LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Heb je bepaalde ervaringen met een energiebedrijf? Deel hier jouw mening.
elinemack
Berichten: 9
Lid geworden op: 17 mar 2007 14:05

Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door elinemack »

Wij hebben altijd essent als leverancier gehad, totdat shell met groene stroom kwam. Dus besloten we om over te stappen. Shell ging meteen over op een andere naam en naar veel fusies en andere namen zaten we opeens zonder dat we het zelf wisten vast aan Oxxio. Maar dit verliep allemaal niet zo soepel dus besloten we naar twee jaar weer terug te gaan naar essent.

Oxxio deed moeilijk met het beeindigen van ons contract en administratief ging de overgang ook niet zonder problemen. Maar om een lang verhaal kort te maken. Wij hebben niet in ons huis of leefwijze veranderd. En we hebben gewoon maandelijk de kosten betaald, en nu kregen we een eindafschrift van Essent, waar we 2350 euro bij moesten betalen. Wij hebben een heel gewoon huisje, en leven hier met z'n tweetje, en volgens essent zouden wij afgelopen jaar 3 x zo veel verbruikt hebben als normaal. We hebben dit uit laten zoeken, maar we komen er niet uit, waar het probleem zit. Waarschijnlijk is er iets fout gegaan bij de overgang van oxxio naar essent. Maar goed essent doet er niets aan die vindt het wel lekker even 2350 euro verdienen en wij hebben geen voet om op te staan. We hebben alles geprobeerd. Essent biedt ons wel aan om, onze meter na te laten kijken, maar als deze niet kapot is moeten wij de kosten van 500 euro zelf betalen. En waarschijnlijk is het gewoon een administratieve fout en ligt het niet aan de meter. Toen ik aan essent vroeg of het normaal was dat we 3x zoveel verbruikt hadden gaven ze zelf al aan dat dit bijna niet moglijk is. Maar uitzoeken is er niet bij. Dus conclusie gewoon betalen!

jaap50
Berichten: 33
Lid geworden op: 11 jan 2007 13:42

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door jaap50 »

Ik heb het hier al vaker gezegd: "dreig" met de Geschillencommissie. Als je laat blijken dat je de weg weet gaan ze je ineens serieus nemen. Voor meer tips: http://klagersbond.wiki.xs4all.nl/index ... sbedrijven

Nicole1971
Berichten: 376
Lid geworden op: 07 feb 2006 09:13

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door Nicole1971 »

Zeker voorleggen aan de geschillencommissie, heb ik ook gedaan.
Bewaar alle correspondentie, hou een map bij en schrijf telefoongesprekken op, met wie je gesproken hebt e.d.
Geef Essent de mogelijkheid om aan te tonen dat je het daadwerkelijk verbruikt hebt en laat Oxxio hetzelfde doen.
Je zult er waarschijnlijk als reactie op krijgen dat het niet mogelijk is, maar dat kan dus wél via de netbeheerder.
Zeg dat je betaalt zodra aangetoond is dat je het daadwerkelijk verbruikt is, eerder niet, maar blijf vriendelijk ;)
Daarna start je een geschil op de site van de geschillencommissie...leg alle documenten aan hen voor en zeg dat je al het mogelijke hebt geprobeerd.
Ze zullen een zitting organiseren en als je net zoveel geluk hebt als ik ga je dan een hele leuke show beleven ;)
Zolang Essent óf Oxxio het niet kan aantonen hebben ze geen poot om op te staan.
Succes ermee.

*Jolanda*
Berichten: 9
Lid geworden op: 19 mar 2007 20:46

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door *Jolanda* »

Bij een overstap naar een andere leverancier worden meterstanden altijd geschat. Als dit te laag gebeurd is de eerste keer, toen je klant werd van Shell en daarna van Oxxio ben je toen te laag afgerekend. Als vervolgens de standen weer geschat worden de jaren erop lig je uiteindelijk, als de standen weer opgenomen worden, opeens een heel bedrag achter.

Controleer daarom bij een overstap naar een andere leverancier altijd de switchstanden. Controleer ook altijd de meterstanden op de jaarrekening en laat deze corrigeren als ze niet kloppen. Bij de netbeheerder kun je de standen van voorgaande jaren navragen, maar ook hoe deze standen zijn opgenomen, of dat ze zijn geschat. Dit staat ook op elke jaar- of eindrekening vermeldt. Kijk dit eerst eens na, want het lijkt mij zeer waarschijnlijk dat daar het probleem ligt.

Zijn de meterstanden niet geschat in het verleden en kloppen alle meterstanden op voorgaande rekeningen van alle leveranciers dan is er iets anders aan de hand. Zelf kun je het verbruik van alle apparaten nog controleren (een kapotte koelkast is bijvoorbeeld berucht om het hoge sluipverbruik). Uit een meterijking blijkt dat 99% van de meters goed in orde is, dus doe dat pas als alle andere opties uitgesloten zijn.

