LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] citalopram/cipramil: reageer!

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
chamara
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 sep 2007 13:32

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door chamara »

Hoi allemaal,
Ik ben nieuw op deze site, maar wil graag mijn ervaringen met citalopram met jullie delen. Ik slik nu bijna 5 maanden, 10 mg citalopram op een dag.
Ik ben na een flinke burn out, enkele jaren geleden, angsten gaan ontwikkelen, vooral met auto rijden. Na enkele angstaanvallen in de auto, durfde ik alleen nog kleine stukjes te rijden.
Begin dit jaar ben ik oververmoeid geraakt, is de angst in hevigheid verergerd. Ik gebruikte al twee jaar, zo nodig kleine beetjes oxazepam, wat me er steeds doorheen hielp.

Ik ben toen weer dagelijks oxsazepam gaan slikken, durfde de deur niet meer uit. Ik heb mn eigen naar buiten gesleept, omdat ik de angst niet de baas over me wilde laten worden, wat heel, heel moeilijk was.
Daar oxsazepam zeer verslavend is, kreeg ik citalopram, 10 mg.
Ik heb 2 hele nare maanden gehad, met alle bijwerkingen die je maar kunt verzinnen, tot hele dikke benen en voeten toe, zo erg dat ik bijna niet meer kon lopen, alles van de bijsluiter. Heb vele malen op het punt gestaan om te stoppen.

Ik ben echter zo blij dat ik het niet heb gedaan, na anderhalve maand voelde ik de werking pas goed.
Ik heb, zoals zo velen, een angst voor de angst ontwikkeld, äls ik maar niet angstig wordt".
Dit is heel naar, ik ben echter toch in die nare tijd weer gaan integreren op mijn werk, wat moeilijk was, met pieken en dalen ben ik ook daar doorheen gekomen, met veel steun van mijn werkgever.

Nu ben ik bijna 5 maanden verder, ik ben minder gaan werken, voel me stukken beter. Angstaanvallen heb ik niet meer gehad de laatste maanden, voel wel dat ik er af en toe tegenaan zit. Ik heb ook altijd een pilletje oxazepam in mijn portemonee, mocht het nodig zijn.
Dit geeft me een veilig gevoel.
Ik heb nooit gedacht, dat ik de afgelopen jaren een stof in mijn hersenen gemist heb, waardoor ik me zo naar heb gevoeld.

Ik ben echter nooit meer de persoon meer geworden die ik was, zeker niet na mijn burn-out.
Mijn ervaring met citalopram is wel dat het emoties afvlakt, hebben jullie daar ook ervaringen mee :?:

Ik ben echter erg blij dat ik mijn leven en mijn werk weer op heb kunnen pakken, ik kan het psychisch weer goed aan en schaam me er niks voor dat ik hier medicatie voor nodig heb.

groetjes, chamara :P

Jana3
Berichten: 36
Lid geworden op: 16 sep 2007 12:08

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Jana3 »

Hoi allemaal!
Even een paar dagen niet gekeken en er is weer een hoop bijgeschreven. Toch fijn om toch ook positieve verhalen te lezen! Ik slik nu 10 dagen 20mgcitalopram en de eerste dagen had ik erg last van de bijwerkingen (onrust, knoop in mn maag, misselijk, hartkloppingen,heel moe of hyperactief, geen trek en vreselijk onrustige nachten). Ik heb zelfs familie en vrienden ingeschakeld om overdag bij me te zijn, gelukkig kreeg ik veel steun. Dat heb je ook wel nodig als je ermee begint! Gelukkig zie ik een stijgende lijn, het gaat steeds beter!!! Met als hoogtepunt toen ik een weekje slikte alleen met bus en trein (bijna 2 uur reizen met het openbaar vervoer) naar een verjaardagsfeestje gegaan. Toen heb ik pas mn eerste pammetje gebruikt (5mg dus daar krijg je ook nog geen mug mee stil). Sindsdien gebruik ik dit ook voor het slapen gaan zodat ik ook nog wat nachtrust krijg. Voor de rest zijn de bijwerkingen nagenoeg allemaal verdwenen!! In minder dan 2 weken. :D Ik voel me nog niet veel beter (ik bedoel minder angstig) dan voor ik ging slikken, maar ik wacht de komende weken gewoon af... Ik ben allang blij dat die bijwerkingen zijn afgenomen.
James, wat geweldig voor je dat de vooruitgang zo merkbaar is, moet wel een heel goed gevoel geven na je exefor weken.

