LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Boycot de consumentenbond!

Heb je ervaring met computers of met aanbieders van computers? Geef hier jouw mening.
Johan Gronloh
Berichten: 31
Lid geworden op: 25 okt 2007 13:02

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door Johan Gronloh »

Met een paar argumenten kan ik het wel mee eens zijn met de consumentenbond, ook ik vind dat je software pas op de markt moet brengen als het af is. 100% af is niet mogelijk maar de rommel die ze nu op de markt gooien is puur omdat er geld binnen moet stromen.
Het zelfde zie je gebeuren met andere software progjes zoals spelen, de ontwikkeling heeft te lang geduurd, er is te veel geld in gestoken want een budget beramen kunnen ze ook niet dus gooien we het onaf de markt op en lossen het met een patch of tig in de toekomst wel op.
En wie is de klos...de consument.

Wat weer niet netjes is, dat de consumentenbond net als de PVDA aan het draaien is....houd ik ook niet van

Dirkie
Berichten: 2954
Lid geworden op: 29 jun 2006 12:15

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door Dirkie »

maar blijkbaar zijn er hier een paar mensen die vinden dat als het bij hun wel goed werkt dat digene waarbij het niet goed werkt maar zeikerds en sukkels zijn, ze blijven er steeds maar op hammeren dat hun ervaring goed is en de ervaring van andere mensen doet er niet toe.
Ik neem aan dat je oa. mij bedoeld, dus dan kan ik hier ook op reageren!
Ik vind niemand een zeikerd of een sukkel en dat heb ik ook nooit geschreven.
Het enige wat ik geschreven heb, is dat je met wat kennis van zaken aan Vista een goed OS kan hebben. En dat je het niet moet proberen te installeren op een bestaand systeem.
Ik heb ook nooit geschreven, dat de ervaring van anderen er niet toe doet. Wat ik slechts probeer is om met de mij bekende gegevens iets te doen. Met iets wat ik niet weet, kan ik niets doen.

En met de mij nu bekende gegevens rest mij maar 1 ding: Boycot van dit topic :arrow:

Johan Gronloh
Berichten: 31
Lid geworden op: 25 okt 2007 13:02

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door Johan Gronloh »

Dirkie, wie de schoen past tekke hem aan, ik heb geen namen genoemd, maar als jij je aangesproken voelt ben je misschien wel 1 van die mensen.
15 pagina's reacties en bij een aantal lees je gewoon letterlijk dat als zij geen problemen hebben dan bestaan er ook geen problemen...ik vind dat erg narcsities.

jor
Berichten: 4524
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door jor »

Johan Gronloh


--------------------------------------------------------------------------------

Ik als IT'er heb veel verstand van Computers.
Heb zelf een pc inelkaargezet met A-merk onderdelen die Vista ready zijn. Vista geinstalleerd en na 3 weken DVD met vista in de magnetron geflikerd en snel XP-64 geinstalleerd.
De consumentenbond heeft gewoon groot gelijk, Vista is een draak van een besturings systeem.
Ik ga hier geen boek neer typen met wat er allemaal mis is met Vista, ik ben er helemaal klaar mee met dat ZEER SLECHTE besturingssysteem.
Dit is jou beginpost. Je zet jezelf neer als IT'"er met veel verstand van computers.Dat is de reden dat ik dus probeer de vinger op de plek te leggen van wat jij hebt ervaren met Vista , Maar je komt niet veel verder dan wat algemeenheden en het feit dat de harddisk te veel werkt, dat is bij Vista dus redelijk normaal omdat het werkt met SuperFetch en dat gaat gepaard ( vooral in het begin ) met veel activiteit.Natuurlijk is Vista niet perfect, Integendeel zelfs, Ook ik vind dat er nog flink aan gesleuteld moet worden en het heeft zeker zijn problemen. Is niet leuk maar is echt met elk nieuw OS zo geweest.Ik vind je geen zeur of z*ikerd maar weet op een bepaald ogenblik niets meer om te zeggen en dan stopt de discussie zonder dat we elkaar namen gaan geven.Je mening over Vista is in ieder geval duidelijk en daar heb je recht op.

