LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] citalopram/cipramil: reageer!

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

Hallo allemaal,

Hoe is het met iedereen?
Nou, ik heb gisteren een enerverende dag gehad. Na een heftig gesprek met mijn haptotherapeute; ik had haar al 3 jaar niet meer gesproken en ze wist nog ALLES, zonder dat ze ooit iets heeft opgeschreven, ben ik naar mijn werk gereden. Na weer gedoe met koppeling uiteindelijk stuiterend op mijn werk aangekomen en ik heb daar een openhartig gesprek gehad met de baas van mijn baas zeg maar. Het blijkt dat (en dat wist ik ook eigenlijk wel een beetje) dat een deel van mijn klachten met mijn baas te maken hebben. Ik onderdruk al een jaar een irritatie, woede, onmacht omdat de man eigenlijk totaal disfunctioneert. Hoe aardig hij ook is trouwens, want ik mag 'm ook wel weer. Maar het is de allerslechtste planner, een ras-uitsteller en als hij in het nauw komt, geeft hij anderen de schuld en laat het de anderen ook oplossen.
Ik heb daar niets over willen zeggen, om de lieve goede vrede te bewaren en dat is mijn oude valkuil. Ik vermoed dat de poppetjes nu wel aan het dansen gaan en dat er wel wat ellende van zal komen, maar goed: deze ellende waar ik nu zit is geen best alternatief.
Na afloop bij de personeelsfunctionaris zitten janken en hij was trots op me (hij was ook aan het janken want hij had ook net een conflict gehad - dus zaten we samen aan de kleenexen. Dat was wel geestig)
Anyway, het voelt toch als een soort opluchting. Niet als de oplossing hoor, maar ik heb een goede stap gezet denk ik....
pfff
Nu even op zoek naar een andere auto....haha!

Luna Maan
Berichten: 36
Lid geworden op: 14 sep 2007 14:50

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Luna Maan »

Hoi allemaal,
Jeetje ik loop achter!! Kon het even niet opbrengen om achter de pc te zitten en nu dus een hoop te lezen!!
Mathy, even jouw vraag alsnog beantwoorden... Mijn bijwerkingen, sinds ik 40 mg slik, zijn vooral vermoeidheid!! En niet een beetje ook. Zou heel de dag wel willen slapen, maar probeer het tot 10 uur 's avonds uit te zingen en 's morgen om 8 uur mijn bed uit. Ook ik heb last van pukkeltjes!! Ik ben altijd migraine patient geweest, maar sinds ik de 40 mg slik, zet mijn migraine niet door, heb ik 5 dagen een bonkhoofd en moeite met licht ipv 3 dagen zware migraine en 2 dagen bijkom dagen. Maar als ik rustig zit dan is er mee te leven, dus eigenlijk positief!!
Ik heb wel mijn psych gebeld om te zeggen dat als de vermoeidheid blijft dat ik terug wil naar 20 mg.
In het begin had erg last van zweten, maar dat is met de 40 mg niet terug gekomen.
Die rare dromen blijven, maar ik heb dat altijd gehad. Het is nu gewoon extreem omdat ik na elke droom wakker word. Ik vind ze geweldig!! Op de nachtmerries na natuurlijk.
Met slapen blijf ik moeite houden. 's Avonds of 's ochtends innemen maakt voor mij geen verschil.
Mathy wat een opluchting voor je om ff lekker een potje te janken!! Eerste stap naar oplossing is weer gezet!! Die zijn altijd het moeilijkst!!

Cipramil is volgens mij een merk.. op mijn doosje staat gewoon citalopram het is huismerk.. weet je dan genoeg, James?

Gister gesprek gehad met die mensen die me aan het werk moeten zetten.. Ja, mevrouw, ik heb uw psychologisch rapport gelegen en u heeft inderdaad psychische klachten, waaronder u zelf aan aangaf dat u ADHD hebt en last van depressies!!
Mijn God, wat een klungels, ik loop al bijna 2 jaar bij zo'n psychische instantie gespecialiseerd in ahdh bij volwassen en depressies!! En nog niet willen geloven!! Probeer ze al jaren uit te leggen en ze te laten begrijpen!! Mij eerst jaren lang nog meer kapot maken en dan nu eindelijk inzien!!
Maar goed, beter goed dan laat!! Maar er komt zeker nog een brief van mij.
Maar een succes verhaal: ik sta nog overeind na dat gesprek. Bleek met 2 mensen een gesprek te hebben ipv 1. Van dit soort gesprekken raar ik altijd helemaal in paniek en donder ik weer naar beneden. In paniek was ik maar ik sta nog!!

