LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Efexor

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
breda1962
Berichten: 17
Lid geworden op: 24 sep 2007 12:09

Re: Efexor

Ongelezen bericht door breda1962 »

Ik heb idd. niet het gevoel dat ik depressief ben. Ik heb het gevoel dat mijn hersens "overspannen"zijn. En dat is volgens mij heel wat anders. Ik moest de efexor na 3 dagen opbouwen aar 2 tabletten per dag. Jeetje, wat werd ik beroerd. Ik was echt mezelf niet meer.
Nu moet ik er maar weer 1 gaan slikken na een telefoongesprek met de dokter.
Dit durf ik dus niet meer. Ik wil me echt zo niet meer gaan voelen als met die 2 tabletten.
Ik probeer het nu met oxazepam te redden en ik denk met rust en veel slapen en wandelen in de natuur en dat soort dingen dat het van lieverlee ook wel beter gaat.
Ik moet volgende week geopereerd worden en in november ga ik 2 weken op vakantie. Nou met die efexor gaat dat allemaal niet lukken denk ik.

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: Efexor

Ongelezen bericht door james86 »

Hey brenda,

Ikzelf heb ook hiervoor efexor geslikt en de bijwerkingen zijn echt geen pretje nee. Ik heb 5 weken op bed gelegen omdat ik gewoon niet kon functioneren. Alles draaide, ik was gewoon flink uit mn pan ervan. De angst werd wat minder maar voor de rest hielp het mij niet ofzo.
In de eerste 6 weken kan je bijwerkingen verwachten zoals angst en depressieve gevoelens die erger worden dan normaal. Dit hoort er wel bij. Dat is bij elke antidepressiva, maar verschilt per soort hoe erg het word enzo.

Dat je je vakantie al somber inziet kan ik ook helemaal snappen, ik vond het wel een hele opgave om beneden te gaan eten dus laat staan op vakantie gaan. Kan je niet gewoon afbouwen? je slikt er nu maar 1 en je slikt nog niet zolang dus stoppen moet zo gebeurd zijn.

Lekker op vakantie gaan en daarna zorgen dat je bij een psychiater terecht kunt, want daar is de begeleiding gewoon veel beter als bij een arts. Paroxetine en efexor zijn de heftigste soorten en je kan ook een lichte proberen of dat gaat. In ieder geval aangezien je klachten zou ik lekker rustig aan doen en een paar versnellingen terugnemen. Kies voor jezelf!!!!!!!!!

succes

boorn
Berichten: 31
Lid geworden op: 10 jun 2005 22:10

Re: Efexor

Ongelezen bericht door boorn »

breda1962
Ik heb dit middel ruim drie jaar geslikt, na een paar gesprekken met m'n arts. Drukte, stress en overlopen van m'n koppie, schreef hij me dit voor. Het hielp in zoverre dat ik gewoon de halve wereld niet meer meekreeg. Oogkleppen op, gevoelloos en m'n aandacht vorr alles, ook warmte en knuffelen ging weg. Het was net of je niks meer meekreeg en vond alles wel goed. Zo heb ik jaren doorgemodderd. Tot ik het zat was. Ondanks dat m'n arts er op tegen was om te verminderen heb ik dat toch gedaan, omdat ik net een zombie werd, en me zo voelde. Stukje voor stukje heb ik steeds minder genomen en er afgeknabbeld. Het zweet brak me vaak uit, maar na 2 maand was ik van deze tabletten af en heel langzaam kwamen m'n gevoelens weer terug. Nu jaren later ben ik nog steeds zonder deze medicijnen en voel me er een stuk prettiger bij en snap nog steeds niet waarom hij me toen niet heeft doorgestuurd, nu heb ik mezelf door deze tijd moeten slepen met z'n ups en downs. En over dat stoppen met roken, juist nu heb je die sigaret nodig, anders ben je helemaal een zenuwpees. Ik rookte ook, maar ben pas gestopt toen ik me beter voelde en de rust ervoor had en ja nu ik gestopt ben voel ik me ook daardoor veel beter. Maar als je zo in de stress zit en zo met emoties met huilen en zo gevoelloos bent is het juist die sigaret waar je rust van krijgt, zeg ik als niet-roker. Sorry, voor de tegestanders van het roken, maar soms heb je dat ding tussen je vingers nodig. Ik hoop dat je met gesprekken en de steun van je familie, vrienden, kennissen je eigen ik weer terug vindt, met of zonder de medicijnen, maar dat je weer wordt wie je was en dat je de zon weer ziet door je somberheid heen.

