LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Foutje van 11.000 euro

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
Ichikoh!
Berichten: 95
Lid geworden op: 01 mei 2006 14:23

Re: Foutje van 11.000 euro

Ongelezen bericht door Ichikoh! »

Laat ik het er maar het laatste over mededelen:

Elke Notaris is bereid, misschien in eerste instatntie met aarzeling om als het om geld gaat, handelingen te verrichten die het daglicht niet kunnen verdragen.

Ze worden namelijk niet gecontroleerd, ook het kadaster geeft dit openlijk toe, dus wat let je.

Zodra het bij de Notaris is gepasseerd en er is een hiaat in het geheel, kan het in je voordeel of in je nadeel uitpakken.

Draai het verhaal ook eens om, als de bank nu eens in een ander geval jouw tekort had gedaan en je komt er op de laatste maand achter, zijn ze dan ook bereid om je het verschil met rente te vergoeden. Dacht het niet, dan gelden er andere regeltjes. In het voordeel van de Hypotheekverstrekker en dan trek je altijd aan het kortste eind en kan je tot het einde der tijden blijven procederen totdat ze je zat zijn en je Hypotheek aanzeggen, m.a.w. Openbare verkoop!

Tip! mail alle kranten en breng het in de media, opeens zijn ze bereid tot onderhandeling maar, mag je meestal niet de naam van de bank noemen en verlenen ze alle medewerking, pas op met het addertje onder het gras, op het laatste moment gooien ze de deur dicht en sta je met lege handen en op straat! Ze willen nu eenmaal van je af! Je hebt iets geconstateerd in het systeem van handelingen die het daglicht niet mogen zien, banken hebben nu eenmaal een schimmige wereld van transacties die zo afgeschermd zijn dat er geen touw aan vast te knopen is, soms komt er wel eens wat aan het oppervlakte drijven wat er onder moest blijven, en daar zijn jullie nu het slachtoffer van!

Roosenfrans
Berichten: 25
Lid geworden op: 28 jun 2005 18:37

Re: Foutje van 11.000 euro

Ongelezen bericht door Roosenfrans »

Teldertje even dit:
Lees eens door Afdeling 2 Onverschuldigde betaling van het Burgerlijk Wetboek 6. Daar staat precies in dat je een onverschuldigde betaling van een geldsom terugvorderbaar is. Echter u heeft recht op vergoeding van kosten, dus de bank kan u geen kosten en rente in rekening brengen als u te geoder trouw bent geweest. Het is zelfs zo als u van dat geld uitgaven hebt gedaan, (verbouwing, nieuwe keuken enz. ) die u niet gedaan zou hebben als u dat geld niet had ontvangen hebt u zelfs recht op vergoeding van die kosten.
Advies: neem een geode jurist in de arm en vergeet niet die kosten te vorderen op grond van de bepalingen van Afdeling 2.
Succes.

roro25
Berichten: 791
Lid geworden op: 18 mei 2006 16:28

Re: Foutje van 11.000 euro

Ongelezen bericht door roro25 »

@ roosenfrans

Lees de wetsbepaling nu nog een keertje door. Dit artikel geeft aan dat bij onverschuldigde betaling je de hoofdsom moet terugvorderen en eventueel de voordelen die je genoten hebt door het ontvangen van deze hoofdsom. Dus heb je een bedrag van 11.000 op een spaarrekening gezet en hier 5 jaar lang rente van getrokken dan ben je verplicht om 11.000 + rente van 5 jaar terug te betalen.

seagoing racer2
Berichten: 2122
Lid geworden op: 10 jun 2006 10:40

Re: Foutje van 11.000 euro

Ongelezen bericht door seagoing racer2 »

Beste Teldertje,

Vertel gelijk het hele verhaal en probeer mensen niet op het verkeerde been te zetten, door informatie te verbergen
zij dreigen met incasso en advocaten, hebben al een aantal brieven gestuurd waarin zij eisen dat wij het geld binnen 7 dagen overmaken.
Nu lijkt het alsof jullie groot onrecht wordt aangedaan door een grote som geld binnen 7 dagen te moeten betalen. iets wat (bijna) niemand kan.

Verderop in de discussie blijkt echter dat de bank al 8 maanden geleden heeft aangemeld dat er terug betaald moet worden.

Die 8 maanden heb je niet gebruikt om iets redelijks met de bank te regelen. Dat is verwijtbaar struisvogel gedrag.

