LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] weer meer geld naar jeugdzorg

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
klokluider
Berichten: 17
Lid geworden op: 19 mar 2007 21:04

weer meer geld naar jeugdzorg

Ongelezen bericht door klokluider »

Ja hoor we zijn er weer. het lijkt een terugkerende cyclus. jeugdzorg weer opnieuw meer geld voor de jeugdzorg. Was het vorig jaar niet voor een tekort aan pleeggezinnen, het jaar daarvoor voor ruimtes nu is het weer om meer plaatsen te vinden voor kinderen in gevangenissen.

En wederom werd door de jeugdzorg met de vinger gewezen naar de politiek want die moeten de centjes geven. De 7000 kinderen die op de wachtlijst stonden zijn van die wachtlijst af. Ze hebben hulp gekregen.

1. Veel van deze kinderen zijn geplaatst in instellingen. Laat u zich niet wijsmaken dat men in de instelling de hulp krijgen die ze daar nodig hebben. Dat kan rustig 6 maanden duren. Dit is eenvodig te controleren door de behandelplannen op te vragen van de kinderen in een JJI. Hier zul je zien dat ze van de lijst af zijn maar dat het wachten op adequate hulp nu gebeurt in de JJI of instelling. Andere voorbeelden, structurele, zijn dat men in plaats van 5 dagen hulp waar een recht voor is nu maar 2 dagen hulp krijgt zodat de helft meer mensen worden "geholpen" en de lijst weg is.

Meneer .....MO noemt dit incidenten terwijl hij ook weet dat dit structureel gebeurt. Let ook op de body language als hij onderbroken wordt en meneer van de reijt een vraag wordt gesteld. Deze uitdrukking geeft precies de mentaliteit van de Jeugdzorg weer op dit moment.

Wat mij ook verbaasd is dat rechters zoals meneer van de reijt niet ingrijpen en de kinderen niet uit de JJI halen. Want terwijl ze in een JJI geplaatst worden voor hulp krijgen ze die niet. Dan moet je m.i. de kinderen er ook weer uit halen. Let daarbij op het volgende 12 weken wachten op behandeling is normaal, dat vind ook de ombudsman. Dus eigenlijk moeten we niet zeuren en de jeugdzorg direct de 100 miljoen per jaar extra geven, zodat de gebouwen van jeugdzorg vernieuwd kunnen worden, de salarissen weer met een bonus extra verhoogd kunnen worden want ze zijn zo betrokken.

En dan kan het CDA er nu bij zitten en nu al weer een belofte doen voor meer geld terwijl deze partij de afgelopen jaren vorm heeft gegeven aan een kwaliteitverminderende jeugdzorg. Nee, zorg nu maar eens dat de jeugdzorg doet wat er in de wet is geschreven. Geen OTS kind in de JJI. Na 15 dagen een voogd, na 6 weken een indicatiebesluit is overeengekomen met de ouders en ondersteuning te geven aan de ouders in plaats van boven hen te staan en moraliserend vertellen wat zij moeten doen omdat de kinderen anders uithuis geplaatst worden.

Al hetgeen is geschreven kan worden onderbouwd met stukken.

Laat de kinderechters nu eindelijk een toezicht gaan houden op alle instanties die zich nu bezig houden met de jeugdzorg en er zorg voor dragen dat zij die de wet naast zich neer leggen worden gestraft. De voogden dienen direct verantwoordelijk gesteld te worden voor hun acties. geen tuchtrecht voor een wetsovertreder maar vervolging vanwege misbruik van gezag. Geen politieke gesprekken meer met de uitvoerders en de rechterlijke macht om procedures te stroomlijnen. Werk de schijn van vooringenomenheid bij de kinderechters weg door de nevenactiviteiten in de jeugdzorg en bij de Raden voor de kinderbescherming te verbieden. Geen geld meer geven aan falende instanties, maar korten totdat zij transparant en volgens de afgesproken regels werken.

Met groet Klokluider - belangenbehartiger

Shuttle
Berichten: 13
Lid geworden op: 19 mar 2007 22:13

Re: weer meer geld naar jeugdzorg

Ongelezen bericht door Shuttle »

Mij werd verteld door de Kinderrechter dat ze geen invloed kon uit oefenen op het plaatsen van mijn zoon in een behandelsetting terwijl er plaats was voor zoon maar Den-Haag moest alle dossiers nog doorlezen of dit wel de goede plek was voor mijn zoon.
Waarschijnlijk lezen ze daar heel langzaam want het heeft 3 maanden geduurd voor we groen licht kregen en hij zit maar te wachten in JJI zonder behandeling.
Te zot voor woorden allemaal, terwijl kinderen maar 6 weken geplaatst mogen worden voor crisisopvang in JJI.
De eerste keer moest hij 7 maanden wachten in JJI

klokluider
Berichten: 17
Lid geworden op: 19 mar 2007 21:04

Re: weer meer geld naar jeugdzorg

Ongelezen bericht door klokluider »

Dan ben je gefopt door het systeem want er is ook een rechter geweest die een behandelplaats heeft opgelegd. Natuurlijk kunnen de rechters ook niet exact weten waar wel plaats is en waar niet. Wat ze wel kunnen is de organisatie die ze plaatst dwingen nog beter hun best gaan doen om datgene te bieden wat ze hebben geindiceerd. Dit kunen ze doen door dwangsommen te gaan geven voor het te lang niet nakomen van de indicatie door jeugdzorg. Maar dat doet men niet want ze zitten immers met jeugdzorg en de raad voor de kinderbescherming om de tafel.

let wel er is een indicatie voor afgegeven. Een kind 7 maanden onnodig en onbehandeld ergens plaatsen is m.i. kindermishandeling en de indicatiesteller dient daarvoor strafrechtelijk aangepakt te worden.

Klokluider

Shuttle
Berichten: 13
Lid geworden op: 19 mar 2007 22:13

Re: weer meer geld naar jeugdzorg

Ongelezen bericht door Shuttle »

De Voogd en ik hadden zelf al een plekje gevonden hoor, snap niet dat een rechter dan een plaatsing niet kan bespoedigen

klokluider
Berichten: 17
Lid geworden op: 19 mar 2007 21:04

Re: weer meer geld naar jeugdzorg

Ongelezen bericht door klokluider »

Wat ik al zei een rechter kan wel wat zeggen maar heeft niet de "absolute" gezag iets af te dwingen. Dat was toch echt jeugdzorg. Misschien is de voogd toch niet helemaal fair geweest, en is het een klein leugentje geweest zodat jij accoord zou gaan met "tijdelijke "plaatsing in een JJI

groet Klokluider

Shuttle
Berichten: 13
Lid geworden op: 19 mar 2007 22:13

Re: weer meer geld naar jeugdzorg

Ongelezen bericht door Shuttle »

Nou, kan over de Hulpverlening een boek schrijven hoor, je komt hier in Nederland van de wal in de sloot als je hulp zoekt voor je kind.
Zoals zo veel ouders en kids, ze vertellen het allemaal zo mooi maar owee, de praktijk werkt toch iets anders en koeien met gouden horens beloven

Gesloten