LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] citalopram/cipramil: reageer!

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

Valeriaan en ssri's. Misschien moeten we het aan een professional vragen? Aanstaande maandag heb ik een afspraak, ik zal wel even informeren.

James, hoe is het nu?
Jeanette? Hugo?

Hier gaat het redelijk/matig/soms slecht/soms ronduit okay. Tja, een breed scala dus, maar dat zal er wel bijhoren.
Succesmoment: één dagje geheel zonder pammetje! Het is vechten en aan het einde van de dag barstende koppijn, maar ik wil toch even ervaren hoe het nu echt gaat zonder 'verdoving' zal ik maar zeggen. Een experiment die ik bij de tandarts nooit zou doen touwens ;)

Ik heb gisteren gegeten bij een vriend met zijn drie kinderen en dat was ontzettend gezellig! Maar dan thuiskomen met een vervelend mailtje in mijn mailbox en ik ben meteen van de leg. Mag ik mijn verhaal even kwijt?
Afgelopen februari ben ik met mijn zoontje naar Kenia geweest. Naast vakantie, zon en snorkelen hebben we daar ook een aids-wezen schooltje bezocht en ik heb sindsdien contact gehouden met een Keniaan die ik heb beloofd om te kijken of ik het schooltje op een één of andere manier financieel kon steunen. De kinderen hadden namelijk helemaal niks, zaten op de grond en hadden amper iets om mee te schrijven. Vanuit Nederland heb ik eerst 100 euro gestuurd en gevraagd of Daniel (zo heet die Keniaan) alvast 4 bureautjes wilde laten maken. Dat heeft hij keurig gedaan en zelfs twee fotootjes gestuurd. Ik ben vervolgens een beetje gaan collecteren bij vrienden en zelf ook een flinke duit in het zakje gedaan en ik heb nog 400 euro gestuurd voor de rest van de bureautjes. Daarna kreeg ik een e-mail dat het allemaal gelukt was, dat ze zelfs nog een heel klein beetje geld overhadden en dat ze nog een schoolbord nodig hebben.
Ik heb geantwoord dat er speciale schoolbordverf bestaat en dat ze dat waarschijnlijk heel makkelijk kunnen realiseren met een groot stuk triplex.
Krijg ik gisteren een mega-pissig mailtje terug. dat er meer geld moet komen en dat ik maar de goede keuzes moet maken en ineens is het lieve toontje verdwenen! !@#$%&*! En in plaats van dat ik boos word, slaat dit meteen bij mij helemaal naar binnen.... een knoop in mijn maag van hier tot Tokyo en mijn zorgvuldig opgebouwde zelfvertrouwen staat te rammelen op zijn toch al gammele grondvesten....
Eigenlijk had ik het kunnen weten, maar goed. Je gelooft in de goedheid van een mens en je wordt afgestraft. En een wijze stem in mij zegt: "ik kan mezelf nog in de spiegel aankijken" - maar het rotgevoel blijft....

Ik was meteen zo van slag dat ik naar iets kalmerends wilde grijpen, maar ik heb het gelukkig niet gedaan. Ik dacht nog: dat gun ik die k**-keniaan dus niet. Hij is het niet waard. Maar boy, wat heb ik het moeilijk op het moment. Ik vind het vooral lastig dat ik gewoon niet weerbaar ben en dat iemand mij kennelijk zomaar omver kan duwen. Ervaren jullie dat ook zo? Dat overgevoelige?

Sorry voor mijn lange verhaal, moest het even kwijt/delen....
lfs
Mathy

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Beste Mathy,

Een teleurstelling zal het wel zijn, maar aan jou goedheid ligt het dus al helemaal niet! Tuurlijk ben je teleurgesteld in die keniaan, ik denk dat iedereen dat wel zou zijn hoor. Maar zoals je al zei, het is het niet waard. Aan de andere kant herken ik het wel heel goed dat je zo snel van de leg word gebracht want ik heb dat namenlijk ook heel erg. Dat heb ik bijvoorbeeld al snel bij hele dominante personen, ik kan er niet tegen haha :P

Maar denk maar zo, er zit in ieder geval een klein keniaantje aan jou geschonken bureau. Verder zou ik het maar gewoon zo snel mogenlijk naast me neerleggen want het vreet alleen maar weer energie als je boos blijft.