Succes allemaal met de inwerking!! Doe het echt stap voor stap!! En ga niet te snel omhoog!!

groetjes Luna

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Hey luna,

Dat van die dromen is echt appart he :P
ik merk dat ik ook ontzettend veel droom en heel erg realistisch ook. Ik vind het zelfs leuk haha echt heel erg vreemd zeg.
En maakt het verder nog veel uit dat ik waarschijnlijk een huismerk slik ofzo? is er nog wat verschil tussen?

Welk merk slikken jullie forummers dan?

Groetjes

Luna Maan
Berichten: 36
Lid geworden op: 14 sep 2007 14:50

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Luna Maan »

Hoi James,

Ik weet niet of er verschil zit tussen merk en huismerk.
met de ritalin was het wel zo.. huismerk was veel softer.
De anderen weten dat misschien wel.

Ik zag dat ik ontzettend veel fouten had gemaakt in mijn vorig bericht!! haha.. nou zo zien jullie dat mijn hersenen niet optimaal functioneren!! haha beter goed dan laat!! haha bedoel natuurlijk beter nu dan nooit!

:D

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

James, even het doosje erbij gepakt: Citalopram Sandoz.

EnJoy
Berichten: 18
Lid geworden op: 18 aug 2007 22:34

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door EnJoy »

Hoi!!

Citalopram is de stofnaam, en Cipramil een merknaam. Wat er op het doosje staat heeft vast met geld te maken! (Dat van die stofnaam denk ik hoor, ik ben geen prof).

Lieve mensen, mijn verjaardag is goed verlopen. Natuurlijk had ik enorme hoofdpijn, maar dat had ik eigenlijk al over mezelf afgeroepen...Ik heb het in ieder geval gered en ben er trots op!

Succesmoment van deze dag...Mijn dochter had een 'intake gesprek' op de Havo. Wij waren te laat met aanmelden door mijn situatie. Ik ging natuurlijk met dochter mee en wij werden, in afwachting op de mentor, geparkeerd in een klein kamertje zonder ramen :evil:
Nou, tel uit je winst, ik voelde de paniek al jeuken aan mijn kuiten en in mijn keel...Toen de mentor kwam besloot ik maar meteen met de deur in huis te vallen en legde mijn situatie uit en vroeg om een gespreksruimte met ramen en veel licht! De beste man begreep meteen dat het ook zeer bijzonder was dat ik er uberhaubt bij was. Het gesprek was emotioneel, vooral voor mijn kind. De mentor had veel confronterende vragen en mijn dochter is erg verlegen bij vreemden. Leg dan maar eens even luchtig uit dat je te laat bent aangemeld door de toestand met je moeder op je 16de.....Verder liet haar vader weer eens verstek gaan terwijl zij zo hoopte dat hij er ook bij zou zijn. Die heb ik ook al gesproken en ik wil dat hij zijn excuus aanbiedt aan haar. Hij gaf natuurlijk mij de schuld, want ik was niet duidelijk geweest...DUH.
Naja, al met al best een toestand en ik kon het allemaal aan!
Moet bekennen, ik had wel een oxa genomen...

Liefs, EnJoy

EnJoy
Berichten: 18
Lid geworden op: 18 aug 2007 22:34

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door EnJoy »

Oh, even voor de enquete van James...Ik slik ook Citalopram van hetzelfde merk als Mathy!! :wink: (20mg)

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Ik heb dan waarschijnlijk een huismerk ofzoiets denk ik. Hoe gaat het verder bij jullie? Dit is mijn 3de dag citalopram en ik voel me wel relaxt. Al helpt de oxazepam daar wel heel erg bij hoor. Ik had gister geen pammetje genomen en merkte gelijk dat de bijwerkingen wel aanwezig waren. Verder ben ik wel aan de diaree en vaak erg misselijk maar over het algemeen gaat het wel. Ik voel me veel rustiger als met efexor in elk geval.

