LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Paroxetine. Aanbeveling?

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door james86 »

Hey jannes,

hier nog 1 die paniekaanvallen kreeg na het stoppen met blowen. Alleen bij mij begon het gelijk diezelfde dag nog. Ook toen ik nog blowde kreeg ik af en toe paniek en de somberheid overheerste ook erg. Maar ik heb 2 jaar doorgelopen met die paniekaanvallen denkende dat ik het zelf wel aankon. Nu slik ik een paar maanden ook een antidepressiva en die bijwerkingen die je noemt zijn niet meer dan normaal bij het starten van antidepressiva. Dit gaat pas na minimaal 6 weken over. Zelfs dan kan het nog uitlopen want ieder mens is verschillend.

En even over die negatieve verhalen.....die gaan de ronde over elke antidepressiva maar vergeet niet dat een miljoen mensen in nederland die dingen slikken he. En laten we nou grofgezegd 1 % nemen die er slecht op reageerd of te vroeg stoppen door de bijwerkingen dan zijn dat al 10 000 ontevreden klanten. Dus het is ook wel erg normaal dat internet vol staat met negatieve geluiden. Maar de mensen waarbij het goed gaat hoor je toch echt niet...denk je dat die de gedachte hebben van we gaan eens even op een website vertellen hoe goed het wel niet met ons gaat....dat idee komt niet eens bij ze op. Websites zoals dit en andere forums worden toch vaak bezocht door mensen die negatieve ervaringen hebben. Gewoon logisch nadenken dus :P al is dat in deze situatie natuurlijk wel erg lastug...probeer forums zoveel mogenlijk te vermijden want paniekklanten trekken zich vaak alleen de negatieve dingen aan he.

Wat wel zo is, is dat paroxetine oftewel seroxat 1 van de stevigste antidepressiva is, Ikzelf slik lexapro wat iets milder is en dus ook vaak aan bejaarden word gegeven enzo. Maar toevallig hebben 2 tante;s van me ook proxetine geslikt en zijn er na 2 jaar gewoon vanaf gestapt en in orde gekomen. Bij elke antidepressiva heeft het gewoon 6 weken minimaal nodig om verbetering te merken...in de tussetijd verergert elke klacht die je hebt met 10x......het hoort er echt allemaal bij. Je kan het wel zonder proberen, maar drugs ontregelt de serotone huishouding zodanig dat vaak dit de enigste oplossing is. Je zou eigenlijk eens een verslavingszorginstelling op moeten bellen dan krijg je precies hetzelfde te horen.

Maaaargoed....in elk geval heel veel succes en sterkte en trek je de negatieve verhalen niet zo heel erg aan....

groetjes

refluS
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 mar 2008 17:19

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door refluS »

Hm de huisarts schreef je wel snel dit middel toe, plus oxazepam?
Oxazepam stompt je af en maakt je sloom.
Dat middel verdooft gewoon, denk dat je dat ook alleen savonds voor het slapen gebruikt?
Verder moet je oppassen met paroxine en wiet die combinatie is erg fout. Paroxine verstrekt tig keer de werking en niet op een plezierige manier!

Ik gebruik nu sinds zondagmorgen Paroxine 20mg over 6 uurtje mijn 4e pilletje.
Ik merk wel dat er zich iets afspeelt in mijn lichaam, maar omdat ik sinds zaterdag buikgriep kreeg weet ik ook niet te zeggen welke effecten ik dan aan de medicatie kan linken :)
Over 6 uur neem ik mijn 4e pilletje.

vera-vers
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 mar 2008 16:33

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door vera-vers »

Sinds vrijdag slik ik ook deze medicijnen, en heb veel last van de bij werkingen. Maar ik had het gevoel dat ik met de rug tegen de muur stond. Ik kwam niet verder ben al zo,n half jaar onder behandeling van een psycoloog en gebruikte ok al oxazepan. Hier wordt ik erg suf van als ik het gebruik. maar het zet m,n hoofd stil en ik maal dus niet meer. Dat is op zich wel prettig. Ik ben geschrokken van alle negetieve berichten mbt paroxetine. Toch ga ik nog even door en als ik na een tijdje nog zo,n last heb van die bij werkingen dan stop ik er misschien wel mee. Vooralsnog heeft het de huilbuien doen stoppen maar ik voel me nog steeds wel somber hoor.

