STAPPENPLAN BIJ PROBLEMATIEK ROND INTERNETVERBINDING, C.Q. VERANDEREN VAN INTERNETPROVIDER
Voor de problematiek rond niet tot stand komen internetverbinding of lang uitvallen van de verbinding zonder een oplossing in zicht door de provider heb ik het volgende stappenplan bedacht. Om te voorkomen dat ik in herhaling val heb ik het hier geplaatst en zal voortaan naar dit forum verwijzen indien iemand hiermee geconfronteerd wordt. Ik vind het ook handig dat alle ervaringen waar anderen hun voordeel mee kunnen doen in één bericht staan.
Download de Algemene Voorwaarden van uw provider en bestudeer deze.
Leg een dossier aan met brieven, emails en verslagen van ( + data + tijdstip van) gesprekken gevoerd met de Helpdesk, liefst met naam van degene met wie u gesproken heeft.
Het is gebruikelijk
1. dat - als u storneert - u de prov schriftelijk ( en aangetekend) op de hoogte stelt waarom u de betaling opschort.
2. U stelt de prov in gebreke en geeft hen een redelijke termijn ( b.v 3 weken) waarbinnnen u verwacht dat zij uw problemen rond de internetverbinding oplossen.
3. u geeft aan dat u vindt dat de maanden zonder internet in uw ogen al voldoende reden zijn om met onmiddellijke ingang het contract te verbreken.
4 U geeft aan, dat onmiddellijk nadat de internetverbinding hersteld is en goed blijft werken gedurende b.v. 2 weken, u het gestorneerde bedrag b.v. via internetbankieren alsnog zult voldoen.
5. Mocht na gestelde termijn de internet verbinding niet hersteld zijn, stuurt u nogmaals een aangetekende brief met ontvangst bevestiging. waarin u op grond van het feit dat uw Provider gedurende ..... maanden niet de dienst heeft verleend die u redelijkerwijs van hen had mogen verwachten, u het contract met onmiddellijke ingang beëindigt.
6. U stelt in deze brief een termijn waarbinnen u schriftelijk en aangetekend een antwoord verwacht van de Prov. waarin deze accoord gaat met beëindiging contract.
7. Sta op een schriftelijke bevestiging van Prov. met juiste einddatum einde contract of een e-mail met vermelding dat deze als brief gebruikt mag worden!
Als het u lukt via klachtenformulier website of e-mail met de provider te communiceren begin dan iedere keer met samenvatting van probleemafhandeling tot op dat moment omdat er telkens een nieuw referentienummer aan gekoppeld wordt.
Indien u een klacht heeft over welke provider dan ook, zou u deze klacht kunnen indienen bij de OPTA via
www.opta.nl
Dit is een onafhankelijke organisatie die de providers controleert en daar waar nodig corrigeert.
Het is verstandig om in de AV van uw provider te lezen of deze procedure + tijdslijn ook van toepassing is in uw geval.
Anders aanpassen naar keuze.
Voor u een brief stuurt, goed uitzoeken waar de brief heen moet.
Ik denk dat dit stappenplan voorkomt dat u veel onnodige kosten maakt met bellen naar een dure helpdesk.
Mocht iemand nog iets missen in mijn stappenplan dan lees ik dat graag.
Ik heb dit plan opgesteld aan de hand van mijn ervaring met Telfort en dankzij de positieve bijdragen die ik op de div. forums hier heb mogen lezen. Zonder de ervaringen die anderen met ons hebben willen delen was dit bericht nooit tot stand gekomen!
-----
Nog wat leuke tips van ervaringsdeskundigen:
1. bewijsstukken ( copie) bijvoegen in aangetekende brief en dan schrijft u b.v.: Mocht u het tegendeel kunnen bewijzen, dan graag bewijsstukken schriftelijk binnen .. weken toesturen aan ondergetekende o.i.d..
T.a.v. fax sturen:
De Centrale Raad van Beroep, de hoogste rechter in Sociale Verzekeringszaken, oordeelde dat een melding per fax niet rechtsgeldig is. Het risico dat deze niet ontvangen wordt of zoek raakt bij de ontvanger, ligt in het geval van faxen bij de verzender. Een verzendrapport van de fax is volgens de Centrale Raad niet gelijkwaardig aan een bewijs van aangetekende verzending van een brief.
Disclaimer:
Ik ben niet juridisch geschoold. Aan dit stappenplan kunnen geen rechten worden ontleend.
Alias: TdeHond