LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Offerte Kuchenland Nordhorn

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
michielennora
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 okt 2006 21:45

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door michielennora »

vanmorgen afgereisd naar duitsland. ons bezoek was bijna gelijk aan bovenstaande reactie. allereerst moesten wij om 10 uur aanwezig zijn, half 11 kon onder geen beding: men had het druk. echter aangekomen moesten wij wel een half uur wachten op de verkoper. was redelijk irritant maar goed we waren positief! een prettig gesprek gehad waarbij echter alleen de brochure van siemens te voorschijn kwam. om 12 uur met een goed idee van de keuken/opstelling gaan lunchen. afgesproken een uurtje later terug te zijn. bij terugkomst was de verkoper echter met een andere "partij" door de showroom aan het lopen en keek enigzins verschrikt. roept vervolgens dat wij hem nog 20 minuten de tijd moeten geven. kan gebeuren... na zijn klanten aan een collega te hebben overgedragen komt hij geirriteerd op ons af. we lopen mee naar de onderhandeltafel en vragen om het voorstel. dat is schrikken, het ligt 4000 euro boven ons budget. hij vraagt naar onze eerste reactie en wij zeggen uiteraard dat het ons wat tegenvalt. vragen waar die hoge kosten dan inzitten maar ook wij kunnen geen specificatie krijgen. geen berekening, geen lijst waarop staat hoeveel die mooie apparatuur dan kost. vervolgens zeggen wij uiteraard dat wij op basis hiervan geen beslissing kunnen nemen en dat dit sowieso niet binnen ons budget past. vragen de verkoper mee te denken hoe wij wel nader tot elkaar kunnen komen. dat is meneer echt niet van plan, heeft tenslotte meer klanten rondlopen, hij heeft geen tijd meer voor ons, wanneer je een auto koopt vraag je toch ook geen gespecifeerde offerte??? meneer komt met allerlei scheve vergelijkingen aanzetten en is enorm vervelend. om een lang verhaal kort te maken. hij gaat na aandringen toch even kijken wat hij aan de prijs kan doen (lees: sigaret roken, dat hebben we gezien), snoept er 1000 euro vanaf door er B-apparatuur in te plaatsen (natte vinger werk) waarvan wij ook geen afbeeldingen kunnen zien, geen offerte, geen tekening, geen directe beslissing, dan geen keukens enzovoorts. gelukkig zijn wij CONSUWIJZER dankzij programma's als radar!!!! overigens zeer goede ervaring met gerwens in duitsland en KVIK in Naaldwijk. dezelfde keuken vele malen voordeliger! bij kuchenland zien zij ons niet meer terug.

OmeBen
Berichten: 91
Lid geworden op: 03 okt 2006 22:08

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door OmeBen »

Geplaatst op 28 Okt 2006 10:46 door gummetje


--------------------------------------------------------------------------------

in ons nieuwbouw project van 20 woningen zijn de volgende keuken handelaren actief geweest:

- Bruynzeel (keuze van de bouwer ) (6x)
- keukenkampioen (4x)
- Ardland (4x)
- Brugman (4x)
- onbekend (2x)

Van DMG is bekend dat zij voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten als het om uitbesteden van montage gaat. Een monteur mag niets verdienen en moet de keukens er inderdaad inrammen.

Overigens zijn waarschijnlijk de 2 onbekende 2 kleinere Nederlandse keukenzaken die alles correct en volgens afspraak hebben afgeleverd en gemonteerd.

peedeepee
Berichten: 6
Lid geworden op: 16 okt 2006 22:17

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door peedeepee »

Iemand nog naar Ekelhoff geweest in de afgelopen periode? Waar kun je beter naartoe? Kuchenland of Kuchenhaus?

Erikkie
Berichten: 42
Lid geworden op: 20 jun 2006 13:56

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door Erikkie »

Waar kun je beter naartoe? Kuchenland of Kuchenhaus?
Kuchenland net buiten het centrum

Pfffff

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door Pfffff »

:lol:
Laatst gewijzigd door Pfffff op 24 aug 2007 13:30, 1 keer totaal gewijzigd.

wallybally
Berichten: 139
Lid geworden op: 11 okt 2006 07:59

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door wallybally »

Ben daar een maand of 3 geleden geweest en na 2 telefoontjes moet ik nog steeds een papierenofferte en tekening ontvangen. Heb ondertussen maar gewoon in NL mijn keuken gekocht. Voor iets minder dan de Ekelhofprijs.