eeliane
Berichten: 1444
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door eeliane »

Wat ik wel vaker lees is dat mensen erg bang zijn voor depressieve gedachten, sombere gevoelens, soms wat angst ergens voor,
ik weet zelf hoe het voelt voordat je over de rooien gaat en anti-depressiva nodig hebt hoor, heb het 1 1/2 jaar gebruikt en ja in het echte leven, zijn er sombere angstige gevoelens, niet leuk, je voelt de zenuwen door je lijf scheuren , maar het hoort er wel bij hoor!!! Zowel leuke als minder leuke dingen, na het gebruik van dit soort medicijnen moet je leren weer die emoties letterlijk te kunnen opvangen, dus niet meteen in paniek schieten en weer ergens naar grijpen als het even tegenzit.
Tja en dan dat wiet verhaal, jij hebt gewoon van je 16e tot je 22e in een wolk geleefd, dat was geen leven en dat zul je nu moeten gaan leren, vrag daar hulp voor , niet weer een pil om je te versuffen, je hersen zijn al genoeg aangetast. Wat je nu voelt is het echte leven dus probeer het te leven...

refluS
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 mar 2008 17:19

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door refluS »

Ik gebruik nu 10 dagen paroxine sandoz.
Tot nu toe geen ervaringen gehad die ik erg negatief ervaar.
Ik ben er juist rustig door geworden en heb nog geen last van angsten gehad waar ik wel last van had.
Ik was de eerste dagen wel wat misselijk en heb niet veel eetlust.
Ik was de eesrte week duizelig en last van een droge mond, en het gevoel heb je soms of je wat stoned bent.
Maar ik ervaar dit zeker niet als negatieve klachten. Ik heb geen aanvallen, huilbuien of vreselijke gevoelens.
Je voelt wel dat er iets gebeurt, je brains worden gereset lijtk het wel.
Ik sta er positief tegenover en heb de laatste 3 dagen niet het gevoel dat ik iets slik.
Ik ebtrapte me er gisteren op dat ik fluitend op straat liep en zelfverzekerd zal dit dan al een effect zijn/
Ben benieuwd wat de komende dagen en weken me brengt.

DiaantjeK
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 mar 2008 09:42

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door DiaantjeK »

Heb gister jankend bij de huisarts gezeten en gezegd dat ik het allemaal niet meer zie zitten. Toch moet ik door aangezien ik 2 kids heb, en een hele lieve man.

Zij heeft mij oxazepam 10 mg voorgeschreven 2x daags en ben vanmorgen begonnen met paroxine 20 mg. De oxazepam hielp gister al wel, was een stuk rustiger naar mijn kids toe.

Voor de paroxine ben ik niet echt bang aangezien zoewel mijn ouders en schoonouders het ook gebruiken. Depressief zijn kan dus ook erfelijk zijn zoals in mijn geval!

Mijn vader is inmiddels helemaal ervan af maar mijn moeder en schoonouders zullen het moeten blijven slikken. Bij hun kan ik alleen maar zeggen dat zij (en ik als buitenstaander) alleen maar positieve veranderingen zie, en mijn moedre gebruikt het al 10 jaar!!!

Hoop dat ook ik niet te veel last heb van de bijverschijnselen, maar dat zien we wel weer. Ik hou mezelf gewoon voor dat ik gister niet voor jan L.. bij de dokter was en dat het zometeen alleen maar beter kan gaan. Nou dan neem ik de bijverschijnselen wel op de koop toe.

