LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Belangrijk nieuws van DSI

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
toompy
Berichten: 71
Lid geworden op: 06 aug 2003 19:33

Belangrijk nieuws van DSI

Ongelezen bericht door toompy »

De Dsi heeft nieuwe rchtlijnen op gezet voor klachten van dexia..
Dit kan je zien op hun side.
Het houd grof in dat je over alle dingen waar wij voor staan niet meer kan klagen.
Dit is het ende met onse klachten daar .
WORDEN WEER EEN OOR AANGENAAIT.............

Harry 12
Berichten: 249
Lid geworden op: 29 jul 2003 19:36

Re: Belangrijk nieuws van DSI

Ongelezen bericht door Harry 12 »

Wat bedoel je .

Anke
Berichten: 72
Lid geworden op: 06 aug 2003 19:43

Re: Belangrijk nieuws van DSI

Ongelezen bericht door Anke »

DSI-bericht d.d. 23 07 2003

Voorlopig oordeel over het in behandeling nemen van klachten ter zake van Legio Lease door de Klachtencommissie DSI

Er bestaat enige onduidelijkheid over de vraag welke klachten met betrekking tot Legio Lease de Klachtencommissie DSI in behandeling kan nemen. Daarom wordt een voorlopig oordeel over deze vraag hierna vermeld. De Klachtencommissie kan in haar uitspraken nog tot een andere beslissing komen.

Algemene regels

1. De Klachtencommissie kan klachten alleen behandelen voorzover zij zijn gericht tegen een Deelnemende instelling van DSI (art. 2 Reglement KCD). Deelnemer is bijvoorbeeld Dexia Bank Nederland N.V. (Legio Lease, Labouchere). Geen deelnemer is bijvoorbeeld SpaarSelect. Op www.dsi.nl kan worden opgezocht of een instelling Deelnemer is (met de cursur op ‘Zoek uw Effectenspecialist‘ gaan staan en dan klikken op ‘zoekmachine voor deelnemer‘, vervolgens de bedrijfsnaam invullen en enter geven).

2. In het algemeen geldt, dat indien een klager is aangesloten bij een organisatie die voor de gewone rechter een collectieve actie voert, diens klacht niet voor behandeling door de Klachtencommissie in aanmerking komt voorzover diens klacht hetzelfde onderwerp heeft als de collectieve actie. Voorzover een klager die is aangesloten bij een organisatie die zulk een collectieve actie voert over andere onderwerpen klaagt dan die waarop de collectieve actie betrekking heeft, kan de klacht voor behandeling in aanmerking komen. De klacht moet dan wel betrekking hebben op effectendienstverlening en aan de overige bepalingen van het Reglement KCD voldoen. Zo dient met de klacht een financieel belang gemoeid te zijn van ten minste € 250,- en kan een klacht niet meer in behandeling genomen worden wanneer meer dan drie maanden zijn verstreken tussen het moment waarop is gebleken dat geen overeenstemming tussen de klager en de Deelnemer werd bereikt en het moment waarop de klacht aan de Klachtencommissie is voorgelegd.

3. Als een klager over meer onderwerpen klaagt, beziet de Klachtencommissie per onderwerp of de klacht voor behandeling door haar in aanmerking komt. Voor onderwerpen die de Klachtencommissie niet in behandeling neemt, staat de weg naar de gewone rechter open.

Toepassing op enkele specifieke onderwerpen

• De klacht heeft betrekking op het niet meetekenen van de leaseovereenkomst door de echtgenoot
Deze klacht komt in beginsel niet in aanmerking voor behandeling omdat zij onvoldoende direct verband houdt met de effectendienstverlening als zodanig (art. 5.1 Reglement KCD).

• De klacht heeft betrekking op misleiding door reclame, advertenties, folders etc.
Deze klacht heeft de Stichting Leaseverlies als collectieve actie aan de gewone rechter voorgelegd. Indien een klager die bij deze stichting is aangesloten, over dit onderwerp wil klagen, komt dit niet in aanmerking voor behandeling door de Klachtencommissie. Indien een klager die niet bij deze stichting is aangesloten, hierover wil klagen, komt dit onderwerp wel in aanmerking voor behandeling door de Klachtencommissie, als aan de overige vereisten voor het in behandeling nemen van een klacht is voldaan.