Emmetje73
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 mar 2007 11:27

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door Emmetje73 »

Ik verbaas mij over de negatieve reacties?? Wij hebben zeer positieve ervaringen met dit bedrijf. Wij hebben een Siematic keuken gekocht nadat wij bij 2 ander Duitse en 3 Nederlandse winkels zijn geweest voor exact dezelfde Siematic keuken met miele apparatuur. Wij zijn goed geholpen in hun zeer fraaie winkel, wij hebben direct een 3d tekening en een offerte gehad en waren iets meer dan 4000 euro voordeliger uit dan in nederland!

borry73
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 aug 2007 18:40

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door borry73 »

Na hier op het forum gelezen te hebben over ekelhoff in Duitsland leek het mij wel nuttig om onze nederlandse offerte eens door te mailen voor een reactie.

Offerte betreft een greeploze eggersmann keuken met granieten blad en kupperbusch apparatuur.
Opstelling omvat 2 hoge kasten en totaal oppervlak van 2.40 bij 3.30.

Ik heb de totale offerte met eindprijs (14.700 all in) doorgestuurd naar ekelhoff om te vragen of het voor ons interresant was om langs te komen.
Aangezien de reisduur vanaf ons (zeeland) al snel enige uren is leek mij dit de beste methode.

Tot mijn verbazing kreeg ik een offerte van ekelhoff die 1000 euro duurder was.
Als ik siemens apparatuur nam dan kwam ik 250 euro goedkoper uit.
ALs alternatief had de verkoper nog een next 125 voor 12.600 of een siematic van 15.500 beide met siemens apparatuur.

Ik had een beetje begrepen dat ze in duitsland altijd onder de prijs gingen zitten maar kennelijk is de offerte van onze nederlandse dealer al vrij scherp.
Voor ons dus geen ritje naar duitsland

hansdek
Berichten: 5
Lid geworden op: 19 aug 2007 02:29

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door hansdek »

Volgens mij volgt uit de laatste reactie dat het met de prijzen in Nederland (als er echt 1 op 1 vergeleken wordt) nog best wel meevalt en dat het helemaal niet nodig is om je centjes in Duitsland achter te laten.

YolYol
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 aug 2007 10:57

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door YolYol »

Na alle berichten hier op het forum over Duitse keukens te hebben gelezen, hebben wij toch de stoute schoenen aangetrokken en twee afspraken gemaakt bij Duitse keukenshowrooms vlak over de grens, in Duitsland.
De eerste, Ekelhoff, toch wel met wat lage verwachtingen, want die komen er hier in het forum niet best uit. Een beetje als opdringerige, agressieve verkopers. Dit viel ons 200% mee. De heer Carsten die ons hielp, liet ons aan het einde van het gesprek de keuze... naar huis gaan en hij zou later bellen met een prijs/offerte, of even 1,5 uur gaan lunchen, zodat hij de tekeningen en alles rond kon maken, en dan terugkomen. Wij moesten vanwege de andere afsrpaak, kiezen voor het eerste. Wij konden dus rustig heengaan, zonder dat ons werd gezegd meteen met hen in zee te gaan. Hoe dat zou zijn geweest als we nog terug waren gekomen, en de prijs hadden gehoord, dat weet ik eerlijk gezegd niet. Wij wachten echter nog wel op de offerte, terwijl het al een week geleden is.
Ik moet zeggen dat de heer Carsten een zeer geduldig man is, ons een paar keer door de showroom heeft begeleid en goed meedacht.
Minpuntje was dat hij geen Nederlands sprak, terwijl wij bij het maken van de afspraak toch hebben verzocht om een van de Nederlandssprekende adviseurs. Maar goed... misschien hebben we daar juist mazzel aan gehad :lol:


Onze tweede keukenshowroom was in Gronau. Ook erg goed geholpen, er werd zelfs ter plekke een keuken voor ons in de computer gemaakt. Wij hebben een richtprijs gekregen en huiswerk: rustig thuis nadenken of we het zo iets vinden, of misschien nog iets willen veranderen en beslissen of we met ze (gerwens) doorwillen. Zo ja, nieuwe afspraak plannen en eventueel nog onderhandelen.


We hebben van beide dus nog geen definitieve prijs ontvangen, maar ik denk dat het gewoon wel goed zit en we zijn erg goed geholpen, beter dan bij die ene keukenverkoper in Nederland, die alles via een tekening deed en je dus maar moest raden hoe het er uit zou komen te zien! Ik heb er, als we er uitkomen, geen enkele moeite mee dat "ik mijn centjes bij de Duitsers" moet achterlaten. Kom op jongens, wat een onzin! Zouden die paar mensen die daar steeds over zeuren ook nooit buiten Nederland op vakantie gaan ?

En beste keukenverkopers in Nederland.... als jullie je BMW in Duitsland voor 10.000 minder kunnen krijgen, kopen jullie het dan toch braaf in Nederland ?

