LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] citalopram/cipramil: reageer!

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
elynasedai
Berichten: 136
Lid geworden op: 22 mei 2006 17:21

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door elynasedai »

Ik ga er vanuit dat ad's (altijd) tijdelijk zijn, behalve in speciale situaties (extra gevoelig, erfelijkheid, o.i.d.).

Of het ik iets gemist en ben je extra gevoelig voor depressie e.d., Ryan?

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Hey elynasedai (Dit is je echte naam toch niet? :P )

Vaak is een AD gewoon een tijdelijk iets. Vaak moet je ze toch zeker een jaar slikken. Dan word er gekeken of er afgebouwd kan worden en vaak lukt dat bij veel mensen wel omdat er weer voldoende serotonine word aangemaakt. Ben je dus erfelijk belast en is je neurotransmitter huishouding altijd al wat kwakkelig dan moet je ze waarschijnlijk de rest van je ;even blijven slikken. En laat ik nou aardig erfelijk belast zijn. Mijn biologische vader en wat broers van hem hebben allemaal dezelfde klachten. Eveneens 2 neven van me. Daar komt dus ook nog bij dat ik een aantal jaren terug te hard heb gefeest met de nodige drugs erbij. Terwijl drugs dus ook een flinke aanslag pleegt op je serotonine, dopamine en ik dacht ook noradrenaline.

Dit alles bij elkaar maakt dus een kans dat er bij mij zodanig schade is toegericht dat ik misschien wel mijn leven lang moet slikken. Dat moet dus over een jaar ofzo gaan blijken. Maar omdat langdurig gebruik toch wat negatieve effecten met zich meebrengt ben ik onwijs veel aan het zoeken naar alternatieven. Zoals ik dus in voorgaande berichten liet merken. Ik kijk dit gewoon aan en ik wil me ook absoluut nog niet druk gaan maken over hoe het over een jaar zal uitpakken. Ik streef gewoon als allereerste naar goed herstel en een gangbaar en leuk leven.

Ik kom trouwens net bij mijn psychiater vandaan en ik ben in mn uppie gewoon met de auto erheen gereden terwijl ik vorige week mn bed niet eens uitdurfde. Ook merk ik af en toe ineens een paar minuten dat ik weer kan genieten. Bijvoorbeeld vanmorgen liep ik met de hond buiten en had dus zo'n moment dat ik gewoon heel vredig was zonder al die druk en kon genieten van de schoonheid van bijvoorbeeld planten. Terwijl ik voorheen echt niet kon snappen dat mensen konden genieten van kleine dingetjes. Dit heb ik dus ook allemaal tegen mn psych verteld en was blij dit te horen. Dat zijn tekenen dat het juist aan het werken is. Die periodes van een lekker gevoel gaan gewoon steeds vaker en langer voorkomen legde hij me uit. Ik hoop het van harte want ik ben er erg aan toe.

En Jana, je slaat de spijker op zijn kop. Je uitspraak dat je moet geloven in je medicijn is een hele goeie. Dit is mij al veel vaker verteld.....geloof gewoon in je medicatie en dan komt de rest vanzelf. Als je constant negatief over al die bijwerkingen gaan praten en denken praat je jezelf gewoon gek!!!

groetjes

inge82
Berichten: 11
Lid geworden op: 08 okt 2007 15:06

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door inge82 »

Ik heb 3 maanden geleden van de psych Citalopram voorgeschreven gekregen omdat ik last heb van angstaanvallen en depressie..
Toen ben ik eerst op internet gaan neuzen en kwam ik hier terecht en ik heb de hele discussie van voor naar achter gelezen, ik ben heel erg geschrokken over de bijwerkingen van dit middel!!!

Ik durfde er niet aan te beginnen en nu heeft de psych me Cita voorgeschreven in de vorm van druppels zodat ik hopelijk niet zo'n last heb van de bijwerkingen.. (ik ben hier echt supergevoelig voor helaas..)