Misschien reageer ik binnenkort wel anders als ik het langer gebruik, maar nu sta ik er positief tegenover en ik denk dat dat al een heleboel scheelt.
Als je de bijsluiter van een simpel paracetamolletje leest word je al niet vrolijk dus dat zal hier ook wel gedeeltelijk mee zijn.

Maar zoals ik al zei voor mij nu nog makkelijk praten. Ik hoop dat ik er over 2 weken net zo over denk!!!

Allemaal veel sterkte gewenst met jullie beslissingen :D

PS moet wel zeggen dat ik me helemaal suf rook!!!

james86
Berichten: 341
Lid geworden op: 15 aug 2007 16:27

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door james86 »

Hey diaantje :P

Knap dat je dat stap toch hebt genomen. Zo ben ikzelf ook uiteindelijk helemaal in paniek bij de dokter beland...op een gegeven moment trek je het gewoon niet meer. En waarom zou je er langer mee door blijven lopen? je hebt alleen jezelf en ook vooral je kids en vent mee. Voor hen is het ook moeilijk als zij hun vrouw en moeder maar zien tobben. alleen dat je hoopt dat je over 2 weken er anders tegenaankijkt is nogl wat te voorbarig. Het kan zowiezo al 6 weken duren voordat je wat gaat merken. Maar ieder mens is anders hoor. alleen laat het je niet afschrikken want het trekt allemaal weg.laat iedereen maar lekker negatief over medicatie zijn, maar zo verder leven met depressies is ook geen leven....dan maar een leven met een pilletje vind je ook niet. in elk geval veel succes!!!!!!!

groetjes

Gregoris
Berichten: 156
Lid geworden op: 11 dec 2006 13:40

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door Gregoris »

Hallo allemaal, ik lees toevallig net de 2 laatste inzendingen en zou graag een tip willen geven voor mensen met angst,
ik kreeg een jaar of 2 terug ook angst (waarvoor kon ik niet verklaren, een onbestemde angst dus) en kreeg eerst van de huisarts Oxezepam 10 mg. maar dat hielp niet genoeg, toen kreeg ik Alprazolam 0,5 mg.
en dat hielp (2 tot 3 x daags) ik redde het met 2 (werd er wel slaperig van.
tot mijn dochter iets op internet las over het gebruik van Aspartaam!
Dat gebruikte ik in mijn koffie en thee en in de jochert en overal in
en zodoende kreeg ik totaal geen suiker meer naar binnen
(ik dacht dat is wel goed in verband met mijn buikje)
nu typ ik even wat over::::
Aspartaam zorgt ervoor dat de hoeveelheid serotonine in de hersenen wordt verminderd. Onvoldoende werking van deze neurotransmitter kan verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van een toename van de PRIKKELBAARHEID, ONLUSTGEVOELENS, DEPRESSIES en ANGSTEN.
Ik ben na het lezen hiervan onmiddelijk gestopt met het gebruik van de zoetstof Aspartaam en ben bruine rietsuiker overal in gaan gebruiken
en binnen 1 week kon ik zonder medicijnen en was ik voor het allergrootste deel van mijn angstgevoelens bevrijd!
Ik hoop dat iemand hier wat aan heeft, mvg.

cyberpappa
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 mar 2008 13:36

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door cyberpappa »

Ik vind dat het wel helpt,.........alleen slik het ± 1,5 jaar en ga er mee afbouwen! nooit in een keer stoppen!!!!!!! .
Mijn huisarts zei slik af en toe maar eens een pilletje DUS NIET.
had ook inderdaad huilbuien trok het niet meer ,nu 1,5 jaar verder ben ,blij dat ik er mee gestopt ben en dat ik weer kan genieten van alles ,je bent erg afgevlakt; niet huilen,lachen enz.
Kwam erg "afgevlakt over op me werk en daardoor op straat gezet.

