LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
erwinf
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 mei 2007 18:33

Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Ongelezen bericht door erwinf »

Deze week verscheen er in de media het bericht dat levenspolissen geliefde belegobjecten zijn voor de nederlandse belegger.
Nu is mijn vraag of dit helemaal waterdicht is en/of er daadwerkelijk geen addertje onder het gras zit.

hieronder één van de vele persberichten van afgelopen week. (bron: elsevier)

De handel in levensverzekeringen van Amerikanen die niet lang meer te leven hebben, wordt steeds populairder in Nederland. Volgens De Telegraaf hebben al 600 Nederlanders voor 43 miljoen dollar in de polissen geïnvesteerd.

Terminale patiënten verkopen hun levensverzekering door
Terminale patiënten of 75-plussers die hooguit een paar jaar te leven hebben, verkopen hun levensverzekering (met een verzekerde waarde van gemiddeld 1 miljoen dollar) door voor 400.000 tot 600.000 dollar. Zij krijgen dan ineens een bedrag in handen.

Miljoenen dollars
De kopers van de polis worden de nieuwe begunstigde en incasseren bij overlijden van de oude of zieke Amerikaan het verzekerde bedrag, dat kan oplopen tot 10 miljoen dollar.

Volgens woordvoerder Hennie Zoontjes van het Verbond van Verzekeraars is deze handel ontstaan eind jaren tachtig, toen aidspatiënten die zich geen dure medicijnen konden veroorloven, hun levensverzekering te gelde maakten. Zoontjes stelt in De Telegraaf ethische vragen over de handel in levenspolissen.

Tussenpersonen
Een aantal tussenpersonen zou momenteel met succes de polissen op de Nederlandse markt aanbieden. Het bedrijf Quality Investments in Alkmaar biedt de levensverzekeringen onder de naam 'Life Settlements' aan. Het bedrijf keert gegarandeerd uit na een bepaalde tijd omdat het de polissen heeft herverzekerd tegen te lang levende Amerikanen

Carlos2
Berichten: 70
Lid geworden op: 20 okt 2006 16:26

Re: Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Ongelezen bericht door Carlos2 »

Dit wordt zelfs aangemoedigd door de verzekeringsmaatschappijen omdat zij hierdoor nog meer verdienen aan de polissen.

Bij overlijden moeten ze immers altijd uitkeren. Ze zijn er dus zeker van dat ze moeten uitkeren aan de verzekerde. Deze verzekerde neemt nu een voorschot op deze polis tijdens zijn/haar leven en iemand anders neemt de (resterende) uitkering over, maar betaalt hiervoor wel opnieuw een premie. De verzekeraar ontvangt dus extra premie, omdat degene die de verzekering overneemt ook premie betaalt, terwijl de oorspronkelijk verzekerde al zijn/haar premies heeft voldaan. Het tottal uit te keren bedrag voor de verzekeraar blijft gelijk maar ze hebben wel meer premie ontvangen.

erwinf
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 mei 2007 18:33

Re: Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Ongelezen bericht door erwinf »

hieronder de email:


Een Life Settlement is de verkoop van een lopende Levensverzekeringspolis aan derden. In de Verenigde Staten worden dergelijke polissen sinds 1996 verhandeld. Deze excellent renderende investeringsvorm is ongevoelig voor beurseffecten en wisselende rentestanden. Daardoor is deze investeringsvorm inmiddels uitgegroeid tot een gedegen en internationaal gewild beleggingsproduct.
Het is ‘The American Way’ en biedt Amerikaanse verzekerden de mogelijkheid om hun bij een verzekeringsmaatschappij actueel lopende overlijdensrisicoverzekering, ten gelde te maken. Dergelijke polissen worden overwegend ter verkoop aangeboden door senioren met een minimum leeftijd van vijfenzeventig jaar en een vastgestelde beperkte life expectancy.