Vanmiddag even bij de kapper geweest en daarna onder de zonnebank. Met de efexor heb ik 5 weken op bed gelegen zo beroerd voelde ik me. En nu heb ik ineens weer zin om wat aan mezelf te doen. Bij de kapper was ik overigens lekker ontspannen terwijl dat 2 maanden geleden echt niet het geval was....Zodra iemand de hele tijd aan me zit en zn aandacht op mij richtte dan was ik constant in paniek, maar nu ging het lekker. Ik heb ook hele gesprekken met de man gevoerd terwijl ik normaal als een bang konijntje in die stoel zat en geen woord uit mn mond kreeg.

Al met al was dat dus een positieve ervaring, en hoe meer dat voorkomt, hoe beter :P Ik ga zelfs vanavond even naar de kermis hier in de stad en zie er niet eens tegenop. Echt appart is dat zeg.

groetjes

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

Nou, ook ik durf te zeggen dat het op het moment goed gaat! Ik slik nu naast die 40mg nog twee pammetjes per dag van 5 mg en ik heb na mijn uitbarsting op mijn werk een veel opgeluchter gevoel. Dingetjes krijgen meer kleur. Ik krijg weer wat meer interesses in dingen om mij heen en voel me niet wiebelig. Ik heb zelfs al een paar dagen geen depressieve gevoelens meer en ik heb gisteren zelfs (hier komt het succesmoment) met 3 meiden gegeten in Almere Stad en de slappe lach gehad!
Maar, ik ga nu het weekend in en dan heb ik het tot nu toe steeds een stuk moeilijker. Ik ga in ieder geval een paar afspraakjes maken met mensen om afleiding te zoeken en lekker koken enzo. Wie weet wordt dit wel het eerste goede weekend sinds 5 weken! Keep the fingers crossed!

Jullie allemaal veel kracht, liefde en moed het komende weekend en eigenlijk vooral gezelligheid....
xx
mathy

PS Go James!

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Goed zeg dat het ook eindelijk beter begint te worden bij je mathy. Na regen komt zonneschijn :P Hoe vaker die leuke ervaringen gaan voorkomen hoe sneller je van al die negativiteit af bent. Ik kom net van de kermis af. Ik ben nota bene alleen met de auto gegaan en heb me auto op 2 km loopafstand van de kermis moeten parkeren. Normaal moet mijn auto dichtbij staan anders begin ik al te hyperen. Ik had hier totaal geen moeite en ik ben ook nog eens in mijn uppie gegaan!!!! ik ben daar wat rond gelopen en kwam veel bekende tegen waarmee ik flink wat heb staan praten terwijl ik normaal een sociale fobie heb waar je u tegen zegt. Normaal ging ik nog weleens uit of ergens heen maar dan zat ik binnen een halfuur weer in de auto terug naar huis. Maar ik heb gewoon 2.5 uur lol gehad op de kermis. Dit had ik echt nooit kunnen denken. Ik kan echt niet beschrijven hoe blij ik ben!!!!!!!!!!!!! De pammetjes hebben mij hier ook bij geholpen maar het is wel voor elkaar gekomen!!! Voordat ik ging slikken was ik ook altijd zo verschrikkelijk moe door de depressie en ik heb nu energie zat, echt lekker voelt dit. Het kan dan wel door middel van een pilletje zijn gebeurd maar ik had dit echt nodig :P

EnJoy
Berichten: 18
Lid geworden op: 18 aug 2007 22:34

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door EnJoy »

Hoi allemaal,

Mathy, James, fijn dat het jullie goed ging vandaag!! James....af en toe wel een rustmoment inbouwen hoor!
Vandaag werd ik vanmorgen al rottig wakker...erge hoofdpijn, niet een beetje maar bijna migraine-achtig. Tóch ben ik nog even naar mijn kinderen van mijn klas geweest. Zij hadden hun schoolreisje vlak bij mijn huis. Het was zalig de kids weer te zien en ik werd bedolven onder de knuffels, zo lief...Ook de ouders zijn erg lief voor me, leven zeer met me mee en missen me. Ze vinden het veel te rustig in de klas! (Ben een drukkig type)
Toen ik weer thuis was heb ik het nog even volgehouden en wat gekletst met dochter. Om 14.00 uur lag ik op de bank en om 16.00 ging het licht uit en ben ik naar bed gegaan. Nu ben ik er even uit, wat eten want ik moet mijn Citalopram nog innemen. De piek is van de hoofdpijn af...In mijn stijgende lijn zit af en toe een zakker, dit is er dan zo één...Voel me niet zo vrolijk...

