LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] citalopram/cipramil: reageer!

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
iemand24
Berichten: 53
Lid geworden op: 17 okt 2007 14:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door iemand24 »

hey allemaal

@bonzo: las net je verhaal. Balen man!! Ik hoop dat je er met je manager uitkomt. Kan mij heel goed voorstellen dat het lastig is met zoveel rumoer om je heen!! sterkte!!!!!

Ik heb net ontdekt dat "de griep"het ergst wordt na ongeveer 2 uur dat ik de citalopram heb ingenomen, en dat het in de loop van de dag afzakt. Dus toch een beetje ziek van de afbouw.

Ik weet niet wat ik heb maar ik vind geen een van mijn vriendinnen nog aardig, en heb totaal geen zin meer om met ze af te spreken. Ik neem de telefoon 80% van de tijd niet op. Sterker nog ik schrik al als dat ding afgaat. Komt dit door de medicatie? Heeft iemand van jullie daar ook last van? Ik ga er af en toe nog wel heen ,maar merk ook dat ik er echt geen lol meer in heb. Ik heb tijd voor mijzelf nodig en vind het dan ook irritant dat ze het presteren om elke keer opnieuw te bellen terwijl ik doorgeef dat ik het druk heb. Aan de andere kant voel ik mij ontzettend schuldig en heb ik het gevoel dat ik ze laat vallen, en ben ik bang dat ik straks alleen overblijf. Ik kan het nu gewoon ff niet opbrengen denk ik.Het houdt mij in ieder geval bezig!!

Ik ga deze week heel hard duimen voor goede cijfers :D

groetjes

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

Hoi allen!

Ik heb vandaag een k-dag. Werkelijk. En ik weet ook waar het vandaan komt. Mijn baas is inmiddels 2 weken terug van vakantie en ik begin me weer zeer ongemakkelijk te voelen. Ik heb zelfs over hem gedroomd vannacht!!! Ik zit de hele ochtend al te piekeren. Moet ik niet gewoon op zoek naar een andere baan? Ik hink zo op twee gedachtes. Aan de ene kant vind ik de baan leuk, het werk, mijn collega's etc., maar aan de andere kant zit ik met een zeer slecht functionerende, manipulatieve en leugenachtige baas die ondanks zijn slechte dossier en een legio aan mensen die of weggegaan ziijn om hem of overspannen zijn geraakt, gewoon blijft zitten waar hij zit. ZE hebben het van hogerhand uitgezocht en het schijnt 350.000 euro te kosten om hem te ontslaan en dat gaan ze dus gewoon niet doen.
Moet ik mij laten wegjagen? Het voelt namelijk ook een beetje als vluchten. En ik zit nou ook weer niet zo lekker in mijn vel dat ik zomaar in een andere baan durf te springen. Daar voel ik me dan toch ook weer te wiebelig voor.

Ik vraag me trouwens sowieso af of je wel mag solliciteren als je nog (gedeeltelijk) in de ziektewet zit? Weet iemand dat?


Ik hoop dat jullie beter gaan... Ik heb er eventjes twee pammen ingegooid en ik ga zometyeen lekker naar een Disney-film met mijn zoontje. Disney rules.

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

@ Bonzo: misschien kun je een ander werkplekje krijgen? En mag je misschien met een i-pod op je hoofd werken? Of moet je de hele dag telefoontjes beantwoorden e.d.?

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Hey beste collega's

Wat **** dat het met sommigen wat minder gaat.
Hier wil het ook niet heel erg vlotten. Ik zit nu voor de 3de dag weer op me 20 mg na een week op 30 te hebben gezeten. Heeft iemand hier verder ook weleens een stapje terug gedaan? Klopt het dat ik heb gelezen dat jij dat ook weleens heb gehad mathy? Eerst ging ik op 20 mg echt goed, maar nadat ik met die 30 ben begonnen werd die angst en spanning weer 20 maal erger :( Nu ik dus voor de 3de dag weer op me oude dosis zit, is die angst enzo nog niet echt minder geworden. Ook de zin om dingen te doen die ik zo erg ervaarde op de 20 eerst is nog niet terug. Kan het lang duren voordat je weer de werking van de oude dosis ervaart? Iemand hier ervaring mee?

Die situaties op het werk zijn erg rot allemaal, en ik herken er een hele hoop in. Je zit er toch 8 uur per dag (de meeste dan). En als je dan mensen om je heen hebt waarmee je niet op 1 lijn zit dan kan het rot uitpakken. Ook ik heb zo'n hele dominante betweterige chef die ik absoluut niet kan uitstaan. En dat terwijl ik ook niet erg assertief ben.
Net als bonzo kan ik ook niet goed tegen drukte om me heen. Erg vervelend man. Vooral voor mensen met klachten zoals wij is dat echt superlastig. Ik hoop echt voor je dat er een passende oplossing gevonden kan worden.

