LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Paroxetine. Aanbeveling?

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Ben Vlaanderen
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 jan 2008 16:08

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door Ben Vlaanderen »

Ik heb diverse keren getracht echter kwam ik na enkele weken tot de conclusie dat ik weer beter kon innemen. Deze keer echter niet, geen negatieve verschijnselen.

Ik vraag me af hoelang paroxentine actief blijft werken nadien je gestopt bent.

Heb jij hier ervaring in?

Ben

Ro77
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 jan 2008 17:36

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door Ro77 »

Ik weet niet hoelang het blijft werken.
Voor mijn gevoel niet lang want als ik het twee dagen vergeet voel ik me ***.

Sunnyboris
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 jan 2008 15:48

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door Sunnyboris »

Ik gebruik paroxetine nu 5 weken. Na de nodige bijwerkingen gaat het nu goed. Wel de nodige afvlakking maar dat is ook goed om tot rust te komen. In het begin heel veel last van hoofdpijn, maar dat is nu over. Wel heb ik een probleem bij het vrijen. De lust is verdwenen en het krijgen van een erectie is een probleem.
Heeft iemand hier ervaring mee en kun je zonder problemen een of meerdere viagra's gebruiken.

caroliefie
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 jan 2008 12:03

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door caroliefie »

mijn vriendin gebruikt nu ruim 6 jaar paroxetine. ik had een vraag of je na zes jaar weer door moelijke gebeurteninssen bijwerkingen kunt krijgen die ruime tijd zijn weg geweest, zoals stemmende wisselingen, afneming in seks, een dood gevoel van binnen hebben enz. Onze relatie staat nu op het kapot gaan en heb een gevoel dat door alles wat ze de laatste anderhalf jaar heeft meegemaakt en de medicijnen slikt als snoepjes, het hiermee te maken kan hebben, dat ze 'geen gevoel'meer heeft voor mij (voor alles niet) en daarom uit elkaar wil. We zijn sinds een jaar getrouwd (ben trouwens zelf ook een vrouw) en wil dit niet kapot laten gaan.HELP IK WIL MIJN HUWLIJK PROBEREN TE REDDEN .

carolien

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door james86 »

hoi caroliefie,

6 jaar is wel erg lang zeg. Alle onderzoeken die met antidepressiva zijn gedaan duurden maar een jaar. Als je langer slikt dan een jaar ben je gewoon een proefkonijn en word eigenlijk afgeraden. officieel weten ze niet wat lange termijn gebruik kan veroorzaken. Maar net zoals andere drugs zoals coke en speed maakt een antidepressiva je receptoren kapot omdat ze gewoonweg niet meer hoeven te werken....die pillen doen het wel. Daarom heb je steeds meer nodig en is langdurig gebruik gewoon funest. Voordat je receptoren weer het werk zelf gaan overnemen kan je al een paar jaar verder zijn......ik heb verder maar 1 tip....psychiater

veel sterkte en succes

caroliefie
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 jan 2008 12:03

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door caroliefie »

Hey james86
Bedankt voor je reactie op mijn vraag! Ik heb van het weekend goed gepraat met haar en hebben besloten hulp te zoeken bij psycholoog, ten eerste om haar gevoel en emoties van de afgelopen gebeurtenissen een plaats te geven en mee om leren te gaan. En wie weet dat we het weer langzaam op kunne bouwen zodat het houden van er weer langzaam komt. Ik blijf haar hierin steunen en hoop dat het ons huwelijk zal redden uiteindelijk. Groetjes Carolien

martja
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 jan 2008 13:55

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door martja »