• De klacht heeft betrekking op misleiding door individuele voorlichting
Klachten over misleiding door individuele voorlichting (dus niet uitsluitend op grond van reclame, advertenties, folders etc) komen in aanmerking voor behandeling door de Klachtencommissie, als aan de overige vereisten voor het in behandeling nemen van een klacht is voldaan. Of de klager is aangesloten bij de Stichting Leaseverlies is daarbij niet van belang.

• De klacht houdt in dat de Deelnemer (aanbieder van het effectenleasecontract) zich onvoldoende heeft vergewist van de persoon en de financiële omstandigheden van de klager
Deze klacht komt in aanmerking voor behandeling door de Klachtencommissie, als aan de overige vereisten voor het in behandeling nemen van een klacht is voldaan. Of de klager is aangesloten bij de Stichting Leaseverlies is daarbij niet van belang.

Slotopmerkingen

Deze mededeling wordt bekend gemaakt om eventuele onzekerheid over het voorshands in behandeling nemen van klachten door de Klachtencommissie DSI weg te nemen.

Dat een klacht in behandeling wordt genomen, betekent niet dat deze ook gegrond is. Daarover oordeelt de Klachtencommissie pas later in de procedure. Het omgekeerde geldt ook. Het feit dat de Klachtencommissie een klacht niet in behandeling kan nemen, betekent niet zij ongegrond is. De Klachtencommissie kan zich daarover alleen niet uitspreken, maar de gewone rechter zou kunnen oordelen dat zulk een klacht gegrond is.

Over de inhoud van deze mededeling kunnen het Secretariaat van de Klachtencommissie en DSI geen nadere inlichtingen verstrekken. Het heeft dus geen zin daarover contact met hen op te nemen.

Pieter
Berichten: 1874
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:06
Contacteer:

Re: Belangrijk nieuws van DSI

Ongelezen bericht door Pieter »

Het DSI wordt door de banken en financiële instellingen betaald.

Ze zeggen wel dat ze onafhankelijk zijn. Maar laten de gedupeerde in het diepe zwemmen.
Als Dexia bijvoorbeeld een klacht afkeurd melden ze je dat je binnen drie maanden de klacht kan voor leggen bij het DSI als je het niet eens bent met de uitkomst.

Maar als je bent aangesloten bij SLV of Eegalease dan kun je je klacht niet voorleggen bij het DSI.

Hoe krom maken we het in Nederland?

De uitspraak van het DSI in een klachten behandeling is bindend. Naar m.i. kun je dan zowiezo geen aanspraak maken op de collectieve rechtszaken. De gedupeerde die aangesloten is bij genoemde belangenbehartigers worden nu gedwongen om rond de 7 a 10 jaar te wachten op een uitspraak. Tenzij het CGA eerder een uitspraak doet. Maar ja daar komt het DSI weer om de hoek kijken.

Mvg Pieter

CB
Berichten: 2427
Lid geworden op: 03 jul 2003 20:07

Re: Belangrijk nieuws van DSI

Ongelezen bericht door CB »

Nee Pieter je kan kiezen waar je je klacht wilt indienen, bij de stichtingen dan wel bij DSI. Lijkt me heel legitiem.

Pieter
Berichten: 1874
Lid geworden op: 02 jul 2003 20:06
Contacteer:

Re: Belangrijk nieuws van DSI

Ongelezen bericht door Pieter »

Beste CB,

Het DSi heeft pas begin dit jaar de regels hieromtrent gewijzigd. Nadat SLV al meer dan 60.000 leden telde.

Echt legitiem kan ik dat niet noemen.

Mvg Pieter

Hans2
Berichten: 617
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: Belangrijk nieuws van DSI

Ongelezen bericht door Hans2 »

Het is nog krommer dan Pieter schrijft in Nederland.

Natuurlijk heeft ook Dexia door dat de DSI een farce is geworden in het hele gebeuren.(DSI=Dutch security institute)
De DSI biedt totaal geen security of securityfacaliteiten t.a.v. afnemers van leaseproducten.Mensen die deze producten hebben aangeschaft
laten zij gewoon in hun hemd staan en verrekken!!

Wat doet Dexia.
In alle brieven worden er nu standaard verwezen naar de mogelijkheid om bij de DSI een klacht in te dienen.
Ik heb drie collega,s die zo kompleet het riet zijn ingestuurd.

Ze kunnen net zo goed in hunreaktie schrijven dat men een klacht over de bank kan indienen bij de afdeling "hondenbelasting van uw gemeente".

