LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Medisch deskundige en kosten

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
Carlos2
Berichten: 70
Lid geworden op: 20 okt 2006 16:26

Medisch deskundige en kosten

Ongelezen bericht door Carlos2 »

Ik wil een medisch deskundige mijn dossier laten beoordelen teneinde een goede indicatie te krijgen van het blijvende functieverlies. Dit om de hoogte van het smartegeld te kunnen laten bepalen.

Wat is een reeel tarief wat zo'n man/vrouw mag berekenen?

Wie zou ik hiervoor kunnen inschakelen?

Aggie_
Berichten: 23
Lid geworden op: 19 jan 2007 02:49

Re: Medisch deskundige en kosten

Ongelezen bericht door Aggie_ »

Heb je geen letselschade advocaat die dit voor je kan doen? Doe je het allemaal alleen?

Carlos2
Berichten: 70
Lid geworden op: 20 okt 2006 16:26

Re: Medisch deskundige en kosten

Ongelezen bericht door Carlos2 »

Heb ik wel, maar doet zijn best niet. Is alleen bezig om zijn eigen portemonnee goed te spekken. Schrijft heel veel uren, maar geen resultaat.

Ik wil graag weten wat gebruikelijke tarieven zijn voor een medisch deskundige voor beoordeling van mijn dossier en welke daar goed en/of slecht in zijn.

Men vraagt nu € 240,- per uur exclusief kantoorkosten etc.

mismaakt handje
Berichten: 55
Lid geworden op: 26 jun 2005 11:24

Re: Medisch deskundige en kosten

Ongelezen bericht door mismaakt handje »

Ik heb twee ervaringen:

Geharrewar over en weer tussen mijn advocaat en tp over een geschikte arts. Toen uiteindelijk een arts naar voren geschoven werd waarin beiden zich konden vinden werd ik daarheen gestuurd. Op basis van zijn beoordeling is toen een percentage vastgesteld.

In een ander geval is de situatie op papier beoordeeld. Dat wil zeggen, n.a.v. de gegevens van artsen en ziekenhuizen waar ik onder behandeling was, heeft de medisch adviseur van de tp besloten dat de situatie stabiel was, er een percentage aan gekoppeld en dit voorgesteld aan mijn advocaat. De medisch expert van de advocaat heeft een en ander ook weer beoordeeld en zijn akkoord gegeven. Beiden waren van mening dat inschakelen van een derde niet nodig was. Ik heb toen gevraagd om een clausule in het eindrapport die zei dat 'mochten in de toekomst klachten optreden die gerelateerd zijn aan het letsel, dat de zaak dan weer opengebroken kon worden'. Hier is men tot op heden nog niet ingegaan.

Ik ben toen maar zelf naar een specialist gegaan voor een second opinion, die stelde vast dat mijn wervelbreuk stabiel is maar dat omliggende wervels overbelasting laten zien. En iedereen weet, van overbelasting ontstaat versnelde slijtage en misschien zelfs hernia. Dit heb ik aan mijn advocaat doorgegeven en ik eis dat deze informatie wordt meegenomen.

hanz
Berichten: 387
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:57

Re: Medisch deskundige en kosten

Ongelezen bericht door hanz »

Hoi MH,

Je schreef:

"Ik ben toen maar zelf naar een specialist gegaan voor een second opinion, die stelde vast dat mijn wervelbreuk stabiel is maar dat omliggende wervels overbelasting laten zien. En iedereen weet, van overbelasting ontstaat versnelde slijtage en misschien zelfs hernia. Dit heb ik aan mijn advocaat doorgegeven en ik eis dat deze informatie wordt meegenomen".

Dat met name de onderliggende ( enh i8n voorkomende gevallen ook het bovenliggende) niveau's versnelde degeneratie kunnen en ook veelal laten zien in zo'n geval is bekend uit de medische literatuur.
Dat weet de medisch adviseur van TP ook.
Conclusie: je hebt groot gelijk dat je ook de mogelijke gevolgen daarvan financieel `indekt`.

Sterkte en succes.

Hanz

Hans V
Berichten: 236
Lid geworden op: 08 jun 2005 07:32

Re: Medisch deskundige en kosten

Ongelezen bericht door Hans V »

inhuren van een medisch deskundige veronderstelt dat je een medicus zoekt. dan moet ook duidelijk zijn wat voor een soort medicus.
Je bent overigens op het verkeerde spoor, want je zult echt juristen nodig hebben (die misschien weer een emdicus nodig hebben)

Gesloten