Kenmerken Life Settlements op een rijtje:
· Levensverzekeringen die vroegtijdig worden aangeboden
· Life Settlement regelingen zijn ontstaan door marktwerking
· Door marktwerking:
- Hoge vroegtijdige uitkering verzekerde
- Uiteindelijke uitkering naar nieuwe eigenaar
· Slechts 8% van de polishouders is momenteel bekend met de mogelijkheid van het aanbieden van hun lopende levensverzekering
· 75% van deze lopende verzekeringspolissen verdwijnt in de ‘prullenbak’

· 65% van de Life Settlements worden voor einde Life Expectancy uitgekeerd.
Kenmerken van het Closed Life Settlement Fund (CLSF) op een rijtje:
· Closed Life Settlement Fund (CLSF) is een besloten fonds voor gemene rekening;

· CLSF (de participanten) zijn samen eigenaar van een Amerikaanse Overlijdensrisicoverzekering;

· Op het moment dat de Overlijdensrisicoverzekering tot uitkering komt, keert Closed Life Settlement Fund aan haar Participanten per gehele Participatie uit $ 705.000,=;

· Dit eventueel te vermeerderen met de resterende premiereserve;

· CLSF heeft een Herverzekering gesloten. Mocht de Overlijdensrisicoverzekering niet voor 1 januari 2014 uitkeren, dan zal de Herverzekering uiterlijk op 30 maart 2014
$ 10.000.000,= aan CLSF betalen, waarna de Participanten zullen worden voldaan;

· Kortom, iedere Participant ontvangt gegarandeerd per Participatie uiterlijk op 31 maart 2014 $ 705.000,=;

· Deze uitkering is onder het huidige belastingregime belastingvrij.

· Wanneer de polis eerder vrijvalt wordt direct $ 705.000,= te vermeerderen met de resterende premiereserves aan de participanten uitgekeerd.

2. ALGEMENE INFORMATIE

Closed Life Settlement Fund (CLSF) is een besloten fonds voor gemene rekening. CLSF, de participanten, zijn eigenaar van een Life Settlement (overlijdensrisicoverzekering) en wordt gevormd voor bepaalde tijd.

CLSF heeft een trust in Amerika opgericht, verder te noemen CLSF Trust. CLSF Trust heeft als doel het exclusief bewaren van de polis ten behoeve van het Fonds.

CLSF heeft op 15 december 2006 de Stichting CLSF opgericht. Deze Stichting heeft tot doel het voeren van een juiste administratie, het controleren van de te betalen premies door de Participanten, en de communicatie naar en tussen de Participanten.

3. HOE WERKT CLSF?

Algemeen
CLSF heeft aangekocht een Overlijdensrisicoverzekering met een totale uitkering van $10.000.000,= USD waarbij een inleg geldt van $300.000,= USD per participatie. CLSF heeft in totaal 14 participaties. De participant betaalt zijn inleg rechtstreeks aan de Amerikaanse Escrow Agent (notaris).

Doelstelling
CLSF Trust zal na de uitkering van de Overlijdensrisicoverzekering of de Herverzekering een bedrag ontvangen van $10.000.000,= USD, waarna iedere Participant uiterlijk op 31 maart 2014 het bedrag van $705.000,= USD uitgekeerd zal krijgen. Uiteraard ontvangen de participanten de $705.000,=, te vermeerderen met eventuele premiereserves, eerder wanneer de polis voortijdig vrijvalt.

Doordat de Overlijdensrisicoverzekering is herverzekerd, hebben de Participanten zekerheid dat uiterlijk op 31 maart 2014 per Participatie een bedrag groot $705.000,= USD uitgekeerd zal worden.

Wanneer de Overlijdensrisicoverzekering niet voor 1 januari 2014 tot uitkering is gekomen, wordt deze in eigendom overgedragen aan de Herverzekeraar. Dat gebeurt gelijktijdig met het door de Herverzekeraar uiterlijk op 31 maart 2014 voldaan van de totale som van $10 miljoen USD aan CLSF voldoen.

Realisatie doelstelling
De doelstelling van het Fonds wordt als volgt gerealiseerd. Iedere Participant betaalt zijn inleg rechtstreeks aan de Escrow Agent GNT/Fidelity. Door betaling van de inleg krijgt de Participant een aandeel in de uitkering van de Overlijdensrisicoverzekering. De Herverzekering zorgt ervoor dat bij niet uitkeren door de Overlijdensrisicoverzekering voor 1 januari 2014 over wordt gegaan tot uitbetaling van een bedrag groot $10 miljoen USD aan CLSF Trust.

De “Amerikaanse Notaris” van CLSF
De koper, en dat is dus CLSF Trust, en de verkoper van de Life Settlement ondertekenen de zogenaamde “Joint Order Escrow Agreement”. In deze overeenkomst zijn opgenomen de voorwaarden waaronder de Escrow Agent, een Amerikaanse variant van onze Nederlandse Notaris, het geld mag overmaken aan de in de Joint Order Escrow Agreement genoemde contractspartijen.