Ik durf het te betwijfelen!

keukenklepper
Berichten: 600
Lid geworden op: 16 mar 2007 17:20

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door keukenklepper »

:idea:
Laatst gewijzigd door keukenklepper op 11 feb 2010 16:52, 1 keer totaal gewijzigd.

Polly Parker
Berichten: 52
Lid geworden op: 08 feb 2007 15:58

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door Polly Parker »

vol met zielige verhalen over hoe bot klanten over de grens behandeld worden, of hoe dramatisch de service is en hoelang ze moeten wachten voor het eindelijk is opgelost etc-etc-bla-bla-bla..
tuurlijk!!!!!

maar vooralsnog weten ze aan de andere kant van de grens hoe ze een klant MET RESPECT moeten behandelen.

En dát is iets wat men in Nederland aan het verleren is.

Vooral voor mensen die in de grensregio wonen, is het absoluut de moeite waard in Duitsland te kijken. Tenslotte ben ik eerder in Duisburg als in Amsterdam :)

WARNING!
Berichten: 136
Lid geworden op: 18 mei 2007 17:15

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door WARNING! »

Tenslotte ben ik eerder in Duisburg als in Amsterdam
Probeer dat de Landmacht maar eens wijs te maken!

keukenklepper
Berichten: 600
Lid geworden op: 16 mar 2007 17:20

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door keukenklepper »

:lol:
Laatst gewijzigd door keukenklepper op 11 feb 2010 16:53, 1 keer totaal gewijzigd.

Umwoning
Berichten: 102
Lid geworden op: 18 aug 2006 20:12

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door Umwoning »

Nou beste keukenklepper,

ik wil je best aan je woorden toetsen, geef me je adres maar, dan maken we een afspraak en kunnen we inderdaad zien of dat je een van die zeldzame , behulpzame, vriendelijke, voordelige keukenspecialisten bent :)

capricorn
Berichten: 95
Lid geworden op: 16 dec 2005 20:59

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door capricorn »

Ik geloof dat er hier een aantal personen na de oorlog niet meer buiten zijn geweest. Als je met dat soort argumenten nederlandse klanten moet trekken is het wel heel erg triest gesteld.
Ik persoonlijk zie die grens tussen Nederland en Duitsland niet zo, sterker nog, hij is er niet eens meer.
Het enige pietlullige verschilletje tussen een keukenhandel hier en daar is dat de duitsers het gasslangetje van de oven :roll: niet mogen aansluiten op je gasaansluiting en de flexibele waterslang niet op je waterkraan mogen vastdraaien. Dat kan een kind nog wel. Toch zijn ze daar stukken goedkoper en/of bieden meer waar voor je geld.

Daarnaast, leidingwerk laat je hier toch ook door een erkend monteur doen ipv via de keukenhandel zelf, anders betaal je daar alleen maar een winstopslag voor als die er nog eens tussen gaat zitten.

Overigens heeft iemand zich wel eens afgevraagd waarom er geen duitsers een keuken in Nederland kopen? Omdat ze hier bij de grens bij wijze van spreken al met een pen een een koopovereenkomst staan te wapperen.

KlantAdam
Berichten: 151
Lid geworden op: 09 jun 2007 07:58

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door KlantAdam »

Toch zijn ze daar stukken goedkoper en/of bieden meer waar voor je geld.
Je hebt het over een perceptie.
niks meer en niks minder. Toch nog even terug naar het begin. Waar liet jij je tekening maken?
Van wie kreeg jij je advies over je opstelling?
En wat is je dat waard?

Feiten zijn dat met name Siemens spullen iets goedkoper zijn.Echter als je het bij elkaar optelt en je het getroffen hebt met een goede NL keukenzaak is er niks aan de hand is.Verschillen zijn geen of minimaal. Dat Buurmans gras is weer groener is zit tussen de oren! in de praktijk valt dat allemaal reuze mee!

Gewoon even goed je je huiswerk doen en niks aan de hand.

Breng mijn geld principieel niet over de grens net zo goed als ik hoop dat mijn baas mijn werk niet over de grens brengt.
Trouwens dan kunnen we dit forum ook wel laten verdwijnen of dan veranderen de namen in Kuchenklepper, Hanz Dreck, Pffftzzz enz (behalve umwoning) zou toch ook allemaal erg jammer zijn.

Mijn advies ga toch niet mee in die hetze dat het daar allemaal beter is. En dat ze daar zoveel beter zijn geloof ik niet! Wil ik gewoonweg niet aan.

