LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] keukenverkopers toon eens liefde voor je vak!

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
John Rietdijk
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 feb 2007 22:51

keukenverkopers toon eens liefde voor je vak!

Ongelezen bericht door John Rietdijk »

Beste (collega) keukenverkopers,

Toon eens wat meer liefde voor je vak! Jullie zitten elkaar constant af te kraken en daarmee ons vak en de branche. Tevens wordt dit forum gebruikt om lekker anoniem op elkaar te gallen en consumenten worden gevoerd met (interne)branche roddels, waardoor de keuze voor hen alleen maar moeilijker wordt en niemand wint.
Als jij denkt dat je zo goed bent, laat dat dan zien aan onze klanten. Zorg er voor dat de klanten die jij helpt positief zijn over jouw kwaliteiten.
Dat werkt veel beter dan je conculega af te kraken, je haalt alleen je zelf omlaag. Bevalt de branche/je vak je niet? Ga iets anders doen!
Maar toon eens wat meer respect voor je branche/vak en je (potentieele) klanten. Neem de mensen serieus, luister naar wat ze willen en help ze!
Als de (potentieele)klant jouw de order gunt, verkoop je die keuken toch wel, maar dan wel op een eerlijke manier en heb je ook nog eens een relatie opgebouwd, die in de toekomst (misschien over 10-15 jaar) weer een order voor je opleverd.

Mijn ervaring is dat als je een goede relatie opbouwdmet je klanten, je generaties lang aan hun keukens verkoopt. Je begint met pa en moe, vervolgens de kinderen en als je maar lang genoeg in het vak zit, ook weer aan de klein kinderen. En dan soms meerdere keren aan dezelfde personen, bij verhuizing.

Dus, komop. Laat zien dat je van je vak houd en maak er wat moois van!

John Rietdijk
Stellendam

Adje Viseur
Berichten: 71
Lid geworden op: 06 okt 2005 23:04

Re: keukenverkopers toon eens liefde voor je vak!

Ongelezen bericht door Adje Viseur »

Ben ik het helemaal mee eens!!!
Laten we ons nou eens op een positieve manier proberen te onderscheiden van elkaar, sta voor je produkt maar onthou dat de klant bij je koopt op vertrouwen....schaadt dat vertouwen niet en de klant zal reclame voor je maken, de goedkoopste soort maar wel de ALLERBELANGRIJKSTE !!!

Ad

Pfffff

Re: keukenverkopers toon eens liefde voor je vak!

Ongelezen bericht door Pfffff »

Ben van nature al altijd positief, dus medevakbroeders en zusters, trek je deze posting aan !!

( VKG ? )

guustlater
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 okt 2006 13:28

Re: keukenverkopers toon eens liefde voor je vak!

Ongelezen bericht door guustlater »

zijn er dan ook keukenverkopers actief op dit forum en zo ja waarom intimideren en bedriegen ze dan niet net zo opzichtig als in real life :D :D :D :D :D

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: keukenverkopers toon eens liefde voor je vak!

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Guustflater,

Dat er keukenverkopers ronddwalen op dit forum is duidelijk, ik heb zelf ook een keukenwinkel. Voor mij is het forum een soort klankbord om te zien wat er leeft bij de consument.

Het intimideren en bedriegen laten wij liever over aan de andere soort winkels die jij blijkbaar ook bezocht hebt.

Reageren onder eigen naam met alle toeters en bellen wordt volgens mij gezien als spam wat niet toegestaan is. Dat werd Dick ook niet in dank afgenomen.

Ik probeer net als andere forumgangers dwalende mensen van wat praktijk-advies te voorzien. Mensen mogen daarmee doen wat ze willen.
MVG

Anastasia
Berichten: 474
Lid geworden op: 20 jan 2007 15:51

Re: keukenverkopers toon eens liefde voor je vak!

Ongelezen bericht door Anastasia »

Geachte Verkopers,

Ik zal niet verraden welke grote fabrieken aan Ikea en Hornbach goede kwaliteits keukens leveren, het zijn wel vaak aangepaste modellen, merkloos gemaakt, maar aan de diverse onderdelen toch herkenbaar, ook de verpakking en vrachtauto die komt bezorgen verraad de afkomst!

Gezien sommige verkopers, en enkele Keukenmonteurs die maar wat aan rotzooien is het niet alleen goedkoper maar ook vaak beter om het zelf te doen, met de DVD die ze nu gebruiken kun je bij goed opmeten foutloos bestellen, en de diverse klusbedrijven die je kunt inhuren , daarmee kun je een perfecte plaatsing krijgen samen met deze vakmensen, en nog een leuk financieel voordeel toe.

Vaak word ten onrechte alle apparatuur vervangen, terwijl het inbouwbaar is, of overplaatsbaar.

Verder zoek ik zelf wel een merk uit, en bepaalde Italiaanse merken komen er bij ons nooit in!

Jammer genoeg komen hier juist de keuken discount zaken die met 50% korting adverteren regelmatig aan bod, en zonder korting bij Ikea of Hornbach heb je meestal meer keuken voor minder geld, dus welke korting?

Ook worden goede keukens vaak slecht geplaatst, en dan verlies je ook naam, dus beter iets goedkopere goed gemonteerd, dan de creative montage, en krakende en niet goed sluitende deuren!

Pfffff

Re: keukenverkopers toon eens liefde voor je vak!

Ongelezen bericht door Pfffff »

Anastasia ?? Ksssst !!!!

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: keukenverkopers toon eens liefde voor je vak!

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

Ik zal niet verraden welke grote fabrieken aan Ikea en Hornbach goede kwaliteits keukens leveren, het zijn wel vaak aangepaste modellen,
Anastasia....hiermee zeg je in 1 zin dat de keukens van Ikea en Hornbach gelijk zijn aan merken die leveren aan keukendealers en dan toch weer niet..........want aangepaste modellen zijn niet hetzelfde.