Iedereen fijn weekend! Liefs, EnJoy

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

Hoi Enjoy,
Ja moeilijk he, die terugvallen af en toe. Het is nu weekend en dan knok ik er ook tegen. Ik moet echt dingetjes gaan doen om niet teveel te gaan piekeren en malen. Gelukkig liggen er wat klusjes en ga ik naar mijn ouders aan het einde van de dag - maar een slechte dag er tussen hebben...ja,. dat kan voelen als een klap in je gezicht! Maar het hoort erbij. Af en toe zo'n keldering om je de dag daarna toch weer wat beter te voelen, of de dag dààrna. Belangrijk is jezelf af en toe een beetje pushen, niet teveel, maar nèt dat ene dingetje doen waar je tegenop ziet. En volgens mij doen we dat met z'n allen heel braaf....
Dikke knuffel, hou je haaks

Mathy

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Hey beste mensjes,

Hoe is jullie weekend? gaat alles goed? Nog wat leuks gedaan?
Hier gaat het erg lekker hoor. Gister weer eens uitgeweest na 2 jaar het niet gedurft te hebben. Ik ben in de tussentijd nog weleens naar een kroegje geweest maar dan was dit met een constant aanwezige paniekaanval/hyperventilatie. Gisteravond weer even op de overdrukke kermis geweest en daarna in een danscafe geweest en me wat uurtjes vermaakt. Ik zag er absoluut niet tegenop en dat is best vreemd als je 2 jaar overal maar tegenop zag, zelfs boodschappen doen in een rustig winkeltje.

Wat al eerder hier in dit topic tegen me werd gezegd dat ik mezelf niet moest over belasten, moet ik zeker in de peiling gaan houden. Ik was door die 2 jaar paniek lichamelijk ook op en was redelijk zwaar overspannen. Als ik nu ineens super actief ga lopen doen is de kans natuurlijk groot dat ik een terugval krijg. Maar verder moet ik zeggen dat ik me lekker voel.

een prettige zondag nog verder en de groetjes

Mosterd
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 sep 2007 17:42

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Mosterd »

Hallo mensen,

Na 3 weken citalopram te hebben gebruikt (20 mg) ben ik er 4 dagen geleden mee gestopt. :D De bijwerkingen werden mij teveel. Ik was de hele dag misselijk. Ik had concentratieverlies, geen eetlust meer. Ik functioneerde gewoon niet meer. En bovendien heb ik 3 weken last gehad van diarree. Daarbij komt ook nog dat ik niet meer kon autorijden, terwijl ik dat voor mijn werk nodig heb.

Maar goed, ik ben blij dat er mensen zijn die er baat bij hebben, maar dit middel is niets voor mij.

Ik wens jullie veel sterkte en wie weet kom ik nog wel eens langswippen op dit forum..

:wink:

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

zo zie je maar weer hoe verschillend een medicijn kan werken bij mensen. Ik had die te erge bijverschijnsellen die je opnoemt juist weer bij een ander, waarna ik gelijk over moest stappen naar citalopram. Maar zoals de bijsluiter dus laat zien:^60% van de slikkers heeft er baat bij. Hopelijk vind je snel een pil die wel bij je werkt. Was dit het eerste medicijn die je geprobeert hebt?

groetjes

Mosterd
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 sep 2007 17:42

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Mosterd »

Dit was het eerste medicijn wat ik heb gekregen. Citalopram heeft voor mij meer kwaad gedaan dan goed. :shock: Ik ben zonder medeweten van de huisarts gestopt en ik ga hem daar volgende week over bellen.
Ik weet wel, dat het nu veel beter met me gaat. Heb natuurlijk wel nog depressieve momenten en soms huilbuien. Maar ga niet meer aan de Citalopram. Volgens mij heb ik meer een direct middel nodig.
Niet een middel wat weken duurt voordat het aanslaat. Meer een rustgever. Dus als ik in een dip kom (ik ben namelijk niet altijd depressief) :oops: dat ik dan een middel krijg, waar ik gelijk van opknap.