BBCS
Berichten: 7084
Lid geworden op: 17 okt 2007 23:34
Contacteer:

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door BBCS »

Men zeurt nu wel over Vista, maar kijk eens naar de problemen van de nieuwe OS-X "Leopard"!

Die heeft op dit moment zeer ernstige beveiligingslekken en problemen.
vrijdag 2 november 2007 - Mensen die upgraden naar Leopard, de nieuwste versie van Apple’s OS X besturingssysteem, lopen het risico dat hun firewall wordt uitgeschakeld op het moment dat ze hun computer herstarten. De firewall blijft vervolgens gedeactiveerd en moet door de gebruiker zelf opnieuw in werking worden gesteld.
Als dit gebeurt, laat de firewall echter niet weten of er schadelijke software op de computer is geïnstalleerd gedurende de periode dat hij uitgeschakeld was. Dat blijkt uit een test die is uitgevoerd door beveiligingsbedrijf Heise Security. Onderzoeker Jurgen Scmidt meldt dat de firewall van de computer na de upgrade op default stond, wat betekent dat alle internetconnecties werden toegestaan.
bron: hcc
Dus hoezo heeft alleen Microsoft bij een nieuw besturingsysteem last van kinderziektes? :shock:

KPN
Berichten: 508
Lid geworden op: 17 sep 2006 01:47

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door KPN »

Wat mij in Vista het meest irriteert, zijn die verschrikkelijk lelijke letters.
Bij Internet en schermpjes met een mededeling. Ze zien er klonterig en wazig uit.

Ik heb al zitten klooien met cleartype aan of uit, maar dat maakt weinig verschil.

Wat me nog het meest verbaast is dat verder bijna niemand dat ziet.
Ook mensen die de zelfde baggerletters hebben als ik, zeggen dan dat ze het niet zien.

Ik heb al mijn fonts uit XP geprobeerd, maar ook zonder gewenst resultaat.

Weet iemand die het ook ziet misschien of dit nog te verhelpen is?

Voor mij is dit echt een reden om Vista niet te gebruiken.

WillemV
Berichten: 1285
Lid geworden op: 10 mar 2007 01:23

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door WillemV »

Geplaatst op 02 Nov 2007 14:58 door BBCS

Daarbij wordt er gesuggereerd dat Vista "af" moet zijn, en dat is het dus niet.
Inderdaad, verre van.
Microsoft heeft meer op de veiligheid gekeken en daardoor is het gebruiksgemak een beetje op de achtergrond geraak.
Dat is dan gewoon slecht. Hoelang hebben ze wel niet over de ontwikkeling van Vista gedaan? een jaar of zeven? Ze hadden gewoon beide zaken, veiligheid en gebruikersgemak, voor elkaar moeten hebben.
Op zich een hele goede zet, maar in plaats van deze bevindingen door te koppelen naar de hardwarefabrikanten en Microsoft gaat de consumentenbond keihard tegen de schenen van Microsoft lopen te schoppen.
Je kan niet hard genoeg tegen de schenen van een monopolist schoppen. En dat geldt vooral voor de klanten van bedoelde monopolist.
En de consumentenbond heeft wel degelijk gezegd dat het afgelopen moet zijn dat Microsoft een Windows versie uitbrengt die niet "af" is.
Wat is daar mis mee? Vista is toch gewoon niet af? Zoals eerder in dit topic aangegeven is Vista uitgebracht met drivers van Microsoft zelf die niet werken. Microsoft schijnt dat op te gaan lossen in SP1. Als ze het al oplossen is dat dus een jaar te laat. Hier was BBCS het mee eens. Bovendien werkt sommige hardware van Microsoft zelf niet eens op Vista. :roll:
http://www.itwire.com/content/view/14672/1104/
Dus hoezo heeft alleen Microsoft bij een nieuw besturingsysteem last van kinderziektes?
Dat heeft niemand beweerd. Maar we kunnen bij Vista niet spreken van alleen maar kinderziektes, het is wel duidelijk dat er veel meer niet in orde is.

