LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
16again
Berichten: 16404
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door 16again »

Aangezien het CBW geen overheidsorgaan is, kan deze organisatie ook geen boetes uitdelen.....
Het CBW kan weldegelijk meer dan briefjes schrijven aan niet welwillende leden:

Uit het reglement SEW (=stichting erkenning woonbranche):
Artikel 13 Controle
De SEW onderzoekt of de deelnemer de uit de regeling voortvloeiende verplichtingen nakomt en controleert steekproefsgewijs of deelnemers nog aan de gestelde normen overeenkomstig de regeling voldoen

Artikel 14 Sancties
Indien naar het oordeel van de SEW door de deelnemer is of wordt gehandeld in strijd met de bepalingen van de erkenningsregeling, stelt de SEW de CBW in kennis van de strijdigheid met het verzoek om een of meer sancties op te leggen
Sanctie kan zijn allereerst een boete, en uiteindelijk royement.

GWTE, Hulde voor jouw winkel als deze zich wel aan de voorwaarden houdt. Geloof mij, ik heb niets tegen winkels die zich netjes aan de regels houden waar zij bij het aanvaarden van het CBW lidmaatschap voor tekenden.
Jij zou als correct CBW lid juist bij het CBW moeten aandringen op hardere acties tegen onwelwillende leden. Zij halen immers het logo (waar jij ook aan meebetaalt) door het slijk, tevens ondervind jij daardoor oneerlijke concurrentie. Het is geen reclame als een CBW woordvoerder bij tros opgelicht! moet komen opdraven!

Wij (als bedrijf) hebben meerdere keren aan den lijve ondervonden (positief) dat het wel degelijk baat heeft voor de consument om bij een CBW aangesloten winkel te kopen.
Wacht nog op onderbouwing/voorbeeld......

Pier
Berichten: 42
Lid geworden op: 28 jan 2006 23:19

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door Pier »

Inderdaad Pfff, ik neem iets niet snel zomaar aan, daar heb je gelijk in. Met argumenten wil ik daarentegen graag meegaan. Maar die zie ik niet van je in deze discussie. Je gaat helemaal niet in de inhoud van postings, je speelt alleen voortdurend op de man. En dat is niet verheffend.

seller panic
Berichten: 51
Lid geworden op: 25 jun 2007 21:55

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door seller panic »

@ Pffff

Ik vind drie keer naar de geschillencommissie wel veel. Had je daar nou echt niet in onderling overleg uit kunnen komen?

seller panic

ps

in
hebben gedient
en in
gemiddelt
schrijf je het voltooid deelwoord overigens met een "d". Heb je soms bij D1RK in de klas gezeten, of zo?

D1RK
Berichten: 2863
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door D1RK »

Oke ik ga voortaan wel met DTT schrijven,
ik ben nooit goed in talen geweest behalve betalen!

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door GWTE »

Keukens zijn ook niet je sterkste punt..........ga lekker op vakantie!

seller panic
Berichten: 51
Lid geworden op: 25 jun 2007 21:55

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door seller panic »

@ Pfffff

Nu begrijp ik waarom je hier zit. Voor het geld hoef je niet meer te doen. 10000 keukens met een marge van EUR 2000 per keuken levert EUR 20 miljoen op. Je lacht ons uit vanaf de Bahamas, maar kunt ons keukenkopers (en -verkopers) toch niet missen.

seller panic

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door GWTE »

Beste lezers,

Ik heb gezien dat figuren als 16again al sinds 2003 zitten af te geven op het CBW. Natuurlijk zijn er in die jaren al veel zaken verbeterd in de voorwaarden. Waarschijnlijk is dit voorbijgegaan aan deze oude notoire zuurpruim 16again. Er zijn voorbeelden van bedrijven die zijn geroyeerd door het CBW waar je nu niet hoeft aan te betalen en ook niet vooruit hoeft te betalen. Toch is het zeer onverstandig bij deze winkels te kopen, is gebleken. Ze zijn tenslotte niet voor niets geroyeerd.