Allen sterkte in de strijd.

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

Tja, hier toch ook weer een soort van succes-story. Ik heb weer kleur! Ik ben nu ruim 5 weken aan het slikken en sinds een weekje gebruik ik ook twee keer per dag 5 mg tranxene. Dit omdat ik volgens mijn psych een geagiteerde depressie heb. Ben onrustig, zenuwachtig en aan het ijsberen. Nu ik iets licht kalmerends gebruik (waar je nog geen mug rustig mee krijgt, hihi - das een goeie!), kan ik mijn gedachten ook eens laten gaan over iets anders dan ieder moment van de dag hysterisch veel over 'ik en mijn dip' na te denken en te piekeren. met als gevolg: andere dingetjes worden ook interessant!
Zo heb ik vandaag zelfs een presentatie van een nieuwe huisstijl bijgewoond en van commentaar voorzien! Met een tafel vol mensen! Een week geleden zou dat totaal onmogelijk zijn geweest en ik zat daar ook gewoon grapjes te maken! Ik geloof echt dat de medicijnen precies doen wat ze moeten doen en daarbij mezelf een beetje pushen om dat zelfvertrouwen te krijgen - al met al ben ik trots o mezelf.

En ook op jullie potver3! Ik lees steeds meer knokpartijtjes die gewonnen worden! Bokshandschoen aan en gaan! Zet die auto wat verder weg, word eens boos bij de bakker als iemand voordringt en flirt! En voor mensen die net begonnen zijn: hou vol, want het is even een lange adem, maar je moet er doorheen. Je voelt je in het begin JUIST slechter en daar zijn echt hulpmiddelen voor om die pijn een beetje te verzachten. Misselijkheid kan te maken hebben met het moment van inname (s'ochtends? s'avonds?) Tip: eet lekker veel meloen. Is rustig voor de maag en je krijgt ondertussen veel vocht binnen.
Nog een tip wat helend kan werken: naar de intratuin en allerlei leuke zaadjes en bloembolletjes kopen en planten in kleine potjes in de vensterbank. Juist in deze herfstperiode is het leuk om dingetjes te zien bloeien en groeien en het is leuk om ze te verzorgen! Mijn zoontje en ik hebben zonnebloempitten, klavertjes 4 en vergeet-me-nietjes geplant in kleine potjes en gisteren alles in grotere potten omdat alles zo blij aan het groeien is. Het werkt heerlijk heilzaam, bij mij tenminste....

Ik vind overigens jeanette en hugo wat stilletjes. Guys, ik zou graag willen weten hoe het gaat want ik denk aan jullie ook! We zitten hier allemaal wel zo te focussen op onze succesmomenten, maar als het niet zo goed gaat OOK schrijven he? okay?
lfs,
Mathy

Jasje
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 sep 2007 00:45

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Jasje »

Hallo...

Ik ben 25 jaar en ik heb een angststoornis dat gepaard gaat met zowel paniek als hyperventilatie. Ik heb 1,5 jaar paroxetine gebruikt en dit medicijn werkte erg goed bij mij behalve de gewichtstoename. Ik denk dat ik binnen een jaar ongeveer 10 kg. was aangekomen. Ik heb paroxetine afgebouwd in juni en nu ik weer aan het werk ben krijg ik weer last van allerlei angsten en paniekaanvallen.

Ik ben vandaag begonnnen met Citalopram en ik vraag me af hoe het zit met de gewichtsverandering bij dit medicijn. Ik zou het prettig vinden als mensen die langer dit medicijn gebruiken reageren op mij vraag zodat ik hier wat meer duidelijkheid over krijg.