Geplaatst op 02 Nov 2007 19:32 door jor

Maar je komt niet veel verder dan wat algemeenheden en het feit dat de harddisk te veel werkt, dat is bij Vista dus redelijk normaal omdat het werkt met SuperFetch en dat gaat gepaard ( vooral in het begin ) met veel activiteit.
SuperFetch is een verbetering van het interne geheugen management van Vista zodat geheugen sneller wordt 'teruggegeven' aan reeds gebruikte applicaties in dezelfde sessie. Bij goed geheugen management behoort dan niet, tenzij je echt te weinig ram hebt, naar de harde schijf ge-swapped te worden. Ik denk niet dat in Vista voor dit doel naar de schijf ge-swapped wordt. Tevens schijnt SuperFetch bij te houden op welk tijdstip (bijvoorbeeld welke dag in de week) bepaalde programma's vaak gebruikt worden zodat op dat moment geheugen gereserveerd wordt. Dit zal natuurlijk enige schijf activiteit genereren omdat deze gegevens in een bestand op de harde schijf worden opgeslagen. Echter, dit behoort maar minimale schijf activiteit te zijn.

alfatrion
Berichten: 22037
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door alfatrion »

Daarbij wordt er gesuggereerd dat Vista "af" moet zijn, en dat is het dus niet.
Dat zou toch de normaalste gang van zaken moeten zijn om alleen producten te verkopen die af zijn.

angel1978
Berichten: 11250
Lid geworden op: 30 aug 2005 11:08

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door angel1978 »

Wat ook gebeurd is dat de consumentenbond uitspraken in de media doet en deze vervolgens niet op hun eigen site zetten.

De consumentenbond heeft wel degelijk in de krant gezet dat de consumenten Vista moeten boycotten en dat de winkeliers de consumenten gratis een XP versie moeten geven.
Doe mij eens een plezier en geef een link van een quote daarvan. Niet dat ik daarmee wil zeggen dat je ongelijk hebt... maar wil het nu wel eens zelf lezen.. Ik doe echt mijn best, maar kan het NIET vinden :?

Zelfde geldt voor deze tekst:
vrijdag 2 november 2007 - Mensen die upgraden naar Leopard, de nieuwste versie van Apple’s OS X besturingssysteem, lopen het risico dat hun firewall wordt uitgeschakeld op het moment dat ze hun computer herstarten. De firewall blijft vervolgens gedeactiveerd en moet door de gebruiker zelf opnieuw in werking worden gesteld.
Als dit gebeurt, laat de firewall echter niet weten of er schadelijke software op de computer is geïnstalleerd gedurende de periode dat hij uitgeschakeld was. Dat blijkt uit een test die is uitgevoerd door beveiligingsbedrijf Heise Security. Onderzoeker Jurgen Scmidt meldt dat de firewall van de computer na de upgrade op default stond, wat betekent dat alle internetconnecties werden toegestaan.
bron: hcc
Doe me even een linkje.. Lees het graag zelf, maar kan het artikel niet vinden bij HCC.

BBCS
Berichten: 7084
Lid geworden op: 17 okt 2007 23:34
Contacteer:

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door BBCS »

Quote:
vrijdag 2 november 2007 - Mensen die upgraden naar Leopard, de nieuwste versie van Apple’s OS X besturingssysteem, lopen het risico dat hun firewall wordt uitgeschakeld op het moment dat ze hun computer herstarten. De firewall blijft vervolgens gedeactiveerd en moet door de gebruiker zelf opnieuw in werking worden gesteld.
Als dit gebeurt, laat de firewall echter niet weten of er schadelijke software op de computer is geïnstalleerd gedurende de periode dat hij uitgeschakeld was. Dat blijkt uit een test die is uitgevoerd door beveiligingsbedrijf Heise Security. Onderzoeker Jurgen Scmidt meldt dat de firewall van de computer na de upgrade op default stond, wat betekent dat alle internetconnecties werden toegestaan.
bron: hcc
Doe me even een linkje.. Lees het graag zelf, maar kan het artikel niet vinden bij HCC.
Hier komt ie dan: :wink:
Ik had het toch steeds over de beveiliging van de computers waarin ik steeds aangaf dat de consumentenbond van mening is dat de beveiliging van computers te moeilijk is voor de consumenten?