In de Joint Order Escrow Agreement is ook precies omschreven welke polis ondertussen aan de Trust is overgedragen. De Escrow Agent is GNT Chicago (zie www.gntchicago.com). De trustmaatschappij is Fidelity National Financial (zie www.fnf.com). FNF is een grote maatschappij die zeer ervaren is als het gaat om life settlements.

De Escrow Agent heeft op basis van de overeenkomst vastgesteld dat de polis van de Overlijdensrisicoverzekering voldoet aan de afspraken die zijn gemaakt. Wat er gecontroleerd is staat in de Joint Order Escrow Agreement. Zo is gecontroleerd dat de polis ‘in force’ is, dat er een schriftelijke erkenning van de verzekeringsmaatschappij is dat de polis is overgedragen aan CLSF Trust, dat er een onherroepelijke aanwijzing van CLSF Trust als begunstigde in plaats van de verzekerde is, dat er een bewijs is van het feit dat de premies zijn betaald tot de datum waarop de polis wordt verkocht.

Ondertussen zijn op basis van de “change of ownership” en “irrevocable beneficiary resignation” CLSF en daarmee de participanten eigenaar van de polis geworden.

4. RISICO’S

Valutarisico
De participaties in CLSF zijn genoteerd in US Dollars. De uitkering uit de Overlijdensrisicoverzekering of Herverzekering geschiedt ook in US Dollars. Door de omrekening van deze vreemde valuta naar de Euro kunnen zowel positieve als negatieve valutakoersresultaten worden behaald welke respectievelijk voordelig of nadelig zijn voor de Participanten.

Gerborgh
Berichten: 381
Lid geworden op: 27 jun 2006 18:02

Re: Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Ongelezen bericht door Gerborgh »

Hoe moet je dit soort constructies nu zien?

1) als je zo'n polis van een ernstige zieke persoon koopt help je die persoon omdat deze geld krijgt en zo nog even van het leven kan genieten óf
2) als je zo'n polis van een ernstige zieke persoon koopt kan je mooi verdienen aan het leed van die ander. Hoe meer doodzieken zich aanmelden, hoe meer je kan verdienen.

Natuurlijk, het mes snijdt aan twee kanten maar toch voelt het niet goed...

tinne
Berichten: 650
Lid geworden op: 18 jan 2007 19:06

Re: Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Ongelezen bericht door tinne »

en over een maand/jaar of twee met zijn allen roepen dat we genept zijn? Niet doen, suf plan. Net zo mooi als al die plannen waarvan af schreeuwt: ALS HET TE GOED KLINKT OM WAAR TE ZIJN, DAN IS HET DAT OOK!!

Mvrgr. Tinne

pschoenm
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 apr 2007 15:08

Re: Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Ongelezen bericht door pschoenm »

Beste lezers,

Ik neem aan dat de in het forum besproken beleggingsmogelijkheid de life settlement van Quality Investments B.V. te Alkmaar betreft.

Ik heb van hun website http://www.qualityinvestments.nl begrepen, dat de Stichting Closed Life Settlement Fund (Stichting CLSF) precies één polis met een verzekerd kapitaal ter grootte van USD 10.000.000 heeft aangekocht. Men is op zoek naar investeerders die bereid zijn op één (of meerdere) participaties ter grootte van USD 300.000 elk in te tekenen.

Voor elke participatie wordt een bedrag ter grootte van USD 705.000 terstond bij overlijden uitgekeerd indien de verzekerde voor 1 januari 2014 overlijdt. Indien de verzekerde op 1 januari 2014 in leven is, garandeert - een niet met naam en toenaam genoemde - herverzekeraar een bedrag ter grootte van USD 705.000 per participatie op 31 maart 2014.

Thans wordt gepoogd een bedrag van USD 4.200.000 (= 14 * USD 300.000) in te zamelen. Dit bedrag dient ter bestrijding van de volgende kosten:

* Het bedrag waarvoor de polis is aangeschaft;
* De tot en met 1 januari 2014 verschuldigde levensverzekeringspremies;
* De aan de herverzekeraar verschuldigde herverzekeringspremie voor de gebeurtenis dat de verzekerde op 1 januari 2014 in leven is en deze de verplichting heeft een betaling van USD 705.000 per participatie op 31 maart 2014 te doen;
* Provisie voor de verschillende partijen die bij deze constructie betrokken zijn;
* Kosten om de transactie te administreren;
* Winstmarge.