Groetjes!!!

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Hey Jasje en anderen,

Cipramil is over het algemeen een wat milder middel dan paroxetine. Paroxetine staat toch wel bovenaan de lijst wat betreft de zwaarte van het middel. Maar zoals bij elk medicijn is het heel persoonsgebonden. De 1 komt aan de ander valt af. Ik denk dat je heel wat verschillende antwoorden zal krijgen hier :P
Ik sta in ieder geval nog op hetzelfde gewicht. En vet valt om te zetten in spier, dus als je er echt last van hebt, hup de sportschool in. Goed voor lichaam EN geest.


En ik hoop dag hugo en jeanette minder reagere omdat ze er gewoon minder tijd voor hebben omdat ze zich goed voelen :P
En goed dat je dingetjes weet te vinden die je lekker kalmere mathy. Gewoon doen waar je zin in hebt, afleiding zoeken. 10000 X beter dan bankhangen, daar word je alleen maar slechter van.

Ik ben trouwens van 10 naar 20 miligram gegaan daarnet. Ben heel erg benieuwd zeg. Ook heb ik gister maar 1 oxazepam genomen sochtends en merkte savonds toch best redelijk de bijwerkingen. Misselijk, onrustig maar over het algemeen allemaal veel milder dan bij efexor.
Maar wat een wachttijden bij de ggz zeg......gister had ik een afspraak bij de crisisdienst waar ik te horen kreeg dat ze me konden opgeven voor groepstraining die over 3!!!! maanden start. Gelukkig moet ik in de tussentijd 1 keer per week bij de crisisdienst blijven komen.

Een prettige dag verder, groetjes

hugo123
Berichten: 58
Lid geworden op: 04 jun 2007 19:18

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door hugo123 »

@james86,

Dat ik wat minder reageer betekend niet dat het beter gaat, ik volg het forum. Maar ben nog (steeds) verbrouwereerd over wat mij overkomen is/wat ik heb laten gebeuren. Paniekaanvallen zijn verleden tijd, maar de angst, negatieve gedachten, lusteloosheid en zinloosheid blijven.

Ik maak wel positieve dingen mee, maar het lukt mij niet om het 'verleden' af te sluiten en een nieuwe toekomst op te bouwen: ik blijf gevangen in het moment.

Ten aanzien van jouw post, het wachten op anderen duurt overigens altijd lang,

Groet,

elynasedai
Berichten: 136
Lid geworden op: 22 mei 2006 17:21

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door elynasedai »

Het is altijd fijn succes-stories te lezen! :D

Hoera Mathy02!!
Mijn ervaring met citalopram is wel dat het emoties afvlakt, hebben jullie daar ook ervaringen mee
Chamara: bij mezelf heb ik dat gevoel (nog?) niet. Ik slik het nu 4 weken, waarvan de 2 laatste 20 mg per dag. Ik ben juist soms erg emotioneel (wat mijn overleden opa betreft) of zomaar blij.

Ik ben wel wat duf overdag, zeker om een uur of 2-3 's middags. Zopu dit nog verdwijnen?

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Hey mensen,

Van die wegtrekkers laat in de middag herken ik heel erg. Ineens tegen etenstijd plof ik in elkaar en dan zou ik zo kunnen slapen. En dan 2 uur later is het ook ineens weg en ben ik weer lekker fit. Ik denk wel dat het wegtrekt hoor, alleen sommige bijwerkingen hebben denk ik wat langer de tijd nodig dan de ander.

Dat afgevlakte heb ik niet echt verder. Ik kan gewoon allerlei emoties voelen. Alleen boosheid en droevigheid enzo kan ik sneller van me af gooien als het ware. De verhalen over afgevlakte emoties hoor ik wel vaker en dat zal ook wel misschien erger worden naar mate je een hogere dosis neemt. Als mijn emoties zo erg afgevlakt zouden worden dat ik mij een robot zou gaan voelen zou ik persoonlijk genoegen nemen met een lage dosis waarbij dat niet zo erg is. Ik heb liever dan nog wat meer paniek dan een emotieloos persoon zijn. Maar gelukkig is dat nog niet aan de orde.

