LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ben je benadeeld of juist goed geholpen door een makelaar? Geef hier jouw mening.
itza
Berichten: 6
Lid geworden op: 17 jan 2008 20:47

Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door itza »

Nadat wij bij de NVM-consumentenvoorlichting geklaagd hadden over onze makelaar kregen wij 2 maanden later een brief tot teruggaaf verkoopopdracht van onze woning door de makelaar, met een fikse faktuur. 1600,00 euro.

De makelaar heeft op grond van gewichtige redenen de verkoopopdracht van onze woning teruggegeven.
De gewichtige redenen waren volgens hem:
- Dat wij weinig of geen medewerking verleende, bv. geen
bezichtiging bij daglicht, dag en tijdstip waren nooit goed en
"potionele kopers" te lang laten wachten.

Tevens al onze gedragingen, uitspraken en berichtgevingen stond hem niet aan.( wij kunnen dit alles schriftelijk weerleggen)

Omdat hij geen vertrouwen meer in ons heeft, heeft hij zonder overleg de verkoop ingetrokken, maar wel met toezending van een faktuur van 1600,00 euro.

Kan dit zomaar?
Wie heeft hiermee ook ervaring en kan advies geven

chris111
Berichten: 15
Lid geworden op: 18 mar 2007 23:48

Re: Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door chris111 »

Dat wij weinig of geen medewerking verleende, bv. geen
bezichtiging bij daglicht, dag en tijdstip waren nooit goed en
"potionele kopers" te lang laten wachten.

Waarover heeft u eigenlijk geklaagd?? Zo te zien had de makelaar meer reden tot klagen. Maar 1600 euro wel erg veel voor geen resultaat. Maar wellicht zijn dit voorgeschoten advertentiekosten en zaken die uitdrukkelijk in de overeenkomst tot dienstverlening waren overeengekomen.

Maar u kunt het altijd bij de NVM-consumentenvoorlichting navragen.

Walter van V
Berichten: 1995
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door Walter van V »

heeft u voor u ging klagen bij de NVM de makelaar zelf aangesproken op de zaken waarvan u van mening bent dat het niet goed ging??


en zo ja wat was zijn reactie, en zo nee waarom niet?

Immo
Berichten: 147
Lid geworden op: 16 aug 2006 23:05

Re: Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door Immo »

Beste mensen, afhankelijk van wat u met een makelaar samen afspreekt, in het Burgerlijk Wetboek staat dat wanneer u een makelaar of bemiddelaar opdracht geeft tot het verrichten van werkzaamheden, hij of zij gerechtigd is u daar een vergoeding van arbeid en kosten van in rekening te brengen. Hij of zij mag geen intrekkingskosten ( dit kunt u beschouwen als een winstopslag of gemiste courtage) in rekening brengen.
Dus als u een opdracht geeft, zorg er voor dat u voor u zelf duidelijk in beeld heeft waar u financieel gezien aan toe bent.

seagoing racer2
Berichten: 2122
Lid geworden op: 10 jun 2006 10:40

Re: Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door seagoing racer2 »

Beste TS,

Case is simpel. Jullie zijn een contract aan met wederzijdse verplichtingen aangegaan.

Degene die het contract wil verbreken zal op zijn minst aannemelijk moeten maken dat de ander zijn verplichtingen niet goed nakomt.

Concreet betekent dit dat makelaar met onmogelijke tijdstippen, e-mails, getuigen etc. op de proppen moet komen.

Dit kan je ook gewoon eisen van je ex-makelaar. Je weet zelf heel erg goed of deze makelaar in zijn bewijsopdracht kan slagen of niet.

Als je ervan overtuigt bent dat er onvoldoende bewijs is, zou ik die rekening dus niet betalen, en aangeven dat de overeenkomst met de makelaar nog gewoon doorloopt.