Daarbij kwam nog dat ik me rijbewijs moest verlengen.
"" slikt u medicijnen die de rijvaardigheid kunnen beinvloeden;""
ja dus ,medische verklaring ingevuld en toen begon de ellende het heeft me bij elkaar zo'n ± 300 euro gekost. dus wees er voorzichtig mee .als je het slikt bedenk de risico's!!

ben er heel snel mee gestopt cq afgebouwd het gaat nu dus wel weer en we gaan er weer positief tegen aan,niewe kansen ,nieuwe rondes

STERKTE ALLEMAAL
KOP OP,® is hoop

mariejean
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 mar 2008 17:39

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door mariejean »

paroxitine

Na een beangstigend incident scheef mijn h.a. paroxitine voor.
Ik merkte niets van negatieve bijverschijnselen of verergering van de
klachten, die ik had. Ik ging me er héél prettig bij voelen.

Na een tijdje heb ik getracht om af te kicken, maar ik werd zéér lastig en ook kriegelig tegen mijn man.

Ik gebruik nu al jaren 10 mg per dag. Mijn gevoelens zijn niet afgevlakt, een boek, een film of wat dan ook het kan mij diep raken en ook kan ik reuze blij zijn met de meest eenvoudige dingen. Kortom
ik ben tot veel in staat en geniet van het leven.
Tob niet over het gebruik, je komt deze stof mogelijk in je hersens te kort, dus ..... vul dit gebrek aan met dit middel.

derrick
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 mar 2008 19:05

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door derrick »

Plotseling kreeg ik last van paniekaanvallen. Van de huisarts heb ik paroxetine voorgeschreven gekregen en het heeft mij goed geholpen, zonder veel bijwerkingen. Ik slik dit ongveer 2 1/2 jaar. De laatste maanden heb ik een 1/2 tablet. Een maand geleden heb ik met de huisarts overlegd om te gaan afbouwen, om de andere dag een 1/2 tabletje. Afgelopen weekend had ik vergeten een tablet in te nemen, zonder dat ik dit wist, en mijn duizeligheid en naar gevoel in mijn benen waren weer even terug. Toch maar het halve tablet weer ingenomen en ik voel mij weer oke. Misschien moet ik ze nog wel een aantal jaren slikken, maar liever een half tabletje, dan je naar voelen.

pietersen
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 apr 2006 21:57

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door pietersen »

Aspartaam zorgt ervoor dat de hoeveelheid serotonine in de hersenen wordt verminderd.
Waar heb je dat gelezen op internet, ik vind het een zeer intresant onderwerp want er word tegenwoordig heel veel aspertaan gebruikt.

Gregoris
Berichten: 156
Lid geworden op: 11 dec 2006 13:40

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door Gregoris »

Hallo Pietersen,
op www.aspartaam.nl
ook dit las ik er:
Steeds meer depressie en agressie?

Steeds meer mensen krijgen van hun arts of specialist antidepressiva. Nu weet ik wel dat depressie een van de moeilijkste problemen is die er bestaan. Maar bewijzen stapelen zich op dat ernstige depressies veroorzaakt kunnen worden door een tekort aan serotonine in de hersenen. Het is een feit dat steeds meer volwassenen, maar ook kinderen vaker antidepressiva krijgen voorgeschreven van hun arts als deze niet meer weet wat er aan de hand is. Aspartaam dat wereldwijd in meer 9000 producten voorkomt vermindert de hoeveelheid serotonine die noodzakelijk is voor een goed functioneren van ons lichaam.

Vindt u het dan zo vreemd dat op deze website het meest gezocht wordt naar het onderwerp depressie?

Gregoris
Berichten: 156
Lid geworden op: 11 dec 2006 13:40

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door Gregoris »


DiaantjeK
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 mar 2008 09:42

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door DiaantjeK »

Dank je wel James86 voor je opbeurende woorden.

Ben nu anderhalve week verder. De oxacepam doet goed zijn werk. Nu even wachten tot de paroxitine aan gaat slaan en dan kan ik weer afbouwen met de oxacepam.
Heb totaal geen bijwerkingen van de paroxitine, dus ben wel blij dat ik er mee ben begonnen.
Zie het nu gelukkig allemaal wel al iets positiever in. Kan je nagaan hoe ik me straks voel als de paroxitine echt aan slaat.

