LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Grando Helmond

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
senna2003
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 feb 2008 17:20

Grando Helmond

Ongelezen bericht door senna2003 »

Vorige week een bezoekje gebracht in Helmond. Leuke tekeningen gemaakt zeer vriendelijke communicatie. Enig vreemde was dat er geen prijzen besproken werden en de verkoper enkel aangaf dat we alles konden kopen mits er een marge tussenzat voor hem van 1000 euro. Beetje vreemd maar al met al een goed gevoel aan overgehouden. Ben alleen erg benieuwd naar de kwaliteit van de Grand0 keukens. Zit er een nivoverschil in of komen alle keukens van dezelfde fabrikant ?

Hoor het graag van een kenner ....

Eek
Berichten: 426
Lid geworden op: 20 jan 2007 10:07

Re: Grando Helmond

Ongelezen bericht door Eek »

Grando behoord tot de DMG groep, veruit de grootste keukenleverancier van nederland.

De winkelstructuur bij Grando bestaat uit franchisers.

Het verkoopprincipe is gebaseerd op die van de andere Mandemakers formules (Keukenkampioen,keukenconcurrent,brugman,keukenmax etc etc).
Dat houdt in weinig praten en/of info afgeven en veel "korting" (schijnkortingen).
De keukens die ze uitleveren zijn de merken die in de Mandemakers stal zitten en zijn derhalve zeer variabel,let hier altijd goed op daar ze nogal wat merken onder fictieve namen verkopen.

Het is waar je van houdt,er is een markt voor anders was de DMG groep niet de grootste geworden.....

SMK
Berichten: 21
Lid geworden op: 24 nov 2005 09:31

Re: Grando Helmond

Ongelezen bericht door SMK »

Grando behoord tot de DMG groep, veruit de grootste keukenleverancier van nederland. Het verkoopprincipe is gebaseerd op die van de andere Mandemakers formules (Keukenkampioen,keukenconcurrent,brugman,keukenmax etc etc).
Grando keukens behoort niet tot de Mandemakers (DMG) groep. DMG heeft slecht een belang in de franchise/inkoop organisatie Grando Retail genaamd. De Grando organisatie telde al voor het Mandemakers belang in Grando Retail meer dan 40 vestigingen en was en is een sterk groeiende veel belovende franchise organisatie. De onderneming werkt ook nu nog steeds met een eigen organisatie, hoofdkantoor en directeur (te Son) en bepaalt zelf de strategie. De afzonderlijke vestigingen zijn merendeels zelfstandige ondernemers die achter hun eigen winkel, product en organisatie staan. Tevens en grotendeels zelf hun winkel en verkoop beleid, korting en bedrijfsvoering bepalen. Merendeel van de ondernemers hebben de heer Mandemakers dan ook nog nooit gesproken of gezien en merken niets van enige bemoeienis of wat dan ook. De kwaliteit van de organisatie staat onder controle van de franchise organisatie Grando Retail. De winkels werken met een eigen boekhouding vanuit een eigen ondernemer structuur en hebben veel gemeen met veel andere zelfstandige keuken ondernemers maar dan aangesloten bij een grote franchise/inkoop organisatie. De afzonderlijke Grando winkels over één kam scheren met de DMG winkels of organisatie doet veel vestigingen dan ook te kort en is ook niet terecht.

Eek
Berichten: 426
Lid geworden op: 20 jan 2007 10:07

Re: Grando Helmond

Ongelezen bericht door Eek »

Dit is wel degelijk terecht daar ome Ben in alle aan hem gelieerde ondernemingen een meerderheidsbelang heeft,zo ook in Grando, deze behoort dus zeer zeker wel tot de DMG groep.

Dat ze de heer Mandemakers niet allemaal gesproken hebben wil ik nog wel geloven maar de heer van Pelt draagt dit gedachtengoed zeer overtuigend uit.

Ben het wel met je eens dat de afzonderlijke winkels door hun individuele eigenaren (of co-eigenaren in constructie met de moederorganisatie bv Alexandrium) een iets wisselend beleid kunnen voeren.
Echter is het de bedoeling van een franchise keten om een uniforme werkwijze en uitstraling te hebben en kan hier dus nooit veel van afgeweken worden (= hard franchise).

Pfffff

Re: Grando Helmond

Ongelezen bericht door Pfffff »

Grando Zaandam failliet, is echt hard franchise

( was oud nieuws schijnt ;-) , dank je keukenklepper. )
Laatst gewijzigd door Pfffff op 05 feb 2008 17:51, 1 keer totaal gewijzigd.

keukenklepper
Berichten: 600
Lid geworden op: 16 mar 2007 17:20

Re: Grando Helmond

Ongelezen bericht door keukenklepper »

:lol:
Laatst gewijzigd door keukenklepper op 25 mar 2010 15:18, 1 keer totaal gewijzigd.