Als je nu zelf de overeenkomst opzegt , zit je dus wel aan de kosten vast, tenzij je kan bewijzen dat de makelaar wanprestatie heeft gepleegd.

itza
Berichten: 6
Lid geworden op: 17 jan 2008 20:47

Re: Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door itza »

Beste Seagoing racer2,

Wat gebeurd er als wij niet reageren, of moeten we juist wel reageren op de aangetekende brief/faktuur, of moeten wij alles op zijn beloop laten en de faktuur niet betalen!

Dus als ik u goed begrijp, moet hij alles weer leggen( hij speelt het via Nvm richtlijnen).
Wij zeggen het kontrakt niet op?

Wij hebben het bij NVM advies en tarieven neergelegd en zij willen het in behandeling nemen, maar dan moeten wij alle correspondentie in 6 fout (200 paginas) oa e-mail verkeer(allemaal apart) en andere korrespondentie met de makelaar opsturen, anders nemen ze het niet in behandeling Want dan kan de commissie(5 mensen in het bestuur) een oordeel vellen. Dit zouden wij dus allemaal moeten doen alleen omdat de makelaar het kontrakt verbreekt. En dan is het ook nog zo als de faktuur te niet wordt gedaan door Nvm , wij er geen steek beter van worden. Wat is dit voor een omgekeerde wereld?

Wij zijn een kontrakt met hem aangegaan en willen dat hij zich aan deze afspraken houd en zijn uiterste best doet ons huis goed te verkopen.

Walter van V
Berichten: 1995
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door Walter van V »

Tja, als u vind dat u gelijk heeft zult u wel aan moeten toenen dat u het ook heeft. Zo werkt het juridisch systeem nu eenmaal. Hij zal alleen er uit pikken wat hem te pas komt, de rest is echt aan u, ook als u heel veel printwerk en kopieerwerk moet doen. u kunt het er ook op aan laten komen en afwachten tot hij een incassoporcedure gaat starten, maar dat lijkt mij nergens toe leiden. Betwist in ieder geval aangetekend zijn vordering.

Overigens kunt u samen met uw klacht een tegenclaim indienen voor kosten die u heeft moeten maken, of schade die u geleden heeft. Vallen ook alle kosten onder die u voor de procedure moet maken. uiteraard. Maar het is wel even werk, dat is waar. Alternatief is gewoon betalen...

Wubo
Berichten: 676
Lid geworden op: 13 mei 2006 23:28

Re: Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door Wubo »

ja, wat doe je liever, die 1600 dokken zonder dit qua schuld aan jullie zijde ligt.

of

6 maal het een en ander kopieren om dit te voorkomen.

chris111
Berichten: 15
Lid geworden op: 18 mar 2007 23:48

Re: Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door chris111 »

vraag me nog steeds af waarover er nu geklaagd is bij de makelaar.....

itza
Berichten: 6
Lid geworden op: 17 jan 2008 20:47

Re: Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door itza »