Ik heb ook een aangepaste SieMatic met hetzelfde beslag alleen ander spaanplaat en andere lak en het MDF is ook een paar millimeter dunner. Maar het is wel hetzelfde!? :? :wink:

En wat het topic betreft, ben ik het geheel met maxx eens...........

Anastasia
Berichten: 474
Lid geworden op: 20 jan 2007 15:51

Re: keukenverkopers toon eens liefde voor je vak!

Ongelezen bericht door Anastasia »

Ja jullie hebben wel gelijk, maar ....

Er zijn met iets andere kleuren wel van dezelfde fabiek gelijkwaardige keukens leverbaar, dus zelfde materialen, kleur en handgrepen zijn dus als enige, en ook de assessoires zijn hetzelfde!

Ikea en Hornbach hebben verschillende leveranciers, maar bijde zijn elders veel duurder te koop!

Het is mogelijk om bij een dure firma een keuken te kiezen die slechtere materialen heeft, de persing van spaanplaat en mdf is gewoon goed, net als die schanieren en lade rails....

Ik weet dat sommige zelfstandigen bij Ikea en Hornbach inkopen omdat het goedkoper of beter is dan hun eigen leverancier!
Ik heb het dus over lade indelingen, afvalbakjes en zo....

Dus de consumenten prijzen daar zijn lager dan de inkoop bij de groothandel!

Maar ik weiger namen te noemen, zij willen ook graag blijven verdienen!

Anastasia...

roti

Re: keukenverkopers toon eens liefde voor je vak!

Ongelezen bericht door roti »

Ik lees iets over een "DVD". Bestaat een dvd hoe je een keuken moet plaatsen? Tips en handigheden. Dat wil niet zeggen dat ik of iedere klant zelf keukens moet gaan plaatsen. Als consument ben ik van mening dat je als klant niet alles aan de ondernemer moet overlaten. Het betreft zijn keuken en samen met de ondernemer wil je iets leuks hebben. Ik bedoel hiermee dat klant en ondernemer samen verantwoordelijk zijn voor het eind resultaat. De ondernemer moet absoluut niet denken dat er over zijn schouders wordt gekeken. Er zijn verkopers die blij zijn dat klanten kritisch zijn en dat de klant met hem/haar meedenkt. Ik dwaal af, maar bestaat zo’n dvd?

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: keukenverkopers toon eens liefde voor je vak!

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Roti,

Nog niet gezien, wel heb ik vroeger bij een middelgrote keukenfabriek gewerkt die een zelfmontage-handleiding verstrekte aan de klant. Zat bij de keuken.

Een consument moet zich wel bedenken dat keukenmontage een specialistisch werkje is. Het wordt vaak onderschat en dan is de schade vaak niet te overzien. Met alleen goed gereedschap ben je er nog niet.

Natuurlijk ligt de moeilijkheidsgraad van een keukenmontage in de opstelling van de keuken. Een recht blokje is natuurlijk anders dan een kookeiland met eilandschouw, stollenwanden, zwevende luifels en ga maar door. Nog niet gesproken van onhaakse hoeken en slechte muren.

Bij een velux dakraam wordt ook een handleiding meegeleverd en er staan leuke filmpjes op internet over hoe en wat. De meeste dakramen worden door specialisten geplaatst en dat is niet voor niets.

Een besparing op de keukenmontage loopt soms echt verkeerd af met onherstelbare schade aan keuken en keukenruimte. Je kunt een Bulthaup of Poggenpohl kopen, als de montage slecht is geregeld is het een slechte keuken.

Wijzelf bieden de klant een compleet pakket woningaanpassing, leidingwerk en montage zodat we zelf alles in de hand hebben. Aan het eind van de rit is het ons product wat er staat. Als dit er vlekkeloos uitziet is dat de beste reclame die we kunnen hebben.

MVG

roti

Re: keukenverkopers toon eens liefde voor je vak!

Ongelezen bericht door roti »

Maxx volkomen gelijk. Zou zonde zijn dat je als klant een paar duizend euro uitgeeft voor een keuken en een paar honderdjes wilt besparen om te plaatsen. En je kent de bekende zin "had ik maar.......".
Dan ben je stom en een dief uit eigen portemonnne. Bovendien is de kans groot je garantie rechten te verspelen.
" Moet niet zo zijn dat je een mooi kostuum wilt kopen en wilt gaan bezuiningen op een stropdas". Dvd idee is indruk krijgen hoe het in de montage wereld gaat en creatief mee te denken met de monteurs.

John Rietdijk
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 feb 2007 22:51

Re: keukenverkopers toon eens liefde voor je vak!

Ongelezen bericht door John Rietdijk »

Volgens mij snappen enkele van bovenstaande schrijvers (o.a. Anasasia) niet helemaal waarover ik het heb!
Ze beginnen gewoon weer over iets totaal anders dan het onderwerp van dit Blog.

Het is te hopen dat je in de keukenshowroom beter op let!

wibojanse
Berichten: 19
Lid geworden op: 16 dec 2006 13:37

Re: keukenverkopers toon eens liefde voor je vak!

Ongelezen bericht door wibojanse »

inderdaad..... eindelijk iemand die dit gezeur over het vak zat is.... gaan we weer het onderwerp veranderen...

Dit was een oproep tot meer respect voor ons vak... Niets meer en niets minder. Door sommige reacties zien we dat er mensen niet eens respect hebben voor het vak, maar ook niet voor mensen die erin werken.

Super oproep dit..... Lees hem maar eens goed door "keukenbroeders"

Gesloten