Mazzel
Laatst gewijzigd door KlantAdam op 01 sep 2007 02:50, 2 keer totaal gewijzigd.

capricorn
Berichten: 95
Lid geworden op: 16 dec 2005 20:59

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door capricorn »

Ahum KLantAdam,

Ik denk dat jij dan toch een verkeerde perceptie hebt:

Ik heb mijn tekening nl. niet laten maken, ik kon het blijkbaar zelf beter met een simpel tekentooltje van Alno, online en gratis te downloaden.
Op basis daarvan hebben de afgelopen 5 maanden een tiental NEDERLANDSE keukenboeren van divers pluimage een tekening nagemaakt en hier en daar wat wijzigingen geadviseerd. Uiteindelijk kwam ik weer op mijn tekening uit: dwz symmetrisch, praktisch, de kleuren en grepen die ik wilde en passend.

Van vijf daarvan die ik nog enigszins serieus nam heb ik mondeling een totaalprijs meegekregen naar huis. Van Rotpunkt, Beckermann en Nuovo Cocina en weet ik wat voor merken nog meer.

Uiteindelijk ben ik van ellende maar naar Duitsland gegaan (een ritje van 250 km). op basis van de ervaringen van collega's en hier op dit forum ben ik bij Ardland uitgekomen net over de grens en wat kreeg ik daar:
Een volledige gespecificeerde offerte per onderdeeltje (ik had er nog nooit een van een keuken gezien) voor een zeer goed merk (Hacker) met de gewenste Siemens apparatuur en een cosmostone composiet werkblad ipv kunsstof voor dik 10% minder dan de laagste prijs die ik hier had gekregen (voor de Rotpunkt, waar notabene de korting op siemens bijna net zoveel was als in duitsland).

Ik dacht dus dat ik mijn huiswerk wel redelijk had gedaan.

En dat je je geld niet over de grens brengt uit principe is alleen maar in je eigen nadeel, wat voor reden daar ook aan ten grondslag ligt. Het gaat er dus niet alleen om hoeveel het je waard is, ook hoever je wil/moet gaan kijken wil het je wat waard zijn.

Nou jij weer.

KlantAdam
Berichten: 151
Lid geworden op: 09 jun 2007 07:58

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door KlantAdam »

Beste Capricorn ( jij bent nog laat bezig)
Ik respecteer een ieder zijn uitgangspunt en vind het zelfs knap dat je je er zo in hebt vastgebeten. Ik geloof niet in die megaprijs verschillen en eigenwijs als ik ben wil ik er ook niet in geloven.
Vind het leuk dat je daar geslaagd bent (echt waar) en simpelweg jammer dat het hier niet is gebeurd. Gemis voor de NL keukenzaken.

Thats it!
Dus het is een hacker? geworden. Klein vraagje ben je ook nog met die Duitse offerte naar een NL zaak nog gegaan? dan zou je het pas weten toch?

Heb begrepen dat het in Polen nog goedkoper is, :lol: en in china krijg je zelfs er 2 vrouwen bij.
Het gaat er dus niet alleen om hoeveel het je waard is, ook hoever je wil/moet gaan kijken wil het je wat waard zijn.

capricorn
Berichten: 95
Lid geworden op: 16 dec 2005 20:59

Re: Offerte Kuchenland Nordhorn

Ongelezen bericht door capricorn »

Beste Klantadam, anders jij wel :roll:

Het is een Hacker Systemat maar dan zonder de glazen ladenzijkanten, oftewel een opgedirkte Hacker Activ130 (dus incl de verstelbare blum deurdempers).
Ik ben niet weer met die offerte in Nederland geweest. Dat had met het lage vertrouwen te maken in Nederland (ik had er immers al ongeveer tien bezocht) en mijn overtuiging en goede gevoel die ik had bij Ardland.
Daarnaast ben ik ook wel weer zo om het beste voorstel ook te gunnen en die niet tot op het bot uit te spelen afgezien van de extra tijd die ik er dan weer in had moeten steken. En ik was die keukenspeaurtocht ook wel redelijk zat eerlijk gezegd.
Als een bedrijf hier echt goede en reele prijzen afgeeft met een duidelijke offerte (die je hier gewoonweg niet kijgt) hadden ze me al eerder kunnen strikken.

Die prijs hadden ze me hier overigens echt niet geboden. Een veel beter merk met duurdere opties voor veel minder geld dan het mindere merk met standaard opties, dat geloof ik dan gewoon weer niet. En dan nog, dan had ik hem echt wel gevonden hier in die vijf maanden van dagelijks zoeken en speuren.
Wat betreft China en Polen, die talen spreek ik niet en bij Ardland namen ze nog de moeite om half Nederlands en Duits te spreken voor zover ze dat konden. Hoewel dat van die twee gratis vrouwen dan wel weer aantrekkelijk klinkt 8) maar dan had mijn vrouw dat weer niet zo 'n aantrekkelijk aanbod gevonden :?

Gesloten