LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] WA verzekering

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
Karien
Berichten: 10
Lid geworden op: 03 jan 2006 15:12

WA verzekering

Ongelezen bericht door Karien »

Wij hebben een luifel met een gesloten systeem,hij gaat automatisch omhoog bij harde windvlagen en als de zon wegblijft,die tijd kan ingesteld worden.Dus geen goedkope,wel 10 jaar oud.
Nu gooit het buurjongetje er speelgoed op en de luifel gaat even daarna omhoog en wij zijn niet thuis,dus dat speelgoed schiet in het rolsysteem.dit is wat ontwricht en er zitten gaatjes in het doek.
De buurvrouw geeft dit op aan haar WA verzekering en er komt een expert kijken en begrijpt dat wij niet met de aangeboden 150 euro akkooord gaan.Wij hadden nog wel 10 jaar met dit doek kunnen doen.Een nieuw doek en opnieuw afstellen komt op 700 euro.
Wij gingen akkoord met 400 euro. Nu wil haar WA niet meer betalen dan 150 euro want de luifel is 10 jaar oud,zeggen ze en het doek zal wel verschoten zijn en blabla.Dus de WA stuurt eerst een expert en dan beslist het witte boordje achter zijn bureau dat 400 teveel is.Ik heb gezegd dat de ene luifel de andere niet is en wij zjn overal zuinig op zodat we er lang mee kunnen doen,maar hij zag dus door de telefoon dat 150 euro genoeg was.Heeft iemand hier een oplossing voor?

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: WA verzekering

Ongelezen bericht door kweenie »

Je buurvrouw is voor de schade aansprakelijk en zij moet dat dan maar weer verhalen op haar WA. Jij kunt de werkelijke schade op de buurvrouw verhalen. Dus als haar WA minder uitkeert dan de schade, dan is dat niet jou probleem maar haar probleem. Dan moet zij dat deel maar bijbetalen.

vladja
Berichten: 537
Lid geworden op: 10 okt 2004 10:39

Re: WA verzekering

Ongelezen bericht door vladja »

Je kan niet een nieuw doek vergoed krijgen. Het doek dat vervangen moet worden is tien jaar oud. Een nieuw doek is dus een aanzienlijke verbetering. Dan gaat de regel nieuw voor oud spelen. Door het nieuwe doek zou je meer vergoed krijgen dan de werkelijke schade en dat is wettelijk aan banden gelegd.

Artikel 960, Burgerlijk Wetboek nr. 7
De verzekerde zal krachtens de verzekering geen vergoeding ontvangen waardoor hij in een duidelijk voordeliger positie zou geraken. De vorige zin mist toepassing bij voorafgaande taxatie van de waarde van een zaak tot stand gekomen krachtens een aan een deskundige opgedragen beslissing of krachtens een beslissing van partijen overeenkomstig het advies van een deskundige.
Hetzelfde – door mij geaccentueerd - geldt voor een derde partij waar schade aan uitgekeerd wordt.

Wat u kunt doen is contact opnemen met de leverancier van de luifel en hem om een uitspraak vragen van hoe lang een goed behandeld doek van een luifel mee kan gaan, de zogenaamde levensduur. Aan de hand daarvan kan je nagaan of er een terecht afschrijvingspercentage is gehanteerd en of de aangeboden schadevergoeding correct is. Mocht dat niet correct zijn, dan kan je stappen ondernemen.

Vladja

Carlo5
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 okt 2012 15:20

Re: WA verzekering

Ongelezen bericht door Carlo5 »

ik zou contact opnemen met je eigen verzekering. Kijken wat zij adviseren.

ciske
Berichten: 10820
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: WA verzekering

Ongelezen bericht door ciske »

kweenie schreef:Je buurvrouw is voor de schade aansprakelijk en zij moet dat dan maar weer verhalen op haar WA. Jij kunt de werkelijke schade op de buurvrouw verhalen. Dus als haar WA minder uitkeert dan de schade, dan is dat niet jou probleem maar haar probleem. Dan moet zij dat deel maar bijbetalen.
Ik ben het met kweenie eens, laat je buuf maar bij betalen. Het is haar probleem niet de jouwe.

puma73
Berichten: 5876
Lid geworden op: 28 nov 2003 13:41

Re: WA verzekering

Ongelezen bericht door puma73 »

reageren op een bericht van 4 jaar geleden??????

ciske
Berichten: 10820
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: WA verzekering

Ongelezen bericht door ciske »

puma73 schreef:reageren op een bericht van 4 jaar geleden??????
:lol: Had ik niet eens gezien. :oops:

Gesloten