Dit is mijn eerste dag 20 mg en het valt me allemaal nog best mee.

groetjes

jeannette1962
Berichten: 52
Lid geworden op: 07 jun 2007 16:39

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door jeannette1962 »

hoi allemaal

even een reactie van mij . ik lees nog steeds mee met het forum maar voel me niet echt beter. zou haast zeggen integendeel. de maag en darmklachten zijn wel wat minder , maar ik merk dat ik ook weer terug naar beneden zak. het zwemmen smorgens kost me vreselijk veel moeite en heb al een paar keer over geslagen omdat ik het gewoon niet op kan brengen . ben zo moe , down en lusteloos. krijg toch zo langzaam aan het gevoel dat de citalopram niet voldoende voor me doet en ik toch waarschijnlijk over zal moeten stappen naar de efexor die wel veel sterker is maar waar ik gek genoeg toen die tijd zo van de bijverschijnselen af was . en voelde me daarna ook beter. helaas heb ik alleen teveel gekregen en werd ik hyper. als we hierweer mee beginnen zal het heel langzaam opgebouwd moeten worden. de reden dat ik toen gestopt met de efexor was omdat ik het spuugzat was. vanuit Lunteren (herstellingsoord De Gelderse Roos ) wouden ze me net minder geven terwijl ik gek werd van mezelf. toen heb ik besloten om samen met mn huisarts de efexor af te bouwen. dat had niet gehoeven ik moest alleen minder hebben. volgende week weer naar de psych heen en dan maar even overleggen wat we gaan doen. ik kom af en toe wel even voorbij wapperen.

groetjes en sterkte voor iedereen , jeannette.

wendy2004
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 mei 2007 13:26

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door wendy2004 »

Hallo allemaal, nog steeds lees ik jullie berichten op het forum. Helaas moest ook ik stoppen met de cipramil, heb het drie maanden geprobeert maar de bijwerkingen waren erger dan de kwaal zelf, ging maar niet vooruit. Veel last van hoofdpijn, misselijk ,geen eetlust ben nog eens drie kilo afgevallen en ik was al niet veel. Ook veel last van diarree gehad vooral s,nachts en een hele droge mond. Nu gebruik ik alleen nog een kalmerings middel en gaat het goed met mij, werk weer lekker in mijn huisje en ga ook veel naar buiten zonder angst. Ik wens iedereen veel sterkte toe en ik blijf jullie nog volgen op het forum. Groetjes Sonja :)

Mosterd
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 sep 2007 17:42

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Mosterd »

Hallo allemaal,

Nou ik ben nu een dikke week van citalopram af en ik moet zeggen dat ik me stukken beter voel. Lichamelijk dan. Alle bijverschijnselen zijn verdwenen. Wat ik nu wel merk is dat mijn wisselende stemmingen :? weer komen en daar ben ik niet zo heel erg blij mee.
Ik heb op dit moment stabiliteit en regelmaat nodig. Helaas heb ik dit (nog) niet. Probeer wel om het te bereiken, maar daar moet ik heel veel moeite voor doen.
Veel succes allemaal...

Luna Maan
Berichten: 36
Lid geworden op: 14 sep 2007 14:50

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Luna Maan »

Hoi allemaal!

Allereerst even op iedereen reageren...

James, Migraine kan idd door stress komen. Bij mij is het helaas ook erfelijk en heb ik het eens in de maand als de hormonen weer opspelen. Hoop er wel snel van af te kunnen komen, want eerlijk gezegd kan ik het niet meer aan. Met 21 jaar thuis zitten is ook rot. Ik heb vanaf mijn 18de thuis gezeten met 2 jaar vrij om te kunnen feesten, maar daar bleef het bij. Hoop voor jou dat je het snel weer kan!! En kleine dingetjes zijn voor ons hele grote stappen vooruit!! Ga zo door!!