Hier gaat het overigens nog steeds niet echt lekker ofzo. Ik heb die 10 mg geslikt voor 2 dagen en ik werd alleen nog maar beroerder. Het leek even goed te gaan maar al snel sloeg het om. Ik heb mn psych nog gebelt en we waren er toch over uit dat ik maar verder met de 20 ging. Bijna 3 weken slik ik het nu en tussen de 3-5 weken zou ik toch verschil moeten merken in mn stemming enzo. is dat niet het geval dan gaat dit ook gewoon niet werken schijnbaar. Ik voel me precies zo belabbert als bij de efexor en het lijkt nu net als toen weer steeds beroerder te gaan. Val alleen maar af, zie er steeds slechter uit en ik raak er zwaar uitgeput van.

Als dit niet werkt ga ik in elk geval nog 5-htp proberen. Een aantal berichten terug heb ik een link over 5-htp en de werking geplaatst. Het is zeer aan te raden om even te lezen zodra je tijd hebt.

groetjes

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

He en James, wat voel je dan? Paniek? Angst? Of depressie? Ja, ik denk ook dat je even moet doorzetten met die 20mg. Dan maar veel slapen eventjes en niet veel dingen plannen. Mag je wel nog even doorgaan met die oxa?

Luna Maan
Berichten: 36
Lid geworden op: 14 sep 2007 14:50

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Luna Maan »

Hallo allemaal,

Zo, ik ben weer een beetje levend :?
Ben sinds zondag ziek. Getsie!! Griepje...
Jullie hebben weer van alles meegemaakt. Ben soms wel een beetje jaloers op wat jullie wel al kunnen en ik niet. Niet dat ik het misgun hoor. Pff soms word ik gewoon moe van dat je bepaalde dingen gewoon niet kan, ook al wil je het heeeeeeel graag. De ene keer heb je het geaccepteerd, maar soms komt er zo'n dag (zoals vandaag bij mij) dat je iets hebt van WAAROM IK?????
Maar goed, om mezelf er niet in te laten slepen... even dit:

Ik heb gesolliciteerd. Ik dacht die baan krijg ik wel, want ik ben goed in dat werk. Nog nooit daarvoor afgewezen.. eitje...
Nou dat ging iets anders.. Ik moest even wachten tot ik binnen mocht komen en het voelde ineens niet goed. Ik dacht, **** waar ben ik aan begonnen!! Ik weet al jaren dat dit werk niet bij mij past!!!
Ik heb het maar aan het lot overgelaten. Als de baan niks voor mij is, nemen ze me niet aan en zo wel, dan heb ik vast nog iets te leren.
Ik met mijn benauwde snothoofd het gesprek aangegaan. Ik moest soms wel even diep graven het is idd weer een tijd geleden.
Nou goed, ik had het idee dat ze me niet zouden aannemen, omdat er teveel gaten zijn, te weinig volledige jaren en mijn adhd.
De dag erna werd ik gebeld. Ik was niet door. Ze hadden het idee dat het mijn droombaan niet is en dat ik dit dan doe omdat ik weet dat ik het kan en niet omdat ik het wil...en dat het misschien beter is om het uit te zoeken door eerst invalwerk te doen. Helemaal in de roos dus.
Ik heb gevraagd of het ook iets te maken had met wat ik net opnoemde en ze zei dat dat niet zo was.
Dus.. ook al ben ik niet aangenomen ik ben wel erg trots op mezelf!!
Ik vond het een goed gesprek, heb er veel van geleerd. En weet ook weer dat ik iets moet gaan zoeken wat me wel goed ligt!!
Was trouwens 4 jaar geleden dat ik gesolliciteerd heb!! Maar was niet nerveus!!

Ik zat te kijken in mijn agenda...
Ik slik al 14 weken Citalopram, waarvan 4 weken 40 mg! Dat is lang!! Ik slik er trouwens verder helemaal niks naast.
Ik ben vannacht ook echt voor het eerst klaar wakker geweest van 2 tot 5 en lag erg te zweten. Misschien wel doordat ik ziek ben :wink:

Ik moet ook zeggen dat de laatste week wel erg goed gaat, met namen met de moeheid overdag. Het wordt duidelijk steeds minder.
Ik heb nog steeds dagen er tussen zitten dat het wat minder gaat, maar ik zak niet meer helemaal weg. Als ik een rotdag heb, kan ik mijn draai niet vinden en kan ik niks in huis doen en sluit ik me een beetje op.

Mijn psych zegt trouwens dat je min. 40 mg moet slikken tegen angsten!!

Volgens mij is dit mailtje een beetje rommelig, maar daar lezen jullie maar overheen!!

