LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Incasso's

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Ichikoh
Berichten: 142
Lid geworden op: 23 aug 2004 13:04

Re: Incasso's

Ongelezen bericht door Ichikoh »

Banken kijken toch ook niet op als er incasso's uit het buitenland worden gedaan.

Vooral van de Nigeriaanse scam419 bendes, opererend uit de Bijlmer in de Hoofdstedelijke hoofdstad Amsterdam hebben er een handje van.

Naderhand kan de rekeninghouder geen klacht indienen omdat hij er zelf debet aan is. Hoe komt de incassant dan aan de mogelijkheid om te incasseren. De banken controleren niet, totdat er aan de bel getrokken wordt. Dit mag dan weer niet kenbaar gemaakt worden om het imago van de desbetreffende banken niet te schaden.

De Rabobank is de grootste verwerker van incasso's van dit soort praktijken en het verdoezelen van criminele praktijken. Dit werken ze meestal weg om het vooral stil te houden en met medewerking van de rekeninghouders met bedreigingen aan toe, en als je hier niet aan meewerkt..........

Voorbeelden uit de praktijk; het opheffen van rekeningnummers, het opschorten van kredieten aan ondernemers en het aanhouden en opzeggen zonder redenen van hypotheken.

Met behulp van anonieme en niet bestaande e-mailadressen die naar de site van het inmiddels verwijderde Forum van: Afrekenen met de Notaris waren gestuurd. De IP-adressen leiden naar de afzender: De Rabobank!

Hier een aantal ongecensureerde berichten:



K van Beimsdorp [email protected] - Erg.. (11-9-2004 13:18)

Mijnheer van **** verteld in dit hele verhaal helemaal niet wat er echt met hem aan de hand is (geweest)!! Jammer dat hij op deze manier andere mensen zwart maakt terwijl hij zelf de waarheid niet spreekt...


************ - K. van Beimsdorp of B van Bermsdorp? (13-9-2004 13:43) (bestaat niet)

************ -
tja.. wil de [email protected] zich kenbaar maken (13-11-2004 14:58)

tja..... [email protected].. ik krijg dit e-mailberich teruggestuurd als een niet bestaand e-mailadres. Ik hoop dat jullie genoeg weten.

[email protected] - ... (9-2-2005 14:33)
En ook nog onverzekerd rond rijden!

Over zwartmaken gesproken! De Rabobank bedient zich van praktijken die niet van de lucht zijn, ik blijf dit soort praktijken ook elders bekend maken, totdat alles teruggedraait is. De desbetreffende heren weten waar ik het over heb!

[email protected] en/of [email protected] leidt n.a.v. de IP-adressen naar een onderdeel van de Rabobank in Friesland.

Laurent
Berichten: 1039
Lid geworden op: 31 mar 2006 20:45

Re: Incasso's

Ongelezen bericht door Laurent »

politie van beroep en tijd over ??? :D

Ichikoh!
Berichten: 95
Lid geworden op: 01 mei 2006 14:23

Re: Incasso's

Ongelezen bericht door Ichikoh! »

Nee, hoezo? 8)

Mr E
Berichten: 6
Lid geworden op: 16 mei 2006 20:15

Re: Incasso's

Ongelezen bericht door Mr E »

Ondernemingen kunnen een automatische incasso abonnement aanvragen bij hun bankrelatie. Het aanmaken van een automatische incasso verloopt gewoon via hun telebankingsysteem die ze naar hun bank versturen. Particulieren kunnen tot 30 dagen na het incasseren de incasso laten terugdraaien (storneren). De onderneming zal uiterlijk wel moeten beschikken over je bank of girorekeningnummer tesamen met de tenaamstelling. Deze moeten overeenkomen. Als je geen gebruik meer wenst te maken van een AI kun je deze dmv een machtiging intrekkingskaart laten stopzetten.

Ichikoh!
Berichten: 95
Lid geworden op: 01 mei 2006 14:23

Re: Incasso's

Ongelezen bericht door Ichikoh! »

Echter bedrijven worden niet altijd getoetst op hun kredietwaardigheid en kunnen met de goedgelovigheid van een onbetrouwbare herder door de bankmedewerker een goedkeuring krijgen zonder dat er gekeken wordt wie er achter steekt en dan is meestal het leed al geschiedt, de bankinstellingen zouden eens vaker de hand in eigen boezem moeten steken en dan pas naar waar het geld is afgeschreven.

ook hebben banken er een handje van om het stil te houden en waarbij grote bedragen zijn afgeschreven het in de minne te willen schikken en de gedupeerde een document te laten tekenen om het niet openbaar te maken. De Rabobank is daar een goed voorbeeld van.

Opmerking van een bankdirecteur en kredietmanager: "Het verzoek om de vooral de naam van de Rabobank niet te noemen"! zegt genoeg!

toinevanderlee
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 okt 2006 10:43

Re: Incasso's

Ongelezen bericht door toinevanderlee »

Geachte iedereen,

Mijns inziens is het erg verstandig om jullie de volgende boeken aan te bevelen:

Titel.........................................Auteur...............................
Failliet op krediet.......................Pieter Lakeman & Pauline van de Ven

Binnenkort zal ik jullie nog een ander boek aanbevelen!

In dit boek Failliet op krediet kunnen jullie er notie van nemen dat:
banken hun financiele huishouding dmv verbloeming voor zichzelf kunnen houden
De Nederlandse Bank die hierop controle dient te houden er absoluut niets danwel bijna niets aan doet
De Nederlandse Overheid meer dan absoluut hun handen vuilmaken aan van alles wat is verboden doch dit naar buiten toe verkopen als het zgn schoonwassen van de handen van pontius pilatis.

Een ieder mag daarom aangeven wat er is en evt wat er aan te doen!

Groeten,

Toine van der Lee

Ichikoh!
Berichten: 95
Lid geworden op: 01 mei 2006 14:23

Re: Incasso's

Ongelezen bericht door Ichikoh! »

Dit is toch al algemeen bekend dat banken een crimineel handelen voorhouden. Niet te controleren en middels rechters die nevenfuncties hebben in raad van besturen. Verbloemd dat wel, want het mag niet meer, maar het wordt oogluikend toegestaan. En de overheid vaart er wel bij, vandaar het oogje :wink:

Jaren geleden al mee te maken gehad er werd door de rechterlijke macht ondanks meldingen niet mee gedaan. Ook de politiek deed niets!

Het is een gesloten gemeenschap met dubieuze draaiboeken die het zorgvuldig afdekken van fraude van binnen de geledingen controleren tot aan directieniveau aan toe, ze zijn er allemaal van op de hoogte, het is echter de schade en schande die het ze gebiet om het niet in de openbaarheid te brengen!

PWNL
Berichten: 19
Lid geworden op: 25 okt 2006 15:38

Re: Incasso's

Ongelezen bericht door PWNL »

En komende week kan iedereen dat op www.incassofouten.nl (onderdeel van www.administratiefouten.nl).

Henk Roelfs
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 nov 2006 01:04

Re: Incasso's

Ongelezen bericht door Henk Roelfs »

Ik heb zelf een internetbedrijf. Bij ongeveer 50% van de door klanten afgegeven éénmalige incasso's worden de incasso's gestorneerd. Dit resulteerd in het doorsturen van de dosiers naar incassoburo's. Ongeveer de helft hiervan beland bij de rechter, waarna het maar afwachte is of en wanneer er betaald gaat worden. Ondertussen moet ik wel alle kosten voorschieten. Heeft er ooit wel eens iemand nagedacht over de risico's die bedrijven lopen met automatische of éénmalige incasso's?

Gesloten