Flauwekul dus, en tegelijk iets waar wij ons eigelijk vreselijk kwaad over zouden moeten maken.
En deze firma in poppenkastvoorstellingen over misstanden op de beursvloer zou als advies orgaan voor de minister moeten gaan werken?

Dexia heeft gewoon door dat het hier een bananerepubliek is waar zij geen kwaad hebben te duchten.

En mocht er een vuiltje aan de lucht komen, het is op wereldformaat
zo een groot concern, ze hebben zoveel geld om zich uit de problemen te kunnen kopen!!!
Bij deze bank geld echt , voor geld is alles te koop, zelfs een hoogleraar in de rechtskunde.
Is er niet een van die rechtsgeleerden die nu bij Dexia zit niet in het verleden ook adviseur geweest bij Legiolease?

Iemand heeft ooit de gangen van de adviseurs nagegaan en kwam bij twee adviseurs op het internet verrassende zaken tegen.
Helaas heb ik dat toen niet gecopieerd, zat toen net op het forum.

CB
Berichten: 2427
Lid geworden op: 03 jul 2003 20:07

Re: Belangrijk nieuws van DSI

Ongelezen bericht door CB »

Pieter,

Als je wilt kiezen voor DSI en je bent lid van één van de Stichtingen kun je toch je lidmaatschap opzeggen. Simpel toch. Of het verstandig is laat ik in het midden. Beetje legitiem misschien?

L. Blok
Berichten: 155
Lid geworden op: 02 jul 2003 18:35

Re: Belangrijk nieuws van DSI

Ongelezen bericht door L. Blok »

CB,

Dit vind ik wat al te simpel van je beredeneerd. Als ik me al iets voor kan stellen van de maatregel die de Klactencommissie heeft genomen, dan toch dat dan iedereen die over de punten waarover Leaseverlies nu een zaak heeft aangespannen niet kan klagen, maar niet alleen de mensen die zich bij Leaseverlies hebben aangesloten. Als Leaseverlies deze zaak zou winnen dan geldt deze uitspraak voor iedereen en niet alleen voor de mensen die zijn aangesloten bij Leaseverlies.

CB
Berichten: 2427
Lid geworden op: 03 jul 2003 20:07

Re: Belangrijk nieuws van DSI

Ongelezen bericht door CB »

In alle redelijkheid lijkt het mij niet logisch als de Stichting bezig is met een rechtzaak inzake misleiding etc., dat leden van de stichting deze klacht ook via DSI in behandeling laten nemen. Indien je lid bent van één van de stichtingen kun je wel een klacht neerleggen als het om iets gaat waar de stichtingen niet mee bezig zijn. Ga je voor dezelfde klacht ook twee advocatenkantoren aan het werk zetten? Nee toch. Soms krijg ik het gevoel dat we hier wel eens spijkers op laag water zoeken. Ik ben het niet met jullie eens. Mag dat?

SJZ
Berichten: 4103
Lid geworden op: 09 aug 2003 21:03

Re: Belangrijk nieuws van DSI

Ongelezen bericht door SJZ »

Ik ben het niet met jullie eens. Mag dat?
Nee CB, dat mag in dit forum vaak niet. Zelfs een vraag stellen kan soms al te veel zijn voor velen in dit forum. Als iemand klaagt, wat het ook is dat mag je vaak alleen maar zeggen: tuurlijk, je hebt gelijk, je gaat voor de rechter winnen (Valse hoop geven, dat mag dus weer wel).
Maar het ONEENS zijn met anderen, dat wordt hier niet gewaardeerd.

(overigens: juist mensen die het met klagers oneens zijn kunnen goede informatie leveren. Zij helpen de klagers om kritisch over zichzelf na te denken en goede argumenten te formuleren, en dat komt je juist in een rechtszaak alleen maar beter te pas)

CB
Berichten: 2427
Lid geworden op: 03 jul 2003 20:07

Re: Belangrijk nieuws van DSI

Ongelezen bericht door CB »

Ok, bedankt voor de Tip. Ik ben niet zo moeilijk. Julie hebben gelijk. Oogkleppen op dus. 8)

Harry 12
Berichten: 249
Lid geworden op: 29 jul 2003 19:36

Re: Belangrijk nieuws van DSI

Ongelezen bericht door Harry 12 »

Ha ha is een goeie :wink:

Gesloten