jrs66
Berichten: 105
Lid geworden op: 28 jun 2007 09:43

Re: Efexor

Ongelezen bericht door jrs66 »

Beste allemaal,
Sorry dat ik even tussen al die negativiteit kom over dit medicijn. Ik ben er wel enorm mee geholpen! Ik slik nu ruim 10 weken 150 mg en ik ben enorm opgevrolijkt. Ik gebruik het voor mijn depressie en mijn angsten en de depressie is echt weg en de angsten verdwijnen iets langzamer. Ook ik heb nare bijverschijnselen gehad en arme zinnen maar ik heb doorgezet en het helpt mij nu enorm. Groetjes, jrs66

wieke2005
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 sep 2007 09:09

Re: Efexor

Ongelezen bericht door wieke2005 »

lieve mensen,

Even een positief berichtje; 4 jaar geleden raakte ik ernstig overspannen en van het een kwam het ander,ik raakte depressief en sodemieterde in de afgrond.. Geen medicijne riep ik steeds maar, ik moet hier zelf uit komen! Maar wat psychiaters,psychologen,24 uurszorg,groepsgesprekken en wat niet al niet lukte, is efexor wel gelukt.. 1 1/2 jaar heb ik gemodderd, en toen ik eindelijk overstag ging om toch maar medicijnen te gaan gebruiken adviseerede mijn psych me efexor! het werd in een paar weken tijd op gebouwd tot 150 mg. per dag.. Wat een pracht-spul!! Vooropstaande; het blijven medicijnen.. en daar kom ik op dit moment ook achter, ben sinds een week zonder en moet zeggen dat afkikken niet meevalt..
maar ben er van overtuigd dat als je het echt nodig hebt en goed onder medische controle komt te staan, het leven er op dat moment dat het aanslaat(bij mij binnen 3 weken) er een stuk beter uitziet!!
Suk6 allemaal.. :D

boorn
Berichten: 31
Lid geworden op: 10 jun 2005 22:10

Re: Efexor

Ongelezen bericht door boorn »

wieke2005
Kijk dat bedoel ik Wieke, jij schrijft: Maar wat psychiaters,psychologen,24 uurszorg,groepsgesprekken en wat niet al niet lukte, is efexor wel gelukt.. ......>Ik kreeg het zomaar ineens voorgeschreven, zonder doorgestuurd te worden en de 1 reageert er anders op dan de ander. Je psych schreef het je voor, bij mij deed de dokter het na 2 korte gesprekjes.

Je schrijft: ben sinds een week zonder en moet zeggen dat afkikken niet meevalt.. ....> hoelang heb je over het afbouwen gedaan? Toch niet ineens of te snel hoop ik.
Maar mooi dat het je zo geholpen heeft.

charisma
Berichten: 36
Lid geworden op: 30 aug 2007 14:22

Re: Efexor

Ongelezen bericht door charisma »

Hallo iedereen

Ook van mij weer eens bericht. Inmiddels 4 weken efexor 75mg. Ik voel me nu al een week redelijk stabiel, goed geconcentreerd en meestal zelfs opgewekt. Waar ik vroeger tegenopzag als een berg zie ik nu als een uitdaging. 's avonds ben ik wel erg moe en verlang naar mijn bed ruim voor tienen. Inslapen gaat dan prima, goed doorslapen minder. Temazepam altijd nog bij de hand dus.

Al met al ben ik dus heel blij dat de arts mij efexor voorschreef en mij niet doorverwees naar specialisten. Ondertussen ben ik trouwens wel in gesprek met een psychologischassistent. Maar ook zij onderschrijft de behandeling met efexor.