Maar goed, ik ga het er volgende week met de huisarts over hebben, en dan zullen we wel zien wat hij zegt.

Doordat ik gewoon een toilet in de buurt moest hebben en dat ik niet meer auto kon rijden raak je in een issolement. Ik ben weer lekker naar de sauna geweest en ik ga volgende week naar vrienden toe die 250 km bij me vandaan wonen. En dat kon niet met Citalopram.

Maar ben erg blij dat dat jullie er allemaal wel baat bij hebben.

Doei doei....

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Hey id idd niet de bedoeling dat je er zoveel nadelen van ondervind. Oxazepam werkt vrijwel direct en werkt erg rustgevend alleen dat kan erg verslavend werken. Naar mijn idee werken ze TE goed. Al je kwaaltjes worden minder snap je. Maar verder moet je huisarts er maar over oordelen :P

groetjes

Luna Maan
Berichten: 36
Lid geworden op: 14 sep 2007 14:50

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Luna Maan »

Hallo allemaal!

Wat knap toch dat iedereen doorzet als het even niet lukt!! Zo zie je maar dat we echte sterke mensen zijn!! Mensen die depri zijn, zijn absoluut geen watjes!!
Het is ook fijn om daarnaast jullie goede momenten te lezen. Dat geeft veel steun.
James, wat geweldig dat je uit bent geweest!! Ik heb ook al jaren paniek aanvallen. En het idee om naar een kroeg of een club te gaan, geeft al zoveel angst mee, dat ik daar niet eens aan zou willen denken.
Ik heb het zo nu en dan nog wel gedaan hoor, maar echt leuk was het niet. tot dat ik zo veel gezopen had, dat ik niks meer merkte.
Ik kan nu al een paar jaar niet meer tegen alcohol, dus blijven we maar thuis of ik ren na een kwartier al naar buiten!
Ik ben apetrots op je!!
Mathy, wat ben jij ontzettend goed bezig! Wat fijn dat je een avond heerlijk gelachen hebt!!
Enjoy, super knap dat je ondanks je hoofdpijn toch naar je klas bent gegaan!! WOW Ik hoop dat je een beetje bij bent gekomen.
Mosterd, jammer dat het niet lukte, ik hoop voor je dat er een andere oplossing komt. Volgens mij bestaat er geen middel wat je gelijk oppept. Succes ermee!!

Ik heb na een paar zeer moeizame dagen weer een dag gehad waarbij ik volop heb kunnen genieten!!
Ik heb gister eerst ruim 2 uur gewandeld, daarna kwam ik thuis en had ik iets van.. ik MOET wat in huis doen!! Voor het eerst in jaren heb ik dat van mij af kunnen zetten. Ik heb met een boek op balkon gezeten en wel 2 uur lang!! Daarna heb ik het grootste deel in het huishouden kunnen doen. Woohoo
Ik dacht dat ik vandaag dan wel weer een offday zou hebben, maar ik werd vanmorgen om kwart over 7 heerlijk wakker en kon gelijk mijn bed uitkomen!!
Ik ben trouwens een migraine patiënt en zag er daardoor ook erg tegen op om dit te slikken, maar ik heb geen etra hoofdpijnen en migraine aanvallen gekregen!! :D
Ik hoop dat de hoofdpijnen bij jullie zullen verdwijnen.

Dikke kussies voor jullie allemaal!!

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Hey luna en de rest,

Maar luna, migraine komt toch ook voort uit stress en als je langer aan de ad zit dan word je ook minder stressig. En dan word de migraine toch waarschijnlijk ook minder??? Of zit ik er helemaal naast? Het is in elk geval een irritant iets dat migraine. Als ik mijn tante af en toe meemaak dan ben ik super blij dat ik dat niet hoef mee te maken. Maar bij haar werd het juist minder toen ze ook AD slikte.

Enneh ik ben ook super trots op mezelf dat ik weer ben uitgeweest. Een knul van 21 hoort niet thuis bang te zitten wezen. Een paar weken terug dacht ik echt nog van ik krijg nooit meer een vriendin want ik durf niets en ga nergens meer heen. En zaterdag een beetje met wat meiden lopen praten (altijd leuk natuurlijk :P) en geen paniekaanval gehad terwijl ik normaal in paniek uitbarst als een meisje haar aandacht op me richtte. Kortom het wel best geslaagd.