Hoe vaak heb ik dat niet gezegd?
En hier het bewijs:
Gezien de resultaten van de steekproef en de enquête, blijft de Consumentenbond pleiten voor ‘ingebakken veiligheid’. De professionele partijen, zoals internetproviders, computerleveranciers en dienstenaanbieders op internet, zouden meer moeten doen om consumenten te beschermen en dat niet alleen aan de computergebruiker moeten overlaten.
bron: http://www.consumentenbond.nl/actueel/p ... 007/196018

Tuurlijk is het zo dat de consumenten goed voorgelicht moeten worden. En ik doe dat als professional altijd.
Maar de ervaring leert dat hoe vaak je de mensen het ook uitlegt hoe het in elkaar zit en hoe vaak je de mensen ook uitlegt hoe de programma's werken en hoe de mensen die moeten gebruiken, dat veel mensen het gewoon vertikken om serieus met die beveiligingen bezig te zijn.

En dat valt gewoon op.

Neem nu zo'n simpel programma als ad-aware.
Is heel simpel in gebruik en ik begeleid dan de mensen.
Kom je een paar maanden later weer bij die mensen, blijkt dan dat ze ad-aware niet meer gebruikt hebben.

Het probleem is gewoon dat de mensen hun eigen verantwoordelijkheid niet nemen.

Net als bij de auto. Daar zitten autogordels in. Maar als de mensen massaal weigeren om die dingen te gebruiken, dan kan de autoindustrie ook niks meer doen.

Het feit is dat de mensen wel met de beveiliging bezig moeten zijn, maar ze verdommen het.
En dan blijkt dus dat veel computers besmet zijn.

Hoe kan het? :shock:

Beveiliging en beveiligde computers is zeer belangrijk. En ik lever zowel bij nieuwe computers als bij reparaties veilige computers af.

Voor mij als computerleverancier heb ik geen mogelijkheden meer om de consumentenbond de zin te geven.
Ik zou echt niet weten hoe.

WillemV
Berichten: 1285
Lid geworden op: 10 mar 2007 01:23

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door WillemV »

Tjongejonge. Je probeert toch iedere keer weer de discussie te ontlopen he. Die beveiligings problemen waar jij het weer over hebt als je uitgepraat bent zijn snel opgelost:

Geen Windows gebruiken!

BBCS
Berichten: 7084
Lid geworden op: 17 okt 2007 23:34
Contacteer:

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door BBCS »

Tjongejonge. Je probeert toch iedere keer weer de discussie te ontlopen he. Die beveiligings problemen waar jij het weer over hebt als je uitgepraat bent zijn snel opgelost:

Geen Windows gebruiken!
Ik ontloop de discussie heus niet.

Daarbij vind ik ook dat windows heus niet zo'n slechte besturingsysteem is.

Dat Windows nu zo onder vuur ligt, kom ook door het feit dat ruim 90% van de systemen op windows draait.

Tevens is het ook zo dat Vista van OS-X is afgekeken.
En OS-X is een Linux kloon. Dus ook OS-X is van Linux afgekeken.

Microsoft dacht echt dat Vista heel veilig zou zijn, omdat het eigenlijk op de manier zoals Linux werkt.

Maar voor zover ik het begrepen hebt is het tegenovergestelde de werkelijkheid.

Linux en OS-X waren minder vatbaar (of bijna niet) voor de huidige spyware/adware en virussen.

