken dus dat is wel genoeg. Ja qua vulling wel ja maar denk je nou echt dat je met patat veel voedingsstoffen binnenkrijgt?

Ik wens iedereen die SB doet veel succes en hoop dat het gewichtsverlies blijvend is!

hharteman
Berichten: 1250
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:28

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door hharteman »

Je kunt de uitzending nog bekijken op de startpagina van Trosradar.
Kijk bij uitzending en je zult de discussie in de vorm van een videofilmpje alsnog kunnen bekijken.

Martientje
Berichten: 9
Lid geworden op: 13 sep 2006 12:12

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door Martientje »

Ik heb zojuist de uitzending bekeken via www.uitzendinggemist.nl

Ik vind dat de dietist absoluut niet negatief is, wel vind ik het jammer dat Sonja bakker zegt dat ze gemiddeld 1300-1600 calorieen per dag heeft want dat is simpelweg gewoon niet zo

mam 3 kids
Berichten: 2
Lid geworden op: 13 sep 2006 13:17

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door mam 3 kids »

Ik heb een gezin met drie kinderen. Ikzelf en de 2 jongste kinderen ( 10 en 13 jaar) hebben overgewicht. Strenge dieten zijn voor kinderen niet verantwoord en ook niet vol te houden. Zeker voor mijn kinderen die toch veel sporten ( hockey en voetbal) en veel buiten spelen. Ze verbruiken veel energie. Ik heb natuurlijk het een en ander thuis geprobeerd. Maar meestal voor de kinderen niet vol te houden. Toen heb ik de 2 boeken gekocht van Sonja Bakker. Ik zag het helemaal zitten om op deze manier aan ieder zijn gewicht te werken.Ik kreeg de kinderen ook enthousiast. Het is zo duidelijk wat er gegeten mag worden. Het gaat vrijwel ongemerkt. Je mag toch veel dingen hebben, zij het met mate. De kinderen vinden het eigenlijk heel goed vol te houden. Zij kijken iedere dag zelf in het boek ( wat op een vaste plaats op de aanrecht ligt) wat ze mogen eten en welke lekker tussendoortje er nu weer op het programma staat.

BELANGRIJK: er staan duidelijke vervangers indien men iets niet lust!

Het avondeten is volgens mijn lijst maar de hoeveelheden worden naar hun leeftijd aangepast. We zijn nu in de 8e week bezig en het resultaat is ernaar: ik: 4 kilo, zoon:6 kilo dochter: 4 kilo. Ik vind het een fantastisch dieet. Heel goed te doen met het hele gezin. HET IS EEN NIEUWE MANIER VAN KOKEN EN ETEN!
Je gaat gezonder en verantwoorder eten. De kinderen zien en merken wat gezonde voeding kan doen met je lichaam. Mijn zoon en dochter zijn nu fitter en activer tijdens het sporten. Het leuke is dat ze het zelf ook heel goed voelen dat het werkt. Het stimuleert om gezond te blijven eten. En ja, er wordt wel eens een keertje gezondigd ( wie doet dat niet), verjaardagen, feestjes zijn geen probleem, ze doen gewoon mee. Zo valt het ook niet op dat ze een dieet volgen.Want mijn kinderen willen niet dat andere kinderen het weten.Bepaalde moeders weten het wel en houden er dan ook rekening mee. Het zondigen corrigeren we met een gezonder tussendoortje ,of een lekker extra eind fietsen of potje voetbal.

Mijn oordeeL: een duidelijk, fantastisch dieet, goed vol te houden voor jong en oud !
Sonja Bakker voor ons ben je een kanjer !!!!!!

Kampenbv
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 sep 2006 17:26

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door Kampenbv »

Beste Kapoen,

Hartelijk dank voor je ondersteunende reaktie. Ik ben namelijk eerlijk geweest tegen Sonja Ze weet dat ik aan hart en vaatziekten lijd. Ze kent mijn medikatie! Maar mijn geld was goed genoeg Dus.....

Gr. Bas

p12345
Berichten: 3
Lid geworden op: 13 sep 2006 16:13

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door p12345 »

Helaas hharteman. U heeft niet goed gekeken. Op http://www.totalcoach.nl vindt je zonder kosten te maken alle informatie die nodig is om gezond af te slanken. Mocht men begeleiding willen dan kan dat.

Dus mensen, neem een kijkje en ervaar het zelf.

