LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Routers (uitzending maandag 7 mei)

Heb je goede of slechte ervaring op het internet of met het internet? Hier kan je jouw mening geven over de zaken rondom het internet.
Rebelchick
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 mei 2007 20:49

Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door Rebelchick »

Ik kocht de linksys router (dezelfde als in uw uitzending) een paar maanden geleden. niet voor 79 maar 49 euro bij een computerwinkel. Thuisgekomen ben ik ermee aan de slag gegaan en had ook moeite met het aansluiten van het draadloze netwerk en de beveiliging. Een telefoontje (gratis) met linksys (het telefoonnummer staat in de bijsluiter!) en ik werd direct terugggebeld en door de webpagina heen geleid. Na 20 minuten ( ik treuzelde omdat ik screenshots van alle handelingen nam) was de boel aangesloten en werkte alles.

Dit wilde ik even kwijt. Er wordt nu de indruk gewekt dat je nergens terecht kan voor hulp, maar linksys beschikt over een prima helpdesk! En dan nog even dit. Ze ondersteunen eigenlijk geen macintosh gebruikers, maar maakten toch een uitzondering! een warme douche voor linksys dus...

:wink:

AndriesLouw
Berichten: 7
Lid geworden op: 22 jan 2007 22:25

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door AndriesLouw »

De gehele test sloeg nergens op vond ik, alle routers(/modems) werden achter een bestaande router/modem gehangen. De kans dat een van de routers(/modems) in deze situatie (plug-and-play) zou werken schat ik laag in.

Ook werden bij een aantal routers niet de bijgeleverde programma's gebruikt voor het verbinden met het netwerk waardoor het leek of "zelfs dat niet wou". Ik vind dat de "expert" hier wel wat meer aandacht aan had moeten besteden.

Vele fabrikanten leveren trouwens ook apparatuur wat wel achter een bestaande modem/router gehangen kan worden, deze hadden dan gebruikt moeten worden, of men had een single-user modem of geen extra modem moeten gebruiken. Modem/routers vergelijken met routers is appels met peren vergelijken, omdat de eerstgenoemde veel meer configuratie vereist.
Laatst gewijzigd door AndriesLouw op 07 mei 2007 23:26, 1 keer totaal gewijzigd.

Aaargh!
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 mei 2007 21:02

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door Aaargh! »

Vanwaar het vreemde idee dat het installeren van een wireless router eenvoudig zou moeten zijn ?

Een wireless router is een erg complex stukje technologie. Ik zou er eerder voor pleiten om deze dingen een stuk minder gebruikersvriendelijk te maken om zo mensen te ontmoedigen ze zelf te installeren. Met je computer draadloos het internet op is een ding, maar dan ook nog de boel adequaat beveiligen is er vaak niet bij. Vooral omdat het voor een leek lastig te beoordelen is of zijn netwerk veilig is.

Het probleem met slecht beveiligde computerapparatuur is dat je niet alleen vervelend voor jezelf is, maar dat je ook andere mensen tot last kan zijn.

keko
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 mei 2007 21:15

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door keko »

Wij als computerwinkel verkopen o.a. de Linksys router. Ik heb enige tijd terug een NL-talige handleiding gemaakt gericht op de configuratie van de router (instellen van providergegevens/wireless).

Ik zal hier nog een aanpassing op maken en morgen een linkje plaatsen waar je deze kunt vinden. Misschien is dit hulpzaam voor de mensen die moeite hebben met de Engelse handleiding.

Gr,

William

snoei
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 mei 2006 20:02

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door snoei »

Inderdaad niet helemaal objectief die uitzending. Een modem/router combinatie is niet handig want dat is ingewikkeld, "Daar heb je niks aan". Dat klinkt nu niet echt genuanceeerd uit de mond van een expert. Het installeren van een modem is werk voor iemand met technische kennis, een gasfornuis sluiten de meeste mensen ook niet zelf aan.

Aaargh!
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 mei 2007 21:02

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door Aaargh! »

Ik heb enige tijd terug een NL-talige handleiding gemaakt gericht op de configuratie van de router
Maar wat moet iemand die niet eens engels spreekt op het Internet, wat voornamelijk engelstalig is ?