Het is opmerkelijk dat de Stichting Closed Life Settlement Fund maar één polis heeft aangekocht. Hierdoor werkt de wet van de grote aantallen uit de statistiek niet. Dit heeft tot gevolg, dat de premie die de herverzekeraar vanuit risico-theoretisch oogpunt zal moeten verlangen overeenkomstig hoog is. De belegging zou voor de participant duidelijk minder risicovol zijn, wanneer er 10 polissen met een verzekerd bedrag bij overlijden van USD 1.000.000 elk of beter nog zelfs in 100 polissen met een verzekerd bedrag bij overlijden van USD 100.000 elk zouden worden aangekocht in plaats van één polis met een verzekerd bedrag bij overlijden van USD 10.000.000.

Dit wordt geïllustreerd in de volgende alinea (het sterfteniveau in de Verenigde Staten van Amerika is weliswaar niet gelijk aan het sterfteniveau in Nederland. Het voorbeeld beoogt uitsluitend het gevaar te illustreren).

Op basis van een recente Nederlandse overlevingstafel (GB 1995-2000), heeft een 79 jarige man een periode levensverwachting van 6,85 jaar. Dit wil zeggen, wanneer wij een grote groep 79 jarigen zouden observeren, wij mogen verwachten dat de gemiddelde leeftijd bij overlijden 85,85 is. Op basis van dezelfde overlevingstafel mogen wij ook verwachten, dat de kans dat een 79 jarige man bij zijn overlijden 86 jaar of ouder is (dat wil zeggen een levensverwachting van 7 jaar of langer heeft) ongeveer 43% bedraagt. De kans dat van een groep bestaande uit 10 respectievelijk 100 personen alle personen hun levensverwachting overtreffen, is duidelijk veel geringer. De herverzekeringspremie voor een groep bestaande uit één persoon is derhalve zeer groot, immers de kans dat zich dit voordoet is in dit voorbeeld circa 43%. De prijs voor een dergelijke herverzekeringsdekking zal dan ook substantieel moeten zijn.

De vraag die zich in dit verband natuurlijk stelt is, of er überhaupt een herverzekaar bereid is het langlevenrisico van één individu in dekking te nemen.

De belegging luidt in USD. Dat betekent, dat het valutarisico, het risico dat de USD sterker wordt t.o.v. de EUR, voor rekening van de participant komt.

Bij een dergelijke transactie is het te doen gebruikelijk, dat twee geneeskundig adviseurs onafhankelijk van elkaar, aan de hand van een recente medische vragenlijst, de levensverwachting van de kandidaat-verzekerde inschatten. Wanneer deze inschattingen al te veel van elkaar verschillen, is het te doen gebruikelijk dat een derde geneeskundig adviseur naar zijn inschatting wordt gevraagd. Het bedrag waarvoor de polis wordt aangeschaft dient te worden bepaald aan de hand van de inschatting die tot hoogste levensverwachting voert.

Dergelijke en andere informatie ontbreekt, waardoor een gefundeerde beoordeling van deze belegging niet mogelijk is.

Het zou dus uitermate interessant zijn te vernemen, hoe groot de verschillende kostenposten zijn. Bovendien dient te worden aangetoond welke zekerheden er voor de participant bestaan, zodanig dat iedere bij deze transactie betrokken partij (en dat zijn niet weinig partijen) ook daadwerkelijk aan zijn of haar verplichtingen kan voldoen.

Het zal u duidelijk zijn: ik heb zo mijn twijfels dat een dergelijk verzoek bevredigend beantwoord zal (kunnen) worden... :(.

sjapo
Berichten: 92
Lid geworden op: 19 apr 2006 00:56

Re: Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Ongelezen bericht door sjapo »

zie je wel wij doen het helemaal fout, met onze zorgstelsel.

We moeten veranderen, gaat iedereen erop vooruit!

Net zo als in amerika :shock:

changi
Berichten: 52
Lid geworden op: 09 feb 2007 09:54

Re: Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Ongelezen bericht door changi »

NIET aan beginnen want de ellende dat je hier mee kan krijgen is zeer groot. Let op het Amerikaanse Recht is van toepassing !! En voor de mensen die MB euro of MBC nog kennen van aantal jaren terug .........
die zitten nu nog met de ellende zoals levensverwachtingen die totaal niet kloppen , piramide constructies etc etc dus niet doen

D1RK
Berichten: 2863
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Ongelezen bericht door D1RK »

Afhankelijk van levensverwachting kun je de latere uitkering opkopen, dus je krijgt over enkele jaren meer geld als je nu betaalde!
Gezien het risico dat de persoon toch langer leefde, is deze vergoeding erg hoog!

