LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] is dit uitspelen door de verkopende makelaar?

Ben je benadeeld of juist goed geholpen door een makelaar? Geef hier jouw mening.
floris1981
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 mei 2008 20:13

is dit uitspelen door de verkopende makelaar?

Ongelezen bericht door floris1981 »

Wij zijn momenteel in de race om een woning te kopen van een woningcoorperatie. Vraagprijs 219.500, wij boden 215.000. Nu werden wij gebeld dat er een soort gelijk bod van een andere gegadigde is gekomen en wij nogmaals moeten bieden om het wel of niet te krijgen. Dit alles tot daar aan toe denk ik dan.

Nu worden wij vandaag gebeld door de makelaar met de mededeling dat het niet vreemd is om over de vraagprijs heen te bieden en dat wij nog een prettige dag gewenst kregen.

Wij nu in de stress, moet je over de vraagprijs heen? Is er wel een 2e gegadigde? Wat is wijsheid? Want eidenlijk denk ik steek dat huis maar in je je weet wel.. Want ik noem dit uitspelen.

Immo
Berichten: 147
Lid geworden op: 16 aug 2006 23:05

Re: is dit uitspelen door de verkopende makelaar?

Ongelezen bericht door Immo »

Dit is inderdaad uitspelen en de meeste ethische regels van de branche-organisaties staan dit niet toe. Dit is echter theorie. De verkoper is de opdrachtgever en die kan doen wat-ie wil. Dus: hoe graag wil je de woning hebben ?

pbarendse
Berichten: 660
Lid geworden op: 05 jan 2008 00:48

Re: is dit uitspelen door de verkopende makelaar?

Ongelezen bericht door pbarendse »

Klinkt inderdaad redelijk als uitspelen. Dat kun je echter zelf ook... De verkopende partij (of verkopende makelaar, dat is om het even) gokt met deze aktie erop dat hij meer krijgt. Als je zijn bluf doorprikt, en niet hoger biedt, zal hij bakzeil halen. Als hij inderdaad wel gelijk heeft, en er een hogere bieder is, dan moet je jezelf afvragen of je het huis ook voor zoveel meer geld wilt hebben.

De (moeilijke) keus is aan jullie:
- ook gokken, niet hoger gaan, en de kans lopen dat het huis aan je neus voorbijgaat. Je hebt echter een even hoge kans dat je het huis uiteindelijk wel voor jouw prijs krijgt, of dat de verkopende partij helemaal misslaat en helemaal geen verkoop heeft
- hoger bieden, en de kans lopen dat je veel te veel betaalt voor het huis. Je loopt dan echter veel minder kans dat je er naast zit. Tenzij je echt een hork treft, die denkt "hee, daar is meer te halen" en het kunstje nogmaals uithaalt. Dan weet je echter meer dan genoeg!

Niet echt een eenduidig advies, maar ik kan dan ook niet in jullie portemonnee of hoofd kijken, en dus ook niet bepalen of jullie het huis tegen de duurdere prijs kunnen veroorloven en hoe graag jullie het huis willen. Hopelijk is het wel advies waar je wat mee kunt!

chris111
Berichten: 15
Lid geworden op: 18 mar 2007 23:48

Re: is dit uitspelen door de verkopende makelaar?

Ongelezen bericht door chris111 »

corporatiewoningen gaan zelden onder de vraagprijs weg. de vraagpijs is in principe de koopprijs. of er daadwerkelijk iemand anders meebiedt weet je nooit 100% zeker maar bij vaak aantrekkelijk geprijste corporatiewoningen is dit vrij normaal. die paar duizend meer bieden scheelt je waarschijnlijk nog geen 10 euro per maand dus wat let je als je deze echt leuk vind.

Degene die enkele duizenden meer biedt woont lekker na een paar weken en zijn dat stukje overbieden allang weer vergeten de stijfkoppen blijven maanden doorzoeken tot ze een ons wegen en betalen uiteindelijk vanwege de tussentijdse waardestijging al weer meer als stukje overbieden.

Hendrik Kappers
Berichten: 14
Lid geworden op: 24 jun 2008 15:55

Re: is dit uitspelen door de verkopende makelaar?

Ongelezen bericht door Hendrik Kappers »

Hoe is het afgelopen? Heb je een aankoop makelaar gebruikt?

Gesloten