Fijn eindelijk eens te lezen dat heel veel mensen problemen hebben met afbouwen.
Slik nu sinds anderhalf jaar weer paroxetine. Daarvoor ook 2 jaar en toen ging het afbouwen redelijk.
Ik gebruikte altijd 10 mg, heb dit terug gebracht naar 5mg en wilde toen doorstomen naar 2,5 mg. Aangezien het allemaal lekker ging was ik toch erg verrast dat ik zo'n hartkloppingen kreeg. Dacht dat mijn hart niet in orde was, dacht helemaal niet aan de bijwerkingen van de paroxetine.Gelukkig kwam ik op jullie forum.
Voel me nog steeds rot, ben weer naar 5 mg gegaan, hartkloppingen zijn weg maar ik slaap van geen meter. Ben erg onrustig en zenuwachtig tegen het slapen gaan zodat ik natuurlijk weer niet slaap.
Ik ga denk ik ook maar eens een valium er bij slikken.
Wel ga ik mijn afbouw schema herzien. Ga nu 2x per week naar 2,5 mg en doe dat enkele weken en dan steeds een dag erbij. Al moet ik er een jaar over doen ik wil er wel eens van af.
Toch heb ik me altijd goed gevoeld tijdens het slikken en ben een beetje bang voor alle emoties die dan weer op mijn pad komen en die ook weer in zijn volle hoedanigheid zal voelen. Maar de sex wordt er zowieso veel beter op dat merkte ik de vorige keer toen ik afgebouwd was wel heel erg duidelijk.
Je bent zo zuiver dan weer, zo jezelf, raar hé?
Hoop dat het lukt eerst maar weer eens goed zien te slapen.

Martja

Ben Vlaanderen
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 jan 2008 16:08

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door Ben Vlaanderen »

Beste paroxentine gebruikers,

Wat mij opvalt is dat iedereen wil afbouwen. Waarom?
Blijkbaar hebben wij een te kort aan neurotransmitters en als we stoppen komen de symthomen van twijfel, neerslachtig, somber etc. etc spontaan weer boven drijven. Mensen die suikerziekte hebben zijn veroordeeld voor het leven! Dagelijks spuiten. Het gebruik van Paroxentine wordt niet zomaar voorgeschreven. Zonder aanleiding kunnen er veranderen in je lijf optreden zoals boven omschreven. Gewoon een fout van de natuur. Bij degene waar een duidelijke aanleiding is en waar bovengenoemde klachten optreden zullen na verloop van tijd weer kunnen afbouwen met een positief resultaat.

Helaas zijn er bijwerkingen echter blijft de vraag --> kies je voor somberheid ..... of een tablet en kan je met een :) de dag weer door.

Groet, Ben

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door james86 »

Hoi BEn.


Langdurig gebruik maakt de receptoren in de hersenen kapot. Je receptoren hoeven tenslotte niks meer te doen. Alles word geregelt door de pille. Slik je dus vele aantallen jaren achter elkaar dan kan je lichaam niet meer zonder en heb je op een gegeven moment alleen maar meer nodig. En dan hebben we het nog niet over de leverschade gehad en dergelijke. Dat chronisch tekort aan neurotransmitters is een mooi verhaal van de Farma bedrijven. Zo blijft met maar slikken. Alleen er zijn veel meer factoren die maken dat je depressief word. Alleen een beetje jammer dat de grote farmabedrijven teveel invloed hebben.

nicole71
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 jan 2008 16:05

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door nicole71 »

hallo allemaal, ik gebruik nu 15 jaar Seroxat, ik ben een jaar lang bezig geweest met afbouwen maar sinds eind vorig jaar zit ik weer op 10 mg. Opzich niet veel maar ik kom er maar slecht vanaf. Hebben meer mensen ervaringen met Seroxat en gebruiken jullie ook al zolang ?

groetjes Nicole

Maarten1234
Berichten: 1201
Lid geworden op: 07 sep 2006 04:52

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door Maarten1234 »

Mijn vriendin is borderliner en slikt meer medicijnen dan enkelt seroxat. Ook ligt de dosering hoger bij haar. Ook zij kan niet afbouwen hoe graag zij het wilt.

Afbouwen moet zowiezo altijd in samenspraak met de behandelend arts. Met deze maak je afbouwschema en dat kan maanden duren. Hoe hoeger je dosering is des te langer duurt het afbouwen.