@mathy: veel plezier bij de film, je brengt me gelijk op een goed idee. Kga ook even lekker een filmpie kijken

Groetjes allemaal.

owja....iemand....mooi van je cijfer zeg :P die heb je in elk geval in je zak!!!!!!!

ester1981
Berichten: 44
Lid geworden op: 23 okt 2007 14:59

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door ester1981 »

He allemaal,

@iemand: ik ben nu ruim 3 weken bezig (20 mg)... ik heb nu in elk geval (bijna) geen last meer van bijwerkingen, maar of het nu echt al helemaal werkt, ik weet 't niet... de laatste drie dagen gaat het wat beter. Nu hopen dat dit zo blijft. Ik ben in elk geval niet meer heel erg depressief, maar wel erg onrustig. Heb gisteravond voor 't eerst tranxene genomen en dat heeft me echt een heel stuk rust gegeven, dus heb er net weer eentje genomen. Kan ik maandag tenminste uitgerust aan m'n werk beginnen.
Probeer je vrienden niet te veel van je af te houden en vertel ze niet alleen dat je het druk hebt, maar ook dat het even wat minder gaat waardoor alles veel meer energie kost en het daarom moeilijk is om telkens wat met ze af te spreken. En maak er af en toe toch tijd voor, maar hou 't dan kort, alleen eten of naar de film zonder daarna nog een hele avond er aan vast te plakken.

@bonzo: balen dat het niet goed gaat op je werk. Net als de anderen al hebben gezegd: hopelijk helpt een gesprek met je manager. Probeer zelf al een aantal oplossingen te bedenken, zodat je manager door krijgt dat je zelf actief bezig bent. En geeft aan dat een rustige werkplek betekent dat je veel productiever bent, geen manager die daar dan nog bezwaar tegen kan maken.

ester1981
Berichten: 44
Lid geworden op: 23 okt 2007 14:59

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door ester1981 »

@mathy: lastige keuze, want sollicitaties kosten veel energie... maarja, een baas waar je je zeer ongemakkelijk bij voelt, kost ook enorm veel energie en dat is waarschijnlijk een uitzichtloze situatie die altijd energie blijft vreten. En als een sollicitatie lukt, kun je juist enorm veel positieve energie krijgen van een nieuwe baan. Het is absoluut geen laten wegjagen of vluchten, maar juist kiezen voor jezelf! Moet je natuurlijk wel kiezen voor een baan die je graag wilt en niet 't eerste beste baantje nemen om maar van je andere werk af te zijn. Ik weet alleen niet hoe 't zit met solliciteren terwijl je (gedeeltelijk) in de ziektewet zit.

@james: ik heb zelf geen ervaring met ene lagere dosering, maar heb al wel verhalen van anderen gelezen dat dit ook een tijdje kan duren voordat je er aan gewend bent en tot die tijd dus weer last kan krijgen van dezelfde bijwerkingen als bij 't opbouwen (waaronder dus ook een toename van angst). Sterkte, volhouden en straks heb je hopelijk weer 't goede gevoel bij 20 mg.

Ik ga de rest van de avond bankhangen, lekker even niets doen en genieten van de rust die ik nu door de tranxene krijg. Iemand enig idee of je daar snel afhankelijk van wordt? (ik slik er 1 per dag, 5 mg)

Bonzo1979
Berichten: 77
Lid geworden op: 20 sep 2007 20:31

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Bonzo1979 »

Ik weet niet wat me overkomt momenteel, maar ik ben zo depressief als een deur :? Dat is lang geleden, dat ik me zo gevoeld heb!
Ik ga morgen maar eens heel snel de huisarts bellen met het verzoek om me door te verwijzen naar een specialist. Een beetje professionele hulp kan ik wel gebruiken.

Groet, Bonzo.

iemand24
Berichten: 53
Lid geworden op: 17 okt 2007 14:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door iemand24 »

goeiemorgen,

Vandaag is het spacen wat minder :D !!!

