| LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] terrazzo of granieten aanrechtblad??
terrazzo of granieten aanrechtblad??
wat is beter/duurzamer/harder een terrazzo of een granieten aanrechtblad iemand ervaring?
Re: terrazzo of granieten aanrechtblad??
Terrazzo ookwel granito werkbladen(echt een Italiaans fenomeen) kwam vroeger veel voor in keukens, omdat het op basis van cement is gemaakt is het eigenlijk niet super geschikt als aanrecht(onder invloed van zuren breekt het af). Soms kwam het voor dat een blad spotaan scheurde. Vandaar dat een hoop leveranciers het uit het programma haalde. Vlekgevoeligheid speelde ook een rol. Natuursteen ook wel graniet is een natuurprodukt. Het is keihard, wel uitkijken met kokend hete pannen, tegenwoordig zie je veel gezoete(mat) en anticato(gehamerd) uitvoeringen, deze zijn vlekgevoeliger dan de gepolijste versie.
Volgens mij is van terazzo de samenstelling enigszinds aangepast en zijn de nadelen tegenwoordig niet meer zo groot.
Het is een kwestie van smaak/stijl van de keuekn.
Volgens mij is van terazzo de samenstelling enigszinds aangepast en zijn de nadelen tegenwoordig niet meer zo groot.
Het is een kwestie van smaak/stijl van de keuekn.