Nu dat er steeds meer mensen ook Linux gaan gebruiken, denk ik dat die tij dadelijk gaat keren.

jor
Berichten: 4524
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door jor »

angel1978.. Dit is algemeen bekend en stond op meerdere fora.
Door Redactie op woensdag 31 oktober 2007 09:59
De firewall die Mac OS X Leopard gebruikers tegen internetaanvallen moet beschermen is standaard uitgeschakeld, en bij mensen die hun firewall wel hebben ingesteld, maar naar het nieuwe besturingssysteem upgraden, wordt die stilletjes ook uitgezet. En de problemen houden daar niet op. In tegenstelling tot Windows Vista, kan de Leopard firewall geen onderscheid maken tussen betrouwbare netwerken, zoals het bedrijfsnetwerk, en mogelijk gevaarlijke draadloze netwerken op vliegvelden of direct aangesloten internetverbindingen. Leopard beschouwt alle netwerken als gelijk.

Onderzoekers van Heise ontdekten dat inkomend verkeer standaard niet gefilterd wordt, maar ook al blokkeert men alle inkomende verbindingen, is een aanvaller nog steeds in staat om met het systeem te communiceren. "De Mac OS X Leopard firewall faalde elke test. Hij staat standaard niet aan, en zelfs ingeschakeld gedraagt die zich niet zoals verwacht. Zelfs onder de strengste instellingen zijn netwerkverbindingen naar niet-geautoriseerde services nog steeds mogelijk."
Maar goed, Dit is iets dat gewoon kan gebeuren. staat op www.security.nl
Gebruikers van Max OS X 10.4 ('Tiger') kunnen de gewijzigde instellingen niet zien. Wie het nieuwe besturingssysteem Leopard al heeft geïnstalleerd, kan via de gevorderde netwerkinstellingen de toegevoegde DNS-servers wel zien. Dit maakt het virus vooral schadelijk op Macs met de oudere versie.

Ondertussen discussiëren andere beveiligingsbedrijven over het mogelijke gevaar van het virus. Symantec beweert dat Intego de neiging heeft om de dreiging onnodig op te blazen, zeker omdat ze hun eigen software als oplossing voor het probleem aanreiken. Toch spreekt Simon Clausen, beveiligingshoofd van PC Tools, op zijn blog over een mijlpaal voor Mac-gebruikers. "Er is een groot potentieel voor aanvallen op het platform van Apple", schrijft hij. "Macs zijn niet onmogelijk te infecteren. Er zijn minder lekken bekend, maar dat is gewoon omdat minder personen er zich op toeleggen."

Apple zelf heeft nog geen officiële reactie gegeven. Het bedrijf geeft wel een update vrij voor het bevriezingsprobleem van de iMac. Sommige toestellen blokkeren op regelmatige basis na een update vorige maand. Met de nieuwe aanpassing moet dit probleem van de baan zijn.
Laatst gewijzigd door jor op 03 nov 2007 10:20, 1 keer totaal gewijzigd.

queenfan
Berichten: 1415
Lid geworden op: 14 jun 2004 12:50

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door queenfan »

@ BBCS Mac OSX is gebasseerd op elementen van Mac OS 9 en NeXTSTEP. Het is trouwens grotendeels gebaseerd op NeXTSTEP, het besturingssysteem voor NeXT Computers, dat op zijn beurt gebaseerd is op een BSD-kern en dus een UNIX variant is net als Linux.
En dus geen kloon van Linux immers die is ook weer een UNIX variant.

En OSX is nog steeds niet vatbaar voor Spyware/adaware en ook nog voor virussen.
De trojan die gevonden is is nergens te vinden.

jor
Berichten: 4524
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door jor »

Door Redactie op vrijdag 02 november 2007 15:23
De Mac OS X Trojan die gisteren ontdekt werd, blijkt op talloze pornosites actief te zijn. De malware doet zich voor als erotisch filmpje en probeert gebruikers met teksten als "Download Sample Movie", "Free movie clip" en "Get movie clip" tot het downloaden te verleiden. Wil men het filmpje bekijken, dan moet er eerst een codec worden geïnstalleerd. Eenmaal actief wijzigt het Trojaanse paard de lokale DNS instellingen van banksites, eBay en PayPal, om gebruikers zo naar nepsites door te sturen.