Wij zijn jaren gedupeerd door deze makelaar ivm met 2 huizen, daarbij is belangenverstrengeling, agressief gedrag, belofte dat het huis binnen enkele maanden verkocht zou worden, prijs met 15.000,-- euro omlaag of dat hij ander huurders in het huis zou laten wonen, totdat het verkocht zou worden.Niets van dit heeft hij waargemaakt en niet eens geinformeerd, wij konden steeds bellen. Mensen ons huis willen laten bezichtenen en dezelfde dag afbellen en geen rondleiding meer doen( daar komen we nu achter). Er zijn al verschillende mensen die zeggen dat ze ons huis wilde kopen en de makelaar heeft niets ondernomen.
Hij belde 1 keer op toen wij zelf huurders hadden geregeld, dat ze eruit moesten en dat hij een koper had( een bekende van hem) Wij de huurders opgezegd, hun met pijn en moeite eruit, 2 maanden geen huur meer ontvangen, omdat de makelaar had gezegd dat de huurders het huis mooi hadden opgeknapt en dat ze er wel geld voor konden vragen aan ons als ze eruit zouden gaan.( Makelaar problemen veroorzaakt tussen ons en de huurders) Nu nog geld van huurders moeten krijgen. uiteindelijk huurders eruit en hij had geen enkele koper, dus geen huur, maar wel weer 2 hypotheken, uiteindelijk het huis (droomhuis) waar wij woonde moeten verkopen, en weer terug in oude huis. Maar die stond dan ook nog te koop, omdat 1 van de 2 woningen verkocht zou worden door hem. Dus toen we uiteindelijk weer een beetje rust hadden( in 2 jaar 2 keer verhuisd, gaat je niet in de koude kleren zitten) hebben we alles wat de makelaar ons had aangedaan op papier gezet en naar de NVM consumentenvoorlichting opgestuurd. En daarna heeft hij ons er in proberen te luizen, door een afspraak met een kijker te laten passeren en als wij konden bv week 49 kon hij niet en ipv 17.30 uur 17.00 uur laten plaatsvinden in de winter anders is het donker. Waar hebben wij het over, we hebben alle medewerking geleverd( staat allemaal op e-mail ) en daarna heeft hij terruggaf verkoopopdracht van de woning met faktuur gestuurd. Wij doen nu bij vele mensen in onze plaats navraag en dat weet de makelaar ook , en volgens ons wordt het hem te warm onder zijn voeten, vandaar deze faktuur. Dus zoals jullie lezen het is 2 jaar ellend egeweest en we hebben de makelaar er konstant opgewezen en vertrouwde hem toe dat hij het goed zou afhandelen, maar helaas. Zo kan iedereen wel een faktuur sturen

mariahelkema
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 okt 2007 19:52

Re: Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door mariahelkema »

In 2006 is er een uitspraak door een rechter gedaan dat consumenten makkelijker van een makelaar af kunnen komen. Hier speelde, voorzover ik dat kan beoordelen, het geval dat mensen een woning te koop hadden staan bij een makelaar (NVM), maar dat ze de woning op eigen initiatief verkocht hadden. Deze mensen kregen toen ook een rekening van de makelaar voor de arbeid die hij/zij er in had zitten. De rechter heeft toen echter bepaald dat deze mensen de makelaar die zij in de arm genomen hadden niets hoefden te betalen.
Wellicht is uit deze casus ook iets uit te halen voor het geval dat hier speelt.
Een samenvatting van de uitspraak van de rechter is na te lezen op:

www.wicki.nl/nieuws.php en dan onder het kopje:

Consument-verkoper kan eenvoudiger afscheid nemen van zijn makelaar.

De hele uitspraak heb ik niet kunnen vinden.
Wellicht nog een tip in het licht van bovenstaande: Zet je huis op elke woningaanbodsite die je kan vinden. Vaak is het gratis, soms voor een beperkt bedrag. Baat het niet, dan schaadt het niet!

itza
Berichten: 6
Lid geworden op: 17 jan 2008 20:47

Re: Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door itza »

Even terugkomen op onze 1 ste huis wat verkocht is door onszelf en de makelaar die ook teruggaaf van het 2de huis ons van het 1ste huis een faktuur van 6000,00 euro heeft gestuurd, ligt bij de geschillenkommissie en voor dat wij 75,00 euro beta
elen voor de geschillenkommissie, moeten wij de 6000,00 euro ook in depot storten binnen 14 dagen bij hun. Het lijkt al of ik de zaak al verloren heb. En moet de makelaar dan ook de 10.000 euro wat wij schade aan financiele schade in deze 2 jaren hebben geleden( het maximum wat je maar kunt vragen bij de geschillenkommissie deponeren. Wie weet hier iets over te vertellen?

groetjes Itza

seagoing racer2
Berichten: 2122
Lid geworden op: 10 jun 2006 10:40

Re: Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door seagoing racer2 »

Beste TS,

1 ding begrijp ik totaal niet.
Als je zo ontevreden over het werk van deze makelaar bij de verkoop van je eerste huis, waarom geef je hem dan een vervolgopdracht voor de verkoop van je tweede huis.