Maar lekker dat je je zo hebt kunnen focussen op je boek. Dat voelt toch goed dat je weer lekker kan ontspannen en genieten. Het is gewoon een hele opluchting als je weer een dag hebt waarop alles soepel verloopt. Zo voelt het bij mij in elk geval wel. Ik hoop echt voor de rest dat ze snel ook baat zullen hebben bij het middel en weer wat minder stressig door het leven kunnen gaan. Ik gun het echt iedereen zo erg. Want wij depressievelingen/paniekers krijgen idd behoorlijk wat op onze boterham en onze directe omgeving daarmee ook. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld dat mijn ma zich gewoon al veel minder druk maakt om me van hoe het zal gaan. Normaal sloot ik me af op me kamer en zat ik een beetje te computeren en nu zit ik benede hele verhalen te vertellen. Het zijn allemaal hele simpele dingen, maar voor mij en mn familie is dat een super vooruitgang.

Iedereen moet heel erg trots zijn op al de kleinste verbeteringen. Hoe vaker je positieve ervaringen voorkomen hoe groter het vertrouwen in jezelf word. Het is een zware tijd maar we komen er allemaal wel.
Ik ga zo meteen naar mn psych en dan hoor ik wat voor therapie ik krijg. Ik ben heel erg benieuwd, en ik moet vanaf morgen 20 mg gaan slikken overigens.

De groeten en veel sterkte en succes verder

elynasedai
Berichten: 136
Lid geworden op: 22 mei 2006 17:21

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door elynasedai »

Na 3 weken citalopram te hebben gebruikt (20 mg) ben ik er 4 dagen geleden mee gestopt. De bijwerkingen werden mij teveel. Ik was de hele dag misselijk. Ik had concentratieverlies, geen eetlust meer. Ik functioneerde gewoon niet meer. En bovendien heb ik 3 weken last gehad van diarree. Daarbij komt ook nog dat ik niet meer kon autorijden, terwijl ik dat voor mijn werk nodig heb.
Jammer dat het niet werkt voor je, Mosterd.

Ik heb 1 week 5 mg, 1 week 10 mg en nu al 2 weken 20 mg geslikt. Ik heb behalve bovenstaande nog meer bijwerkingen gehad (veel angsten en onrustig), ook 3 weken lang! Toch heb ik doorgezet, want na 2 weken voelde ik heel af en toe al wat verlichting.

Ik slik het dus al 4 weken nu en ik voel me bijna iedere dag een beetje beter. Ik ben erg rustig en alleen heel af en toe ben ik iets angstig als ik een pijntje voel of niet goed kan slikken.
Ook ben ik af en toe nog benauwd, maar dan vooral als ik in bed lig. Gelukkig gaat slapen goed (11-5 uur) en ik heb ook geen rare dromen.
Mijn darmen zijn helaas nog niet helemaal op orde, want ik moet elke ochtend bijna stipt om 5 uur en half 7 naar het toilet....

Ook heb ik in de ochtend nog een onrustig gevoel en lig ik maar te draaien in bed. Eerder moest ik er dan echt uit, want ik voelde me er vervelend door (vooral heeeel misselijk). Nu lijkt het steeds minder te worden, ik kan zomaar tot 8-8:30 blijven liggen - en ik ben bijna niet meer misselijk 's ochtends :)

Ik heb een erg leuk weekend gehad: ouders kwamen broertje afleveren zaterdag want we hadden een BBQ in Lelystad. BBQ ging erg goed, heb voor het eerst meer dan 10 minuten in de auto gereden, op de snelweg :D Broertje is blijven slapen en de volgende dag kwamen vader, zus en haar kinderen om broertje op te halen. Het was prachtig weer dus hebben we een uur of 2 in de speeltuin gezeten :D

Ik moet er wel bijzeggen dat ik Citalopram slik omdat ik overspannen ben (de laatste 2 jaar is er teveel gebeurd in m'n leven waar ik niet altijd wat aan kon doen). Als ik iedereens verhalen lees, lijkt de ad namelijk bij mij sneller te werken. Misschien omdat ik niet echt depressief ben..?

Gesloten