Mijn grootste angst is dat ik der zo ziek van wordt dat ik niet meer kan functioneren (heb een zoontje van 5 jaar)

Misschien een beetje kleinzerig omdat ik met 2 mg begin per dag..
En dan iedere week opbouwen met een druppel erbij..
Maar ik hoop dat er mensen zijn die hier ervaring mee hebben en me der eventueel iets over kunnen vertellen?

Alvast bedankt!
(en wish me luck voor als ik durf te beginnen.... :wink: )

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Heey Inge,

Net zoals jij reageer ik heel heftig op medicatie. Hiervoor slikte ik efexor en dat is over het algemeen een zwaarder middel. Hier moest ik na 5 weken mee stoppen en kreeg citalopram voorgeschreven. Dit is in verhouding tot efexor en seroxat een veel milder middel. Ik heb ook de druppelvorm overwogen maar ineens voelde ik mij stukken beter waardoor ik toch maar op de tabletten bleef.

Naar mijn weten heeft hier niemand ervaring met de druppels, maar als je heel langzaam opbouwt krijg je denk ik echt veeeel minder bijwerkingen. Bij tabletten krijg je een hoop tegelijk op je bord maar je zit sneller aan de gewenste dosis. En bij druppels maakt het het allemaal wat dragelijker. Vraag er gewoon voor de eerste weken oxazepam bij dat kan echt gen kwaad verder. WEL onder begeleiding dan. Persoonlijk denk ik dat het erg gaat meevallen in druppelvorm. En met druppelvorn ga je ook niet gelijk grote stappen omhoog dus je kan er ook ineens achter komen dat je bijvoorbeeld heel goed reageert op 16 mg....ik geef me mond maar een gooi.

Goed dat je voor die druppels hebt gekozen! In verhouding is het een milder middel dan de rest en het komt allemaal goed. Ga er gewoon voor zou ik zeggen. Die angsten kunnen een mens ook gaan opbreken.
Heel veel succes en het gaat heus wel meevallen.

groetjes

Luna Maan
Berichten: 36
Lid geworden op: 14 sep 2007 14:50

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Luna Maan »

Hoi Inge,

Ik ben ook supergevoelig voor medicijnen en was ook erg bang om met dit medicijn te beginnen. Ik heb het toch gewoon gedaan en gek genoeg heb ik niet zo veel bijwerkingen en de bijwerkingen die ik heb, kan ik mee leven. Het is misschien anders als je een zoontje rond heb lopen, maar de een keer in de week dat ik op mijn neefje van 3 paste ging hartstikke goed.

Ik zou het rustig aan opbouwen en in je achterhoofd houden dat de meeste bijwerkingen wel over gaan.
Mocht je er heel ziek van worden,kan je altijd stoppen en dan lijkt het me ook dat dit niet het goede medicijn is voor je.

Gewoon wekelijks contact houden met je psych en hier kan je natuurlijk je ei kwijt en krijg je steun.

Ik voel me in ieder geval veel beter nu :D

@James. Bij mij is het ook erfelijk. Ik mis dat stofje in mijn hersenen. Kan er dus weinig aan doen. Ik moet het van de psych max een jaar slikken en dan kijken of mijn hersenen gestimuleerd worden om het zelf op te pakken. Zo niet dan kan ik er altijd weer aangaan. Het kan ook net een zetje in de goede richting zijn, zodat ik op eigen kracht door kan gaan.. ik wacht geduldig af.

Mathy, hoe was het theater??

groetjes

Luna Maan
Berichten: 36
Lid geworden op: 14 sep 2007 14:50

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Luna Maan »

PS
Ik slik er verder helemaal niks bij!!

inge82
Berichten: 11
Lid geworden op: 08 okt 2007 15:06

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door inge82 »

Bedankt voor de snelle reacties :D

Ik ben ook gewoon echt een megaschijterd wat dit betreft hoor..
Ik heb hiervoor antipsychotica geslikt, gewoon dat het wat rustiger werd in mijn hoofd zeg maar (ben een Bordie :wink: ) maar na een jaar kreeg ik ineens last van bijwerkingen die slechts zelden op die bijsluiter stonden, haha en nu slik ik weer andere medicijnen voor die bijwerkingen zeg maar..

