LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Efexor

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
breda1962
Berichten: 17
Lid geworden op: 24 sep 2007 12:09

Re: Efexor

Ongelezen bericht door breda1962 »

hallo
De efexor was bij mij een ramp met de bijwerkingen.
ik ben inmiddel begonnen met st.janskruid capsules a 300 mg 3dd1 caps. Ik ben echter pas een paar dagen bezig maar met een week of 2 zou ik al resultaat moeten kunnen verwachten. Ik heb ze bij De Tuinen gekocht. Kosten ongeveer 15 euro voor 150 caps. Merk: Good'n natural.

Tevens heb ik een boek gelezen wat voor mij heel herkenbaar was.
Het heet: geen zin in mijn gezin van yolan witterholt. Ik moet wel zeggen dat het echt een vrouwen/moederboek is. Ik heb er veel aan gehad. Misschien jullie ( vrouwen) ook wel!

jiping

Re: Efexor

Ongelezen bericht door jiping »

Maar kijk wel uit met st janskruid,
vooral vrouwen,
aangezien st janskruid de werking van de pil teniet kan doen.

Het Sint-Janskruid wordt wel aangeprezen bij depressiviteit. Maar in combinatie met middelen, die de bloedstolling beinvloeden kan het een gevaarlijke interactie geven.

Zijn er nog meer interacties?
Het Sint-Janskruid kent nog veel meer interacties o.a. met geneesmiddelen als:
Seroxat
Trazolon
Zoloft
Dutonin
Theophylline
Digoxine
Sandimunne en Neoral
In combinatie met orale anticonceptiva ("de pil") kan het zelfs doorbraak bloedingen veroorzaken.

Zijn er interacties met andere kruiden?
Ook Ginseng, Ginko biloba, chili pepers en salvia kunnen interacties geven

SvG
Berichten: 87
Lid geworden op: 06 aug 2007 19:50

Re: Efexor

Ongelezen bericht door SvG »

Ik heb vele merken sint janskruid gebruikt maar dit helpt echt niet genoeg als je echt depressief bent, tenminste niet bij mij. Ik neem de bijwerkingen maar voor lief dan heb ik wel het idee dat ik iets slik dat iets doet. Kwestie van geduld met AD en goed doseren.

charisma
Berichten: 36
Lid geworden op: 30 aug 2007 14:22

Re: Efexor

Ongelezen bericht door charisma »

hallo iedereen

Bedankt voor de tips t.a.v. de verhoging van 75 naar 150 mg. James: Ik waag het niet mijn arts te vragen om me 75 + 37.5 te geven. Ik waardeer zijn behandeling van mijn klachten. Hij is een echte specialist op het gebied van AD's en weet dermate goed wat hij wil dat van echte inspraak van de patient niet aan de orde is. Tot dusver bevalt me dat prima.

Wat ik nu doe is het volgende: ik maak de 150 mg capsules open. De capsules bestaan uit een buisje met een kop erop. De kop giet ik nu helemaal vol, waarbij een beetje efexor achterblijft in het buisje. Ik neem alleen het deel van de kop. Volgens mijn schatting is dit ongeveer 100 mg. Ik voel een beetje bijwerking: vooral wat spanning op mijn buik. Verder gaat het wel. Maar ik heb dit nog maar drie dagen gedaan, dus eerst maar weer afwachten. Maar goed, laten we zeggen dat ik vanaf vorige week vrijdag op 100 mg. zit. Als het werkt vraag ik patent aan :)
Laatst gewijzigd door charisma op 30 okt 2007 16:10, 1 keer totaal gewijzigd.

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: Efexor

Ongelezen bericht door james86 »

Ook ik heb meerdere malen sint janskruid geprobeert. Zelfs in nog grotere dosis.....
Mij heeft het nooit 1 cm vooruitgebracht. Het werkt wel op de neurotransmitters, maar met een hele omweg, als ik me nog goed kan herinneren. Maargoed, het is het proberen waard. Mensen met een dipje schijnen er goed mee weg te komen. Het ligt er ook aan hoe heftig je depressie/angst is.

charisma
Berichten: 36
Lid geworden op: 30 aug 2007 14:22

Re: Efexor

Ongelezen bericht door charisma »

Hallo iedereen

Waarom schrijft niemand meer? Misschien goed teken of is iedereen overgestapt op Citalopram of 5 HTP??

Inmiddels ben ik 5 dagen bezig met Efexor 100 gram, vanaf 75g. Gaat redelijk goed, wel last van opvliegers. Gelukkig vrij lange perioden van rust.