Ik heb beloofd enkele voorbeelden te noemen waaruit zou blijken dat het CBW wel werkt. Ik heb als bedrijf reeds meerdere opdrachten gekregen via het CBW om bepaalde werkzaamheden en problemen bij klanten van andere winkels op te lossen of te verbeteren. Natuurlijk kan ik geen concrete voorbeelden of namen noemen maar het ging om verstoorde verhoudingen tussen leverancier en consument. Waarbij het CBW bemiddelde, de communicatie open hielde en een ander gespecialiseerd bedrijf inschakelde (ons dus). In alle gevallen konden wij de factuur opsturen naar het CBW. Probleem opgelost, klant toch tevreden. Dat is dus een goed voorbeeld van dat extra wat wij bieden met het CBW.

16again
Berichten: 16404
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door 16again »

Natuurlijk zijn er in die jaren al veel zaken verbeterd in de voorwaarden.
De verbeteringen in de CBW voorwaarden zijn:
-aanpassingen aan het gewijzigd consumentenrecht. (o.a. koop op afstand, conformiteitseis)
-aanpassing aanbetalingsgarantie. De consument had al aan den lijve ondervonden dat de oude regels in de praktijk niet werkten. Zolang het CBW alleen briefjes blijft schrijven aan winkels die argeloze keukenkopers 100% laten aanbetalen zijn de nieuwe voorwaarden zelfs een verslechtering: De keukenkoper kan nu 85 ipv 75% van het aankoopbedrag verliezen.

Het CBW logo staat voor:
-toegang tot geschillencommissie. m.i. het enigste waar een consument wat aan heeft
-aanbetalingsgarantie. Zie boven.
-productgarantie: Biedt niets meer dan waar de consument wettelijk al recht op heeft. Sigaar uit doos wetgever.

Genoemde werkzaamheden van GWTE kan ik alleen plaatsen in het voortraject van een gang naar de geschillencommissie, waar bemiddelingspoging onderdeel van uitmaakt.


Wat is de meerwaarde van het CBW logo bij aanschaf van een keuken?
-sommige aangesloten bedrijven overtreden eigen voorwaarden en de wet door 100% aanbetaling te verlangen.
-sommige aangesloten bedrijven hanteren agressieve verkoopmethodes. Direct moet beslist worden voor de aankoop, terwijl de consument volgens CBW voorwaarden recht heeft op 18 dagen vrijblijvende offerte
-sommige aangesloten bedrijven hanteren ondoorzichtige prijsopbouw, waardoor de consument, ondanks de forse "korting", toch duizenden euros teveel betaalt.
-sommige aangesloten bedrijven voeren misleidende reclames. "dat is een lokkertje..."

Voor aspirant keukenkopers is het een aanrader om behalve op dit forum rond te neuzen, ook de volgende TV uitzendingen via internet terug te kijken:
Radar 11-10-2004
Opgelicht! 10-10-2006


Pffff, ik spoor de consument niet aan tot het kopen bij een niet CBW winkel. Ik geef alleen aan dat er zich een hoop kaf bevindt tussen het CBW koren, zodat de consument niet moet blindvaren op dat logo.


GWTE, je moet het als CBW lid erg bont maken om geroyeerd te worden. Wat wel werkt voor een royement is gewoon je CBW lidmaatschap contributie niet betalen.
Het zou ook mooi zijn als het CBW controleert of een geroyeerde winkel daadwerkelijk de CBW sticker van de deur haalt, en niet langer CBW voorwaarden misbruikt bij verkoop. Volgens CBW reglement staat daar zelfs forse boetes op.
Hierdoor kwamen klanten van het failliete Vermolen er destijds te laat achter dat de winkel al geruime tijd niet meer aangesloten was bij het CBW.

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door GWTE »

Geachte,

Waarschijnlijk zal ieder weldenkend mens wel door de simpele argumenten van de heer 16 again heen prikken. Zijn bijdragen kunnen dan ook niet langer als serieus worden opgevat. Zijn reactie is een beetje als van: (voorbeeld) Ondanks alle strenge wetgeving zijn er toch heren in Nederland die veel geld verdienen aan drugs. De overheid probeert met spotjes de jeugd van de drank af te houden, toch is drank een groot probleem onder jongeren. Geweldsdelicten worden in Nederland tegenwoordig streng gestraft toch is er veel zinloos geweld. Ondanks alle aandacht voor de veiligheid in het verkeer en de vele flitspalen worden er bij een controle in Zuid-Holland in een tunnel 1700 mensen bekeurd voor te snel rijden enz.

