LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] thuiszorg

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
elsepels
Berichten: 30
Lid geworden op: 06 feb 2008 17:06

thuiszorg

Ongelezen bericht door elsepels »

Ik vind het spotje over de thuiszorg van de psp juist prima, het is echt slecht gesteld met de zorg vanwege de commercialisering en de marktwerking. Oude mensen hebben soms 6 verschillende hulpen per week.

eeliane
Berichten: 1444
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: thuiszorg

Ongelezen bericht door eeliane »

Blote oude dame wekt geen medelijden op...
denk niet dat de mensen de schaamte voelen die de ouderen daardoor voelen met al die verschillende hulpen.
En wat wil iedereen hier nou mee zeggen, kan me voorstellen dat die 6 hulpen die WEL komen wel hun uiterste best doen om de oudjes te helpen, aardig voor hen dat ze zo afgekraakt worden.

elsepels
Berichten: 30
Lid geworden op: 06 feb 2008 17:06

Re: thuiszorg

Ongelezen bericht door elsepels »

Niet de hulpen worden afgekraakt hoor, die doen hun best, maar de instellingen die er niet voor zorgen dat de hulpen vaste adressen hebben. Ik werk zelf in een thuiszorgorganisatie dus ik weet waar ik over praat.

eeliane
Berichten: 1444
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: thuiszorg

Ongelezen bericht door eeliane »

Dat weet de gemiddelde kijker toch niet die ziet alleen de reclame van de blote dame en is dus niet goed geinformeerd. Alleen die blote dame blijft op je netvlies achter, de boodschap gaat zo aan mensen voorbij, helaas...

elsepels
Berichten: 30
Lid geworden op: 06 feb 2008 17:06

Re: thuiszorg

Ongelezen bericht door elsepels »

Ja dat zou kunnen. Ik heb er geen moeite mee, waarom wel allerlei blote jongeren en geen ouderen.

sprokkel
Berichten: 887
Lid geworden op: 26 mar 2004 09:28

Re: thuiszorg

Ongelezen bericht door sprokkel »

Ik vind het een heel mooi spotje, wat precies weergeeft hoe het bij vele thuiszorg organisaties momenteel gesteld is met de service. De medewerkers in het veld (de handen aan het bed zeg maar) kunnen hieraan helaas niets doen, ik hoor van vele dat ook zij liever vaste adressen hebben waar ze zorg willen verlenen. Jammer dat sommige politicie hun kop in het zand steken, en niet weten wat de problemen zijn die ze zelf veroorzaakt hebben.

monique60
Berichten: 4
Lid geworden op: 30 apr 2007 23:20

Re: thuiszorg

Ongelezen bericht door monique60 »

Het spotje geeft voor mij goed weer hoe de marktwerking over de ruggen van de zorgbehoevenden gaan. In dit geval de oudere. Het is mijn insziens niet aleen zo dat er verschillende mensen bij iemand komen maar ooik de kwaliteit ervan. Gemeenten zetten lager gekwalificeerd personeel in omdat dit goedkoper is. Er wordt niet gekeken of het beter is. De gevolgen zijn nu op dit moment dat er meer mensen bij iemand komen. Wat de gevolgen op langere termijn zijn moeten we met zijn allen nog ondervinden. Ik zou me kunnen voorstellen dat mensen te laat ingestuurt worden om gezien te worden door een medisch specialist of te laat een huisarts bellen. Dit in het ergste geval. Dit betekent een verschuiving van het probleem. Iemand die tijdig de juiste hulp had gekregen had geen aanspraak hoeven maken op bijvoorbeeld een ziekenhuis.
Ik ben daarom ook heel blij met het spotje. We betalen ons blauw aan de gezondheidszorg en ik ben voor efficient inzetten van personeel. Ik ben er niet voor zoals het nu gaat. En dat is niet gekwalificeerd personeel inzetten op plekken waar ze niet horen.

elsepels
Berichten: 30
Lid geworden op: 06 feb 2008 17:06

Re: thuiszorg

Ongelezen bericht door elsepels »

Ik ben erg blij met deze steun, ik denk eigenlijk dat de mensen uit de politiek echt niet weten wat er allemaal aan de hand is. Door de wet maatschappeijke ondersteuning wordt door leken min of meer bepaald wie er naar de ouderen en gezinnen gaan. Er wordt gekozen voor de goedkoopste oplossing. Personeel met een goede opleiding wordt aan de kant gezet. De mensen met weinig opleiding doen erg hun best maar ze zijn vaak niet goed genoeg gekwalificeerd en kunnen beter op een andere wijze ingezet worden. Ik vind dat het spotje precies weergeeft waar het om gaat: je moet je eerder schamen voor de wantoestanden dan voor naaktheid.