Helaas slaat dat verhaal van aspartaam niet op mij. Ik eet gewone suiker, en niet die andere troep van zoetjes oid.

Allemaal veel sterkte gewenst
Dikke knuffel

willie logtenberg
Berichten: 8
Lid geworden op: 02 mar 2008 17:10

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door willie logtenberg »

ik heb een vraag ik slik paroxetie nu 4weken ik ben nog wel gauw moe
maar ik kan wel merken dat namate de dag vorderd het beter gaat
smorgens kom k nog moeilijk op gang.
ik heb alleen zon gek tintelend een soort kippevelgevoel onder mijn
schedeldak kan iemand mij zeggen of dit normaal is
en gaat it weer over groetjes willie

refluS
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 mar 2008 17:19

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door refluS »

ja die schokjes zijn normaal en verdwijnen.

ik gebruik het nu bijna 4 weken en ik betrap me er op dat ik steeds spontaner lach, ook om grappen op tv en in series.
ik voel me niet afgevlakt ja mijn angsten en onzekerheden maar de rest niet.

mariejean
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 mar 2008 17:39

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door mariejean »

In tegenstelling tot het beweerde in een eerder bericht van mij,
ben ik toch maar weer eens aan het afbouwen geslagen, sinds 10 dagen.
Ipv een halve (5 mg) per dag, neem ik nu om de dag 5 mg. Dat doe ik twee weken en dan laat ik er 3 dagen tussen vallen. Etc etc.
Ik merk tot op heden nog niets van bijverschijnselen.
Het kan heel goed mogelijk zijn dat ik het afbouwen staak, zoals ik dat al eens eerder heb gedaan.
Ik wil afbouwen omdat ik moddervet ben geworden en er altijd zin in smikkelen is. Logisch immers het middel is opwekkend, dus krijg je meer trek in eten.
Mariejean

Gregoris
Berichten: 156
Lid geworden op: 11 dec 2006 13:40

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door Gregoris »

Deze interessante tekst vond ik nog op het radarforum:

Half Nederland ziek van E621

Additieven kunnen rare dingen doen met den mensch.
Vooral smaakversterker E621 (ve-tsin, natriumglutaminaat) spant de kroon en wordt veelvuldig gebruikt door levensmiddelenfabrikanten. Kids worden er opgefokt van, anderen denken dat ze griep krijgen of last hebben van hoge bloeddruk, etc. Misschien ben u ook wel eens een beetje raar geworden na het eten bij een Chinees... Ik ken zelfs mensen die anti-depressieva zijn gaan slikken en er uiteindelijk achter kwamen dat de oorzaak van hun "ziek zijn" te wijten was aan E621.
Omdat E621 veelvuldig gebruikt wordt in de levensmiddelenindustrie wordt dit probleem in de doofpot gestopt. Zelfs Google censureert onderwerpen die E621 in een kwaad daglicht stellen. Google censureert trouwens volop...

Eeffieee
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 apr 2008 11:42

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door Eeffieee »

Nadat er een burn out met paniekaanvallen is vastgesteld ben ik door verwezen naar een psycholoog. Ik kon hier echter niks mee en om naar een andere psych. te gaan moest ik weer een tijd op de wachtlijst.

Sinds afgelopen vrijdag ben ik begonnen met medicijnen, 20 mg per dag. Nu lees ik hier dat mensen met 10 beginnen maar ik moest meteen 20. Vrijdagmiddag kreeg ik behoorlijke hoofdpijn, verder niks. Zaterdag nergens last van. Gister (dag 3 dus) erg duizelig/draaiierig en ook erg hoofdpijn. Daarnaast werd ik hondsberoerd, was zoo misselijk. Verschrikkelijk duizelig en allemaal paniek vannacht. NU nog trillerig en wat angst, vond het behoorlijk eng weer ene pilletje te nemen..dacht echt dat ik doodging.

Hadden jullie dit ook zo?

Gesloten