"Ik kan het in één zin opsommen: OS X is de nieuwe Windows 98. Alleen maar investeren in beveiliging als een laatste optie kost geld, maar iedereen moet voor zichzelf leren", laat beveiligingsonderzoeker Gadi Evron op de full-disclosure mailinglist weten. De opmerking en de malware zelf hebben voor een verhitte discussie gezorgd, waarbij de meesten de Trojan niet als een probleem zien.

Toch moeten ook Mac gebruikers op hun hoede voor dit soort aanvallen zijn. "De toekomst van malware ligt voornamelijk in social engineering. Betekent dat we daarom elke dreiging die verschijnt maar moeten negeren omdat interactie van de gebruiker is vereist?" merkt Alex Eckelberry van Sunbelt Software op.

Hij bestaat wel degelijk. Toch heb ik gisteren een iMac 20 Inch besteld, Ik was en ben echt onder de indruk van de iMac. :wink:. Mijn Vista computer blijft uiteraard ook, maar iedereen heeft me benieuwd gemaakt en ik ben volgende week jarig, Dus kids, Jullie weten nu wat pa wil. ( euri's ).

Jor.

WillemV
Berichten: 1285
Lid geworden op: 10 mar 2007 01:23

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door WillemV »

Geplaatst op 03 Nov 2007 09:59 door jor
Door Redactie op vrijdag 02 november 2007 15:23
De Mac OS X Trojan die gisteren ontdekt werd, blijkt op talloze pornosites actief te zijn. De malware doet zich voor als erotisch filmpje en probeert gebruikers met teksten als "Download Sample Movie", "Free movie clip" en "Get movie clip" tot het downloaden te verleiden. Wil men het filmpje bekijken, dan moet er eerst een codec worden geïnstalleerd. Eenmaal actief wijzigt het Trojaanse paard de lokale DNS instellingen van banksites, eBay en PayPal, om gebruikers zo naar nepsites door te sturen.
Dit is erg vervelend voor de Mac gebruikers. Ik hoop dat het snel wordt opgelost.

Ik heb geen verstand van OS X maar ik vermoed dat er root (c.q. Admin) rechten nodig zijn om de "codec" (lees het virus) te installeren. Ik neem aan dat de gebruiker een wachtwoord moet geven om deze Admin rechten te krijgen. Indien bovenstaande juist is, is er 'echte' actie van de gebruiker nodig. Dit verkleint de kans op besmetting aanzienlijk.
Toch heb ik gisteren een iMac 20 Inch besteld, Ik was en ben echt onder de indruk van de iMac. :wink: . Mijn Vista computer blijft uiteraard ook, maar iedereen heeft me benieuwd gemaakt en ik ben volgende week jarig, Dus kids, Jullie weten nu wat pa wil. ( euri's ).
Mooi spul he! (of is dat uit een reclame van LG :) ).

angel1978
Berichten: 11250
Lid geworden op: 30 aug 2005 11:08

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door angel1978 »

Tevens is het ook zo dat Vista van OS-X is afgekeken.
En OS-X is een Linux kloon. Dus ook OS-X is van Linux afgekeken.
Nu zakt mijn broek af :shock: :?

Ikbenik, laat je a.u.b. niet meer uit over andere OS'en dan Windows.
Hiermee geef je aan dat je echt niet weet waar je over praat :evil:
Dit is de grootste kul die bestaat...

angel1978.. Dit is algemeen bekend en stond op meerdere fora.
Dank je. Zoals ik al zei trok ik niet de integriteit van de quote in twijfel.. Maar ik lees graag ZELF het originele stuk en dat kon ik niet vinden.
Ik had het toch steeds over de beveiliging van de computers waarin ik steeds aangaf dat de consumentenbond van mening is dat de beveiliging van computers te moeilijk is voor de consumenten?

Hoe vaak heb ik dat niet gezegd?
En hier het bewijs:
De ene keer is de website van de consumentenbond niet goed, want daar staat niet wat ze echt zeggen... Daarna is juist die site het bewijs :?

