LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Vage specificatie Univé

Bespreek hier zorgverzekeraars en aanverwante zaken.
noireidylle
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 mei 2008 22:41

Vage specificatie Univé

Ongelezen bericht door noireidylle »

Vandaag ontving ik een afrekenspecificatie van Univé waarin vermeld wordt dat er 83,20 afgeschreven gaat worden van mijn eigen risico. Het betreft:

5x specialistenhulp
11x ziekenhuis- labkosten
1x medische microbiologie

Na lang denken (ik kom nooit in ziekenhuizen..) waar dit van kan zijn, bel ik Univé. Het enige wat hij kan zien is dat het gedeclareerd is door Meander ziekenhuizen. Na nog wat nadenken, besef ik mij; zou dit de titerbepaling kunnen zijn van Hepatitis vaccinatie? Beroepshalve dien ik gevaccineerd te zijn tegen Hep B en dat was ik zo'n 12 jaar geleden. Ter controle werd mij geadviseerd door de werkgever om bloed te laten prikken om te kijken of ik sindsdien nog genoeg antistoffen had. Dit is gebeurd bij een prikpunt in de apotheek, 1 buisje bloed is er getrokken. Na een week kon ik de huisartsassistente bellen voor de uitslag.

Mijn vraag; waarom is er niet 1 code die omschrijft dat het titerbepaling Hep B betreft en worden er vage codes gebruikt, wat mij doet denken aan "natte vingerwerk" ?

realmontreal
Berichten: 9
Lid geworden op: 02 apr 2008 20:31

Re: Vage specificatie Univé

Ongelezen bericht door realmontreal »

Wat raadzaam is in deze situatie, is nogmaals contact op nemen met je zorgverzekeraar, vraag naar een notanummer en notadatum wat het ziekenhuis gebruikt. Vervolgens contact opnemen met Meander ziekenhuis en te verzoeken een gespecificeerde nota op te sturen, of zelf direct telefonisch vragen wat dit precies geweest is, en wanneer de behandeling heeft plaatsgevonden. Zorgverzekeraars beschikken niet over deze informatie aangezien de meeste ziekenhuizen digitaal declaraties indienen.

Mathilde D.
Berichten: 2158
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: Vage specificatie Univé

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

Ik vind dit ook uiterst verwarrend. Eerst dacht ik het nog een beetje te begrijpen, omdat ik dacht dat het honorarium van de medische microbioloog wrsch. wel de specialistenhulp zou zijn. Maar 5 KEER kan natuurlijk niet.

Zou de Nederlandse Zorgautoriteit hier misschien een rol in kunnen spelen? Want het ligt heus niet aan je verzekeraar. Wel aan het feit dat je hiervan zelf de rekening niet van krijgt. Heb je een restitutie of een natura-verzekering?

En inderdaad, je kunt de rekening (wellicht) opvragen via het notanummer dat de verzekeraar zou moeten hebben.


Het is toch van de gekke dat de patienten de rekeningen niet meer kunnen controleren? Ik krijg de indruk dat het de verzekeraars eigenlijk ook helemaal niet interesseert.

rvkeuken
Berichten: 584
Lid geworden op: 29 dec 2006 08:19

Re: Vage specificatie Univé

Ongelezen bericht door rvkeuken »

5x specialisten hulp is ook nooit 83 euro, zal wel iets van 5 aanslagen zijn, een specialist zou ik zelf qua kostprijs al snel schatten op minimaal zo'n 200 euro/uur (wrschnlk meer),

Gesloten