Over 5 htp gesproken: heeft iemand hiermee ervaringen (positief/negatief)?? Wel handig om te weten, vooral als het tijd wordt de AD af te bouwen.

Sterkte iedereen

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: Efexor

Ongelezen bericht door james86 »

Kosteloos persoonlijk advies
Naast de publicaties biedt Circadian de mogelijkheid tot kosteloos persoonlijk advies over voeding en voedingssupplementen in relatie tot je gezondheid. Samen met onze voedingsdeskundige/orthomoleculair therapeut kan je jouw persoonlijke gezondheidssituatie bespreken. Iedere werkdag tussen 09.30 - 12.00 uur.
Telefoon 040-2816582


Dit nummer kan je bellen charisma. Ik heb deze man ook een aantal weken terug aan de lijn gehad en minstens een uur met hem zitten praten. Hij kan heel goed onderbouwen, hoe het gesteld is met de 5-htp zegmaar. Ik slik trouwens nu escitalopram, en nog mildere variant van citalopram....wat een gedoe trouwens :P

charisma
Berichten: 36
Lid geworden op: 30 aug 2007 14:22

Re: Efexor

Ongelezen bericht door charisma »

Bedankt James, ik zal het nummer noteren en t.z.t. eens bellen. Sterkte met alles.

jackflash
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 nov 2007 19:51

Re: Efexor

Ongelezen bericht door jackflash »

Beste SjG,
Ik herken heel veel in wat je zegt. De klachten die ik heb zijn ook ''irrationeel'', geen idee waar ze vandaan komen. Heb er sinds een jaar last van. Druk op de borst, duizeligheid, depressief gevoel, het ''geluksgevoel'' is er niet meer, spanning, vermijden van sociale gebeurtenissen, snel blozen, bang dat anderen mijn emoties kunnen waarnemen, snel geraakt worden als anderen mij persoonlijke vragen stellen. Dat zijn een beetje mijn klachten en ik heb er best last van, kan daardoor moeilijker functioneren op mijn werk. En het frustrerende is dat ik niet echt een oorzaak weet waarom mij dit overkomt. Ja, ik ben van nature wat onzeker, bescheiden, maar heb dat nooit als een last ervaren , tot vorig jaar. HErken jij de zaken ook die ik noem?

Anyway: vandaag een intake gesprek gehad met psychiater, deze vroeg mij om eens na te denken over medicatie, en gaf me een folder mee van Efexor XR. Ik ga nog nadenken of ik dit wil of niet.

SvG
Berichten: 87
Lid geworden op: 06 aug 2007 19:50

Re: Efexor

Ongelezen bericht door SvG »

Hoi Jackflash,

Je slaat de spijker op z'n kop ik ervaar exact hetzelfde. Ik slik nu 3 maanden efexor 37,5 gr en kan je zeggen dat het zeker helpt je gedachte rust te geven echter moet je wel geduld hebben. Het gevoel dat je beschrijft heb ik al 3 jaar. Je moet echt een stap zetten om iets te veranderen b.v d.m.v efexor. Ik weet dat het echt lastig is om je zo te voelen vooral op je werk. (ik had zelf last om te pauzeren met collega's omdat ik snel bloosde en me ongemakkelijk voelde). Bovenop wat jij noemt heb ik ook last van een "zwerend" hoofd vooral in het weekend als ik uitslaap. Onbewust piekeren, roes/afwezig gevoel en moe zijn heb ik ook last van. Kortom niet nuchter in het leven staan. Nu gaat het langzaam beter. Het gekke is dat ik me het best op het werk voel omdat ik dan afgeleid ben ik niet kan piekeren etc. Je kan me altijd mailen als je vragen hebt. Succes en ik spreek je nog.

gr.

breda1962
Berichten: 17
Lid geworden op: 24 sep 2007 12:09

Re: Efexor

Ongelezen bericht door breda1962 »