Maar de polis staat nog steeds op zijn naam, bij schulden tijdens overlijden gaat hier in Nederland;
Eerst de Belastingen.
Tweede Banken,
Hierna komt de rest, en U staat hier als erfgenaam dus achteraan!

Dus al je een polis van $1.000.000,- voor $100.000,- zou kopen, dan loop je de kans dat je niets krijgt!
Dus als de schuld hoger is dan de polis, jammer, en geen 10x winst!

Het gebeurde ook al dat de polis (kopietje) meerdere malen verkocht werd en je moet dan ook delen!
Alleen naaste familie en vrienden die je kunt vertrouwen zou je op deze manier kunnen helpen!

PsiloVouno
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 aug 2007 08:10

Re: Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Ongelezen bericht door PsiloVouno »

Er valt een heleboel te zeggen over beleggingen in life settlements. Op de eerste plaats zijn er diverse (kleine) aanbieders van producten in Nederland, zoals Easy Life Invest, DB Fund, DB Financials, GlobalVest en er zijn er nog meer in de pen. Het is sowieso interessant, als u besluit te investeren in life settlements, om de verhalen en producten naast elkaar te leggen en u een beeld te vormen van wat u het meest aanspreekt. U dient zich te realiseren dat geen van de bedrijven of producten is goedgekeurd door de AFM, dus u wordt geacht zelf uw onderzoek te doen en dat adviseer ik u ook dringend.

Zeker met het huidige bloedbad op de beurzen is het duidelijk dat het product life settlements een zeer belangrijke charme heeft: geen enkele correlatie met economische factoren zoals rente, inflatie, beurskoerzen, groei of olieprijzen !

Nadelen zijn er echter ook. Een life settlement is alleen een asset zolang de premie tijdig wordt voldaan. Zonder premiebetaling is de asset weg, foetsie. Over Life Expectancies wordt een heleboel onzin verteld. Het is in ieder geval GEEN individuele schatting. Het is een verwachting die primair is gebaseerd op statistische cijfers, dus op grote aantallen. Simpel gezegd, de verwachte levensduur mag voor ons allen 78 jaar zijn, de variatie daar omheen is geweldig groot. De medical underwriters die deze life expectancies opstellen zijn graag bereid u meer informatie te geven over dit cruciale getal.

Als u meer wilt weten over life settlements, de achtergrond, de due diligence, het investeren en actuele ontwikkelingen, nodig ik u van harte uit op mijn website: http://www.psilovouno.com.

Deze website is geheel onafhankelijk van producten en bedrijven. De onderneming is gericht op het leveren van onafhankelijke adviesdiensten aan institutionele partijen die willen investeren in life settlements.

PsiloVouno
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 aug 2007 08:10

Re: Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Ongelezen bericht door PsiloVouno »

Deze maand is een nieuwe website beschikbaar gekomen met onafhankelijke informatie over iife settlements: http://www.life-investor.eu. Toegegeven, de site wordt tegenwoordig gefinancierd door advertenties van aanbieders, maar de inhoud is verder uitgebreid en niet aangepast ten opzichte van de vroegere PsiloVouno-site.

De afgelopen maanden is meer dan duidelijk geworden dat investeringen in life settlement een onomkeerbare opmars maken in beleggingsland. Dit is uiteraard mede ingegeven door het feit dat de rendementen niet gevoelig zijn voor de onzekerheden die thans de aandelen, grondstoffen en andere markten beïnvloeden.

Life Settlements hebben daarentegen hun eigen risico's. Het is iedereen te adviseren om alleen te beleggen in producten die goed gestructureerd zijn en een ruime spreiding bieden. Door deze ruime spreiding worden risico's beheersbaar gemaakt op een zelfde wijze als dat een verzekeraar dat doet.

De vernieuwde site geeft veel informatie over het product, de marktpartijen, de risico's, structuren en overige onderwerpen. Verder is er een nieuwsfeed toegevoegd waarmee u het laatste nieuws op het gebied van life settlements kunt volgen.

Life settlement producten vereisen een lange beleggingshorizon en zijn alleen beschikbaar voor professionele beleggers, dus boven de EUR 50.000. Vergelijk altijd meerdere producten en hanteer die op de checklist van de website te vinden is. Win deskundig advies in.