Rasje34
Berichten: 614
Lid geworden op: 05 dec 2005 19:28

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door Rasje34 »

Bedankt voor de tip, P12345. Het is een interessante site.

codimo
Berichten: 13
Lid geworden op: 13 sep 2006 17:08

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door codimo »

Het gaat er bij SB om dat je je eetpatroon veranderd. En wat is zo gemakkelijk met dit boek? Ik vind het een leidraad om gezonder te gaan eten. Tuurlijk doe je niet alles precies zoals het erin staat. Als je man zwaar lichamelijk werk doet, kan je niet met zo weinig toe. Maar ik moet eerlijk zeggen, ik heb nog geen dag "honger" geleden om het zo maar te zeggen.

We zijn ook nog maar een weekje bezig, en ben wel al een halve kilo kwijt. Het is het eerste boek wat ik ooit over "dieet" heb gekocht. Heb nog nooit eerder iets gevolgd, maar dit is toch erg gemakkelijk. Alles staat erin, wat je beter wel en niet kunt doen. Qua eten dan natuurlijk. En het bevorderd toch ook het fruit eten, dat sla je anders snel eens over, en nu eet je er toch meer van. Hetzelfde als met de groente, normaal veel aardappel en minder groente, nu precies andersom.

Ik denk dat het gewoon een beetje bijdraagt aan je gezondere voedingspatroon, en €13,50 (dat was ik kwijt ipv 12,50) dat valt dan toch best mee?

Sylra
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 sep 2006 19:15

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door Sylra »

Ik ben ook niet erg te spreken over het sonja bakker dieet. Ik heb het nu 6 weken gevolgd en ben nog maar 3 kilo afgevallen. Maar goed ik had al een "gezonde"eetegewoonte (want uiteindelijk is dat het gewoon, ik vind het alleen iets te weinig van alles) Ik was wel zelf al zo snugger om overal de goedkopere varianten van te kopen, maar dat kan iedereen natuurlijk zelf ook wel bedenken. Ik vind inderdaad ook dat je een overvolle koelkast hebt, waar de helft niet van op komt want sommige dingen mag je maar 1 of 2 X gebruiken en dan de volgende week pas weer, nu is dat niet zo erg met "krentenkoekjes" enz. maar wel met groenten en kwark enz. ok groente kun je nog invriezen, maar ook niet alles is dan nog even lekker.
Het dieet is uiteindelijk gewoon gezond eten, waarvan ik denk dat iemand met een beetje gezond verstand dit zelf ook wel had kunnen bedenken, iedereen weet tegenwoordig wel waar je dik van wordt en wat je moet laten staan en wat er beter is voor je lichaam.

hharteman
Berichten: 1250
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:28

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door hharteman »

quote
==========
Helaas hharteman. U heeft niet goed gekeken. Op www.totalcoach.nl vindt je zonder kosten te maken alle informatie die nodig is om gezond af te slanken. Mocht men begeleiding willen dan kan dat.
-----------------------------------------------------------------------------

Inderdaad vind je alle informatie op de site, maar zodra je van de begeleiding gebruik wil maken ga je denk ik toch betalen.
Dat hoor je dan pas als je er gebruik van wil maken.
Commercieel dus, en opgezet om je daarheen te lokken.
Niets in het leven is gratis heb ik geleerd.

zoefay
Berichten: 7
Lid geworden op: 11 sep 2006 15:23

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door zoefay »

Hou je maar lekker aan het kh-arme dieet wat je nu volgt hharteman, ik ben er ook na een leven lang jojo-en 10 kilo mee afgevallen en die 10 kilo's blijven er ook af als je je er aan houdt, want het betreft een leefwijze en geen dieet en daar zit hem nou net de kneep: de rest van je leven op 800 (of iets meer) calorien leven houdt geen mens vol, maar je koolhydraten beperken en als je ze neemt de goede eten dat is voor iedereen prima te doen en geeft een blijvend resultaat.
En bovendien heb je nooit honger!

hharteman
Berichten: 1250
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:28

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door hharteman »

Quote
--------
Hou je maar lekker aan het kh-arme dieet wat je nu volgt hharteman, ik ben er ook na een leven lang jojo-en 10 kilo mee afgevallen en die 10 kilo's blijven er ook af als je je er aan houdt, want het betreft een leefwijze en geen dieet en daar zit hem nou net de kneep: de rest van je leven op 800 (of iets meer) calorien leven houdt geen mens vol, maar je koolhydraten beperken en als je ze neemt de goede eten dat is voor iedereen prima te doen en geeft een blijvend resultaat.
En bovendien heb je nooit honger!
-----------------------------------------------------------------------------