Hallo Jackflash,
Ik herken helemaal je klachten. Ik heb dat precies zo alleen het blozen is dan bij mij minder.
Ik heb ook efexor geslikt. Heel kort ( de meeste hier zullen zeggen : veel te kort) maar ik vond het een ramp.
Ik ben begonnen met st. janskruid 3x daags 300 mg ondersteund door oxazepam. Ik slik het nu 8 dgn. en ik moet zeggen dat ik nu al verschil aan het merken ben. Dan heb je hier mensen die zeggen dat st. janskruid wel kan helpen maar dan bij lichte depressies. Nou lat ik je uit die droom helpen want echt een lichte depressie heb ik niet. Ik heb zelfs ook suicidale-neigingen gehad dus echt licht wil ik het bij mij niet noemen.
Naar een psychiater of psycholoog wil ik niet want die praten over het probleem ( ik zou bij god niet weten welk probleem?).
Ik ga nu naar een ervaren hypnotherapeut en ik moet zeggen: fantastisch!!. Ik praat nu niet over het probleem maar ik pak het probleem nu aan. Bij een hypnotherapeut hoef je niet te zeggen wat er mankeert ( want ik wist echt niet waarom ik nu zo ben). Hij vraagt je dingen en je geeft antwoord en hoe het ook gebeurt ik weet het niet maar hij weet je te raken en zo bij je probleem(en) te komen.
Ik kan het iedereen aanraden. Maar natuurlijk: ik ben er nog niet maar ik doe in iedergeval iets waardoor ik me weer beter ga voelen ipv volstoppen met chemische troep. Vergeet niet: je moet ook nog een keer gaan afbouwen he! Daardoor kom je weer in een soort "hel"terecht.
Nee voor mij geen efexor meer maar "natuurlijk"naar de bron van je "ziek"zijn gaan. Dat is voor mij in iedergeval het beste.
Succes, wat je ook beslist....

M-67
Berichten: 18
Lid geworden op: 03 nov 2007 18:02

Re: Efexor

Ongelezen bericht door M-67 »

Ik herken ontzettend veel van iedereen zijn bijwerkingen en/of klachten. Afgelopen juni heb ik heel dicht tegen een burnout aangezeten. Na het innemen van Efexor ben ik er langzaam uitgeklommen. Maar nu ondanks de Efexor, ben ik weer in mijn eigen valkuil gevallen. Dwars door de Efexor krijg ik klachten zoals niet slapen, onrust, zweetaanvallen. Na overleg met de huisarts heb ik nu mijn efexor verhoogd naar 225 mg. Ik heb veel last van de bijwerkingen zoals zweten, paniek, onrust, pijnlijke spieren maar vooral heel erg moe zijn. Herkend iemand dit? Klopt het dat je eerst stabiel kan zijn en daarna weer volledig onderuit gehaald kan worden (ondanks de efexor). Ik moet je zeggen dat dit me heel onrustig maakt. Ik heb het liefst in mijn eigen huis, samen met mijn aanstaande man. Buiten voel ik me ongemakkelijk en onrustig maar ben niet van plan om hiervoor weg te lopen. Bovendien heb ik me van de week aangemeld bij een psychotherapeut. Kennismakingsgesprek al gehad maar nu is ze op vakantie

breda1962
Berichten: 17
Lid geworden op: 24 sep 2007 12:09

Re: Efexor

Ongelezen bericht door breda1962 »

M-67:
het is misschien wel handig als je dit eens leest. Zo zie je dat je pieken hebt en opeens weer in een dal ligt. Je snapt ook niet hoe het komt maar het gebeurt gewoon.
Misschien dat je hierdoor je wat rustiger voelt. Dat je ziet dat het heel normaal is als je weer eens terug valt. Alleen je zult merken dat je terugval korter duurt dan eerst.
Kijk maar eens op: http://www.reikinet.nl/Overspannen.html

misschien dat je hier iets aan hebt.

M-67
Berichten: 18
Lid geworden op: 03 nov 2007 18:02

Re: Efexor

Ongelezen bericht door M-67 »

Breda1962:
Bedankt voor je goede tip! Heel herkenbaar en ook goed uitgelegd! Eigenlijk moet ik gewoon even doorzetten met de opbouw van de medicijnen. Hoe moeilijk en angstig ook!

breda1962
Berichten: 17
Lid geworden op: 24 sep 2007 12:09

Re: Efexor

Ongelezen bericht door breda1962 »

succes he meid. Het lukt je vast. Samen met de rest van de mensen op dit forum.
Ik ben er ook nog niet hoor maar ik herkende zoveel in dat stukje. Het is ook makkelijk als je die dingen herkend wat er beschreven word om het aan je partner of je kinderen of aan wie je ook wilt dit te laten lezen zodat de "gewone"mensen begrijpen wat we meemaken.

