LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] montage keuken

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
ruim
Berichten: 18
Lid geworden op: 05 jun 2006 12:57

montage keuken

Ongelezen bericht door ruim »

hallo,


Ik had een vraagje aan de keukenspecialisten. Mijn keuken is net gemonteerd maar nu is er zowat 1,5 cm verschil vanuit de hoek.
De monteurs zijn dus vanuit een hoek begonnen 90 gr en toen zo naar rechts en links gaan opbouwen. Nu moet ik zeggen dat er wel wat in de vloer zit . Maar dat kunnen ze toch verhelpen met de pootjes stellen?. Maar ja de keuken stond al en nu we met de vloer bezig gaan zagen we ( de nieuwe eiken vloer die er voor komt is plus minus 3 cm en de keuken eindigd op 4,5 cm van de vloer. We hebben een plint van 15 cm dus komen we op het eind 1,5 cm met airco te zitten. Nu zeggen de monteurs gewoon een vulstukje er tegen aan zo ook bij mijn pilasters. Het is een keuken van zowat 20.000 euro,s. De monteurs zeggen het ligt aan de vloer en de aannemer die een nieuwe vloer heeft gelegd er is geen vloer of muur die helemaal waterpas is ze hebben hem gewoon niet goed gesteld.
Wat is nu de waarheid? We willen niet met het mes op tafel slaan want dan heb je twee verliezers.

groetjes ruim

Zelfstandige
Berichten: 190
Lid geworden op: 03 aug 2006 12:12

Re: montage keuken

Ongelezen bericht door Zelfstandige »

Het is natuurlijk voor de monteurs een hoofdzaak om de keuken waterpas te zetten. Dat dit niet altijd het geval is bij een vloer- of wandafwerking is echt geen uitzondering meer.

Voor een keukenmonteur is het zaak hier in te "middelen"; voor mij persoonlijk is dit de reden dat ik een keuken altijd met een hogere plint lever zodat deze ter plekke aangepast kan worden aan het hoogteverschil zonder onnodige kieren.
Tegen een wand is het normaal dat er dan een passtuk wordt gebruikt.

Maar uit mijn ervaring is het 9 van de 10 keer oorzaak van niet waterpas of haaks gezette vloer of wand.

ruim
Berichten: 18
Lid geworden op: 05 jun 2006 12:57

Re: montage keuken

Ongelezen bericht door ruim »

Hallo zelfstandige,


Het gaat er niet om dat er een passtukje tegen de wand gaat komen maar de keuken is gewoon te hoog gesteld hij moest 91.2 hoog worden en is nu goed 94. 5 hoog werkbladhoogte. Er komt nog een vloer van 2.9 cm voor . De pilaster zijn op 91.2 gemaakt vanaf fabriek en de plint 15 cm dus dus reken maar uit. Hoe kom je daaruit. Waar blijven de andere adviezen.!!!!!!


groetjes ruim

Zelfstandige
Berichten: 190
Lid geworden op: 03 aug 2006 12:12

Re: montage keuken

Ongelezen bericht door Zelfstandige »

Tja........dan gaat het, helaas, om wat er op papier is gezet. Heeft de aannemer de afwerkvloer niet volgens peil gezet, of heeft de de keukenleverancier zich niet aan de afgesproken werkhoogte gehouden (of kunnen houden)?

Zwart op wit liegt niet.......................

Ik probeerde enkel aan te geven dat als er in het begin een fout is gemaakt deze op het einde niet zal verdwijnen.
(Een keukenmonteur kan geen wanden of vloeren meer rechtzetten)

Ingsky
Berichten: 7
Lid geworden op: 23 okt 2006 17:31

Re: montage keuken

Ongelezen bericht door Ingsky »

Helaas. je zou even moeten kijken of de keuken waterpas staat. deze moet nl waterpas staan. De pootjes onder de keuken zijn, denk ik, op een aantal punten dan al 1,5 cm uitgesteld omdat de vloer niet vlak ligt. Dit is ook het maximale wat een pootje uitgesteld kan worden...

Gesloten