LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Langslepende Dexia-affaire gaat nieuwe fase in

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
zoex
Berichten: 407
Lid geworden op: 18 nov 2003 08:37

Langslepende Dexia-affaire gaat nieuwe fase in

Ongelezen bericht door zoex »

Langslepende Dexia-affaire gaat nieuwe fase in

Bron: Jurofoon 02-08-2007

Gedupeerde Dexia-klanten hadden tot 31 juli 2007 de tijd om een zogenoemde 'opt-outverklaring' in te sturen waarmee ze het recht behouden om tegen Dexia te procederen. Degenen die de opt-outverklaring hebben ingestuurd willen niet gebonden zijn aan de Duisenberg-regeling, de collectieve schaderegeling die een deel van de restschuld kwijtscheldt.

Met het verstrijken van deze datum gaat de Dexia-affaire een nieuwe fase in. Dexia weet nu hoeveel mensen gebonden zijn aan de Duisenberg-regeling, en hoeveel mensen ervoor hebben gekozen om via de rechter een hogere schadevergoeding te eisen.

JuroFoon neemt geen zaken tegen Dexia meer in behandeling tenzij u een een opt-outverklaring heeft gestuurd naar notaris Kielstra en daarvan een bevestiging heeft ontvangen.

Hoe nu verder?
Gedupeerden die de mogelijkheid openhouden om te procederen tegen Dexia zullen door de bank worden gedagvaard of moeten zelf een procedure opstarten. Formeel is Dexia niet verplicht de Duisenberg-regeling aan te bieden aan degenen die ervoor hebben gekozen door te procederen. Dexia kan de klant volledig aan het aandelenleasecontract houden. Naar verwachting zal Dexia echter in veel gevallen proberen de zaak buiten de rechter om te schikken.

Gedupeerden die aan de Duisenberg-regeling gebonden zijn, zijn hun inleg voorgoed kwijt en zullen in de meeste gevallen een groot deel van de restschuld alsnog moeten voldoen.


Publicatiedatum: 2 augustus 2007

Gesloten