LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] aandelenlease fortis de fout in en dexia dan??????

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
dido
Berichten: 149
Lid geworden op: 13 okt 2004 23:23

aandelenlease fortis de fout in en dexia dan??????

Ongelezen bericht door dido »

Fortis de fout in met effectenleaseproducten
08 Aug 07, 13:35
UTRECHT (ANP-AFX) - De bankverzekeraar Fortis is in de fout gegaan met een viertal financiële producten. Het dochterbedrijf Fortis Groeivermogen gaf bij deze zogenoemde aandelenleaseproducten te weinig informatie aan klanten.

Ondanks de geconstateerde gebreken, is van misleiding door Fortis geen sprake. Dat heeft de rechtbank in Utrecht woensdag bepaald.

Volgens de rechtbank heeft Fortis de zogenoemde ’zorgplicht’ geschonden bij de producten GroeiVermogen, BeursVersneller, Vermogensversneller en KoerswinstStapelaar. Dat betekent dat Fortis deelnemers niet voldoende heeft geïnformeerd over de risico’s van deze producten.

De rechtszaak was aangespannen door de Vereniging Consument & Geldzaken en twaalf individuele eigenaren van de aandelenleaseproducten. Volgens de eisers is Fortis ook tekortgeschoten bij de producten Milleniumversneller en JubileumClicker. Maar volgens de rechter treft Fortis daar in het geheel geen blaam.

Hoewel Fortis bij de vier producten tekort is geschoten, vindt de rechter niet dat de contracten nietig moeten worden verklaard. Volgens de rechtbank heeft een van de twaalf eisers recht op een schadevergoeding van 2286,24 euro.

Oom Dagobert
Berichten: 1701
Lid geworden op: 07 jul 2003 16:29

Re: aandelenlease fortis de fout in en dexia dan??????

Ongelezen bericht door Oom Dagobert »

Hoewel Fortis bij de vier producten tekort is geschoten, vindt de rechter niet dat de contracten nietig moeten worden verklaard.
Nee, dan zou de gedupeerde geheel schadeloos gesteld moeten worden en dat willen de heren rechters de banken niet aan doen.
Of ze willen ons laten voelen dat het toch een beetje eigen schuld is.

Het laatste argument moeten we accepteren, daarvoor hebben we het geschil de rechter voorgelegd, het eerste argument is moeilijker te aanvaarden.
OD.

Gesloten