Mathy.. Wat super dat je langer kijkt dan je neus lang is!! En dat je er ook nog wat mee doet vind ik helemaal top!!
Ja, en dat het dan niet genoeg voor ze is... jammer!! Ik snap dat je er vreselijk onder voelt. JIj had het gevoel dat je iets goeds en dankbaar deed en vervolgens krijg je rotte vis naar je hoofd ipv een bedankje!!
Jammer dat er nog zo veel mensen zijn die niet tevreden kunnen zijn met het beetje dat ze krijgen.
Dat jij zo gevoelig reageert, zoals je dat zelf zegt, is denk ik wat iedereen zou hebben. En is het bij jou wat erger, dan ben je misschien gevoeliger dan de middelmaat. Ik heb zo wie zo het gevoel dat mensen met depressies en angsten, gewoon gevoelig zijn en meer binnen krijgen. Wel eens van HSP gehoord?

Nou ik ga maar richting mijn keuken... staat een afwas van een week op mij te wachten :oops:

Heel veel liefs en succes met de medicijnen!!

Oja, ik heb last van zware benen gehad van de moeheid.. is dat wat je bedoeld, sally?

Jana3
Berichten: 36
Lid geworden op: 16 sep 2007 12:08

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Jana3 »

@Sally: ik heb dat niet, vermoeidheid in mn benen. Alleen veel onrust in mn slaap/poging tot slapen, dan kan ik mn benen niet stil houden en lig continu te draaien. Kan je niet een zalfje tegen vermoeide spieren proberen, iets dat warm wordt? Ik gebruik zelf vaak Spiroflor als ik door spanning spierpijn of een vermoeid gevoel heb. Het is maar een tip. Want zo te horen is terug naar 10mg ook niet de oplossing.

@James: ik denk ook dat je moet doorzetten met de 20 mg, bovendien kan je door op en neer tussen 10 en 20 ook tijdelijk weer even verergerde klachten krijgen. Dus als het je lukt zou ik echt minstens 2 weken doorzetten met die 20mg.

@Mathy: wat een naaistreek van die Keniaan zeg. Zou ik ook van slag van raken en vele andere die iets goeds voor een ander proberen te doen denk ik ook. Heb je hem nog terug gemaild? Zou er niet teveel energie aan besteden, maar misschien lucht het wel op om ff te zeggen wat je van z'n mailtje vindt. En idd, die bureautjes zijn gemaakt dus daar heb je sowieso wat kindertjes blij mee gemaakt!

Ik heb zelf dat ik sinds de Citalopram juist wat minder snel van de leg ben. Daarvoor huilde ik echt snel, vooral als ik me aangevallen voelde door een persoon. Nu lijkt het me minder te boeien allemaal. Grappig feitje: ik ben altijd bang geweest voor honden (echt dat ik er een straatje voor ging omlopen), en nu loop ik langs ze alsof ik langs een boom loop. Toch mooi meegenomen :)
Ik bedoel ik voel nog heel goed emoties, maar voel me minder snel helemaal van slag van die emoties, dus minder labiel eigenlijk. Heel fijn!!

Het enige wat me inmiddels tot wanhoop drijft is dat ik sinds het gebruik van Citalopram ontzettend slecht slaap! Heel onrustig, wordt steeds wakker en lig dan ook echt uren te woelen en te wiebelen met mn benen. Terwijl ik voorheen een super goede slaper was, dus het is niet iets wat ik sowieso al had en nu versterkt. Het is echt iets nieuws. Heeft iemand misschien tips?? Want met nachten van 3 of 4 uur wordt ik ook geen gelukkiger mens op den duur. Kruidenthee helpt niet en Oxazepam helpt ook niet. Ik neem de Citalopramtabletten nu 's ochtends in, dat wordt ook aangeraden als je er slaapproblemen van krijgt... Dus ik weet het niet meer :cry:

Liefs Jana

Jana3
Berichten: 36
Lid geworden op: 16 sep 2007 12:08

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Jana3 »

oh, Luna Maan, we zaten blijkbaar op hetzelfde moment te schrijven want ik had je berichtje nog niet gelezen.
Wat goed dat je hebt gesolliciteerd! En hebt doorgevraagd naar de reden van afwijzing. Aan zo'n antwoord heb je tenminste ook nog iets. Maar goed dat je niet aan jezelf bent gaan twijfelen en dat je het positieve eruit haalt.
Vind dat wel interessant van die minstens 40mg tegen angsten. Loop zelf niet bij een psychiater en kan het dus niet vragen. Mijn huisarts wilde meteen na 2 weken naar 40mg, maar ik ben er nog wat huiverig voor (zie mijn vorige posting). Heb jij veel last gehad van de ophoging van 20mg naar 40mg?
Laat het hierbij want ga snel naar de bushalte (zit nu op mn werk)...lekker weekend 8)
Beterschap Luna Maan!