Daarnaast is dat niet hetgene je het meest zei, maar het feit dat de consumentenbond oproept tot een boycot en microsoft zwart maakt...
Daar zou ik nu graag eens een linkje van zien, maar dat sla je gemakshalve maar weer over :roll:

BBCS
Berichten: 7084
Lid geworden op: 17 okt 2007 23:34
Contacteer:

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door BBCS »

Consumentenbond roept op tot Windows Vista-boycot
AMSTERDAM (ANP) - De Consumentenbond roept consumenten op bij de aanschaf van een nieuwe computer expliciet te vragen om het besturingssysteem Windows XP. Nieuw pc's worden standaard voorzien van de opvolger van XP, Windows Vista, maar dat systeem levert veel klachten op.

Ook vraagt de organisatie aan winkeliers om klanten die problemen hebben met Vista als gratis service Windows XP aan te bieden.

Tot deze oproepen heeft de Consumentenbond donderdag besloten na een gesprek met Microsoft over de problemen met Vista.

http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_en ... t#readmore
Consumentenbond: Boycot Windows Vista
AMSTERDAM - De Consumentenbond roept consumenten op bij de aanschaf van een nieuwe computer expliciet te vragen om het besturingssysteem Windows XP. Nieuwe pc's worden standaard voorzien van de opvolger van XP, Windows Vista, maar dat systeem levert veel klachten op.






Ook vraagt de organisatie aan winkeliers om klanten die problemen hebben met Vista als gratis service Windows XP aan te bieden.

Tot deze oproepen heeft de Consumentenbond donderdag besloten na een gesprek met Microsoft over de problemen met Vista.

Nadat het nieuwste besturingssysteem van Microsoft erg slecht uit een onderzoek van de consumentenorganisatie naar voren kwam, stelde de bond een meldpunt in voor klachten over Vista. In ruim een maand tijd kwamen 5000 klachten binnen van gebruikers over het functioneren van het systeem.

„Het product heeft heel veel kinderziektes, het is gewoon niet af”, aldus een woordvoerder van de bond. Zo zouden printers en andere hardware niet meer werken in combinatie met Vista, lopen computers geregeld vast en werken de apparaten heel traag.

Donderdag voerde de bond een gesprek met Microsoft Nederland over de klachten. De organisatie stelde Microsoft voor klanten die problemen hebben met het product als alternatief Windows XP aan te bieden, maar dat weigerde de gesprekspartner. „En dat terwijl ze zakelijke klanten wel XP aanbieden bij problemen”, aldus de woordvoerder van de bond.

Microsoft was donderdagavond onbereikbaar voor commentaar.

http://www.telegraaf.nl/digitaal/727628 ... html?p=3,1
Vraag in de winkel naar XP

Wie een nieuwe computer koopt, ziet in (web-)winkels alleen computers met Windows Vista staan, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. De Consumentenbond adviseert mensen die niet zoveel verstand van computers hebben om toch te vragen naar XP, de voorganger van Vista.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er veel mis kan gaan door Vista. Ook de meer dan 5.000 klachten die bij de bond zijn binnengekomen, zijn daarvoor een belangrijk signaal. Vandaar dat de bond aan Microsoft vraagt om mensen met klachten de mogelijkheid te bieden direct terug te gaan naar XP, het uitontwikkelde en goede functionerende besturingssysteem van Microsoft. In een gesprek met Microsoft Nederland, 11 oktober, heeft het softwarebedrijf hier nee tegen gezegd.