Chubbie
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 mei 2007 21:12

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door Chubbie »

Ik ontken niet dat het installeren van een wireless router incl. beveiliging voor de leek gecompliceerd kan zijn en dat de fabrikant geen nederlandstalige handleiding hanteerd.

Wat me in de vergelijkingstest echter stoort is dat met name de Sweex Modem/Router gebruikt wordt en als gecompliceerd wordt omschreven, omdat de meeste providers reeds een modem leveren bij het afsluiten van een abonnement.

Radar had in deze gewoon de Sweex Wireless Router zonder modem moeten testen. Deze komt zeer goed uit de test en is zelfs goedkoper dan de andere getoonde modellen. (€ 39.95 )

Samson66
Berichten: 14
Lid geworden op: 30 nov 2006 19:53

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door Samson66 »

Goed, toegegeven. Ik ben geen beginnende gebruiker en had mijn nieuwe Linksys router/modem binnen 5 minuten werkend. Maar het verbaast mij dat, een zogenaamde specialist niet in staat is om de verbinding beveiligd te maken.

Ik vond het trouwens een beetje stennismakerij. Zo zou je het risico lopen dat bij een onbeveiligde verbinding de bankrekening geplunderd zou kunnen worden. Moeten ze mij toch eens uitleggen hoe. Volgens mij heb je toch iets meer nodig dan een gekraakte internet verbinding.

Neemt overigens niet weg dat de consument recht heeft op duidelijke -in eigen taal leesbare - handleidingen.

therber
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 mei 2007 21:27

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door therber »

Ook ik heb met verbazing zitten kijken naar de uitzending over de draadloze netwerken.

Ja, ik ben een techneut. Ja, ik weet hoe draadloze netwerken werken.
Ja, ik weet hoe "vreemd" sommige gebruikers kunnen denken. Regelmatig heb ik dit soort gebruikers aan de telefoon en mag ik ze ondersteunen.

En ja, ik weet ook dat als een draadloos netwerk aangesloten wordt door een leek, ze zich vooral aan de instructies moeten houden.

En dat is dus niet de manier waarop Radar te werk ging bij de test. Kijk via "uitzending gemist" maar even terug:

Ik zal het vooral hebben over het voorbeeld van de Linksys...
Wat staat er levensgroot in beeld over het aansluiten / configureren van de Linksys? Een plaatje van de instructies van de cd.
Een plaatje, wat zegt: sluit de Linksys aan op uw internet aansluiting (van het modem) EN SLUIT HEM OOK MET EEN KABEL AAN OP DE PC. (Dit geldt niet alleen voor de Linksys, maar dat heb ik bij andere routers in deze test ook in beeld zien staan).

En ik weet (ik heb de Linksys zelf ook), dat de configuratietool via de kabel gaat kijken of de linksys aan de pc zit gekoppeld, zodat hij hem kan installeren EN BEVEILIGEN !!

En wat doet de dame in de uitzending? Gaat lekker verbinding maken met de linksys, terwijl er nog niets is geconfigureerd en het apparaat alleen met een kabeltje is aangesloten aan de internet connectie.

Hoezo de techneut kreeg het ook pas voor elkaar door naar de webinterface van de linksys te gaan. Als het echt een techneut was, had hij ook geweten dat hij gewoon de instructies had kunnen volgen om de installatie goed te voltooien.

Een van de beginselen van ALLE draadloze routers, is dat hij voor het eerste gebruik EENMALIG met een kabel aan de pc moet worden gekoppeld om de installatie/configuratie uit te voeren. Als dat eenmaal is gebeurd, dan kan er eventueel via de webinterface gekeken worden door techneuten of e.e.a. goed is uitgevoerd.

Maar dit lijkt toch wel heel veel op stemmingmakerij. Sorrie hoor Radar, maar daar lijkt het toch heel erg veel op.

