hier zat al een opstalverzekering aan vast.
Aangezien wij in zeeeeer grote onvrede leven met 20 zwart, willen wij de ver.v.huiseigenaren ontbinden en zo de verzekering stop zetten en een eigen verzekering nemen.
Kan dat??
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
Hiernaast staan in de splitsingakte geregeld wat er gebeurt als de stemmen staken (in dit geval 1 tegen 1). Als dat ook geen uitkomst bied kan een vervangende machtiging gevraagd worden van de rechter.De verzekering
Het bestuur van de VVE moet er voor zorgen dat de opstalverzekering uiteindelijk ook geregeld wordt. Deze verplichte verzekering biedt dekking tegen water-, storm-, brand-, en ontploffingsschade. De verzekering wordt afgesloten voor de gezamenlijke eigenaars, die met elkaar de verzekeringspremie moeten betalen.
Slapende VVE
Er zijn nogal wat ‘slapende’ VvE’s. Vooral in deze categorie komt het voor dat er in het geheel geen opstalverzekering is afgesloten. Het is wettelijk verplicht en bovendien zeer verstandig dit wel goed te regelen. Er zijn voldoende juridische dwangmiddelen om ‘onwillige’ bewoners te dwingen tot medewerking, tot beslaglegging aan toe.
Kortom, als meerdere woningen deel uitmaken van 1 gebouw, is er sprake van een appartament. Wanneer je dus een dak deelt, of anders gezegd beneden en/of benedenburen hebt, woon je in een appartament.Onder een appartementsrecht wordt volgens de wet verstaan: een aandeel [bijvoorbeeld één/dertigste] in een gebouw met toebehoren dat de bevoegdheid geeft tot het alleengebruik van een bepaald gedeelte van dat gebouw: een woning of een winkel. Dit aandeel met het daarbij behorende gebruiksrecht vormt het appartementsrecht. De grootte van het aandeel is afhankelijk van de grootte van de woning of winkel. Alle appartementseigenaars zijn samen eigenaar van het hele flatgebouw. Een appartementseigenaar mag als mede-eigenaar alles gebruiken wat in het gebouw tot gezamenlijk gebruik dient [met zijn huisgenoten], de zogenaamde gemeenschappelijke ruimten. Het gedeelte waarvan de betreffende eigenaar het uitsluitend gebruik heeft, wordt veelal aangeduid als privégedeelte.