Maar ja nu met die angst en depressie heb ik eerst geprobeerd het op eigen kracht te doen maar het lukt gewoon niet.. verjaardagen.. winkelen.. feestjes.. het is een hel gewoon! Krijg gewoon paniekaanvallen om niets gewoon.. het is geloof ik ook wel deels angst voor de angst.. maar het is gewoon vreselijk.. zit nu ook geheel in de ziektewet.. en voel me eigen gewoon vreselijk rot en in mezelf..

De psychiater noemt me altijd zijn zorgenkindje omdat ik altijd zo heftig reageer op die pillen.. vandaar nu ook het besluit om me met druppels te laten beginnen.. en het is ook zo dat ik het gewoon even moet aanzien.. alleen het vervelende hiermee is dat ik iedere week moet verhogen en dus bang ben dat ik iedere week weer door die bijwerkingen moet.. zou dit het geval zijn?

Want daar heb je wel gelijk in James, met pillen zit je sneller aan de goeie dosis.. en nu moet ik 10 weken druppels nemen voordat ik op de 20 mg zit.. het zal toch niet zo zijn dat ik iedere week me eigen rottig ga voelen.. anders zal ik toch aan die pillen moeten beginnen vrees ik..

Hahah oh ik word gewoon gek van mezelf!!

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Beste Inge,

Bij elke verhoging krijg je bijwerkingen, maar omdat jou verhogingen dan zo klein zijn blijven de bijwerkingen ook minder. Als je nu gelijk begint met 10 mg en je gaat volgende week naar 20 dan heb je een paar weken de narigheid omdat je er zo heftig op reageert. Maar zoals ik al zei, ik reageert ook overal heftig op en ik heb op efexor ook heftig lopen stuiteren 5 weken lang en de citalopram bevalt me daarom echt heel goed. De bijwerkingen zijn in verhouding echt 10 keer minder. Maar ik denk dat als je al last hebt van stemmingswisselingen enzo (heb je toch bij borderline???) en je krijg daarbij ook nog eens vette bijwerkingen op je boterham dan word het wel zwaar.

En lekker boeiend dat je 100% ziektewet zit. Kies voor jezelf, dat is het allerbelangijkste. je kan nog wel jezelf verder blijven pushen maar het houd een keer op he :O Geef het de tijd, verwen jezelf en zoals jana ook al zei, geloof in je medicatie. Als je juist last krijgt van angtsten die erger worden betekend het dat het juist gaat werken. Ik heb precies hetzelfe gehad net als ieder ander hier op dit forum. Dit is nou eenmaal echt ronduit kl*te maar met wat pammetjes kan je je er wel doorheen slaan. Maar ik denk zelfs dat je niet eens pammetjes nodig zal hebben omdat je verhogingen zo geleidelijk gaan. Ik hoop het in elk geval echt voor je.

groetjes

elynasedai
Berichten: 136
Lid geworden op: 22 mei 2006 17:21

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door elynasedai »

Hey James86, nee hoor, ik heet in het echt anders, dit is mijn internetnaam op verschillende sites ;)

Wat vervelend voor je dat je erfelijk belast bent. Ik kan me heel goed voorstellen dat je dan naar andere alternatieven zoekt (dan ad's toch?)