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

@mathy: De paniek, angst en depressie worden juist erger. Dit is natuurlijk een bijwerking van het medicijn, maar ik ben zo slap als een natte vaatdoek, heb nergens meer zin in en voel me alleen maar beroerd. Vandaar dat ik terug naar 10 ging....alleen toen voelde ik me nog beroerder haha :P dus nu weer 20 en ik ben gelijk weer wat stabieler. Bij mn vorige ad namenlijk efexor werd het na 5 weken nog steeds erger en erger terwijl je na 4-6 weken resultaat moet zien. Is dit niet het geval heeft verdere voortzetting ook geen zin. Ik zat na 5 weken in een dieper dal als waar ik ooit heb gezeten en nu met de citalopram voelt alles weer precies hetzelfde....

Ik kijk het nog een tijdje aan en anders voor mij even een tijdje geen ad meer want ik heb er tot nu toe nog geen milimeter resultaat mee behaald. Ik lijk steeds zwakker te worden en ik heb in ieder geval even een pauze nodig als deze ad ook niet zn werk gaat doen. De oxa slik ik gewoon nog, alleen niet veel meer. Werkt dit helemaal niet dan ga ik in ieder geval zoals ik al zei 5-htp proberen. Ik heb vandaag een uur lang met een psychiater die gespecialiseert is in 5htp lopen bellen en een hoop verheldering gekregen.

Voordat ik ging slikken had ik wel vaak paniekaanvallen, maar ik leefde wel mn leven en nu is er niks meer van dat leven over. In het verkeer deelnemen is levensgevaarlijk dus ergens even lekker heengaan is er niet bij. Dan nog de extra angst er bovenop....pfffffffffffffffffffffffffff ik begin echt op te raken.

verder snap ik ook niet echt dat veel mensen al maanden slikken en nog beroerd zijn. ik heb nu meerdere psychiaters gesproken en die vertelde dat als zij na 6 weken helemaal geen verbetering zien in de situatie dat verder slikken toch weinig zin meer heeft. Ik heb zelf ook weinig zin om maanden aan te kijken of iets wel gaat werken of niet. Zeker niet nu ik al aan mn 2de antidepressiva zit.

Hoe is het verder met jou dan mathy?

groetjes

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

Jana en Luna Maan, goed om van jullie te horen! En Luna!Wat goed van die sollicitatie! Mag ik vragen wat voor een baan het was? misschien kunnen we eens brainstormen wat je dan wel zou kunnen doen? Ik denk graag met je mee!
En Jana: dat slapen is ruk. Maar ik heb gisteren wel iets goeds gelezen in een boekje. Die psycholoog zei: aan tekort aan slaap is nog nooit iemand dood gegaan. Lig je langer dan een half uur te woelen, sta dan gewoon op en ga minstens 3 kwartier iets anders doen. Hij zei: tiep maar eens slaapprobleem en forum op de google en voordat je het weet zit je zomaar midden in de nacht met iemand te kletsen! Daarna probeer je het na 3 kwartier gewoon weer en dan weer een half uurtje. Als het een paar dagen slecht gaat, dan zorgt het lichaam zelf wel voor de rust: ineens slaap je dan een keer 8 uur achter elkaar. Juist dat krampachtige: "ik MOET minstens 7 uur slapen maakt een mens juist onrustig en zenuwachtig. Uitindelijk EIST het lichaam vanzelf het tekort aan slaap een keertje op en slaap je ineens een nacht goed.

James, met mij ging het vandaag helemaal ruk. Ik had mijn allereerste paniekaanval op mijn werk. Mijn baas, waar ik zoveel gedoe mee heb, roept al 4 weken dat hij morgen op vakantie gaat en hij gaat steeds niet. En ik zou o graag willen dat ie even opdondert! Maar goed, paniekaanval dus. Oxa in mijn broekzak gepakt en heb hem niet genomen. Ik ben uiteindelijk mijn tijd uit blijven zitten, maar ik voelde me echt waardeloos. Krijg ik dat er ineens bij....
Psych gebeld. En ik zei haar dat ik al een paar dagen probeer geen pammetjes te nemen en ze heeft me dat sterk afgeraden. "Gewoon nemen was het advies" anders kom je door die paniek in een soort angst voor de angst situatie en dan maak je het alleen maar erger. Ik moet dus echt die 2 tranxenes erbij blijven slikken en die angst voor verslaving overboord gooien. Het is nu belangrijk dat de Citalopram gaat werken en dat het zo lang duurt bij mij klopt wel: de vorige keer was ik ook lang onderweg.... ik denk wel een week of 8.
Ben inderdaad boos op die Keniaan. Ik heb 'm een mailtje teruggestuurd en 'm heel vriendlijk gezegd dat ik dit project samen met hem gestart ben, dat ik alles wat ik kon missen en heb overgemaakt en dat hij nu maar het initiatief moest nemen om het project voort te zetten. Regel toeristentripjes naar dat schooltje bijvoorbeeld, want mensen zijn altijd bereid iets te doneren. Zeker als ze zien dat het met die schoolbankjes zo goed is gegaan. En dat ik zo'n agressief mailtje niet van hem had verwacht en dat ik dat ook ZEKER niet heb verdiend. Maar ik zie met angst en beven zijn reply tegemoet, Misschien moet ik die tzt dan maar gewoon niet lezen ofzo.