Natuurlijk moet je reageren op de factuur, en wel per aangetekende brief.
Jouw stelling is dat je volledige medewerking hebt gegeven aan de verkoop van je huis en dat je dus niet begrijpt op welke feiten hij de opdracht teruggeeft en de factuur stuurt,

Je vraagt hem vervolgens aan te tonen wat en wanneer er door jullie schuld zou zijn misgelopen.

Nogmaals, je weet zelf heel goed of de makelaar wel of geen reden tot klagen heeft, en of je bij een rechtzaak nat gaat of niet

itza
Berichten: 6
Lid geworden op: 17 jan 2008 20:47

Re: Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door itza »

Het was bij die makelaar 1 van de 2 woningen verkopen en in de andere blijven wonen. Door zijn misdragingen is 1 huis door ons verkocht en kan hij dit huis waar wij inwonen verkopen. Omdat hij die 1 ste niet zelf heeft verkocht bleef dit huis gewoon te koop staan. Daarna heeft hij ons na een paar maanden teruggaaf van deze woning gedaan met eeen faktuur van 1600,00 euro. Wij hebben niet opgezegd? We hebben alleen over deze makelaar geklaagd bij NVM consumentenvoorlicht en daarna heeft hij teruggaaf van verkoopopdracht gegeven. En van het andere huis wil hij ook nog even 6000,00 euro vangen. Inderdaad het was een waardeloze makelaar en dat hadden we hem al meerder malen onder de neus gewreven, maar als je 2 hypotheken heb, dan zit je erg in het nauw en vandaar 1 van de 2 woningen verkopen. Maar hij heeft helemaal niets vrekocht, zelfs erge we hebben financiele en emontionele schade door hem geleden.

seagoing racer2
Berichten: 2122
Lid geworden op: 10 jun 2006 10:40

Re: Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door seagoing racer2 »

beste TS


Het was bij die makelaar 1 van de 2 woningen verkopen en in de andere blijven wonen. Door zijn misdragingen is 1 huis door ons verkocht en kan hij dit huis waar wij inwonen verkopen. Omdat hij die 1 ste niet zelf heeft verkocht bleef dit huis gewoon te koop staan. Daarna heeft hij ons na een paar maanden teruggaaf van deze woning gedaan met eeen faktuur van 1600,00 euro. Wij hebben niet opgezegd? We hebben alleen over deze makelaar geklaagd bij NVM consumentenvoorlicht en daarna heeft hij teruggaaf van verkoopopdracht gegeven. En van het andere huis wil hij ook nog even 6000,00 euro vangen. Inderdaad het was een waardeloze makelaar en dat hadden we hem al meerder malen onder de neus gewreven, maar als je 2 hypotheken heb, dan zit je erg in het nauw en vandaar 1 van de 2 woningen verkopen. Maar hij heeft helemaal niets vrekocht, zelfs erge we hebben financiele en emontionele schade door hem geleden.

sorry hoor maar ik snap nu helemaal niets meer van je warrige verhaal. Zorg ajb eerst eens dat je goed nederlands schrijft

Sylvia_lief
Berichten: 9
Lid geworden op: 19 jun 2008 22:34

Re: Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door Sylvia_lief »

maar ik snap niets van dit hele verhaal? moet je zomaar 1600 euro voor niets betalen? is dit bij iBlue Makelaars dan ook zo?

E.r.i.c.
Berichten: 6
Lid geworden op: 20 jun 2008 19:07

Re: Teruggaaf verkoopopdracht door Makelaar

Ongelezen bericht door E.r.i.c. »

Bij iblue krijg gewoon je geld terug. staat volgens mijn vrienden zelfs in het contract!

Gesloten