@ mathy
Het hangt van je situatie af of dit mag. Je hebt recht op 2 jr uitbetaling door je werkgever. Waarvan het eerste jaar 100% van je laatsverdiende loon en het tweede jaar 70% van je laatst verdiende loon. Behalve als je in dat tweede jaar werkt (ook als is het maar 1 uur per week) dan wordt het omhoog gegooid naar 100%. Of je er bij mag werken hangt er vanaf of je al gedeeltelijk in de Wia zit, dan zou ik dit overleggen met je consulente. Die kan dan kijken naar het aard van het werk. Dit zou ik eigenlijk zowiezo doen om op safe te spelen, maar als jij aangeeft dat het op deze manier niet wil moet het mogelijk zijn. Als je trouwens nog door je werkgever wordt doorbetaalt overleg het dan even met je arbo-arts. Er is een oplossing mogelijk, maar doe het asjeblieft niet zonder overleg!!

@Bonzo:
dit lijkt mij verstandig, ik heb zelf ook proffesionele hulp en vind het toch altijd lekker als ik mijn verhaal kwijt kan

@ ester:fijn dat je geen last meer hebt van bijwerkingen. Ik ben ook ontzettend onrustig geweest in het begin, maar later is dit bij mij ook verdwenen

@ james: ben zelf ook aan het afbouwen, maar heb geen idee

cjm1980
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 nov 2007 10:40

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door cjm1980 »

@ester: Ik voel me echt beter nu ik niet meer misselijk ben, zo wat scheelt dat zeg! Ik voel me best wel goed eigenlijk, ben fitter en heb meer energie. 's avonds is het nog wel een ramp. Ben soms onrustig en angstig als de cp begint te werken 's avonds. Dan neem ik ook een pilletje om rustig te worden. Hopelijk gaat dat ook snel over.

iemand24
Berichten: 53
Lid geworden op: 17 okt 2007 14:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door iemand24 »

hey allemaal

Ga zo een 6.5 week oud kittentje ophalen leuk he!! Nu kijken hoe de andere kat reageert. Ik vind het echt spannend

groetjes

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Hey iemand,

Is je andere kat al oud ofniet? Het brengt wel flink wat leven in de brouwerij met zo'n jong kittentje erbij :P grappig man haha

groetjes

Bonzo1979
Berichten: 77
Lid geworden op: 20 sep 2007 20:31

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Bonzo1979 »

Wij hebben ooit een kitten bij een 1 jaar oude binnenkat gezet en dat ging vanaf dag 1 heel goed!
Maar het ligt wel een beetje aan het karakter van de oudere kat.
Veel plezier en succes ermee!

Groet van Bonzo.

iemand24
Berichten: 53
Lid geworden op: 17 okt 2007 14:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door iemand24 »

hey

ze verliezen elkaar geen seconde uit het oog, maar de oudere kat blaast niet(die is trouwens 2 jaar). Ze volgen elkaar werkelijk overal naar toe :D . Het kleintje is absoluut niet mensenschuw. Ze heeft vannacht in mijn nek geslapen. Hierdoor wel slecht geslapen, maar kon het niet over mijn hart verkrijgen om haar hem weg te halen(hij heet trouwens Bikkel)

groetjes

ester1981
Berichten: 44
Lid geworden op: 23 okt 2007 14:59

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door ester1981 »

Wat ben ik eindelijk tot rust gekomen door die tranxene. Ben eigenlijk niet zo'n medicijnenslikker, dus zag er wel tegenop om er zelfs maar 1 te nemen. Maar doordat ik vrijdag en zaterdagavond er 1 heb genomen, was ik niet onrustig en heb ik eindelijk weer eens goed geslapen... en wat ben ik nu uitgerust :). Die onrust heb ik sinds ik cp slik, hoort dat ook nog bij de bijwerkingen in 't begin of blijft dat zolang ik cp slik?

@iemand: veel plezier met je katten! echt leuk :)

@cjm: fijn dat je je beter voelt! lekker he, om niet meer misselijk te zijn!

@bonzo: heb je al met je huisarts en/of specialist gesproken? en met je manager? probeer rustig te blijven en laat je niet gek maken door angsten.... ik weet dat dat makkelijker gezegd dan gedaan is... in elk geval veel sterkte!

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door james86 »

Hey Ester,

Naar mijn idee en ervaring gaat die onrust echt weg zodra je aan je dosis gewent bent :P
Ik heb eventjes op een dosis gezeten die lekker aansloeg, en echt alle bijwerkingen zoals gespannenheid, paniek, depri gevoelens EN onrust waren ver te zoeken. Die onrust bij de opbouw van de cita is erg irritant, ik heb er zelf nu ook weer erg last van. De hele tijd wiebellen op me stoel enzo. Dat zal je denk ik wel erg herkennen. Maar dat word allemaal minder hoor.

