Het opluiten van mensen is peperduur en de consument betaalt er voor..
Wat kost NIET opsluiten??
Besef je wat een junk jaarlijks aan schade aanricht om in zijn behoeften te voorzien?
Dan betaal ik liever belasting voor detentie.
Je kan ze vanuit de overheid ook een ruime hoeveelheid drugs ter beschikking stellen{gratis} dan is de overlast snel afgelopen en kunnen ze in Den Haag weer doen waar ze voor zitten. Muizen vangen.
Als je niets doet wat niet mag kom je ook niet in de gevangenis.
Ik vindt de wetten veel te slap hier in Nederland.
Een 12 jarig meisje 2x verkrachten en dan met de auto er over heen rijden. Straf 20 jaar en TBS. Veeeeeeeeel te weinig.
Om maar niet te praten dat het feitelijk een onmenselijke maatregel is
Opsluiten is onmenselijk? Dit kan ik echt met de beste wil van de wereld niet begrijpen. Wat wil jij zware criminelen dan laten doen, met z'n allen papier gaan prikken?
in plaats van naar meer menswaardigere alternatieven te zoeken
Leuk om kritiek te hebben, maar wat is jouw eigen alternatief?
Je kan ze vanuit de overheid ook een ruime hoeveelheid drugs ter beschikking stellen{gratis} dan is de overlast snel afgelopen
Er zijn ook gokverslaafden die stelen om aan geld voor gokken te komen. Zullen we die maar dagelijks een flink pak geld geven, dan is de overlast snel afgelopen.
Ik weet dat je geen eigen rechter mag spelen, maar als de Politie geen tijd heeft, en het recht in eigen hand neem, is soms die gevangenis niet meer nodig!
Ik zag alles, maar zeg niets, ik was ook blij dat iemand iets deet, want er is alleen meer blauw opstraat als ze mijn auto controleren, even nummer schrijven en kassa, maar als je ze nodig hebt, soms heb je geluk!
LEEUWARDEN - Nederland lost zijn problemen met minderheden en probleemgroepen op door ze op te sluiten. Dit concluderen wetenschappers uit onderzoek naar de 'cellenexplosie'. Sinds 1985 is het aantal gevangenen per 100.000 inwoners verviervoudigd.
,,Nederland is in dit opzicht het enige West-Europese land dat vergeleken kan worden met de Verenigde Staten'', aldus Miranda Boone en Martin Moerings in de publicatie Justitiële Verkenningen. Zij bestudeerden de toename van het aantal veroordeelde criminelen, jongeren, tbs'ers, vreemdelingen en mensen die in afwachting van hun rechtszaak achter de tralies zaten. Boone en Moerings zochten in justitiebegrotingen en -rapporten naar verklaringen voor de 'cellenexplosie'. In de officiële stukken kwamen ieder jaar drie factoren naar voren: de publieke verontwaardiging over de vrijlating van arrestanten vanwege een cellentekort, de toename van de criminaliteit en het opleggen van zwaardere straffen.
Maar daar is de indrukwekkende stijging niet alleen aan toe te schrijven, ontdekten Boone, universitair hoofddocent van het Willem Pompe Instituut in Utrecht, en hoogleraar penologie te Leiden Moerings. ,,Nederland is van een land dat bekendstond om zijn tolerantie ten opzichte van afwijkend gedrag, verworden tot een land dat zijn problemen met minderheidsgroepen en probleemgroepen oplost door hen op te sluiten'', concluderen zij. Vooral het aantal cellen voor vreemdelingen, jongeren en tbs-patiënten is sinds halverwege de jaren negentig spectaculair toegenomen. Dit kan voor een deel verklaard worden door het tekortschieten van hulpverlening in een eerder stadium, stellen Boone en Moerings.
De groei van de jeugddetentie (716 plaatsen in 1990 tegen 2581 in 2005) is vooral toe te schrijven aan jongeren die geen strafbaar feit pleegden, maar die gedragsproblemen hebben en die op de een of andere manier niet elders behandeld konden worden.
Het aantal cellen voor vreemdelingen (400 in 1990; 2429 in 2005) steeg doordat het beleid ten opzichte van asielzoekers en vreemdelingen intoleranter is geworden. Rechters besluiten bij minder ernstige geweldsdelicten als bedreiging en mishandeling vaker tot preventieve opsluiting.
In 1990 zaten 2645 mensen vast in afwachting van hun rechtszaak. Twee jaar geleden waren dat er al 6195. Die stijging was zeker in de jaren negentig niet toe te schrijven aan hogere oplossingscijfers van criminaliteit. ,,Integendeel, in de jaren negentig nam het aantal opgeloste zaken juist af: van 255.000 aan het begin van de jaren negentig naar 190.000 in 2000.’’ Ook de sterk toegenomen aandacht voor veelplegers en de bolletjesslikkers waarmee Schiphol tussen 2002 en 2004 werd overstroomd, veroorzaakten een stijging van het aantal mensen in voorlopige hechtenis.