LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] gebrand/anticato graniet

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
babbel54
Berichten: 21
Lid geworden op: 18 mei 2007 08:46

gebrand/anticato graniet

Ongelezen bericht door babbel54 »

Wij hebben onze nieuwe keuken uitgezocht en willen graag een bijna zwart werkblad van gebrand graniet. Nu raad de een het af en de ander zegt dat het allemaal wel meevalt met vlekgevoeligheid en zo.
Wie heeft ervaringen met een gebrand graniet werkblad, want we vinden het tot nu toe het mooiste wat we gezien hebben.

Tianne
Berichten: 64
Lid geworden op: 16 sep 2006 23:03

Re: gebrand/anticato graniet

Ongelezen bericht door Tianne »

Hoi !
Wij hebben in ons nieuwbouwhuis net een gebrand graniet aanrechtblad gekregen. Eigenlijk kan ik je dus nog niet veel vertellen over het gebruik in de praktijk. Het blad was in de fabriek 1x geimpregneerd. Ik heb het zelf ook nog 2 x gedaan nu; is niet moeilijk. Nu zou het "dicht" moeten zijn....en zo ziet het er ook uit. Voordat je dat doet moet je wel voorzichtig zijn met het blad ! Onze kitter had ruim afwasmiddel gebruikt om zijn kit mooi te smeren; die vlekken kostten toen wel al moeite om er met veel water uit te krijgen !
Ook wij vonden dit blad het mooiste dat we zagen en in onze keuekn staat het echt prachtig; qua uitstraling zeker aan te raden !!! :D Er zijnveel schoonmaakmidelen voor te koop en onze verkoper zei dat je uit steen alle vlekken kunt krijgen, zei het met enige moeite soms.

coolmira
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 nov 2005 13:24

Re: gebrand/anticato graniet

Ongelezen bericht door coolmira »

Eeen vraag en hoe is het nou om zo een blad te hebben en schoon te vegen bvd .

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: gebrand/anticato graniet

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Coolmira,

Schoonmaken is een fluitje van een cent. Als onze klanten twijfelen laten we ze koffie en kruimels op het werkblad gooien. 1 veeg met een vochtige doek en het is altijd weer schoon.

Wat vlekgevoeligheid betreft: we hebben een gebrand stuk Bianco Cristal bewerkt met koffie, cola, citroen, kerrie, antikal, merkstift en rode wijn. Daarna hebben we het graniet 24 uur laten rusten. Bij het schoonmaken bleken alleen de antikal en Kerrie blijvende vlekken achter te laten. Deze vlekken waren ook nog eens slecht te zien. We laten het stuk graniet altijd als voorbeeld zien aan de klant.

Bij normaal gebruik en onderhoud zal er geen probleem zijn. Dit betekent wel dat er periodiek een nabehandeling met impregneer nodig zal zijn. Dit is een makkelijke handeling van nog geen kwartier.

MVG

coolmira
Berichten: 12
Lid geworden op: 13 nov 2005 13:24

Re: gebrand/anticato graniet

Ongelezen bericht door coolmira »

bvd voor u info ik vindt het heel mooi maar ben nog aan het twijfelen.

Gesloten