LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Wel premie betaald, toch niet verzekerd!

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
Proscoots
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 feb 2007 11:50

Wel premie betaald, toch niet verzekerd!

Ongelezen bericht door Proscoots »

Wij hebben een bedrijfsautoverzekering lopen bij verzekeringsmaatschappij Unive. Na een eenzijdig ongeval, waarbij de auto is weggesleept blijkt onze auto niet verzekerd te zijn.

Na navraag bij Unive blijkt dat: De auto niet verzekerd is, maar dat er wel per kwartaal premie betaald wordt.

Het verhaal is nu dat op 13-10-2006 wij van auto zijn gewisseld, telefonisch is deze wijziging doorgeveven hierbij kregen we te horen dat alles in orde was en de nieuwe auto is verzekerd. Binnen 1 week kregen we de bevestiging binnen per post, deze is ingevuld geretourneerd. Hierna hebben we niets meer van Unive gehoord. Tot het ongeval, hierbij blijkt dus dat de oude auto nog steeds verzekerd was. Aangezien deze auto vanaf 04-11-2006 niet meer in ons bezit is hoeft deze auto ook niet meer verzekerd te zijn.

Volgens Unive hebben ze geen bevestiging terug gekregen. Hierdoor hebben ze de voorlopige dekking van de nieuwe auto op 17-11-2006 stop gezet en de oude auto terug verzekerd. Hiervan hebben wij nooit bericht gekregen. Aangezien wij premie betalen voor een auto, hebben we zelf gedacht dat alles goed geregeld was. En waarom betalen voor een auto die je niet meer bezit? Onze oude auto is zelf niet meer geregistreerd in Nederland, deze is voor export weggegaan.

Bij een bezoek aan Unive zuid te Tilburg krijgen wij te horen dat de auto niet was verzekerd en ook niet met terug werkende kracht verzekerd wordt. Na onze vraag waarvoor wij dan premie hebben betaald, krijgen wij als reactie "voor de oude auto en dat we daar de premie voor terug kunnen vorderen". Dit is uiteraard niet onze bedoeling, wij betalen net als ieder ander om als er iets gebeurd verzekerd te zijn voor de hieruit voort vloeiende kosten.

Nu draaien we zelf op voor alle kosten van oa. wegslepen, schade aan hectometerpaal, etc. En een boete voor onverzekerd rijden, hierbij blijft er ook een regstratie staan voor 5 jaar. Een onterechte registratie waarbij je ook in een duurdere schaal valt bij verzekeringen. Dit is uiteraard zeer nadelig voor onze bedrijfsvoering.

Byob
Berichten: 519
Lid geworden op: 17 okt 2006 10:54

Re: Wel premie betaald, toch niet verzekerd!

Ongelezen bericht door Byob »

Ik snap uw probleem, maar ik heb toch nog een paar vragen;

Bent u nu op 13-10-2006 van auto gewisseld, of koopt u op die datum de nieuwe, en moet de oude nog verkocht worden?

Heeft u alleen op 13-10 contact gehad met Unive, of ook nog later op of rond bijvoorbeeld 04-11

Begrijp me goed, ik wil u de schuld niet in uw schoenen schuiven, maar vindt die datums nogal verwarrend.

Proscoots
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 feb 2007 11:50

Re: Wel premie betaald, toch niet verzekerd!

Ongelezen bericht door Proscoots »

hey,

De andere auto is een paar dagen later weggegaan. dit hebben we gemeld met vrijwaring erbij.

na het wijzigingsformulier hebben we niets meer gehoord. op 17-11 heeft unive schijnbaar het contact afgebroken en de oude auto weer verzekerd. het lijkt mij dat we minimaal een herinnering hadden moeten krijgen dat onze nieuwe auto niet verzekerd was.

Evy
Berichten: 58
Lid geworden op: 15 dec 2006 18:56

Re: Wel premie betaald, toch niet verzekerd!

Ongelezen bericht door Evy »

Je had van Unive nieuwe polis en groene kaart moeten krijgen voor de nieuwe auto, als je dan na een week of twee niks hebt, dan neem je toch zelf contact op. En de premie die afgeschreven wordt per kwartaal die is dan nog van je vorige auto, maar de premie die je zou moeten betalen voor je nieuwe auto is die dan precies net zoveel per kwartaal?

rednax
Berichten: 158
Lid geworden op: 11 dec 2005 14:01

Re: Wel premie betaald, toch niet verzekerd!

Ongelezen bericht door rednax »

Lijkt mij simpel: jij hebt een bevestiging van dekking van Unive. Ze hebben geen bericht gestuurd dat er geen dekking meer is volgens jou.

Dan is je auto dus verzekerd. Tenzij Unive aannemelijk kan maken dat ze wel een einde dekkingsbericht hebben gezonden sta je sterk.

Terecht wordt opgemerkt dat er bij je zelf ook wel een belletje had kunnen gaan rinkelen nu je na een aantal weken nog geen papieren van de nieuwe auto had gekregen.

Daarnaast krijg je, als je auto nog niet als verzekerd is aangemeld, van de RDW 30 dagen na tenaamstelling en brief dat je auto nog niet verzekerd is. Na een volgende controle volgt een boete. Heb je die nooit gehad ?

Beetje vreemd dat de oude polis doorloopt terwijl je daar wel een vrijwaring voor hebt ingezonden. Logischer zou zijn dat die verzekering dan gestopt zou zijn. Wat is er aan de hand met de postverwerking bij Unive ?

Gesloten