M-67
Berichten: 18
Lid geworden op: 03 nov 2007 18:02

Re: Efexor

Ongelezen bericht door M-67 »

Ik heb het stukje inderdaad ook aan mijn vriend laten lezen en hij had direct ook zo iets van ... ja, klinkt logisch! ik heb net even de hele 20 pagina's van deze topic doorgelezen. Het is zo fijn om te lezen dat je niet gek aan het worden bent maar dat er veel meer mensen in hetzelfde schuitje zitten

Ik was/ben alleen kwaad op mezelf, voelde me schuldig naar mijn werk etc. en bovendien vind ik niet dat ik me zo mag voelen. Ik ben weer heel gelukkig in de liefde, ga trouwen in mei, geen geldzorgen en ben gezond (al twijfel ik daar nu sterk aan). De dokter zegt ook dat dit bij mij hoort - een generaliserende angststoornis. Ik ben altijd maar bezig om anderen te helpen en cijfer mezelf helemaal weg. Zover weg dat ik vanzelf weer in mijn valkuil sodemieter

Daarom ben ik nu ook naar een psychotherapeute gestapt. Afgelopen donderdag een kennismakingsgesprek gehad. Fijne vrouw en ze geeft heel duidelijk aan dat ze me kan helpen met een stukje RET en hypnotherapie. Helaas kan ik pas 21 nov. bij haar terecht voor een vervolggesprek. Ik snap niet dat ik nu zo in de war ben en extra in de war door de bijwerkingen van de medicijnen.

henks2
Berichten: 17
Lid geworden op: 14 aug 2007 20:30

Re: Efexor

Ongelezen bericht door henks2 »

beste mensen,

ik ben een week geleden gestopt met alle medicijnen, efexor en oxazepam en het resultaat is dat ik weer hyperventileer, copieus zweet en me niet goed voel

wel een positief ding, als ik wat flinks eet, en het binnenhoud, voel ik me veel lekkerder

het moet toch kunnen, drommels, om zonder krukken te lopen?

maar volgende week vraag ik toch een vervolgrecept aan

ik red het nog niet zonder...

met hartelijke groeten, henks2

M-67
Berichten: 18
Lid geworden op: 03 nov 2007 18:02

Re: Efexor

Ongelezen bericht door M-67 »

Henks, waarom ben je in ene met de medicijnen gestopt? Was je al zover of vond je alle bijwerking te veel van het goede? Ik weet hoe moeilijk het is! Ik ben nu pas 5 dagen met een verhoging bezig en weet dat het zeker nog 1,5 week duurt. En natuurlijk wil ik de handdoek in de ring gooien maar ik weet ook dat er licht is aan het einde van de tunnel. Ik heb een schat van een vriend die me fantastisch opvangt en zelf probeer ik iedere dag te overleven. Maar het is verdomd zwaar!

jrs66
Berichten: 105
Lid geworden op: 28 jun 2007 09:43

Re: Efexor

Ongelezen bericht door jrs66 »

Henks, je kunt niet alleen op die pillen ´beter´ worden, je moet ook ander hulp (psycho) hebben, doorzetten man! Ik ben 14 juli begonnen met deze pillen, heb nog bijverschijnselen en voel me ook nog niet toppie. Moe, zweten, angstig etc. maar het gaat al stukken beter, 150 mg is niet niks, maar met behulp van een therapeut...! Twee benen, therapeut en pillen. Efexor werkt traag en blijft werken, maar is geen oplosser, een therapeut kan oplossingen aandragen. Als je niet zonder kan, wat dan? Succes, jrs66

maaike vd L
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 nov 2007 23:43

Re: Efexor

Ongelezen bericht door maaike vd L »

Beste allemaal,
Bedankt voor jullie verhalen.
Na een jaar efexor te hebben geslikt (onder behandeling van een psych)probeer ik nu sinds 5 weken af te bouwen. Sinds een aantal dagen zijn de bijwerkingen op z'n hevigst. Gelukkig ben ik dit forum tegen gekomen waardoor ik nu zie dat ik zeker niet de enige ben met al deze akelige bijwerkingen! Ik hoop dat het gauw minder wordt, zo niet dan ben ik toch bang dat ik me even ziek moet melden want met deze klachten functioneer ik niet goed in m'n dagelijks bestaan! Vooral die schokken in m'n hoofd zijn het ergst. Hoe dan ook.... efexor heeft mij wel degelijk goed geholpen! Alleen zou het fijn zijn wanneer er een oplossing gevonden wordt voor de bijwerkingen tijdens de op en afbouw....
Groet& Maaike.

Gesloten