LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nieuwe serie AEGON-berichten

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom spaarbeleg / sprintplan.
singsing
Berichten: 263
Lid geworden op: 02 feb 2005 18:39

Nieuwe serie AEGON-berichten

Ongelezen bericht door singsing »

Aegon verliest leasezaak
01 Dec 06, 08:21
door een onzer verslaggevers
AMSTERDAM - Aegon heeft opnieuw een leasezaak verloren. De verzekeraar is verantwoordelijk voor het verstrekken van te weinig informatie over een aandelenleaseproduct. De uitspraak raakt ook andere kopers van het product Spaarplan.

Een 49-jarige timmerman die de zaak aanspande, ging door een belegging met de overwaarde op een woning voor twee ton het schip in. Aegon had te weinig uitleg gegeven, oordeelde de rechtbank.

Aegon kocht in 2005 voor €218 miljoen rechtszaken af voor toenmalig dochterbedrijf Labouchere, dat het product Legiolease via tussenpersonen verkocht. Labouchere werd verkocht aan Dexia en heet sindsdien Dexia Bank. De aandelenleaseaffaire krijgt voor Aegon door de jongste uitspraak een nieuwe wending. In de zaak van de timmerman gaat het namelijk om een eigen Aegon-product, Spaarplan, niet dat van tussenpersonen of een dochter. In relatieve stilte heeft Aegon inmiddels enkele tientallen zaken rond dit product geschikt. Er zijn nog duizenden mensen met Aegon-leaseproducten.

De Amsterdamse advocaat Hendrik Jan Bos zocht voor de timmerman bewust de confrontatie met de rijke verzekeraar. Eerder wees de rechtbank de claim tegen Aegon toe, dat ging in hoger beroep. „Ik claim liever bij Aegon dan bij een tussenpersoon die vanwege onze aanspraak misschien zo omvalt”, zegt Bos, die nu veel meer rechtszaken tegen Aegon verwacht.

Overigens krijgt het concern nog de kans te bewijzen dat de verzekeraar de timmerman uitdrukkelijk gewaarschuwd heeft.

singsing
Berichten: 263
Lid geworden op: 02 feb 2005 18:39

Re: Nieuwe serie AEGON-berichten

Ongelezen bericht door singsing »

Financials willen openheid beleggingsverzekering
09 Nov 06, 14:53
AMSTERDAM (ANP-AFX) - Grote verzekeraars erkennen dat de sector beter uitleg moet geven aan klanten over beleggingsverzekeringen. De financieel topmannen van ING en Aegon zeiden in een toelichting op hun kwartaalcijfers voorstander te zijn van meer openheid.

Zij lopen daarmee vooruit op aanbevelingen van het Verbond van Verzekeraars, dat een onderzoek heeft ingesteld na klachten over de hoge kosten bij beleggingsverzekeringen. “Ik denk dat verzekeraars meer inzicht moeten geven in de kostenopbouw”, zei financieel directeur Jos Streppel van Aegon donderdag. Hij kreeg bijval van zijn collega Cees Maas bij ING, het moederbedrijf van verzekeraar Nationale Nederlanden.

Het Verbond van Verzekeraars heeft naar aanleiding van de kritiek op beleggingsproducten een commissie ingesteld onder leiding van oud-minister en oud-Ombudsman Levensverzekeringen Job de Ruiter. Hij houdt de beleggingsverzekeringen tegen het licht en komt rond het eind van de maand met aanbevelingen.

Omvangrijk probleem

De grote verzekeraars uit de AEX-index verwachten niet dat de onrust over beleggingsverzekeringen zal uitgroeien tot een omvangrijk probleem. Maas van ING: “Ik heb niet het gevoel dat dit dat de branche hard zal raken.” Fortis meldde donderdag niet geschokt te zijn door de kritiek.