Sterkte iedereen

henks2
Berichten: 17
Lid geworden op: 14 aug 2007 20:30

Re: Efexor

Ongelezen bericht door henks2 »

beste mensen,

gisteren vond ik een briefje van mijn uitkeringsleverancier dwi dat mijn uitkering was opgeschort.

eerder zou dit tot enorme paniek, hyperventilatie etc hebben geleid

maar ik heb netjes opgebeld, een afspraak gemaakt, naar hun kantoor gelopen, en de zaak (een administratief foutje) opgelost

ik denk dat me dat eerder niet zo zijn gelukt

ik gebruik nu acht weken efexor 37.5, nauwelijks bijwerkingen behalve wat transpireren

vanmiddag in samenspraak met mijn huisarts besloten nog een maandje door te gaan, ik ben redelijk tevreden

(moet wel zeggen dat ik ook gevraagd heb om wat oxazepam als mogelijk steuntje in de rug voor paniek aanvallen maar die had ik vandaag niet meer)

nogmaals, redelijk tevreden, met hartelijke groeten, henks2

henks2
Berichten: 17
Lid geworden op: 14 aug 2007 20:30

Re: Efexor

Ongelezen bericht door henks2 »

nogmaals beste mensen,

wat vorige bijdragen gelezen met de meest vreselijke verhalen

maar in bijna al die gevallen gaat het om extreem hoge doseringen

ik ben maar een beginner met 37.5 en dat helpt en bevalt wel...

groetjes, henks2

SvG
Berichten: 87
Lid geworden op: 06 aug 2007 19:50

Re: Efexor

Ongelezen bericht door SvG »

Hoi Henks2,

Graag zou ik met je blijven communiceren, ik zit nu ook op 8 weken 37,5 gr. Gaat redelijk goed ben vrij rustig maar voel me zeker nog niet 100% lekker in mijn vel. Nog niet helemaal helder in mijn hoofd. Maar eerste resultaat is de innerlijke rust die al redelijk goed is. Ben wel benieuwd of ik met deze dosis een volgende stap kan maken of dat ik toch naar 75 gr. moet. Jij gaat nog een maand door en dan naar de 75?? Ben benieuwd wat voor klachten jij ervaart. bij mij is het echt wazig een onbehaaglijk gevoel, spanningen, roes, afwezig, geestelijk moe al drie jaar ineens uit het niets.

Gr.

henks2
Berichten: 17
Lid geworden op: 14 aug 2007 20:30

Re: Efexor

Ongelezen bericht door henks2 »

beste SvG,

bij mij was het grote vermoeidheid en niet meer hoofdzaken van bijzaken kunnen onderscheiden, paniek!

ik weet niet of ik de dosis wil opvoeren, mijn hoofd is mijn kapitaal en ik wil niet suf worden...

met hartelijke groeten, tot later henks2

breda1962
Berichten: 17
Lid geworden op: 24 sep 2007 12:09

Re: Efexor

Ongelezen bericht door breda1962 »

hai hank,
Bij mij is het ook de oververmoeidheid. De rest van je symptomen herken ik ook wel.
Ik ben begonnen met 1 tablet per dag. Na 4 dagen moest ik dat gaan ophogen naar 2 tabletten per dag. Dat heb ik 1x gedaan en ik vond het een ramp. Ik voelde me echt heel erg beroerd. Zo beroerd dat ik ook gelijk ben gestopt met de medicijnen. Dat ging gewoon nog makkelijk omdat ik nog maar een paar dagen bezig was met slikken.
Ik word helemaal vlak van die medicijnen. Als mijn huis de fik in zou vliegen dan ging ik wel naar buiten maar daarna kon het me waarschijnlijk geen klap interesseren wat er gebeurde verder. Ik voelde niks meer van affectie naar mijn partner waardoor ik me dan ook weer daar gelijk schuldig over ging voelen. Ik was vlak maar was wel mijn emoties de baas. Er gebeurde gewoon helemaal niks meer ( met de emoties bedoel ik). Voor mij is dat denk ik niet goed.
Continue 1 wattenhoofd, emotieloos, vlak, misselijk, hoofdpijn en dat soort vage klachten. En dan schijnt het afbouwen ook moeilijk te zijn.
Ik heb er nu voor gekozen om het alleen met oxazepam te gaan proberen. Na een paar dagen was het "vlakke"eraf en kreeg ik weer stemmingswisselingen. Ik probeer het met oxazepam dus onder controle te houden en hoop dat dit voldoende is.
Succes verder iedereen.