Anyway, lag verhaal kort: ik voel me ongelukkig en verdrietig dat het allemaal lang duurt, maar geduld geduld. En ook jij James, hup naar die 20 mg en niet te zuunig met je oxa's. Vraag anders om tranxene, want die zijn wat minder verslavend!

lfs weer

Mathy

PS In welke steden/dorpen wonen jullie ongeveer? Zitten we nou mijlenver uit elkaar?

Luna Maan
Berichten: 36
Lid geworden op: 14 sep 2007 14:50

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Luna Maan »

Hoi, ben ik weer!

James, je zit nog in de opbouwfase. Je kan nu nog niet zeggen of het wel of niet werkt. Mijn psych zegt, dat sommige mensen die depri zijn al baat hebben met 20 mg, maar dat de meeste toch 40 mg nodig hebben. En wat ik al eerder had geschreven, bij angsten en paniek heb je meestal minimaal 40 mg nodig.
Ik heb eerst twee weken 10 mg geslikt, omdat ik nogal medicijn gevoelig ben, daarna naar de 20, dat heb ik geloof ik 6 weken geslikt, daarna 2 weken 30 mg en nu dus al 4 weken 40 mg. Bij elke verhoging, kwamen er weer wat bijwerkingen terug en viel ik ook zelf wat terug, maar ik houd vol, want ik heb het idee dat het allemaal goed komt. Er wordt goed op mij gelet en ik moet regelmatig doorgeven wat de bijwerkingen zijn.
Ik merk dat ik er baat bij heb, ook al is de cita nog niet helemaal ingeburgerd in mijn lichaam. Langzaam voel ik mij beter. De bijwerkingen slijten langzaam. En natuurlijk niet schrikken als je ineens weer een k.u.tdag hebt. Maar die gaat ook weer over.
Ik voel me nu al zoveel beter, dat ik geloof in dit medicijn. En het is natuurlijk geen wonderpil, maar ik noem het toch graag mijn chemisch gelukje.
Ik ben een vechter, maar dit maakt het vechten toch iets makkelijker!
Zie het maar dat je zonder medicijn met blote handen een berg probeert door te komen en met medicijn heb je een hakbijl als hulp :wink:
Het is even doorbijten. Mocht het dan uiteindelijk toch niks zijn, dan heb je het in ieder geval geprobeert en doorgezet!! Daar is al veel moed voor nodig!! Succes!!

Jana, we hebben inderdaad op dezelfde tijd zitten schrijven!!
Ik zou niet gelijk naar de 40 mg gaan. Ik zou eerst een week 30 mg slikken. Misschien zou je toch naar een goede psych moeten gaan. Al is het voor de goede begeleiding bij het innemen vd medicijnen. Die hebben daar (meestal) toch meer verstand van.
Ik heb het geluk dat ik in een grote stad woon en hier hele goede hulp is!! Alles wordt besproken en ze houden je goed in de gaten. Plus dat je alles kan vragen wat er maar in je opkomt!!
Het slapen is wel een vreselijk probleem. Ik heb geluk dat ik geen werk heb, dus ik hoef niet per se om 7 uur of eerder mijn bed uit.
Ik kan rustig tot 9 uur blijven liggen.
Maar moet zeggen dat het nu al beter gaat met slapen.
Ik heb eerst 's avonds geslikt en nu al heel lang 's ochtends, maar ik merk geen verschil.

Mathy, wat balen dat je zo'n rot dag hebt. Het is allemaal slopend!! Paniekaanval is ook zo erg!! Ik hoop echt, dat we allemaal nog eens vrije mensen worden en dat we kunnen gaan en staan waar we willen!!
Mathy dikke knuffel voor jou! Hoop dat je snel weer over je dip bent en weer verder kan!! Ik heb gesolliciteerd bij een KDV. Weet dat ik heel goed ben in mijn werk, maar het is niks voor mij. Niet genoeg uitdaging en teveel lawaai

TIP voor mensen met winterdippen..