Elynasedai, fijn dat het beter met je gaat. Ik denk dat het inderdaad uitmaakt hoe depri je bent en hoe snel de medicijnen werken, maar ik kan me ook vergissen. Zo wie zo werkt het bij iedereen verschillend.

Chamara, ik heb geen ervaring met het afvlakken van emoties tot nu toe. Had ik wel erg met de Ritalin waar ik gelijk mee gestopt ben. Ik zelf heb liever te veel dan te weinig emoties. Ik ken mezelf niet anders.
Goed dat je het volgehouden hebt!!

Jana, wat heerlijk dat de bijwerkingen zijn verdwenen en dat in zo'n korte tijd!! En JAHOE dat alleen met de trein bent gegaan!!

Mathy, wat leuk om te lezen dat het met jou ook zo goed gaat!! Geweldig!! Vind het zo fijn om te lezen. Ik vind ons maar dappere mensen!! Ongelofelijk veel doorzettingsvermogen!!
Van plantjes, de natuur, werkt heel erg rustgevend. Goede tip!!

Jasje,ik ben zelf sinds begin juli 9 kilo afgevallen door de Cita. Maar heb sinds 2 dagen mijn eetlust weer terug :) ik denk zelfs dat ik alweer een kilootje aan ben gekomen. Ik moet nu wel oppassen voor mijn vreetbuien, want alles is weer lekker!! Dan kan ik niet meer stoppen.
Een tip voor als je geen eetlust meer hebt... dwing jezelf 's ochtends een bakje yoghurt te eten en 's middags een cracker en 's avonds proberen je avondeten anders kom je straks dubbel aan. Je lichaam houdt al het vet vast als er weinig tot niets binnenkomt!!
Succes met het opbouwen!

Hugo, ja naar is het als je daar tegen aanloopt. Misschien kan je het proberen van je af te schrijven (voor jezelf). En het klinkt gek, maar je zou voor elk pijnlijk stukje in je leven een plekje geven in je lichaam. Want ook rotervaringen maken ons tot wie we zijn. Als je het een plek geeft draag je het nog bij je, maar maakt het niet meer deel van je leven!! Wie weet iets om te proberen?
In ieder geval SUCCES!!

Jeannette, heel veel sterkte!! Vind het rot dat het weer achteruit gaat..

Sonja en mosterd, succes!! hoop dat jullie iets anders kunnen vinden wat wel werkt.. of het nu een medicijn is of een of andere therapie.

Met mij gaat het goed. Ben nog steeds moe en soms moet ik zelfs stiekem een dutje doen anders val ik om. Probeer het zo min mogelijk te doen. Wat de laatste dagen heel goed gaat, is het ordenen van mijn huis en het kunnen bijhouden!! Ben ik zo ontzettend blij mee :)
Ik heb het idee dat de 40 mg een beetje zijn plekkie in mijn lichaam heeft gevonden. Hoop wel dat het beter gaat met vermoeidheid en angsten. Volgens mijn psych kunnen angsten pas weg gaan met 40 mg. Nou de angst voor de angst heb ik zeker, maar ik ga het binnenkort eens testen, door in de drukke stad te lopen op zaterdag en een drankje te doen in een warm vol cafe. Ben nu nog moed aan het verzamelen.
Ik heb trouwens een tijd al last van een soort vlinders in mijn buik. Niet van de liefde, maar meer als je vroeger ergens ging logeren. Ik weet niet wat het is, maar dacht misschien komt het door de Cita. Ervaart iemand ook zoiets!!

Sterkte allemaal en dikke kussies!!