Super dat je alleen met de auto naar de psych bent gereden!!
Genieten van kleine dingen deed ik ook niet eerder, maar ik heb me voorgenomen dat nu wel te gaan doen. Omdat ik me o.a. door de ad vredig voel gaat dat eigenlijk vanzelf.
Gisteren fietste ik langs de Maarsseveense plassen, het is daar zo heerlijk rustig en groen en mooi. Ik voelde me zo gelukkig dat ik bijna moest janken ;)

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

Heeeje Inge! Welkom op dit forum! Allereerst hartstikke veel succes met het opbouwen met die druppels! Ik snap je angsten voor de bijwerkingen, maar Cipramil staat goed bekend hoor. Ik snap het helemaal omdat ik een alleenstaande moeder ben van een mannetje van 7. Als de dood was ik voor mezelf en de reactie op de medicijnen. Maar ook ik, heb als een aantal anderen hier een kalmerend middel erbij gekregen en ik functioneer en als mamma functioneer ik zelfs top! Mijn zoontje heeft echt niks in de gaten en als ik even niet lekker in mijn vel zit, ga ik even naar de bovenverdieping en zit hij beneden lekker tv te kijken of te spelen. Zodra ik me dan beter voel, of ben uitgehuild of wat dan ook dan ga ik weer lekker bij 'm zitten en het voelt heerlijk om 'm in mijn armen te nemen en te knuffelen. Zonder dat hij het weet heb ik veel steun aan 'm!

Het theater was ontzettend leuk! Ik had alleen s'ochtends een licht pammetje genomen en ik voelde me s'middags eigenlijk zo okay dat ik zonder de deur uit ben gegaan. De premiere begon om half 5 en de voorstelling was ontzettend lief (Matroos in de Doos) en ik voelde me prima! Bijna de oude! Ook vandaag op mijn werk ging het goed. Mijn baas is twee weken weg en ik kon lekker een klein beetje de touwtjes in handen nemen, zelfs een vergadering bijgewoond (vind ik normaal gesproken heel eng!) en wederom 2 uur langer blijven doorwerken dan de afspraak was. Gewoon omdat het lekker ging. ik heb aanstaande vrijdag een eerste afspraak met de bedrijfsarts en ik ga kijken of ik er deze week een paar uurtjes bij kan 'snoepen'. Als dat goed gaat, dan kan ik het straks even goed overleggen met de bedrijfsarts.

Vanavond 'een date' met mijn psych. Ik ga haar vragen over die visolie!

He James, wat goed! Genieten van plantjes! Dat is het eerste teken! Geef niet op gozer, komt helemaal goed! En Luna, ik vind het heel knap dat jij er verder helemaal niks bijslikt, want ik geloof dat ik nog niet helemaal zonder zou kunnen hoor. Ik moet gaan afbouwen tzt. Mijn 'probleem is dat ik van tranxene al de laagste dosering slik, dus eigenlijk niet kan afbouwen (er bestaan geen pilletjes van 2,5 gram) en nu gaat de psych vanavond even kijken of ik misschien iets anders kan slikken wat wel weer in een lagere dosering te krijgen/verdelen is. De traanxene zijn capsules, dus die breek je niet zomaar doormidden...

lfs
Mathy

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

Elyna, dat is mooi. Dat je je zo gelukkig voelt dat je bijna moet janken! Wow! Overigens vind ik het best moeilijk dat nu juist die sombere seizoenen aanbreken. Hebben jullie daar ook last van? Moeten we aan de lichttherapie met z'n allen? Haha!
Mathy

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

Trijntje, hoe gaat het vandaag met je?

inge82
Berichten: 11
Lid geworden op: 08 okt 2007 15:06

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door inge82 »

Inderdaad met Borderline heb je al veel last van de stemmingswisselingen.. en ik hoop echt dat je gelijk gaat krijgen met de bijwerkingen.. ik wilde er morgenavond mee beginnen want heb morgen eerst een afspraak met de Sociale Dienst.. bleeeh!
Maar dan is het wel praktisch als ik een beetje helder bij geest ben en niet zo stoned als een garnaal hahah..