Naar mate je afbouwt komen diverse onderdrukte angsten etc etc weer terug. Je komt als het ware weer terug op aarde. Van dit onvertrouwde gevoel kun je angstig worden, dit is logisch, je ervaart een gevoel welke je niet wilt ervaren. Ook is het woord verslaving niet weg te schrijven, omdat je lichaam dit gewend is en het nu steeds meer zelf moet gaan doen. Jij hebt een reden gehad om dit medicijn voorgescreven te krijgen. Kijk of dat probleem ook "weg"is.

Bonzo1979
Berichten: 77
Lid geworden op: 20 sep 2007 20:31

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door Bonzo1979 »

Ik heb 2 jaar Paroxetine geslikt en ben in september overgestapt op citalopram omdat de Paroxetine niet zo veel meer deed.
Omdat de Citalopram ook weinig deed ben ik daar in 4 weken helemaal mee gestopt zonder veel afkickverschijnelen. Alleen af en toe een schokje in m'n lichaam, maar niet hinderlijk.
Wat ik aan wil geven is dat afbouwen niet altijd een hel hoeft te zijn. Gewoon proberen en kijken wat het doet.

Groet Bonzo.

sien38
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 jan 2008 22:49

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door sien38 »

hoi ik ben al 12 jaar aan de seroxat, veel geprobeerd te stoppen maar alles zoals depressie en huilbuien kwamen hevig terug, en heb 3 kids dus dat kan ik ze niet aandoen, voel me altijd moe moe moe, wil alleen maar slapen en heb nergens fut voor

Toolboy

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door Toolboy »

Na gestopt te zijn met deze pillen(paratoxine/seroxat).
Ben ik nooit meer dezelfde geworden.
Heb ineens hoogte vrees.
Heb verlatingsangst.
En kan zelfs in huilen uitbarsten bij een tv programma.

Voor het gebruik van deze ..... Was dit niet.
Het is gevaarlijk en verslavend.

T

Tali
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 jan 2008 09:17

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door Tali »

Hallo,

Ik gebruik al 10 dagen paroxetine tabl. van 20 mg. Ik moet zeggen dat ik er rusiger van ben geworden. Ik kan weer helder nadenken en raak niet meer in paniek. Ik wil het lieft 24 uur in bed liggen, omdat ik me echt vermoeid voel. Na het lezen van deze berichten ben ik bang geworden van de afkick verschijnselen en het aankomen. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Ik heb de neiging gerkegen om ermee te stoppen. Dit is eht een rot gevoel!! :x

Marina A.
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 jan 2008 13:01

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door Marina A. »

Beste mensen,

ik gebruik Paroxetine (eerst seroxat) al 9 jaar en het gaat prima.
De eerste jaren vond ik het ook verschrikkelijk dat ik een pilletje nodig had om goed te functioneren maar zonder ging het gewoon niet.
Moe, kwaad om niets, lusteloos, nergens van genieten, en dat terwijl ik juist alles had om gelukkig te moeten zijn.
Man, 2 gezonde kleine kinderen, huis, werk, gezonde familie.....wat wil je nog meer.
Na de eerste jaren besloot ik om het zonder te proberen.
De eerste weken ging dit goed...héél goed zelfs.
Daarna kwam de val!!!
Angsten voor alles...bijna niet in staat om mijn oudste naar school te brengen.
Vanaf toen besloot ik om te kiezen voor mezelf.
Zie het inderdaad als een suikerpatient...die heeft zijn insuline nodig om gezond te blijven en wij de paroxetine!!
Wel is het raadzaam om een psycholoog of psychiater te benaderen want natuurlijk is praten in combinatie met deze medicijnen de beste manier!!!
Met mij gaat het nu prima.
Ik ben gezond, gelukkig en daardoor ook mijn gezin en omgeving!
Andere mensen vinden het misschien onzin maar die hebben dan waarschijnlijk geen last van stemmingswisselingen zoals ik die heb.
In de kranten wordt geschreven over de nadelen en bijwerkingen van deze middelen maar voor mij wegen de voordelen veel zwaarder als alle nadelen.
Tegen een ieder die er moeite mee heeft om medicijnen te nemen zou ik willen zeggen: kijk goed in jezelf en vraag je af waarmee jij geholpen bent. Laat niet een ander daarin beslissen!!
Succes.
gr. Marina