Ik heb lichttherapie gehad, wat hielp, maar waar ik elk jaar weer tegenop zie, om in het donker in de vroege uurtjes (voor mij vroeg) daar heen te gaan. In de winter heb ik altijd gehuild bij het opstaan. Ik vind het vreselijk echt een hel.
Nu heb ik sinds 2 weken een lichtwekker op advies van de psych. Die stel je in al een normale wekker, maar voor dat de wekker afgaat, gaat het licht langzaam branden. Zodra de wekker gaat is het LICHT LICHT. Ik vind een fijn ding. Even kijken hoe het gaat als het januari/februari is.

Ik heb trouwens afgewassen en gedroogd en ook nog eens gekookt!! Ben weer tevreden.

Groetjes allemaal

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

Jeetje Luna, wat heb jij lang moeten slikken voordat je resultaat voelde! Wel hartstikke knap dat je het heb volgehouden en dat je het zo netjes en rustig hebt gedaan! Ik bewonder je vechtlust! Ik ben het ook met je eens dat je dit soort dingen moet doen met goede begeleiding en niet alleen maar een huisarts, want die zijn gewoon te allround en weten niet hoeveel verschillende soorten reacties er zijn op de medicijnen die ze voorschrijven. Ik ben ook blij dat ik een psychiater heb die mij van alles kan voorschrijven. En ik heb haar mobiele nummer die ik zelfs, bij noodgevallen in het weekend zou mogen gebruiken. Geweldig toch?
Ja, paniekaanvaalllen zijn k*t. Vandaag ga ik met wat extra pilletjes toch gewoon weer werken, want ik vind dat ontzettend belangrijk. Blijven werken en blijven lachen met collega's! Ik ben vormgever bij een blad en het is leuk werk. Ik zou zelf ook niet tegen de drukte van zoveel kinderen kunnen trouwens. Ik heb ooit als invalkracht gewerkt bij een naschoolse opvang, maar ik ben daar ook helemaal het type niet voor!

Maar, is het pabo dan niks voor jou? Of onderwijsassistent? Of met jouw achtergrond: er bestaat een spw opleiding die speciaal gericht is op werken met kinderen met problemen zoals adhd? Ik roep maar wat hoor; het komt omdat ik iemand ken met adhd en die organiseert kampeerweekenden en vakanties voor kinderen met adhd! Vandaar dat ik even in die hoek zat te denken....

Nou, ik ga hier moed verzamelen om maar naar mijn werk te gaan. Ik hoop dat de zon een beetje doorkomt op alle fronten, want een beetje lichttherapie...!

lfs
Mathy


James, hoe issie nu?

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Heeeey Mathy en de rest,


@mathy: Balen dat je gister zo'n k*tdag hebt gehad zeg, maar gelukkig ben je weer een dagje verder richting het weekend :O En dat van die kalmeringspillen slikken totdat de AD werkt is mij precies hetzelfde verteld. Ik zat ook maar tegen die psych van ik wil geen oxazepam want overal lees je die doemverhalen op internet. Waarop hij weer zei dat ik het me dan alleen maar mezelf moeilijk zit te maken en mensen die vaak verslaafd zijn geraakt aan pammetjes die krijgen ze gewoon van de huisarts en krijgen verder geen begeleiding. Mijn oma slikt namenlijk ook een bepaald pammetje al dik 20 jaar elke dag 2 maal. Toen ze daarmee begon waren die ad's nog helemaal niet zo'n hot issue en nu slikt ze ze nog steeds. Zij heeft overigens 3 verschillende soorten ad geprobeert maar ze heeft nog nooit 1 bijwerrking gehad en heeft ook nog nooit een milimeter verschil gemerkt. Ze is in dat soort dingen toch al zo appart. Tijdens de chemokuur vorig jaar was ze de enige in het ziekenhuis die er niet ziek van werd en vrolijk liep te doen :P

Maar verder gaat het hier wel, ik voel me onder de 20 mg toch net weer wat beter. in mijn stemming zat gister ook ineens iets verschil. Alleen dat heftige wazige enzo blijft wel. Ik moet het gewoon nog de tijd geven, ik zit maandag pas op 3 weken. Maar ik moet toch zeggen dat het uiteindelijk toch wel wat milder dan efexor is, daar kon ik de laagste dosis al niet van verdragen. Ik wacht rustig af.
Wat ik in elk geval belangrijker vind opdit moment is dat het hele wazige en gedesorienteerde weggaat zodat ik gewoon op de fiets of in auto ergens heen kan en weer wat werk kan gaan doen. Ik laat de hond wel uit en doe een beetje dingetjes maar meer dan dat zit er door die bijwerkingen nog niet in. En afleiding is helemaal niet erg :P
Ik woon trouwens in Delft, tussen denhaag en rotterdam in voor de mensen die het even niet wisten :roll:

ik ga ff lkkr onder de douche en ff naar de winkels hier.