@iemand:

Lekker he, zo'n katje in je nek haha :D Mooi dat je "oude" kat niet lastig doet. Nu we het over dieren hebben....Ik moet zo met mn hond langs de dierenarts, hij geeft steeds over met bloed erbij :( Hopenlijk is het niks ernstigs

Bonzo1979
Berichten: 77
Lid geworden op: 20 sep 2007 20:31

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door Bonzo1979 »

Hoi Esther,

Ik ben naar m'n werk gegaan en ik heb met de interim-manager gepraat, aangezien m'n eigen manager ziek bleek te zijn. Heb maar gewoon openheid van zaken gegeven en gezegd dat ik morgenmiddag en woensdagmiddag vrij wil zijn, omdat ik het anders niet trek. Dit was geen probleem gelukkig.
Tevens een afspraak met de huisarts gemaakt voor morgenvroeg, ik ga daar om een verwijzing vragen naar een psychiater.

Groet, B.

ester1981
Berichten: 44
Lid geworden op: 23 okt 2007 14:59

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door ester1981 »

@james: thnx, ik zit nu bijna op 4 weken, dus hopelijk verdwijnt die onrust binnenkort... stilzitten is dan idd moeilijk, maar vooral rustig slapen zit er echt niet meer in. Ik word regelmatig wakker, lig ik ineens diagonaal in m'n bed en m'n dekbed is minimaal een kwartslag gedraaid of hangt voor de helft op de grond ;) ik kijk er al naar uit om weer rustig te slapen. Hopelijk verdwijnt de onrust bij jou ook binnenkort!

@bonzo: wat goed dat je én met die interim-manager hebt gepraat (zul je altijd zien dat op zo'n moment je eigen manager ziek is) én dat je hem alles verteld hebt én dat je hebt aangegeven dat je vrije middagen wilt én dat je een afspraak met de huisarts hebt gemaakt. Ondanks dat je je dan zo depressief voelt, ben je nu wel goed voor jezelf bezig! Nog even volhouden en dan zie je hopelijk weer wat zonnestralen (hoewel die hier nu ver te zoeken zijn, het regent en 't is natuurlijk al donker ;))

mathy02
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 aug 2007 03:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door mathy02 »

Ja he Ester, die zonnestralen..... waar zijn ze? Vanmiddag heel eventjes trouwens. Ineens even kraakhelder, zalig!
Die tranxene gaat jou heerlijk door die onrust heen helpen, dat weet ik nu al! Ik weet dat je het maximaal 3 maanden kunt gebruiken, incl. afbouwtijd. Oxazepam kun je veel korter gebruiken, liever niet langer dan 6 weken.
Enneh Bonzo: ik heb een poosje halve dagen gewerkt en dat was cht enorm fijn. Want je blijft zo wel in het werkritme, maar je neemt ondertussen toch genoeg rust om die volgende dag weer aan te kunnen. Ik heb daar echt enorm veel aan gehad. Ik ben na 4 weken halve dagen weer langzaam gaan opbouwen. Steeds elke week een uurtje langer en sinds deze week zit ik weer op mijn normale schema.
Ik heb overigens een enorm rotweekend achter de rug, maar ben na veel beraad bij mezelf met een hele andere houding naar mijn werk gegaan. En dat werkte! Irritatie omgezet naar een goeie grap en me heel erg geconcentreerd op die dingen die ik leuk vind aan mijn werk. En geen aandacht geven aan de negatieve gebeurtenissen òf er een grapje over maken!
Bijvoorbeeld over mijn baas die een keiharde ringtone heeft en als zijn telefoon gaat, neemt ie 'm nooit op. Wat ik vandaag gedaan heb: keihard meegezongen met zijn ringtone en heel geestig: iedereen begon keihard mee te zingen, tweestemmig zelfs en een andere collega begon te dirigeren! Haha!

Humor is zo vaak een goed medicijn heb ik gemerkt....!

En jonge katjes. Die ook! ;)

iemand24
Berichten: 53
Lid geworden op: 17 okt 2007 14:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door iemand24 »

hey

Ik ben helemaal in de ban van bikkel. De oudere kat deelt af en toe wel wat tikken uit maar, ja hopelijk een kwestie van wennen.

@ester: Gelukkig maar dat die tranxene zo goed werkt. Ik ben echt blij voor je

@ bonzo:Dank je wel!! goed dat je toch het gesprek aan bent gegaan en dat er zo positief gereageert wordt


@james: ja echt heerlijk zo'n katje in je nek

iemand24
Berichten: 53
Lid geworden op: 17 okt 2007 14:52

Re: citalopram/cipramil: reageer!

Ongelezen bericht door iemand24 »

@james: Ik zal heel hard voor jou en je hond duimen!!!!!!

Gesloten