Om meer te weten van deze nieuwe beleggingscategorie: http://www.life-investor.eu

Belegger32
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 mei 2008 16:09

Re: Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Ongelezen bericht door Belegger32 »

Een ander fonds wat Life Settlements aanbiedt is het zogenaamde Double Benefit Fund. Het DB Fund geeft een rendement tussen 10-12% per jaar.

Een site die hier over gewijd is: www.investeringsmogelijkheden.nl. Hier staan diverse interessante investeringsmogelijkheden gerangschikt (o.a. ook hedge funds en onroerend goed).

Ook is er een forum op deze website te vinden: het 'forum over beleggen'.

John Gold
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 jun 2007 14:01

Re: Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Ongelezen bericht door John Gold »

Life settlement zijn een prachtig product. Als in zoveel branches lopen er altijd een hoop "specialisten" rond die in zeer korte tijd zichzelf de naam specialist opplakken. In Nederland is dit product nog zo nieuw dat er (nog) geen specialist kan zijn. Wel zijn er veel partijen die openlijk in de pers roepen dat ze de komende jaren een hele berg geld aan deze life settlements gaan verdienen. Dit zal dan vast over de rug van de investeerder zijn!!
Psilo Vouno heeft een website waar veel energie ingestoken is maar helaas regeert hier ook het geld.In de diverse publicaties worden de sponsors van de website neergezet als intergere en goed operende organisaties en laten dat nou net ook de organisaties zijn die ontzettend veel geld in de marketing stoppen voordat ze hun product 100% dichtgetimmerd hebben. Helaas geldt voor life settlements nog steeds de regel; wat je er in stopt komt er ook uit" alleen merkt een investeerder dat pas veel later. De investeerder betaald dit altijd!!

tinne
Berichten: 650
Lid geworden op: 18 jan 2007 19:06

Re: Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Ongelezen bericht door tinne »

tinne


Geplaatst op 11 Mei 2007 21:47 door tinne


--------------------------------------------------------------------------------

en over een maand/jaar of twee met zijn allen roepen dat we genept zijn? Niet doen, suf plan. Net zo mooi als al die plannen waarvan af schreeuwt: ALS HET TE GOED KLINKT OM WAAR TE ZIJN, DAN IS HET DAT OOK!!

Mvrgr. Tinne

Wellicht ten overvloede :

'Easy Life is criminele organisatie'
Uitgegeven: 8 oktober 2008 13:01

DEN HAAG - Het Helmondse beleggingsadvieskantoor Easy Life en zijn (ex-)directeuren vormden een criminele organisatie die zich onder meer schuldig heeft gemaakt aan oplichting en verduistering.

Het Openbaar Ministerie stelt dat in een verklaring die woensdag is uitgegeven over het lopende strafrechtelijk onderzoek.

Uit het onderzoek tot nu toe valt volgens justitie op te maken dat voor slechts een zeer klein deel van het ingelegde geld levenspolissen zijn aangekocht.

"Easy Life wendde aanzienlijke bedragen aan voor het betalen van hoge managementvergoedingen, salarissen en provisies. Ook zijn grote bedragen uitgegeven bij de aankoop van exclusieve auto's en onroerend goed voor de bestuurders", aldus de verklaring.

Justitie stelt dat mogelijk tot 33 miljoen euro van ongeveer 500 investeerders is verduisterd. Drie (ex-)directeuren zitten vast.

Bron: Nu.nl

John Gold
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 jun 2007 14:01

Re: Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Ongelezen bericht door John Gold »

Ik mag misschien wel opmerken dat een criminele organisatie elk product in een negatef daglicht kan plaatsen. Of het nu auto's, vastgoed, life settlements of ik weet niet wat voor een producten het zijn, met de verkeerde mensen ben je inderdaad snel van je geld af.

Heeft volgens mij niets met life settlements te maken. De overblijvers blijken steeds meer gelijk te krijgen. Zeker nu ook DBfinancials de verkoop op een erg laag pitje heeft gezet.

Kortom een goed life settlement product met een betrouwbare partij geeft een grote kans op winst en een zeer minimale kans op verlies.

Doe er uw voordeel mee!!

John (nee geen W!) :D

Diederik Hoog
Berichten: 26
Lid geworden op: 25 aug 2005 00:29

Re: Levenspolis zieke Amerikaan geliefd belegobject

Ongelezen bericht door Diederik Hoog »

Ik krijg dit lezende toch sterk het gevoel dat hier sprake kan zijn van oplichting? Ik kom geen onafhankelijke (poaitieve) info tegen op Internet.

Gesloten