Actie
De Consumentenbond gaat door met actievoeren en roept nu winkeliers op om mensen, die al een nieuwe computer met Vista hebben gekocht en klachten hebben, gratis en zonder gedoe XP aan te bieden. Aan consumenten adviseert de bond, zolang de problemen niet de wereld uit zijn, alleen Vista te kopen als je zeker weet dat jij geen problemen krijgt of in staat bent om die op te lossen.

http://www.consumentenbond.nl/actueel/n ... el_naar_xp

angel1978
Berichten: 11250
Lid geworden op: 30 aug 2005 11:08

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door angel1978 »

Consumentenbond roept op tot Windows Vista-boycot
is de kop van TROUW !!!!
De Consumentenbond roept consumenten op bij de aanschaf van een nieuwe computer expliciet te vragen om het besturingssysteem Windows XP.
Is de eigenlijke tekst van de Consumentenbond !!
De Consumentenbond adviseert mensen die niet zoveel verstand van computers hebben om toch te vragen naar XP, de voorganger van Vista.
Met deze toevoeging daarbij !

Daarmee is de tekst van de consumentenbond precies eender aan die, die ze op de website hebben vermeld !!! Dat een krant daar een schreeuwende kop van maakt, is voor rekening van de krant.
Wat de consumentenbond dus op de website vermeld is WEL de tekst die ze zelf uitdragen ( in tegenstelling tot wat je zelf eerder zei ).

Dat is ook precies de reden dat ik een link van je wilde hebben !
Ik heb geen enkele keer een quote kunnen vinden waarin de consumentenbond datgene zei wat jij meende dat ze zeiden.
Dat is ook precies de reden waarom ik meende dat de interpretatie van de tekst van de consumentenbond vooral in je HOOFD zit

:roll:

WillemV
Berichten: 1285
Lid geworden op: 10 mar 2007 01:23

Re: Boycot de consumentenbond!

Ongelezen bericht door WillemV »

Geplaatst op 03 Nov 2007 02:14 door BBCS

Ik ontloop de discussie heus niet.
Jawel hoor. Reageer bijvoorbeeld eens op de volgende opmerkingen naar aanleiding van jouw uitlatingen:
Geplaatst door BBCS

Microsoft heeft meer op de veiligheid gekeken en daardoor is het gebruiksgemak een beetje op de achtergrond geraak.
Geplaatst door WillemV

Dat is dan gewoon slecht. Hoelang hebben ze wel niet over de ontwikkeling van Vista gedaan? een jaar of zeven? Ze hadden gewoon beide zaken, veiligheid en gebruikersgemak, voor elkaar moeten hebben.
Geplaatst door BBCS

Op zich een hele goede zet, maar in plaats van deze bevindingen door te koppelen naar de hardwarefabrikanten en Microsoft gaat de consumentenbond keihard tegen de schenen van Microsoft lopen te schoppen.
Geplaatst door WillemV

Je kan niet hard genoeg tegen de schenen van een monopolist schoppen. En dat geldt vooral voor de klanten van bedoelde monopolist.
Geplaatst door BBCS

En de consumentenbond heeft wel degelijk gezegd dat het afgelopen moet zijn dat Microsoft een Windows versie uitbrengt die niet "af" is.
Geplaatst door WillemV

Wat is daar mis mee? Vista is toch gewoon niet af? Zoals eerder in dit topic aangegeven is Vista uitgebracht met drivers van Microsoft zelf die niet werken. Microsoft schijnt dat op te gaan lossen in SP1. Als ze het al oplossen is dat dus een jaar te laat. Hier was BBCS het mee eens. Bovendien werkt sommige hardware van Microsoft zelf niet eens op Vista. :roll:
http://www.itwire.com/content/view/14672/1104/
Geplaatst door BBCS

Dus hoezo heeft alleen Microsoft bij een nieuw besturingsysteem last van kinderziektes?
Geplaatst door WillemV

Dat heeft niemand beweerd. Maar we kunnen bij Vista niet spreken van alleen maar kinderziektes, het is wel duidelijk dat er veel meer niet in orde is.
Geplaatst op 03 Nov 2007 02:14 door BBCS

Tevens is het ook zo dat Vista van OS-X is afgekeken.
En OS-X is een Linux kloon. Dus ook OS-X is van Linux afgekeken.
Wat een flauwekul. Ondertussen ben je al wel 10 keer gewezen op deze belachelijke, onjuiste uitspraak. Maar je blijft het maar herhalen en herhalen. :roll:

Gesloten