LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Oerwoud aan HR-ketels

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
awol
Berichten: 16
Lid geworden op: 08 nov 2006 16:23

Oerwoud aan HR-ketels

Ongelezen bericht door awol »

Hallo,

wij zij net verhuisd en willen in ons huis een goede nieuwe HR ketel laten zetten. Een 'doorstroom' ketel of eentje met een voorraadsysteem. We willen wel vlot warm water kunnen tappen en hebben ook een bad. We twijfelen dus tussen een Nefit type Ecomline Excellent HR30 met 75 liter boiler of misschien een Nefit Topline HRC30 en anderzijds een Bosch HRC35 of een HRC30 waarvan deze laatste dan met een 75 liter voorraadsysteem.

Wie kan hier wat over zeggen qua kwaliteit, onderhoud(kosten) en warm water levering,etc?

Want zijn die Bosch HRC35 en Nefit Topline 30HRC nou bijna net zo snel met warm water leveren als die uitgevoerd met een voorraadsysteem of echt niet?

De ene installateur zegt dit en een ander weer dat? Door de bomen zie je het bos niet meer. Lastig hoor.

Bij voorbaat dank voor eventuele reacties.

royco
Berichten: 77
Lid geworden op: 25 okt 2005 20:43

Re: Oerwoud aan HR-ketels

Ongelezen bericht door royco »

Nefit is kwalitatief en regeltechnisch beter en comfortabeler. Ik persoonlijk heb als servicemonteur erg goede ervaringen met de ecomline toestellen. Ze zijn sinds 1995 in productie en zonder wijzigingen in constructie nu nog steeds. Het ziet er naar uit dat deze nog een 8 tal jaartjes naast de Topline loopt en dan een natuurlijke dood sterft. Wat zijn je wensen?
Stel je neemt een HRC30Excellent Combi beschik je al over 10!! liter ww / min van 60 graden. Het teostel heeft een 24 liter boiler die op temperatuur wordt gehouden. DIt is puur om een zogenaamde 'dip' te voorkomen die je bij een echt doorstroomtoestel onoverkomelijk hebt. Neem er een Moduline 15 of 30 bij engeen 1/2/3/400. Deze werkt wel op je Ecomline, maar je beschikt niet over alle functie's zoals oa verlicht display.
Tevens heeft de ervaring geleerd dat wanneer je Ecomline elk jaar laat onderhouden door een goed vakman, je 15 - 20 jaar plezier hebt van je toestel. Een ander merk heeft dit vertrouwen nog nergens gewonnen.

Ik hoop dat je keuze makkelijker is geworden...

awol
Berichten: 16
Lid geworden op: 08 nov 2006 16:23

Re: Oerwoud aan HR-ketels

Ongelezen bericht door awol »

royco,

dank je voor je reactie. Hoeveel tijdsverschil denk je zit er tussen dat een doorstroom cv warm water levert en een voorraad systeem? We preferen op zich een voorraad systeem, maar horen toch van sommige installateurs dat de hierbij horende boilers door kalk vaak stuk gaan. Of is dit een probleem uit het verleden? We willen niet zo een voorraad systeem waar we dan na een 7 jaar de boiler voor veel geld moeten laten vervangen, daarom kijken we of de Bosch HRC35 of de Nefit Topline HRC30 een beter alternatief zijn. Ik vind de keuze nog steeds moeilijk. Geven deze genoemde 'doorstromers' niet bijna hetzelfde comfort als de voorraadsystemen?

royco
Berichten: 77
Lid geworden op: 25 okt 2005 20:43

Re: Oerwoud aan HR-ketels

Ongelezen bericht door royco »

comfort in elk geval niet. Bij een voorraad toestel komt er direct water van +60 graden uit je toestel op het moment jij de kraan open draait. Bij een doorstroomtoestel begint het toestel pas aan zijn opstartcyclus en daarna pas te verwarmen op het moment jij de kraan open draait.

Een boiler stuk door kalk heb ik nog nooit meegemaakt. Wel komt voor dat een boiler vol zit met kalk. Een losse boiler van 80 of 120 liter NAAST het toestel is middels een mangat te ontkalken. Een combi boilertje van 24 liter kunnen wij met een zare ontkalkingspomp 95 van de 100 keer ontkalken.

awol
Berichten: 16
Lid geworden op: 08 nov 2006 16:23

Re: Oerwoud aan HR-ketels

Ongelezen bericht door awol »

royco,

wederom bedankt voor je reactie. Ik had vandaag een dagje vrij en heb dat besteed aan veel research tussen de Bosch en Nefit. Zelfs allebei de fabrikanten gebeld voor info en om verscheidene redenen toch voor de Nefit 30HR met 75 ltr boiler gekozen. Voornaamste reden was de omvang van de Bosch installatie. Nefit is veel compacter en is reeds bewezen betrouwbaar. Overigens wel iets duurder, maar hopelijk verdient dit zichzelf weer terug in de kwaliteit.

Groeten,

awol

royco
Berichten: 77
Lid geworden op: 25 okt 2005 20:43

Re: Oerwoud aan HR-ketels

Ongelezen bericht door royco »

goed goed goed

arie33
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 jul 2005 16:35

Re: Oerwoud aan HR-ketels

Ongelezen bericht door arie33 »

Ik persoonlijk zou ook voor de ecomline van nefit kiezen. Overigens ben ik het niet eens met royco over dat boilers niet stuk gaan door kalk.
Ik woon hier in de kop van friesland en wij als service bedrijf vervangen gemiddeld een 3 boilers per week,in het verleden was dat zelfs een boiler of 6. Gemiddelde levensduur hier van een boiler is ongeveer 8 jaar. Daarnaast heb je ook doorstroomtoestellen zoals de itho klimax 2 waarbij je de voorraadspiraal op 40 graden temperatuur kan houden (comfort stand) . Desondanks heb je met een vooraadboiler veel sneller warmwater en meteen 60-65 graden. Afhankelijk van de ledinglengte naar het meest gebruikte tappunt scheeld dit toch gauw 30-60seconden wachttijd. Overigens maakt het niet uit of de nefit duurder is dan de bosch..........tis toch allebij bosch dus de winst gaat toch naar bosch :roll:

Gratjema
Berichten: 3
Lid geworden op: 24 jan 2007 00:08

Re: Oerwoud aan HR-ketels

Ongelezen bericht door Gratjema »

allebei de fabrikanten gebeld
2x naar Deventer gebeld??? 8) :wink:
Nefit is onderdeel van Bosch Boderus Thermotechnik...
De Bosch Servicedesk is zelfs gehuisvest in hetzelfde gebouw als Nefit...
(of terwijl...)

henkjoy
Berichten: 23
Lid geworden op: 27 mar 2006 22:34

Re: Oerwoud aan HR-ketels

Ongelezen bericht door henkjoy »

Als je het goed wil doen neem je een nefit comfort systeem,
nefit ecomline hr43 met een 120 liter boiler ,prijs ongeveer
3000 exe dan kan je met gemak een stort douche erop monteren

ecm
Berichten: 6
Lid geworden op: 21 feb 2007 12:43

Re: Oerwoud aan HR-ketels

Ongelezen bericht door ecm »

Niet alleen Nefit en Bosch komen uit een stal, ook Radson, Vaillant, Buderus, AWB, Viessman enzenz komen uit de Bosch familie. Een megabedrijf met enorm veel invloed op de ketelmarkt in gehaal Europa. De vraag is of dit allemaal zo gunstig is voor de klant...... de tijd zal het leren.

Gesloten