LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] No-claim terug betalen?

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Ameliana
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 aug 2007 09:38

No-claim terug betalen?

Ongelezen bericht door Ameliana »

Ik kreeg in maart een no-claim bedrag van ca. 145 Euro voor het jaar 2006 op mijn rekening gestort. Nu, enkele maanden later, heb ik een brief van mijn zorgverzekering Menzis gekregen, en nu willen ze een no-claim-bedrag voor het jaar 2006 van 178 Euro van mij terug hebben. Maar dat kan toch niet? Ik heb maar ca. 145 Euro van hun gekregen! Hoe kunnen ze nu dan meer verlangen als ze mij gegeven hebben? Moet men de no-claim terug betalen of niet?

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: No-claim terug betalen?

Ongelezen bericht door kanovaarder »

No-claimkorting Zorgverzekering.

Vraag eerst maar eens een gespecificeerde rekening.
Zomaar een aantal bedragen vragen "uit de losse pols" is geen goede gewoonte.

Normaal zou een telefoontje met deze vraag voldoende moeten zijn, anders een aangetekende brief met bericht van ontvangst.

Grootvader

MAXIEM

Re: No-claim terug betalen?

Ongelezen bericht door MAXIEM »

Dag ameliana,

Heel vaak is het zo dat een rekening van een specialist of van een ziekenhuis, heel laat naar de rechtstreeks naar de zorgverzekeraar wordt verstuurd. Dat zal ook in jouw geval zo geweest zijn. Dan kunnen ze natuurlijk nooit meer dan 145 euro terugvragen, tenzij er in de rekening een stukje eigen risico zit (bijvoorbeeld omdat ze geen kontrakt hebben met de betreffende specialist of ziekenhuis). Dan moet je een klein deel nog zelf bij betalen en dat zou mogelijk een verklaring kunnen zijn. Zoals grootvader dus ook zegt: vraag een gespecificeerde rekening en betaal vooralsnog alleen die 145 euro.

Vriendelijke groet, Maxiem.

Gesloten