eeliane
Berichten: 1444
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: thuiszorg

Ongelezen bericht door eeliane »

Had idd laatst iemand van de thuiszorg aan de telefoon, die belde voor een bewoner en die sprak dus geen goed nederlands!!!! Moet niet gekker worden, die mensen bellen een hulpdienst maar kunnen niet goed de conditie van de bewoner/patient beschrijven... waar is toch al dat personeel dat wel weet waar hij/zij het overheeft. Zelfs bij ons valt soms op dat het verzorgend personeel niet meer is wat t was... niet van iederen hoor maar is zitten tegenwoordig wel veel mensen tussen die van toeten nog blazen weten, en dan heb ik het nog niet over de verzorgingstehuizen, daar is t helemaal soms erg gesteld!
Er moet wat aan het niveau gedaan worden dat ook zeker....
ook al doen die mensen hun best het mag niet zo zijn dat het personeel totaal geen niveau meer heeft!

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: thuiszorg

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Thuis"zorg",

Als al vele,vele jaren praktiserend naturist (> 50 jaar) kan men mij niet preuts noemen.
Toch zou ik het niet prettig vinden dat steeds maar verschillende mensen/vrouwen/jonge meiden mij zouden moeten wassen.
bovendien ook door dit verloop in die branche heel veel verschillende.

10 jaar geleden de thuiszorghulp 2 klanten per dag.
5 jaar geleden al 6 klanten per dag,gerekend over 6 uur wat maakt dat van klant tot klant fietsen er maar weinig tijd overblijft om de zorg goed te verlenen.
Die spot van de SP geeft dan ook naar mijn mening de huidige situatie uitstekend weer.

En al eens eerder gezegd; de grote organisaties hebben een overdosis directeuren met vette salarissen, hebben hun taak gedelegeerd naar onderaannemers in de zorg waar ook weer vet verdient wordt met directies en ook daar vaak weer andere onderaannemertjes in de thuiszorg die het kleine beetje geld wat er dan nog over is aan salarissen moeten verdelen onder hun personeel.
De uitslag is dan, weinig of niet gekwalificeerde thuiszorgers met slechte sociale voorwaarden.

Kortom, die thuiszorg is letterlijk uitgekleedt.

Grootvader

Dutchy
Berichten: 56
Lid geworden op: 25 mar 2005 16:19

Re: thuiszorg

Ongelezen bericht door Dutchy »

Ik vind het vreemd dat de Connie in het SP spotje al jarenlang elke keer bij mevrouw komt als ze geholpen moet worden bij het douchen. Dan heeft die arme Connie al die jaren nooit eens vakantie gehad en is ze ook nooit ziek geweest. Connie werkt, als het goed is, in een team van verzorgenden die dagelijks bij mevrouw langskomen. De mevrouw in het filmpje krijgt dus niet alleen Connie maar ook Marijke, Annie, Anneke, Truus, Suzanne, Yvonne en Eric over de vloer. En ook invallers omdat de 'vaste gezichten' ziek kunnen worden en recht op vakantie hebben. Die invallers zijn ook toegewijde medewerkers die met hart en ziel hun werk bij de mensen thuis doen.

En dat Connie ineens niet meer komt omdat ze 'te duur' is geworden is ook vreemd. Verzorgende Connie levert namelijk AWBZ zorg. Tot op heden wordt het werk van verzorgenden en verplegers nog steeds buiten de marktwerking in de zorg gehouden.

Connie KAN natuurlijk ontslagen worden omdat ze werkt voor een thuiszorgorganisatie die een puinhoop van de administratie heeft gemaakt. In mijn woonplaats is toevallig een vorige week een thuiszorgorganisatie failliet gegaan omdat een vorige directeur onverantwoord met de gelden is omgegaan.

Het SP filmpje haalt fictie en werkelijkheid door elkaar. Er is nu veel gerommel in de thuiszorg omdat huishoudelijke zorg WEL te maken heeft met marktwerking waardoor thuishulp A medewerkers die te duur worden, worden ontslagen en als zelfstandige Alphahulpen hetzelfde werk moeten doen tegen slechtere arbeidsvoorwaarden.
Huishoudelijke zorg en persoonlijke verzorging zijn twee verschillende vormen van zorg geworden door de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

Gesloten