jrs66
Berichten: 105
Lid geworden op: 28 jun 2007 09:43

Re: Efexor

Ongelezen bericht door jrs66 »

Hoi allemaal,
Ik ben begonnen met 4 weken 75 gr. en daarna nu al 7 weken 150 gr. Ik moet zeggen, het zijn grote hoeveelheden, maar als je 30 gr. Paroxetine slikt, kun je dat wel vergelijken met 150 gr. Dus het lijkt veel, en is natuurlijk ook zo, maar het is er net naar wat voor medicijn.
Veel bijverschijnselen, maar die zijn nu wel aardig weg en voor wat betreft die gevoelens, huilen is wat moeilijker, maar de rest gaat aardig. Ik denk dat het toch een kwestie van doorzetten is. Misschien zijn er wat mensen mee geholpen. Groetjes, jrs

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: Efexor

Ongelezen bericht door james86 »

Hey breda,

Probeer eens een tijdje 5-htp. Dat is namenlijk de laatste fase voor serotonine. Het aminozuur tryptofaan in eiwitten zorgt voor aanmaak van 5htp in het lichaam en vanuit daar word 5htp weer omgezet in serotonine. Tryptofaan kan ook genomen worden en dat zit ook in alle eiwitten. maar omdat het in het lichaam de strijd aangaat met andere aminozuren (soort concurentie) komt er te weinig tryptofaan in de hersenen om er 5 htp en daaruit weer serotonine te maken. 5 htp heeft die concurentie niet omdat het al is omgezet.

Zoek er eens voor de lol eens iets over op. Er is veel te vinden op internet. Een antidepressiva zorgt dat het lichaam minder serotonine uitde hersenen kan nemen, en heeft zoals iedereen weet veel bijwerkingen. Maar 5htp is een stof dat gelijk omgezet kan worden in serotonine. De farma industrie heeft natuurlijk liever dat alle mensen met depressie/paniek antidepressiva blijven slikken omdat deze er toch niet voor zorgen voor nieuwe serotonine. Deze remt alleen maar de heropname door het lichaam zelf. En dan moet je ze desnoods jaren blijven slikken in de hoop dat je hersenen weer voldoende serotonine kan aanmaken zodat je depressie of angst minder word.

Ik ben absoluut geen marketing gast die nu 5htp wil verkopen, maar ik slik namenlijk ook antidepressiva en ik reageer hier zo heftig op dat ik echt gestoord word van de bijwerkingen. Ik zit nu een aardig tijdje thuis daardoor dus zodoende heb ik er veel over opgezocht. Zoals je misschien weet zorgt te weinig serotonine voor neerslachtigheid en ook paniekaanvallen. Dit kan erfelijkheid, drugsgebruik, weinig beweging, ongezond voedingspatroon en veel stress allemaal veroorzaken. Door antidepressiva te slikken zorgen we dus zoals ik al zei, alleen maar dat de heropname word afgeremt. maar dus door 5htp te slikken word je serotonine weer aangevuld. Het is een hele andere aanpak en als ik over 2 a 3 weken nog steeds zo slecht reageer op antidepressiva ga ik ook tot 5htp over.

Met de antidepressiva gaat veel geld gemoeit en ze verdienen er natuurlijk bakken met geld mee. Een miljoen mensen slikken ze en ik wil ook absoluut niet zeggen dat ze niet werken. Ze redden ook mensenlevens. Maar doordat het verder niet zorgt voor nieuwe serotonineaanmaak is het altijd maar blijven hopen dat je hersenen weer genoeg kunnen vasthouden. ikzelf heb hiervoor ook sintjanskruid gebruikt enzo maar dat werkt niet op je serotonine daxht ik en werkte bij mij niet. tryptofaan is wel nodig om nieuwe serotonine aan te maken maar doordat je ook andere aminozuren in je eiwitten binnen krijgt komt er onvoldoende in de hersenen om nieuwe serotonine aan te maken.