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door Chanmaster »

U bent er nog heilig bij en komt er nog goed van af. Wij worden geacht om maar eve 7.200,00 euro op jaarbasis bij te betalen!
Dat wordt rechten en daar zijn we mee bezig.

jeroentje271
Berichten: 585
Lid geworden op: 22 nov 2006 21:28

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door jeroentje271 »

7200 euro bijbetalen is niet niks, ben je een wietplantage begonnen?

McClan
Berichten: 14
Lid geworden op: 24 okt 2006 01:28

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door McClan »

Nee, da's de beruchte ChanMaster, die zit op zijn zolderkamertje achter zijn 20 pc's kontinu iedereen op alle fora met een betonbalk voor zijn kop van zijn, ongevraagde en nietszeggende, commentaar te voorzien.
Met deze 24 uurs dag/nachttaak verbruikt hij zoveel stroom en verwarming dat het bij te betalen bedrag waarschijnlijk nog te laag geschat is....
ChanMaster ga lekker duurzaam ergens in een hoekje zitten, op Tiengemeten of zo.
Get a life.

elinemack
Berichten: 9
Lid geworden op: 17 mar 2007 14:05

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door elinemack »

ik heb alles laten controleren bij de netwerkbeheerder, maar omdat deze maar een keer in de 5 jaar komen meten, kwam het overeen. Maar ze kunnen zelf toch ook na gaan dat dit niet kan. Het is gewoon fout gegaan bij het overstappen van de een naar de ander. en toevallig kan essent dit nu verrekenen. Maar ik heb alles al betaald dus kan ik niet veel meer dan er flink van balen en in het vervolg goed op letten.

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Dat klopt helemaal! Absurde bedragen die eenvoudig niet kunnen en wat na een simpel rekensommetje aantoonbaar is ook!

jeroentje271
Berichten: 585
Lid geworden op: 22 nov 2006 21:28

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door jeroentje271 »

Kijk alle standen in het verleden na. Wij kregen een navordering van 1600 euro aan de broek. Na wat uitzoeken bleek dat de standen bij aankoop van de woning sterk verschilden (veel lager volgens netwerkbeheerder) met wat door de netwerkbeheerders was opgegeven. Nadat alles na 1,5 jaar afgehandeld was kregen we 900 euro terug. Gewoon doordrukken, leg goede bewijzen op tafel dat je teveel betaalt hebt en men gaat vanzelf overstag.

elinemack
Berichten: 9
Lid geworden op: 17 mar 2007 14:05

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door elinemack »

Ja dat is allemaal wel leuk en logisch, maar wij zijn altijd te laks geweest om alles bij te houden. Stom van ons natuurlijk. Maar het is niet anders. Een les voor de toekomst in ons geval. Maar we hebben geen poot om op te staat. Wij wonen al 8 jaar in dit zelfde huis. En voorheen was essent ook onze leverancier. En de hoeveel heid energie dat we af hebben genomen nu en in het verleden scheelt niet veel van elkaar. Maar we hebben geen bewijs. Jammer voor ons maar misschien een les voor iedereen die dit leest. De netwerk beheerder beschikt over de zelfde gegevens als essent en oxxio, en allemaal zeggen ze dat het niet kan kloppen, maar kunnen ook neit aangeven waar de fout nou zit.

Ik heb nu wel geleerd om m'n administratie goed bij te houden zodat ik niet meer voor verrassingen kom te staan. En ik hoop dat iedereen die dit leest dit ook zal doen.!!!

Ik ben duidelijk niet de enige die een fikse rekening heeft gekregen.
Eigenlijk is dat wel heel triest, want het gaat niet over een paar tientjes, en essent heeft ze toch mooi binnen. Waarschijnlijk wordt dat geld gebruikt voor de topmannen die weer eens een goude handdruk krijgen voor het niet goed uitvoeren van zijn of haar functie. kijk maar naar kpn, heel nederland heeft problemen met internet bellen, maar de topman wordt beloond voor de goede resultaten, echt logisch.

blebber
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 dec 2006 11:20

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door blebber »

nogmaals hier is de link van de klachten van OXXIO zo kan je zien wat een oplichters het zijn en misschien heb je er wel wat aan http://vastelastenbond.blogs.com/vastel ... t-28277986

elinemack
Berichten: 9
Lid geworden op: 17 mar 2007 14:05

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door elinemack »

Dat het oplichters zijn was me al vrij snel duidelijk. We hebben bijna een halfjaar met Interum Jusitci gebeld om hun duidelijk te maken dat we netjes alles betaald hadden en dat Oxxio dit gewoon niet door had gegeven. Brieven van deurwaarders en alles, hou maar op.