Dus ik ga (hoop ik!) morgen beginnen met de eerste dosis..
Dit forum is der wel echt heel erg fijn bij.. en ik heb de pammetjes ook al klaar liggen.. slikte al wel pam voor de angstaanvallen of Alprazolam.. want pam is zo mega verslavend.. dus het moet me gaan lukken.. en zo niet dan kom ik hier iedere dag klagen hoe rot ik me voel.. :wink:

Het doet wel veel dat ik bij veel lees dat ze na een tijd zich echt wel veel beter gaan voelen.. daar moet ik me maar gewoon aan vasthouden.. want nu kijk ik echt zo naar die mensen om me heen die van alles doen in de zin van "men, kon ik die dingen ook maar allemaal GEWOON doen"

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Hey elynasedai,
Gisteren fietste ik langs de Maarsseveense plassen, het is daar zo heerlijk rustig en groen en mooi. Ik voelde me zo gelukkig dat ik bijna moest janken
Maar hier doen we het toch voor? Mooi dat je weer geniet!!!! Daar doen we het allemaal uiteindelijk voor. Normaal ben je te angstig en gestresst en snap je gewoon niet hoe mensen kunnen genieten. (wat een nare gedachte opzich al he :P )

En het is inderdaad balen dat ik ook erfelijk belast ben enzo, maar door me er druk om te maken win ik ook niets. Ik heb me er gelukkig bij neer kunnen leggen en ik streef gewoon naar gelukkig zijn. Ik zocht eerst ook altijd mn geluk in spullen en dergelijke maar ik geef nu echt niets meer om die dingen. Als je zelf vredig en gelukkig bent komt de rest vanzelf wel. Ik zit nu ook in de ziektewet maar ik kies gewoon even voor mezelf. Ik ga niets meer overhaast doen ook. Ook langdurig stress is een grote boosdoener bij lage serotoninewaardes dus ik probeer mn leven zo mooi mogenlijk te maken. Ook hoef ik niet zonodig meer die baan die nog wat meer verdient dan nu. Alle stress die je erbij krijgt....pfff geef het maar aan iemand anders hoor :P

Maar hoelang slik jij nu al citalopram dan? je zal het vast wel een stuk eerder in het forum verteld hebben maar ik weet het even niet meer. En op welke dosis zit je nu?

Ik vind het trouwens ook echt onwijs knap dat luna het zonder enige chillpil volhoud :P

@mathy: Wat leuk dat je heb kunnen genieten van de show. Die momenten zijn mooi he, wanneer je je weer eens vredig voelt :P Maar heeft je mannetje het ook naar zn zin gehad?
En dat genieten van kleine dingetjes is idd heel erg vreemd ineens, maar wel leuk :P ik denk dan echt van.....zo voelde ik me ook voordat al de ellende begon. Ik slik trouwens ook omega capsules.

@Inge: Dump hier maar gewoon alles wat je te klagen of te melden hebt hoor, dat doen we allemaal haha :P En ik denk dat veel mensen hier wel wat tips ofzo kunnen geven als je je even rot voelt.

Groetjes

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

James, hoe was het bij de psych? de rit er naartoe was goed, maar het gesprek zelf? Heb je 'm uitgehoord over die 5HTP? En mag je de oxa nog even doorslikken?

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

James, mijn mannetje is van nature een ontzettende levensgenieter! Dus ja: hij vond het geweldig! We hebben ook het boek van Daphne Dekkers gekocht (want het boek is bewerkt tot kindermusical) en die ben ik nu aan het voorlezen. Heerlijk!

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

@mathy: De rit ernaartoe ging goed. geen paniekaanval gehad in de auto. De bijwerkingen zijn bijna niet meer aanwezig trouwens. Ik voel me nu bijna net zo als toen ik nog niet ging slikken. Hij vroeg dus daarop of ik wel momenten heb waarop ik ineens heel vredig word en me heel goed voel en daar antwoordde ik ja op. Dat was voor hem een teken dat het wel gaat werken. Volgende week moet ik er weer zijn en als er dan nog een stijgende lijn inzit mag ik gewoon op deze dosis blijven.