Groeten

Theo
Laatst gewijzigd door therber op 07 mei 2007 21:45, 1 keer totaal gewijzigd.

wolf59
Berichten: 11
Lid geworden op: 27 feb 2007 06:28

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door wolf59 »

Ik heb ook eens gezocht en op de site van netgear staan nederlandse handleidingen dit wordt niet vermeld tijdens de uitzending.
http://www.netgear.nl/ondersteuning/ins ... dingen.php
Om het compleet te maken volg de bovenstaande link

2epierre
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 mei 2007 21:29

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door 2epierre »

Met verbazing heb ik geluisterd naar de uitspraak van "router" velen spreken dit uit met de "OU" van "KOU" , helaas is dit NIET juist, men dient het uit te spreken als R O E T E R want als men vis diverse websites een te rijden weg opzoekt gebruik je een "ROETE-PLANNER" (ROUTEPLANNER) en het bedoelde apparaat doet niets anders dan de weg wijzen van het signaal!! dus het is eigenlijk een "routeplanner", vrij vertaald.

herozen
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 mei 2007 21:26

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door herozen »

Wat een onzinnige test. Sorry hoor maar als je even de moeite neemt om de wel is waar engelse handleiding van linksys door neemt kom je op de tweede bladzijde al het wachtwoord tegen wat je nodig hebt om met de cd rom te kunnen werken.

Ja, je hebt wel enig begrip nodig van de protocollen en weten wat een TCP/IP adres e.d. is om de router juist te kunnen instellen.

Op www.linksys.nl kan je een nederlands talig gebruiksaanwijzing downloaden.
Laatst gewijzigd door herozen op 07 mei 2007 22:02, 1 keer totaal gewijzigd.

herozen
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 mei 2007 21:26

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door herozen »

Met verbazing heb ik geluisterd naar de uitspraak van "router" velen spreken dit uit met de "OU" van "KOU" , helaas is dit NIET juist, men dient het uit te spreken als R O E T E R want als men vis diverse websites een te rijden weg opzoekt gebruik je een "ROETE-PLANNER" (ROUTEPLANNER) en het bedoelde apparaat doet niets anders dan de weg wijzen van het signaal!! dus het is eigenlijk een "routeplanner", vrij vertaald.
@2epierre
Het is niet helemaal waar wat je schrijft, In engeland spreken ze inderdaad van roeter, maar in het amerikaans engels spreek je van router.

Als je communiceert met amerikaanse bedrijven en je zegt ik heb een probleem met mijn roeter dan zullen ze antwoorden dat je een kaart moet kopen. Echt gebeurt.

jan van der burgh
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 mei 2007 21:28

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door jan van der burgh »

Fijn dat op www.link.sys.nl de nederlandstalige handleiding te downloden is. Alleen met je dan wel internet hebben, en dat was nu net het probleem :wink:

Aaargh!
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 mei 2007 21:02

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door Aaargh! »

Ja, je hebt wel enig begrip nodig van de protocollen en weten wat een TCP/IP adres e.d. is om de router juist te kunnen instellen.
Het probleem is niet zozeer dat de verkochte apparatuur slecht is, het probleem is dat het verkocht word aan 'de gewone consument' met het idee dat het iets is dat ze zelf wel kunnen installeren.

truppi
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 mei 2007 21:46

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door truppi »

Ik ben niet zo jong meer, maar heb in een keer de router aangesloten en beveiligd. Een half jaar later problemen met de router en met de helpdesk gebeld. Deze gratis helpdesk krijgt een 10! Ze hebben alles doorgenomen en opnieuw geinstalleerd. Alle tijd van de wereld. Bleek later dat het aan de kabel van UPC lag (eind versterker). Advies: gebruiksaanwijzingen goed lezen. Niet zomaar aanklooien.

herozen
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 mei 2007 21:26

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door herozen »

Er was wel een internet verbinding. Alleen dan rechtstreeks van het ADSL modem en bedraad. 8) :wink:

7chris3
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 mei 2007 21:43

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door 7chris3 »

Met verbazing heb ik geluisterd naar de uitspraak van "router"
Wat dacht je van wie fie :roll:

wolf59
Berichten: 11
Lid geworden op: 27 feb 2007 06:28

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door wolf59 »

Fijn dat op www.link.sys.nl de nederlandstalige handleiding te downloden is. Alleen met je dan wel internet hebben, en dat was nu net het probleem

Je moet toch beter opletten met kijken want er was al een internet aansluiting trouwens waarom zou je router kopen als je geen internet hebt?????????????

2epierre
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 mei 2007 21:29

Re: Routers (uitzending maandag 7 mei)

Ongelezen bericht door 2epierre »

herozen, je hebt maar voor een zeer klein deel gelijk, aan de westkust van de USA en dan alleen maar de streel rond LA wordt inder daar van een router maar oever grote deel spreekt van ROETER

Gesloten