Ligt dit dan aan de wetgever of de regels op zich? Nee, natuurlijk niet, dit is te wijten aan de moraal van degene die zich aan deze regels onttrekken. Niet één vorm van wet- of regelgeving is waterdicht. Er zullen altijd mensen een loopje nemen met goede bedoelingen van onze regelgeving. Vooral mensen die helemaal niet gehouden worden aan wat voor afspraken in de vorm van voorwaarden maar ook. De CBW voorwaarden voorzien niet in een blindelings vertrouwen zodat er zonder enige controle orders kunnen worden getekend in de veronderstelling dat alles wel o.k. zal zijn. Nee, als klant zul je altijd moeten blijven opletten bij wat voor zakelijke overeenkomst maar ook en controleren aan de hand van de voorwaarden of aan de afspraken is voldaan. Dat zal helaas nooit veranderen. Maar dat ligt natuurlijk niet aan het CBW………….

16again
Berichten: 16404
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door 16again »

De CBW voorwaarden voorzien niet in een blindelings vertrouwen zodat er zonder enige controle orders kunnen worden getekend in de veronderstelling dat alles wel o.k. zal zijn
Het CBW suggereert wel een dergelijk vertrouwen in reclame uitingen als "CBW een geruststellend idee."

Duidelijker dan jouw reactie kan ik de consument niet waarschuwen.
Blijkbaar is het in de branche gebruikelijk om samengevat:
-Allereerst als winkel uit eigen beweging lid te worden van de CBW branchevereniging, met de daarbij behorende verplichting om CBW voorwaarden toe te passen
-Vervolgens groen licht om die consumentvriendelijke voorwaarden aan de laars te lappen zolang de consument die kleine lettertjes maar niet doorspit.
-een branchevereniging die niet optreedt tegen dat soort praktijken.

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door GWTE »

Het CBW suggereert wel een dergelijk vertrouwen in reclame uitingen als "CBW een geruststellend idee."
Vervolgens groen licht om die consumentvriendelijke voorwaarden aan de laars te lappen zolang de consument die kleine lettertjes maar niet doorspit.
Beste puber,

De keukenzaken die zich met deze praktijken wensen bezig te houden zijn beter af zonder zich aan het CBW te confirmeren. De voorwaarden van het CBW bieden juist bescherming tegen deze praktijken, juist als de betreffende keukenzaak zich niet aan deze voorwaarden houdt heeft de klant extra middelen om de ondernemer te wijzen op deze voorwaarden en tot actie te dwingen. Op deze manier heeft de klant dus een stok achter de deur. Het is natuurlijk relevant dat voorwaarden, regelgeving en wetgeving van welke aard dan ook in het leven zijn geroepen juist voor diegene die zich er aan willen onttrekken. Zo zijn snelheidscontroles juist vervelend voor diegenen die te snel wensen te rijden.

Er zijn ook veel bij het CBW aangesloten keukenzaken die verder gaan dan de CBW voorwaarden voorschrijven, zoals de 5 jaar volledige garantie hierover hoor ik in je betoog toch maar weinig terug. Bovendien zijn er veel keukenzaken zoals wijzelf die klanten zelfs met een maanden oude offerte nog de keuken willen leveren. Wij vragen klanten niet een deel van de service- of voorrijkosten na het derde jaar. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden waarin zeer veel keukenzaken uiteindelijk verder gaan dan de CBW voorwaarden. Het CBW is dus goed voor de ondernemer maar zeker ook voor de consument. Dat staat als een paal boven water. De voorwaarden zijn duidelijk en staan bovendien zwart op wit, de aangesloten ondernemer die zich er niet aan wenst te houden vraagt om problemen, de klant staat met dit document in de hand zeer sterk (lees het maar), ook bij een eventuele rechter.

16again
Berichten: 16404
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door 16again »

De keukenzaken die zich met deze praktijken wensen bezig te houden zijn beter af zonder zich aan het CBW te confirmeren.
Het CBW is ook beter af zonder die keukenzaken....echter dan loopt het CBW contributie inkomsten mis.
.....heeft de klant extra middelen om de ondernemer te wijzen op deze voorwaarden
De winkel behoort uit zichzelf die voorwaarden al correct toe te passen.
Er zijn ook veel bij het CBW aangesloten keukenzaken die verder gaan dan de CBW voorwaarden voorschrijven, zoals de 5 jaar volledige garantie hierover hoor ik in je betoog toch maar weinig terug
Hulde, alleen wie moet er met die veren pronken? Het CBW of de betreffende winkel?
De voorwaarden zijn duidelijk .....de klant staat met dit document in de hand zeer sterk
Je hoort mij niet zeggen dat het slechte voorwaarden zijn (werd er maar naar die voorwaarden gehandeld).
Echter, vrijwel alle rechten die een consument kan ontlenen aan die voorwaarden maken al deel uit van het consumentenrecht.
Extra zijn toegang tot geschillencommissie en (indien correct uitgevoerd) aanbetalingsgarantie