Luna

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

Lieve Jeanette,

Ik weet niet hoe lang je al aan die 40 mg zit, maar mijn psychiater zei me dat de werking na 6 weken optimaal is. Het kan zijn dat het bij enkele patienten nog tot 8 weken duurt voordat die dosis optimaal werkt, maar als het nog langer duurt moet of de dosis worden verhoogd, of worden overgestapt naar een ander middel.
Ik neem aan dat je bij een psychiater onder controle bent? Of bespreek e alles met je huisarts? Als dat het geval is zou ik zo snel mogelijk dosis en medicijnkeuze juist met een psychiater bespreken. Hij/zij is daar tenslotte in gespecialiseerd en huisartsen zijn nogal makkelijk in 'kijk het nog een maandje aan', terwijl mensen dan misschien nodeloos lang rondlopen met die vreselijke klachten.
Ik leef ontzettend met je mee. Wat een strijd moet het voor je zijn en zeker met al die maag- en darmklachten erbij.... meisje toch....
Een hele dikke knuffel van mij en zoek die kacht bij jezelf, want die is er! EIS hulp en laat je niet te makkelijk afschepen okay? Jij heb het recht om je beter te voelen...!

Mathy

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Hey mensjes

Mathy, daar heb je echt helemaal gelijk in. Ik heb daar niets meer aan toe te voegen. Het staat ook zelfs in de bijsluiter vaak dat het op 6 weken optimaal werkt. Ga niet te lang door lopen ploeteren. Huisartsen schepen je inderdaad snel af met hou nog even een paar weken vol, de bijwerkingwen horen erbij. Soms moet je echt hard tegen die artsen zijn want ze schepen je nogal snel af :P

sally
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 sep 2007 17:49

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door sally »

Hey luitjes :D

Ik heb al een hele tijd citalopram(10 mg)
De laatste tijd kreeg ik last van paniekaanvallen(wens ik niemand)
De dokter schreef mij eerst oxapedam voor maar die werkten te verslavend.
Nu heeft hij mij citalopram(die gebruikte ik al) verhoogd van 10 naar 20 mg.
Ik moet wel bekennen dat ik gigantisch last van bijwerkingen heb.
Ik ben al niet zo standvastig maar nu heb ik helemaal het idee dat mijn hele lichaam trilt.
En ik heb de hele tijd het gevoel dat ik er niet bij ben of wazig en licht in het hoofd ben.
Ook ben ik wel eens misselijk,maar goddank zoals meerdere van jullie beamen,is dit van tijdelijk aard.
6 weken heeft die tablet nodig om je lichaam goed te doen voelen toch.
Zo niet ben ik geneigd weer terug te gaan naar 10 mg.
Maar ja dan heb ik die vervelend paniekaanvallen ook weer terug.
het is trouwens de vraag of de pa inderdaad verdwijnen.

sally
:wink:

anne 64
Berichten: 34
Lid geworden op: 24 jun 2007 08:50

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door anne 64 »

Hallo Hugo en de anderen
Ik ben erg geschrokken van wat jij moet doormaken Hugo.
Je zou van minder depressief worden zeg!
Ook voor alle anderen heel veel sterkte!

sally
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 sep 2007 17:49

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door sally »

hey anne en alle andere citalopramgbruikers.

Ik zit nog niet zolang op dit forum maar volgens mij doe ik alles verkeerd :(
Zo heb ik mezelf uitgelogd(dom) maar zit er nu weer bij!
Ik heb bepaalde berichten gelezen en er zijn er veel die met mijn situatie overeenkomen.
Zo ben ik ook niet meer die vrolijkerd(soms) en ga ik ook nergens meer naar toe.
En nu las ik ook van iemand dat hij bij gebruik van cita oorsuizen kreeg.
Dat vond ik heel frappant want ook ik had daar last van(voelde me vaak net vincent van Gogh,zelfs dat liedje over hem heb ik maanden gedraaid) maar ik kwam er goddank weer van af :P
Echter bemerk ik nu dat dat suizen weer de kop op steekt omdat ik een hogere medicatie gebruik.
En als dat inderdaad met elkaar in verband zou staan is er voor mij maar een remedie:stoppen!!!!!!!!!!!!
Want dat oorsuizen maakt een mens helemaal gek!!!!!!
Nu is dit typ ben ik overvallen (na lange tijd) door zware hoofdpijn,en lig half uitgeteld in bed!Dit houdtoch geen paard vol!
Paniekaanvallen-citalopram hiervoor-daardoor oorsuizen en hoofdpijnen en zweverig.
het is op het moment gewoon :twisted:
Maar een lichtpuntje heb ik:en dat is dat ik niet de enigste ben en steun heb aan dit forum.
Ik weet alleen nog niet hoe het werkt en wanneer ik een antwoord krijg,maar hopelijk wijst zichzelf dat.
Ik wens ieder ander gebruiker een hoopvolle toekomst want zo denkl ik er ook over al is het vaak moeilijk.
:wink:

sally

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Beste mensjes,

Sinds afgelopen dinsdag slik ik nu ook 20 mg en sinds gister begon ik toch wel erg last te krijgen van bijwerkingen zeg. Sufheid, wazigheid, extra neerslachtig en heel gespannen. Bij 10 mg had ik echt nergens last van en zoals ik al vertelde....ik was zelfs uit geweest enzo. Maar nu met die 20 voel ik me best beroerd. Gelukkig is het nog niet zo erg als met de efexor, want daar had ik het nog veel erger bij en nog bij de startdosis ook. Bij citalopram is toch doorgaans 20 mg gewenst bij paniekstoornis?

Ik hoop in elk geval dat de bijwerkingen wel snel wegtrekken want ik ben weer geen ruk waard voor mn omgeving. Het enige wat ik wil is op bed tv kijken....Vorig weekend een topweekend gehad en even van het goeie gevoel mogen proeven en dan dit.....heel frustrerend :P

Hoe is het met jullie verder?

groetjes

sally
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 sep 2007 17:49

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door sally »

hey james en alle anderen

Ik heb veel last van hoofdpijn en wazigheid.
De ene dag voel ik me lekkerde als de andere dag!
En ook wil alleen maar in mijn bed liggen t.v.kijken en door niemand gestoord worden.
Maar ja bij mij gaat dat iets moelijker omdat ik een huishouden moet runnen en daar vragen ze nooit of je wel zin hebt :cry:
Maar al met al gaat het niet zo best,hoop dat er betere tijden komen!
de p.a. heb ik nog niet gehad,maar ik heb het gevoel dat wanneer ik maar een beetje aan het dubben ben,de radertjes weer gaan draaien.
Ik zit nu lekker in mijn joggingpak thuis,lekker,wie doet me wat!
Die rust doet me wel heeeeeeeel goed.
Niet dat gejaagde om je heen kan ik helemaal niet meer tegen.
Ik hoop dat jullie ook allemaal van je rust kunnen genieten en denken dat er ook fijne dingen in het leven zijn. :lol:

sally

Jasje
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 sep 2007 00:45

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Jasje »

Ik gebruik nu een week Citalopram 10mg. De eerste dag had ik last van mijn maag en misselijkheid. Ik was ook in het begin een beetje wazig, maar het lijkt alsof dat allemaal afneemt. Ik ben erg blij dat de bijwerkingen toch meevallen.
Ik gebruik Citalopram omdat ik last heb van een angst- en paniekstoornis. Ik ben nu ook sinds een week gestopt met werken omdat ik op mijn werk ook last kreeg van angsten en bovendien kon ik me helemaal niet concentreren. Op weg naar mijn werk had ik ook last van paniekaanvallen in de auto. Ik kreeg last van hyperventilatie en verloor het gevoel in mijn armen en benen.

Ik voel me ondanks alles toch zo schuldig dat ik nu niet werk. Ik heb het gevoel dat mensen denken dat ik me aanstel. Ik zie er normaal uit en je kunt niet aan mij zien dat ik iets mankeer, bovendien was ik ook altijd goed geweest in het verbergen van mijn angst. Niemand heeft ooit iets aan mij kunnen zien!

Ik vraag me af hoe jullie omgaan met werk. Wat is beter, afwachten tot het middel werkt en de angsten afnemen en weer beginnen met werken, of niet stoppen met werken en door blijven vechten met jezelf?
Daarnaast zou ik willen weten of de medicatie ervoor zorgt dat een paniekaanval minder hevig is?

Groetjes en veel sterkte, Jasje

Gesloten