SMK
Berichten: 21
Lid geworden op: 24 nov 2005 09:31

Re: Grando Helmond

Ongelezen bericht door SMK »

Echter is het de bedoeling van een franchise keten om een uniforme werkwijze en uitstraling te hebben
Natuurlijk willen alle vestigingen een uniforme uitstraling hebben. Dat beperkt zich inderdaad niet tot de vlaggetjes en de wimpeltjes. Dit geldt binnen de organisatie zowel intern als extern. Zoals in de winkel, maar ook tijdens beurzen, met de reclame campagne en het keuken aanbod/assortiment. Echter betreft het in de meeste gevallen zelfstandige ondernemers die zelf verantwoordelijk zijn voor de uiteindelijke bedrijfsvoering van hun eigen vestiging. Enkele vestigingen hebben inderdaad een andere eigendomsconstructie maar het zou zakelijk gezien niet slim zijn om van alle Grando vestigingen allemaal DMG klonen te creëren. Dat is ook de visie van de heer Mandemaker zelf. De kern of ziel van de Grando franchise organisatie is juist om aan tafel te zitten met de ondernemer zelf maar wel met de zekerheid, garantie en inkoop kracht van een grotere organisatie. Vele zaken zoals verkoopmethoden of klantbenadering, openingstijden, algemene bedrijfsvoering, service, montage en dergelijke worden door de ondernemer zelf ingevuld.

zelfstandigste
Berichten: 1971
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:45
Locatie: Belgie

Re: Grando Helmond

Ongelezen bericht door zelfstandigste »

De kern of ziel van de Grando franchise organisatie is juist om aan tafel te zitten met de ondernemer zelf maar wel met de zekerheid, garantie en inkoop kracht van een grotere organisatie. Vele zaken zoals verkoopmethoden of klantbenadering, openingstijden, algemene bedrijfsvoering, service, montage en dergelijke worden door de ondernemer zelf ingevuld.
[ ] Geschikt
[X] Ongeschikt

Marktkenner
Berichten: 230
Lid geworden op: 25 jul 2007 12:34

Re: Grando Helmond

Ongelezen bericht door Marktkenner »

leuk om te lezen hoor, al die frustratie onder de verkopers, maar slaat kant nog wal v.w.b. de vraag va nde topicstrater, of zie ik het verkeerd?

Grando is mijns inziens geen verkeerde keus. ik vind de verkoopmethode die je omschrijft echter een beetje vreemd, maar als je een goed gevoel hebt ben je wat mij betreft al over de helft!

grando verkocht vroeger enkel maar GEBA keukens, maar hier zijn de laatste jaren meerder merken aan toegevoegd. meest verkocht bij Grando is volgens mij GEBA en HACKER. naar mijn mening goede middenklasserkeukens waar je met gemak lang van kan genieten.
Ook qua service zit je bij grando niet slecht is mijn mening, maar er zullen altijd mensen zijn die enorm slechte ervaringen hebben ergens en dit maar wat graag ventileren op forums.

Voor wat betreft het DMG verhaal heeft SMK helemaal gelijk.
Voor zover ik weet vallen er 3 Grando's echt onder de directe vlag van DMG en die zitten in de randstad. rest van de filialen zijn 100% franchise en het zou zo maar mogelijk zijn dat je bij Grando in Zaandam meer of minder voor een zelfe keuekn betaald als in Hoorn!

Succes!

frankvanderw
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 jul 2008 09:24

Re: Grando Helmond

Ongelezen bericht door frankvanderw »

Nog even een aandachtspuntje: de Grando-vestigingen zijn doorgaans franchisers, je doet als het ware zaken met een eenmanszaak met de biibehorende financiele risico's. Grando Zaandam is failliet sinds december 2007 maar schijnt nu weer vrolijk met achterlating van schulden (en wellicht aanbetalingen op keukens) door te gaan met een nieuwe eigenaar.

Zo kan ik ook 'stunten" met prijzen, bah.

petert
Berichten: 10
Lid geworden op: 23 jun 2008 09:17

Re: Grando Helmond

Ongelezen bericht door petert »

Dat Grando winkels verschillende verkoopstrategieen hebben is ons ook gebleken. Bij Grando Utrecht zijn wij zeer uitgebreid voorgelicht en zijn wij 2 keer vrijblijvend met een volledig gespecificeerde offerte naar huis gegaan. Bij Grando Alexandrium in Rotterdam wilde de verkoper pas een offerte maken als wij hem de toezegging deden dat we met hem in zee zouden gaan indien hij op een redelijk eindbedrag uitkwam. Ja toen zijn we maar weggelopen natuurlijk.

Kortom de ene Grando is de andere niet.

Grando Utrecht is echt een aanrader. Ervaren (oudere) verkopers die je goed helpen en serieus meedenken en ook zelf het hele proces begeleiden incl inmeten, bestellen etc.

summertime
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 okt 2010 16:23

Re: Grando Helmond

Ongelezen bericht door summertime »

Laatst bij GRANDO HELMOND geweest. In eerste instantie leek het een leuk gesprek te worden.Totdat de verkoper zijn amerikaanse verkoop methode begon toe te passen. Mijn man zei dat hij eerst vrijblijvend een offerte wilde, maar daar begon de verkoper niet aan. (blijkbaar teveel moeite). Hij wilde dit alleen doen als hij er zeker van was dat we daar ook een keuken gingen kopen.
Zeer geslepen verkopers hebben ze daar.Pas op, het zijn ronduit oplichters!!!!

tennis
Berichten: 3089
Lid geworden op: 10 apr 2010 22:52

Re: Grando Helmond

Ongelezen bericht door tennis »

summertime schreef:Laatst bij GRANDO HELMOND geweest. In eerste instantie leek het een leuk gesprek te worden.Totdat de verkoper zijn amerikaanse verkoop methode begon toe te passen. Mijn man zei dat hij eerst vrijblijvend een offerte wilde, maar daar begon de verkoper niet aan. (blijkbaar teveel moeite). Hij wilde dit alleen doen als hij er zeker van was dat we daar ook een keuken gingen kopen.
Zeer geslepen verkopers hebben ze daar.Pas op, het zijn ronduit oplichters!!!!
Topic is ouder als twee jaar!

Gesloten