Marina A.
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 jan 2008 13:01

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door Marina A. »

Beste Tali,

tegen jou wil ik zeggen.....de vermoeidheid gaat over!!
Gebruik de paroxetine nog maar eens een tijdje en je zult zien dat het beter gaat.
Praat wel over je gevoelens met je partner, vrienden of met de huisarts.
Zoals ik al eerder schreef....praten in combinatie met paroxetine is de beste manier.
Paroxetine haalt de scherpe kantjes van je gevoel af maar lost problemen niet op!
:wink:
succes....Marina

herm
Berichten: 10
Lid geworden op: 07 feb 2008 16:34

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door herm »

Beste Marina,

Ook ik gebruik nu al 8 jaar Paroxetine, de eerste weken is het echt even doorzetten de laatste 2 jaar komt het telkens maar dan in lichtere maten terug. Een bekend gegeven is dat wanneeer de herfst in aantocht is en de dagen worden weer korter men zich wat meer depri kan gaan voelen. Ik heb het 6 jaar kunnen doen met 20 mg maar ga nu naar 40 mg tot juni en dan weer afbouwen naar 20 mg. Dit gaat ook gepaard met wat bijwerkingen zoals een misselijk gevoel en je rot voelen. Het eten gaat overdag ook wat minder weinig trek maar het moet allemaal nog stabiel worden ik ben nu ook pas een week bezig met de verhoogde dosis paroxetine. Hoop dat het na een week weer beter gaat dan ben ik namelijk 2 weken bezig. Dan ben ik er nog vlug bij want het kan namelijk ook pas na 4 weken werken. Het gekke is dat het bij mij in de namiddag helemaal ophelderdt en ik me weer lekker voel dit gaat steeds sneller worden na gelang de paroxetine gaat werken. Dus ik zou zeggen houd moed en je zult zien dat je er baat bij zult hebben mits het goed aanslaat. :D

herm
Berichten: 10
Lid geworden op: 07 feb 2008 16:34

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door herm »

[b]Beste Tali.

Ik wil je erop wijzen dat je er heus wel weer uit komt maar na 10 dagen kun je nog niet veel verwachten van de paroxetine bij mij heeft het 2 maanden geduurd voor je echt weer helemaal goed kunt functioneren. Soms denk je dat het niet meer overgaat maar naar gelang de tijd verstrijkt kom je er echt weer uit.

Sterkte met je herstel. :D
[/b]

Tali
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 jan 2008 09:17

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door Tali »

Hallo,

Hartstikke bedankt voor de reacties... Ik ben het nu 17 dagen aan het gebruiken. Ik heb mijn psycholoog gebeld en gezegd dat ik wil stoppen, omdat ik bang ben van de bijwerkingen. Vooral bij het afbouwen later. ben bang dat ik dan weer terugval en weer de oude wordt. Dat ik dan weer paroxetine of andere medijnen moet gaan innemen. Zij heeft mij geadviseerd om dooor te gaan en voor een gesprek te komen. Ik wil me natuurlijk weer beter voelen, maar ben gewoon angstis. Ik moet er wel bij zeggen dat ik minder angstig ben en dat ik gestructueerd kan werken..

Wat ik aan jullie nog wilde vragen he? Ik heb nog niemand horen klagen over de bijwerkingen in de mond. Ik bedoel daarmee de verminderde speekselproductie. Het was verschrikkelijk om een droge mond te hebben. Droge tanden en slijmvlies.
Ik heb de 2e dag meteen BIOTENE producten besteld. Dit stimuleerd de speeksel productie etc.

Wat zijn jullie ervaringen hierover??

Groetjes

Gesloten