Dat is mijn ervaring dus ook.
Het is een leefwijze en uitstekend vol te houden.
Dat neemt niet weg dat ik nog wel eens een paar weken uit de band spring en wel tijdens vakanties.
Om dan je leefwijze door te drukken is wat lastiger edoch niet onmogelijk.
Ik leef me dan even helemaal uit en pak daarna de draad gewoon weer op.
Wat mij opvalt als ik de leefwijze stop is dat het hongergevoel gelijk weer daar is.
Dan begin ik met ontbijt gewoon weer met een half brood en heb ik de hele dag trek en vul me dan ook aardig af de rest van de dag.
Ik heb de KH rem gewoon nodig om mijn gewicht te handhaven en dan heb ik het nog niet eens over de andere positieve effecten die de leefwijze op me heeft.

miere011
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 sep 2006 00:46

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door miere011 »

Wat een ongelofelijk dom geneuzel, zeg. Het lijkt wel of het niet mag dat je door simpelweg een boek te kopen voor een hele schappelijke prijs af gaat vallen. Want dat er broodnijd meespeelt bij die dïetistes is voor mij overduidelik.
Mijn ervaring met SB:
Geen honger............
Veel fitter dan ik me ooit gevoeld heb.......
Tot nu toe( ik ben nu in week 7 bezig) 9,5 kilo kwijt, en ik voel me geweldig..................
Kan weer kleren aan die ik jaren niet heb gedragen..........

Volgende week lekker op vakantie naar Turkije, in een appartement, en.....Sonja gaat mee! Niet dat ik dan week 8 ga doen, maar voor de heerlijke, makkelijke recepten die er in staan.
En ik zal heus wel genieten van m'n vakantie, en ook heus wel eens zondigen, maar voorlopig heb ik helemaal geen behoefte aan vetten en suikers. Laat mij nou maar lekker m'n eigen weg volgen, met de aanwijzingen van Sonja, en dan kom ik wel op een gezond gewicht. Iets wat me jarenlang op wat voor manier nooit gelukt is. En zowel weight watchers, herbalife, appelazijncapsules, en weet ik veel wat voor andere manieren er zijn, zijn veel en veel duurder dan de merkprodukten die Sonja gebruikt. En volle koelkasten?
Dan heb je toch niet goed gelezen, want melkproducten mag je altijd met elkaar verwisselen, dus als je een pak magere yoghurt hebt staan maak je dat toch gewoon eerst op??
En datzelfde geldt voor fruit, en bleekselderij? wie verbiedt je om dagelijks zo'n stengel op te knabbelen? Of het door de rauwkost te verwerken? Sonja niet, hoor.
En als ik op gewicht ben ga ik gewoon de porties wat vergroten, en als je eens een uitspatting hebt (dineetje of zo) de volgende dag lekker rustig aan doen, of een fruitdag.

Sonja, onwijs bedankt, voor mijn gevoel heb je mijn leven gered, en hoop ik nog heel oud te worden.
M, 50 jaar, van 110 kilo nu op 100 kilo, maar er gaat nog meer af!!

3eva
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 sep 2006 15:15

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door 3eva »

Nou,Sonja moet maar een herziene druk gaan uitgeven met o.a.
-een antwoord op bepaalde vitamine-en mineralen tekorten
-handig plannen van aanschaf en gebruik van produkten om kosten te
besparen
-mensen met bepaalde zware of onregelmatige beroepen
-het dieet wel of niet goed voor mensen met ziektes
-genetisch ja of nee-dik zijn
-kinderen met grove botten(simpel gezegd) ,alleen gezonde voeding
niet de calorien tellen?
-mensen die niet veel kunnen bewegen door lichamelijke oorzaak,wat
dan?

Iemand anders nog suggesties?

Martientje
Berichten: 9
Lid geworden op: 13 sep 2006 12:12

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door Martientje »

Want dat er broodnijd meespeelt bij die dïetistes is voor mij overduidelik.
Walgelijk, weet je hoeveel dietisten hierover vallen die niet eens in die sector werkzaam zijn. Ik ben docent van beroep dus er is bij mij geen sprake van broodnijd al komen er 100 onvolwaardige SB dieten of iets dergelijks. Ik heb dat in een eerder bericht duidelijk proberen te maken maar goed de mensen die de boeken van SB lezen hebben blijkbaar meer verstand van voeding dan de dietisten die er 4 jaar voor geleerd hebben

Laurent
Berichten: 1039
Lid geworden op: 31 mar 2006 20:45

Re: Sonja Bakker

Ongelezen bericht door Laurent »

Natuurlijk is het broodnijd, voedingsdeskundige te zijn, schijnt een hype in de markt te zijn, iedereen noemt zich dus ook deskundig t/m de sportinstructeur, het boek van SB zit goed in elkaar, lijkt een beetje op Atkins met wat varianten. Smakelijk lijnen

Gesloten