Aegon verwacht ook geen geld opzij te hoeven zetten voor de compensatie van ontevreden klanten. ,Als ik het juridisch bekijk, dan zie ik geen reden om reserves aan te leggen voor problemen met beleggingsverzekeringen’’, zei Streppel.
De verzekeraar uit Den Haag kwam vorig jaar in aanvaring met beleggers in Koersplan. Het concern trok tientallen miljoenen uit om klanten te compenseren die klaagden over de hoge kosten van de beleggingsverzekering. “We hebben in het verleden problemen gehad in Nederland. Daaruit zijn door Aegon lessen getrokken. Wij hebben wat dat betreft een voorspron

koersplandewegkwijt.nl
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 nov 2006 23:44

Re: Nieuwe serie AEGON-berichten

Ongelezen bericht door koersplandewegkwijt.nl »

“We hebben in het verleden problemen gehad in Nederland.
De problemen inzake het product Koersplan zijn nog lang niet opgelost. Op 30 januari 2007 dient de zaak voor de Rechtbank te Utrecht.

www.koersplandewegkwijt.nl

singsing
Berichten: 263
Lid geworden op: 02 feb 2005 18:39

Re: Nieuwe serie AEGON-berichten

Ongelezen bericht door singsing »

de waarschuwingslijsten van de AFM

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) adviseert beleggers niet in te gaan op aanbiedingen van instellingen die op de waarschuwingslijst staan. Op de drie verschillende waarschuwingslijsten staan alleen instellingen die effecten of effectendiensten aanbieden.
Onderaan deze pagina vind je drie lijsten met financiële instellingen. De AFM raadt je aan geen financiële producten te kopen bij deze instellingen.

Zonder vergunning
In de lijst ‘zonder vergunning’ staan instellingen en personen die geen vergunning hebben terwijl ze die volgens de wet wel zouden moeten hebben.

Zonder prospectus
In de lijst ‘zonder prospectus’ staan instellingen die geen prospectus uitgeven bij hun effecten, terwijl ze dat wel zouden moeten doen volgens de wet.

Buitenlandse waarschuwingen
In de lijst ‘buitenlandse waarschuwingen’ staan waarschuwingen die de AFM via buitenlandse toezichthouders heeft gekregen.

Als je financiële zaken gaat doen met iemand of met een financiële instelling, raadt de AFM je aan te kijken in het Instellingenregister voor effectendiensten. Daarin kan je controleren of die persoon of instelling een registratie heeft in Nederland. Je weet dan precies of die instelling of persoon effectendiensten mag uitvoeren of verkopen.

Voor vragen kan je bellen met de Toezichtslijn van de AFM: 0900-5400 540 (0,35 euro per gesprek).

singsing
Berichten: 263
Lid geworden op: 02 feb 2005 18:39

Re: Nieuwe serie AEGON-berichten

Ongelezen bericht door singsing »

Het AFM heeft er anders de nodige moeite mee om nu eens met duidelijke en stellige feiten te komen aangaande AEGON / DEXIA.

singsing
Berichten: 263
Lid geworden op: 02 feb 2005 18:39

Re: Nieuwe serie AEGON-berichten

Ongelezen bericht door singsing »

Belgische justitie hard voor KPMG en Dexia Bank
24 Oct 06, 09:44
BRUSSEL (ANP-AFX) - De Belgische justitie acht accountant KPMG en de Dexia Bank mede verantwoordelijk voor de jarenlange vervalsing van jaarcijfers bij het spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie (LHSP). Oprichters Pol Hauspie en Jo Lernout konden zo de aandelenkoers van hun bedrijf opvijzelen.

Volgens de dagvaarding verleende KMPG “hulp bij het opstellen van jaarrekeningen waarin valse omzet is opgenomen”. De accountant zou ook meer provisie hebben gekregen dan afgesproken, aldus de Vlaamse zakenkrant De Tijd die de dagvaarding dinsdag onthulde.

Justitie is vooral hard voor Dexia Bank. Dexia verleende kredieten aan de oprichters, wetende dat die zouden worden gebruikt om de omzet van LHSP kunstmatig te verhogen. In 1999 was 137 van de 323 miljoen euro gerapporteerde omzet vals.

Wie waren ook al weer de accountants van AEGON?

Hoeveel van deze berichten moeten er nog verschijnen voor de rechters
nu eens inzien dat ook Nederlands bekendste verzekeraar een behoorlijke scheve schaats heeft gereden!

En wat te zeggen van de KMPG? Ugh!

Gesloten