IK weet ook niet of essent wel zo schuldig is in dit verhaal. Buiten het feit dat ze er niets aandoen om het uittezoeken en het geld lekker innen. Want uiteindelijk heeft essent ook het bedrag van Oxxio voor ons betaald. We konden namelijk niet weg bij Oxxio ( we hadden niets eens een contact met hun afgesloten, want het ging van fusie in fusie over). En als we weg wilde moesten we 50 euro betalen, en deze heeft essent betaald. Maar ja essent had wel wat meer voor d'r nieuwe klant kunnen betekenen. Want uiteindelijk gaan hun met het bedrag lachen.
Kijk essent had ook moeten zien dat er iets niet klopte aan dit hele verhaal. Maar hebben ons niet ingelicht of geholpen. Ze zeggen wel dat het onmogelijk is dat wij zoveel verbruikt hebben maar laten het er dan ook bij.

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door Chanmaster »

In denk eerlijk gezegd, gezien al die topics weten ze niet wat ze moeten.

knakel1
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 apr 2007 13:30

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door knakel1 »

Hoi Eline
vraag: Heb jij toevallig nog op papier de voorwaarden waaronder je de overstap hebt gemaakt naar Shell Groene Stroom. Vooral waar het gaat om opzeggen van de oude maatschappij. Moest je dat zelf doen, of zou shell dat voor je doen. Bij ons is de oude namelijk niet afgemeld toen en dat heeft geleid tot lange tijd dubbel betalen. Mij staat bij dat toen beloofd werd dat Shell dat zou opzeggen en afhandelen.
Ik ben benieuwd of je kunt helpen. Wellicht ken je nog meer mensen die Shell Groene Stroom hadden.

groet
marcel

Umwoning
Berichten: 102
Lid geworden op: 18 aug 2006 20:12

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door Umwoning »

Familielid van me kreeg een eindafrekening van 5000 euro, na het verkopen van zijn huis. Bij het 3e telefoongesprek gaf men de eigen fout toe, nu blijkt hij 50 euro terug te krijgen.

Kortom....er worden hier en daar 'foutjes' gemaakt in energie-land.

Henri42
Berichten: 2979
Lid geworden op: 09 okt 2006 11:08

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door Henri42 »

en wie gelooft dit item nog ?????? :P

jkpater
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 feb 2007 14:34

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door jkpater »

Ik moest vorig jaar 3500 euro bijbetalen nu zag essent na een aantal telefonische gesprekken met het netwerk dat er iets niet klopt
2004/2005 was normaal verbruik van 1600m3 aan gas en 2005/2006 was ineens 6000m3 aan gas verbruik en nu is het weer 1600m3 aan gas verbruik ze zien in dat er een fout is gemaakt en dat hebben ze toegegeven. Nu komt er binnenkort een meterijking wast dus vooraf betaald word klopt het moet je zelf betalen en klopt het niet dan betaald essent netwerkt het geld voor de meterijking terug.
Ik zei al tegen hun ik heb zeker hele dagen aan de gaskraan gehangen en heb zeker geen wietplantage.
Al en al hebben ze al toegegeven dat essent fout zit.
Want hoe komt het zo hoog?????
Omdat degene die vorig jaar de meterstand kwam opnemen ruim een half uur hier binnen is geweest dus het komt erop neer dat diegene de meter even omhoog heeft gedraaid
Ik ben de enige uit de straat die dit overkomen is.
Is net dat ze vooraf de mensen gaan prikken om ff alles omhoog te gooien lekker geld verdienen en ik kom erdoor in de problemen als het niet aan essent ligt
loop tegen het eind van de WSNP aan mocht het wel aan mij liggen wat dus niet het geval is zou ik uit de WSNP worden geooid is toch te gek voor woorden.
Waar haal ik als bijstands moeder ff 3500 euro vandaan?????????

ridder80

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door ridder80 »

casino'?
misschien je lichaam verkopen op de wallen
een lening aanvragen en met geleend geld aandelen kopen

jkpater
Berichten: 4
Lid geworden op: 27 feb 2007 14:34

Re: Essent -> oxxio 2350 euro bij betalen

Ongelezen bericht door jkpater »

wil je wel uitkijken wat je zegt

dit vind ik te ver gaan

het is geen fout van mij lees het goed essent heeft toegegeven dat de fout bij hun ligt en niet aan mij dat betekent dat ik dat bedrag niet hoef te betalen.
Hun erkennen dat ze een fout hebben gemaakt.
Dat hebben ze bij essent netwerk al toegeven omdat ze 2004/2005 2005/2006 2006/2007 vergeleken hebben en net in 2005/2006 daar zit de fout.

Gesloten