Ik zit nu aan me 2de antidepressiva omdat ik 2 jaar geleden door drugsgebruik en ongezonde leefstijl dus teveel serotonine heb opgemaakt en daardoor kreeg ik dus paniekaanvallen. Ik maak me overal ineens druk om en krijg veel paniek. Maar ik leefde wel mn leven. Nu ik aan de antidepressiva zit kom ik de deur niet meer uit omdat ik steeds zwakker erdoor word. Alles is 1 grote wazigheid en de paniek is enorm. tussen mijn 1ste en 2de antidepressiva in ben ik eventjes weer clean geweest om het zo even te zeggen en ik voelde me weer lekker. nu ik weer aan de antidepressiva zit heb ik al die rot bijwerkingen weer.

ik zit weer een enorme hoeveelheid te typen, maar ik hoop dat je er iets aan hebt en als ik over 2 a 3 weken nog geen verbetering merk in mijn situatie ga ik ook 5htp slikken. Ik zal in ieder geval wel verslag uitbrengen van hoe het gaat.

de groeten

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: Efexor

Ongelezen bericht door james86 »

http://www.circadian.nl/supplementen/la ... oom-1.html

leesvoer :P heel interessant echt waar

breda1962
Berichten: 17
Lid geworden op: 24 sep 2007 12:09

Re: Efexor

Ongelezen bericht door breda1962 »

hai james,
bedankt voor je reaktie. Ik heb hier zeker wat aan en ik ben nu op die site aan het kijken.
Maar wat je me dus nu aanraad is een natuurprodukt?
Dat zou helemaal mooi zijn, dat je dus door een natuurprodukt van je klachten af zou kunnen komen. Misschien is het handig om eens naar zo'n natuurarts te gaan zit ik me net te bedenken. Als het helpt? Dan heb je in iedergeval niet die 'zooi"( althans voor mij persoonlijk) in je lijf.....

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: Efexor

Ongelezen bericht door james86 »

Het internet staat vol met goede verhalen over 5htp en het is volledig natuurlijk. 5htp is gewoon een voorganger van serotonine en het werkt sneller dan tryptofaan omdat het maar 1 keer omgezet hoeft te worden. Ik weet niet of jij erin gelooft maar ik geloof daadwerkelijk wel in "medicijnenmaffia"

Zij hebben er veel meer baat bij dat mensen jarenlang serotonineremmers blijven slikken. Antidepressiva dus. op de website staat ookdat er tests zijn waaruit blijkt dat het net zo goed als een serotonineremmer werkt maar dan zonder al die bijwerkingen. Die chemische pillen geven een hoop bijwerkingen voel en merk ik.

Mensen weten gewoon weinig over 5htp omdat ze als ze klachten hebben naar een psychiater gaan en daar krijg je gewoon snel een antidepressiva. ze werken vaak wel, alleen ze hebben veel chemische bijwerkingen. Ik ben 21 en ik zit echt niet te wachten op afgevlakte gevoelens en een penis die nauwelijks meer iets kan doen. Dat opzich is al iets om depressief van te worden....laten we eerlijk zijn :P
maar veel leesplezier en ik denk dat je er net zoals ik versteld van zal staan. google 5htp maar eens en je word doodgegooit met positieve rapporten.

Een psych geeft ze gewoon niet, want ik heb nog nooit een dokter meegemaakt die natuurproducten meegeeft.

succes

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: Efexor

Ongelezen bericht door james86 »

Ik wil er nog even bijzetten dat dit wel iets heel anders is dan sint janskruid :P

breda1962
Berichten: 17
Lid geworden op: 24 sep 2007 12:09

Re: Efexor

Ongelezen bericht door breda1962 »

hai james,

ik begrijp precies wat je bedoelt en ik ga zeker verder googelen over dit soort natuurlijke medicijnen. Want van dit rotte gevoel wil ik zeker vanaf maar niet op een manier waarvan je allerlei heeeeeeeeeeeeele vervelende bijwerkingen krijgt.
Net wat je zegt: libidoverlies en dat soort dingen: wie zit daar op te wachten. Dat is al iets om depri van te worden.
Mag je op deze site je prive emailadres geven? Misschien dat we dan prive verder kunnen mailen?

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: Efexor

Ongelezen bericht door james86 »

edit
Laatst gewijzigd door james86 op 04 okt 2007 19:53, 1 keer totaal gewijzigd.

Gesloten