Over 5-htp wist hij weinig omdat er in de reguliere zorg niet mee word gewerkt. Hij kan het niet uitschrijven dus specialiseert hij zich daar ook niet in. hij had er wel over gehoord dat het net zulke resultaten kan behalen als gewone medicatie. Alleen het mag niet langer dan 4 maanden achter elkaar geslikt worden. Dus het moet in fases gebruikt worden. Ook Moet er uitgekeken worden voor alergische reacties. Verder waarschuwde hij alleen voor tryptofaan suplementen. Dit is dus de voorganger van 5-htp maar kan in hoge concentraties de ziekte van parkinson veroorzaken.

Hij maakte er een heel verhaal van toen ik over de monopolypositie van de farma industrie begon, maar ik kon er wel uit opmaken dat er een hele grote kern van waarheid inzit. De reguliere zorg en de alternatieve sector willen allebei ook gewoon geld verdienen en degene met het meeste geld trekt altijd aan het langste eind.

Verder heb ik nog 23 oxazepammetjes van 10 mg en dat is het laatste dat hij gaf. (ik kreeg er vorige week 30 mee voor een paar weken). Ik slik deze nog incidentieel en daarna krijg ik ze gewoon niet meer.

groetjes

hansworst
Berichten: 25
Lid geworden op: 03 sep 2007 17:21

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door hansworst »

inge82,

ik slik dat middel al jaren. ben begonnen met 10mgr tot 40mgr
zelf uitproberen ! waar je het beste op reageert.


neem s'morgens de citalopram in, eventueel later oxazepam als je die ook hebt, indien de klachten in het begin erger worden.

na 8 weken zou je als je bent begonnen met 2mgr of 10 mgr na telkens per maand! een 5mgr erbij (doorbreken) bij druppels is het makkelijker.

kortom stel zelf vast na 1 jaar!!! waar je je het beste bijvoelt!

dus is dat soms 10 of 20mgr ,dat kan de spych niet precies vaststellen moet je zelf doen. maar s'winters moet je waarschijnlijk iets meer innemen!!

dus van lieverlee opvoeren en dan stabiel ,kun je na 1 jaar kijken of je met minder toe kunt! niet eerder en ook niet later!!

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

Trouwens, de meesten van jullie weten het misschien al, maar ik heb 4 jaar cita gebruikt, afgebouwd, gestopt en na 3 maanden werd ik weer knettertje depressief. Dus ik ben bang dat ik er mijn hele leven aan vast blijf zitten...
Overigens is het gekke dat ik voor mijn eerste depressie van 5 jaar geleden NOOIT last had depressies. Ik was altijd zelfs overdreven positief en gelukkig met de kleinste dingen, dus het ligt niet in mijn 'aard' om depressief te zijn.
Maar misschien is mijn chemische balans gewoon niet meer in orde. Ik durf in ieder geval niet zo snel af te bouwen; ik ga niet graag weer door zo'n hel. En als ik het mijn hele leven moet slikken, dan moet dat maar. Als ik me daardoor beter voel? Waarom niet?
Maar dit even terzijde. Ik stop voorlopig niet! :roll:

Bonzo1979
Berichten: 77
Lid geworden op: 20 sep 2007 20:31

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Bonzo1979 »

Dag allemaal,

Ik heb vandaag even met de huisarts gebeld met de mededeling dat ik deze week niet verder ga ophogen naar de 40 mg.
Ik heb momenteel het gevoel alsof ik een stuiterbal ben...poing poing poing.
De huisarts was het hier wel mee eens, eerst maar eens afwachten wat die 30 mg. gaat doen...die slik ik nu net anderhalve week. Ik moet eerst effe iets rustiger worden voor ik aan verder ophogen wil denken.

Groet, Bonzo.

Gesloten