Gizmo©
Berichten: 473
Lid geworden op: 28 apr 2004 23:20

Re: Foutje van 11.000 euro

Ongelezen bericht door Gizmo© »

Je moet gewoon terugbetalen.
Je maakt mij ook niet wijs dat je toendertijd niet hebt gezien dat er €11.000,= teveel is uitbetaald. Het gaat niet om €5,=.
Je hebt toendertijd gewoon je mond gehouden en gedacht, das lekker. Geen slapende honden wakker maken.
Nu eist de bank dat teveel verkregen geld, waar je geen recht op had terug en nu ga je de verloren onschuld uithangen.
Je hebt het dondersgoed geweten, alleen nu zal het geld wel opgemaakt zijn en heb je een terugbetaalprobleem.

Eigen schuld, dikke bult.

verbrugge.com
Berichten: 22
Lid geworden op: 11 sep 2006 16:03

Re: Foutje van 11.000 euro

Ongelezen bericht door verbrugge.com »

Dit gaat helemaal nergens over.

Tuurlijk waar mensen werken worden fouten gemaakt of bij u niet soms?

Het mag dan wel over veel geld gaan maar dat spreekt nog meer in uw nadeel dan uw voordeel.

U had makkelijk kunnen weten dat er toen iets niet klopte. U had, als een goed Nederlander betaamd, ook kunnen melden dat u ONTERECHT 11.000 euro teveel had ontvangen. Heeft u niet gedaan. Waarschijnlijk dacht u. Mooi! dat is een hoop geld. Komt toch niemand achter want we zijn al naar de notaris geweest.

Echt belachelijk om zo naief te zijn. Iedere Nederlander wordt geacht de wet te kennen ( voor zover als mogelijk ) dat geldt dus ook voor u.

En dan de reactie van die personen die vinden dat dit inderdaad schande is van de maatschappijen. Aan de kaak stellen, Aan de schandpaal nagelen. Helemaal een lachertje. Wordt eens wakker en leef in de realiteit.

De consument moet beschermd worden tegen zijn eigen daden lijkt het wel.

Ik zou zeggen probeer een tweede hypotheek te nemen om die 11K te betalen en dan bent u daar waar u vanaf het begin af aan had moeten zijn.

Welkom in de werkelijkheid.

Verbrugge

teldertje
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 okt 2006 21:14

Re: Foutje van 11.000 euro

Ongelezen bericht door teldertje »

Er worden op dit forum verwijten gemaakt, terwijl niemand weet hoe het verhaal precies is, kan ook niet, want het is een lang verhaal, mijn verwachtingen van dit forum waren bruikbare tips te krijgen, aangezien dit niet gebeurd, en men verwijten schrijft heb ik besloten om te stoppen met dit forum, een ieder die positief was bedankt voor zijn medewerking.

Gizmo©
Berichten: 473
Lid geworden op: 28 apr 2004 23:20

Re: Foutje van 11.000 euro

Ongelezen bericht door Gizmo© »

Je zegt dat het nu verwijten zijn, maar het is gewoon de waarheid. Als jij 5 jaar geleden iets beter had opgelet dan had je echt wel gezien dat er 11.000 euro teveel gestort is. Blijf erbij dat je wel erg blind bent als dat over het hoofd ziet.
Maar het is je goed recht verder te kijken met je probleem.
Succes verder ermee. Goedemiddag.

Walter van V
Berichten: 1995
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: Foutje van 11.000 euro

Ongelezen bericht door Walter van V »

tja ben je niet tevreden met de uitslag van de reacties had je misschien alle feiten op tafel moeten leggen, want dat heb je zoals je zelf aangeeft dus niet gedaan. De reacties worden gegeven aan de hand van wat men wel weet, daar ban je dan gewoon zelf debet aan. Dus niet verwijten naar de mensen die reageren, maar dan naar jezelf omdat je niet duidelijk geweest bent. Maar als het zo complex is: gewoon een jurist inschakelen. (rechtbijstand, of indien geen verzekering hiervoor maar laag inkomen hoef je alleen een eigen bijdrage te betalen naar ik meen. En in overleg is het eerste gesprek bij de advokaat gratis om te beplaen of er eigenlijk wel een haalbare zaak is.)

roro25
Berichten: 791
Lid geworden op: 18 mei 2006 16:28

Re: Foutje van 11.000 euro

Ongelezen bericht door roro25 »

Ik geloof dat we al meer TS hebben gehad die een andere verwachting hebben dan zij uiteindelijk kregen. IK heb het idee dat er meer achter het verhaal zit dan TS ons doet geloven. HEt forum is een beetje kritisch en wil daarom wel het volledige verhaal.
Maar ja zoals ik het begrijp zal je gewoon 11.000 euries moeten betalen ivm onverschuldigde betaling.
De verjaringstermijn is 5 jaar en als ik het goed begrepen heb heeft de schuldeiser een schriftelijke mededeling gedaan en is daarmee de verjaring gestuit. Dit kan betekenen dat een nieuwe verjaringstermijn kan gaan lopen.

Gesloten