groetjes

elynasedai
Berichten: 136
Lid geworden op: 22 mei 2006 17:21

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door elynasedai »

Ik ben vandaag naar Houten Sauna geweest en ik voel me geweldig :D

Over valeriaan en citalopram: Ik was afgelopen vrijdag bij mijn huisarts en hij zei dat het helemaal geen kwaad kon! (ik neem liever valeriaan dan oxazepam indien nodig - maar ik doe al 2 weken helemaal zonder!)
Hij vroeg zich zelfs af of de valeriaan nog wel zou helpen omdat ik me al een stuk beter voel (maar: baat het niet dan schaadt het niet).
Ik merk dat ik er baat bij heb, ook al is de cita nog niet helemaal ingeburgerd in mijn lichaam. Langzaam voel ik mij beter. De bijwerkingen slijten langzaam. En natuurlijk niet schrikken als je ineens weer een k.u.tdag hebt. Maar die gaat ook weer over.
Ik voel me nu al zoveel beter, dat ik geloof in dit medicijn.
Precies zoals ik erover denk!

Ik slik het nu 5 en een halve week, en ik heb meer goede dan slechte dagen :D
De ergste bijwerkingen waren bij mij na een week of 2 weg. Heb nog wel langer last gehad van ochtendmisselijkheid en (lichte)maag/darmklachten.
Nu nog af en toe angst als ik een beetje duizelig ben en af en toe benauwd. Geestelijk voel ik me weer normaal :)

elynasedai
Berichten: 136
Lid geworden op: 22 mei 2006 17:21

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door elynasedai »

Btw, ontspanningsoefeningen hebben mij heel goed geholpen. Ik kreeg ze van de fysio.
Nog steeds helpen ze me, vooral in de ochtend: als ik ergens heen ga maak ik eerst alles klaar en voordat ik weg ga nog even 10 minuten plat op bed een ontspanningsoefening doen. Dan ga je toch een stuk fijner op weg.

Misschien heeft iemand er iets aan?

Een linkje:
http://www.gezondheidsnet.nl/geest/arti ... n-je-leren

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

James, je oma al 20 jaar aan de pammetjes! Ik teken ervoor!
Nee hoor, ik maak een grapje. Maar het is een grote strijd met mezelf, die stomme pamme-pilletjes ook, he jeetje. Ik wil gewoon geen junk worden...
Maar goed, ik heb een goede dag gehad. Met knikkende knieën naar mijn werk gegaan (ik dacht: als mijn baas er nog steeds zit ga ik of schreeuwen of huilen!) en hij was weg! Op vakantie! Nu maar hopen dat die gek er niet maandag weer gewoon zit, want daar zie ik 'm wel voor aan namelijk - maar met meteen als resultaat: geen paniek en zelfs 2 uur langer gezeten dan arbeidstherapeutisch de bedoeling was! Hoera!

Nu dan weekend. Veel proberen uit te rusten en zondagmiddag naar theater met mijn zoontje. Ik ga ervoor dit weekend. Jullie ook?

Jana3
Berichten: 36
Lid geworden op: 16 sep 2007 12:08

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Jana3 »

Even voor de duidelijkheid: ik heb niet alleen begeleiding van een huisarts, maar ook van een psycholoog en een fysiotherapeut (voor ademhalingsoefeningen/ontspanningsoefeningen, werken inderdaad goed als je er wel elke dag even tijd voor maakt). Ik ben ook naar een psychiater geweest, welke de diagnose heeft bevestigd en de medicijnen heeft voorgeschreven. Mijn psycholoog werkt bij dezelfde organisatie als de psychiater en hij kan dus altijd dingen navragen. Deze constructie is er totdat ik bij mijn uiteindelijke behandelaar terechtkan, ik sta op de wachtlijst. Nog een maandje ongeveer wachten.

Heb vanacht behoorlijk goed geslapen! Een vriendin tipte mij Kneipp kruidenthee (Puur ontspannen) en ik ben ervan overtuigd dat ik daardoor veel rustiger heb geslapen :D

Grappig Elynasedai, ik kom ook regelmatig in Houten Sauna. Zoooo ontspannend. Elysium vind ik geweldig, alleen lastig te bereiken zonder auto

Zit wel reclame te maken he? Kneipp, Elysium... :lol:

Wat fijn dat je een goede dag hebt gehad Mathy! Echt vervelend als je baas zo'n uitwerking op je heeft, kan er helaas over meepraten. Hopelijk blijft ie voorlopig even op vakantie Maar dan moet je niet steeds gaan overwerken he? :wink:

Allemaal een mooi herfstweekend gewenst zonder heftige stormen!