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door GWTE »

Je hoort mij niet zeggen dat het slechte voorwaarden zijn
Dat had ik even niet goed begrepen dan!......Maargoed, mooi dan, zijn we er eindelijk uit. Deze brave borst geeft na vele, vele lange discussies eindelijk toe dat de CBW voorwaarden prima zijn en ten voordele van de klant. Blij dat we die discussie hebben gehad. Laten we het negeren van de CBW voorwaarden door aangesloten leden dus voortaan bij het betreffende bedrijf neerleggen en niet bij het CBW.
Het CBW is ook beter af zonder die keukenzaken....echter dan loopt het CBW contributie inkomsten mis.
Het contributie argument is nooit relevant geweest, het betreft namelijk een klein bedrag per jaar. Darvoor doet het CBW dan ook nog zeer veel in de vorm van POS materiaal, reclame op de TV en het verstrekken veel relevante keuken informatie, schema’s en statistieken. Bovendien zijn er ketens die voor hun vele winkels niet al te veel betalen.

16again
Berichten: 16404
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door 16again »

-Oude commentaren van mij op CBW voorwaarden haal je er nu bij. Destijds gold weldegelijk dat de CBW voorwaarden op sommige punten minder was dan het consumentenrecht.

Inmiddels zijn die CBW voorwaarden verbeterd en per 1-12-2005 in gebruik.
Wat mij tegen de borst stuit (zie eerste bijdrage in dit topic) is dat grote groepen bedrijven de hand licht met die voorwaarden, en dat het CBW hiervan op de hoogte is en niets doet.
Door hier niet tegen op te treden ontloopt het CBW m.i weldegelijk haar verantwoordelijkheid.
De eerder door mij geschetste misstanden gebeuren nu onder CBW vlag en besmeuren het CBW logo.

Hoe kan het CBW in reclame uitingen de consumentvriendelijkheidstrompet laten schallen, wetende dat grote groepen aangesloten leden dit niet waarmaken? Waar begint misleidende reclame?
Het contributie argument is nooit relevant geweest
Niet relevant of nooit geopenbaard? Waar haalt het CBW dan inkomsten vandaan? Er werkt ruim 30 man.

16again
Berichten: 16404
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door 16again »

4000 leden keer 1000 eurotjes maakt 4 miljoen!
De contributie is naar mijn weten afhankelijk van de jaaromzet winkel, en kan bij vestigingen van die grote ketens dus meer bedragen.

GWTE
Berichten: 928
Lid geworden op: 21 mei 2007 21:16

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door GWTE »

Laten we ons beperken tot keukenland graag......dan praat je over ca.1800 winkels. Er zijn weel keukenzaken die meer omzet draaien..kunnen ze beter keukens gaan verkopen! Dan maar geen CBW.

rayke
Berichten: 1018
Lid geworden op: 23 okt 2004 21:04

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door rayke »

je hebt het hele cbw niet nodig.... zooitje opvreters.

gewoon je eigen voorwaarden :
- geen aanbetaling
- 100% betalen binnen 30 dagen na oplevering (moet je 't wel goed doen natuurlijk)

dan heb je tevreden klanten, superreclame en altijd op tijd je geld.

hark
Berichten: 447
Lid geworden op: 19 dec 2006 11:41

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door hark »

Rayke, zit jij in de keukenbranche of ben je een consument ?

rayke
Berichten: 1018
Lid geworden op: 23 okt 2004 21:04

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door rayke »

ik verkoop keukens

hark
Berichten: 447
Lid geworden op: 19 dec 2006 11:41

Re: Gaat u een nieuwe keuken kopen? Lees dan dit!

Ongelezen bericht door hark »

Gelukkig ! Toch nog eerlijke leveranciers van keuekens !! :)

Gesloten