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Hey luitjes,

Het weekend is weer begonnen dus dat betekend voor jullie ook wat extra rust :P Enneh dat mn oma ze al 20 jaar slikt is ook niet goed natuurlijk, maar ze zweert erbij en heeft nog nooit nadelen ervan ondervonden. Ik kijk er liever wel mee uit, wat mn psychiater er ook over zegt. Ten alle tijden zijn we gewoon drugs aan het nemen, en daaraan kun je flink verslaafd worden dus :P

Veel plezier in het theater zondag mathy. mijn zus viert hier thuis morgen dr verjaardag dus dat word een drukke, en ik hoop gezellige dag.

@jana: die ontspanningeoefeningen doe ik ook regelmatig. Het helpt je wel goed door een paniekaanval heen vind ik. Ik doe ernaast ook nog reiki en ik heb een korte cursus acupressuur gedaan. Het werkt verder niet op je serotonine ofzo maar het helpt wel lekker ontspannend

Een fijna avond en een prettig weekend iedereen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

He lieve mede-dipvriendjes!
Nou, het weer zit mee zal ik maar zeggen, poe! Ik ga straks met mijn broertje naar mijn ouders om daar lekker wat te gaan eten en (hoop ik) in de tuin te zitten, heerlijk! Ik heb vandaag een lastige start, maar goed dat is er bijna bij gaan horen zeg maar. Ik was al om 6 uur wakker (op zaterdag - ik bedoel - bah!) en daarna tussen 8 en 11 ineens als een blok geslapen, met de beaumonde nog in mijn knuistjes, haha! Nu dan even flink gepoetst (was nodig) en even naar de Albert Heyn om de koelkast te vullen met allerlei lekkers.

Hoe gaat het met jullie?

xxx Mathy

PS James, hoe is/was de verjaardag met je zus? Gefeliciteerd nog trouwens! Hieperdepiep!

anne 64
Berichten: 34
Lid geworden op: 24 jun 2007 08:50

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door anne 64 »

Ik ben zo benieuwd hoe het met Hugo en Jeanette gaat

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

Ja, ik ook. Ik wil heel grag weten hoe het met ze gaat en blijven praten. We hebben hier op dit forum volgens mij best veel steun aan elkaar en ik zou ze dat ook zo graag willen bieden voor zover ik dat kan kan....

Overigens ben ik weer in een boek gedoken wat al in mijn kast stond een paar weken
"Uw Brein als Medicijn' - zelf stress, angst en depressie overwinnen. Van Dr. David Servan-Schreiber. Het is echt heel interessant met welke dingen hij allemaal komt om ook jezelf met allerlei natuurlijke methoden kunt helpen. Ik wil binnenkort best wel een beknopte inhoud proberen in te typen, maar misschien moeten jullie het gewoon kopen. het gaat over het belang van EMDR (een soort therapie waar je de REM slaap simuleert - dit is met name goed voor patienten met een Posttraumatische strees syndroom), over Omega 3 (de visolie!!!), over Adidas versus Prozac (waarom bewegen/hardlopen zo goed is voor serotonine aanmaak) over accupunctuur, therapieën e.d en over de lichttherapie, waarbij inderdaad zo'n lamp die s'ochtends langzaam aan gaat voordat je wakker wordt. Het is echt een interessant boek, met ook veel verhalen van mensen met vershillende achtergronden. Bovendien is de schrijver van het boek geen watje die alles maar klakkeloos aannneemt. Hij is bijzonder kritisch en onderzoekt alles tot op het bot.
Echt een aanrader.

lfs
Mathy

Bonzo1979
Berichten: 77
Lid geworden op: 20 sep 2007 20:31

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Bonzo1979 »

Ik zit nu anderhalve week op 30 mg. citalopram. Tot vorige week slikte ik ook nog Paroxetine ivm het overstappen van het één naar het ander.
Hieronder mijn ervaring.
Positief:Ik word niet meer iedere ochtend om 6 uur wakker omdat ik moet plassen. De overstap op zich is soepel verlopen, wat ik nit verwacht had.
Negatief: De grootste reden waarom ik ben gestopt met de Paroxetine, namelijk het opgejaagde gevoel, is niet weg en ik had gehoopt me wat relaxter te gaan voelen. Ik heb het gevoel dat ik iets te veel adrenaline in mn lijf heb!

Zijn er meer mensen die overgestapt zijn van een ander middel naar Citalopram en wat zijn jullie ervaringen hiermee?

Groet van Bonzo.

Gesloten