LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Water
Re: Water
Specialisten weten ook niet alles,
De specialist in de uitzending zal zijn opleiding wel afgemaakt hebben, maar laat mensen hun eigen gang gaan, ieder lichaam reageert weer anders, we zijn niet allemaal hetzelfde,
Water drinken is zeker niet schadelijk te noemen en het lichaam is tenslotte aan de waterinname gewend,
De oude mensen die Martine beschrijft zijn hier weer het slachtoffer van, "de specialist weet het" het glaasje water blijft staan en de mensen zijn door de war, en kunnen door gebrek aan water zelfs ziek raken!,
Alles beter weten maakt echt niet gezond en/of gelukkig!,
Leef je eigen leven zoals je zelf denkt dat goed is, tips zijn natuurlijk altijd welkom, maar zeker niet dwingend.
Vriendelijke groeten,
Ulbe.
De specialist in de uitzending zal zijn opleiding wel afgemaakt hebben, maar laat mensen hun eigen gang gaan, ieder lichaam reageert weer anders, we zijn niet allemaal hetzelfde,
Water drinken is zeker niet schadelijk te noemen en het lichaam is tenslotte aan de waterinname gewend,
De oude mensen die Martine beschrijft zijn hier weer het slachtoffer van, "de specialist weet het" het glaasje water blijft staan en de mensen zijn door de war, en kunnen door gebrek aan water zelfs ziek raken!,
Alles beter weten maakt echt niet gezond en/of gelukkig!,
Leef je eigen leven zoals je zelf denkt dat goed is, tips zijn natuurlijk altijd welkom, maar zeker niet dwingend.
Vriendelijke groeten,
Ulbe.
-
- Berichten: 174
- Lid geworden op: 16 mei 2008 10:00
Re: Water
Het gaat nog veel verder dan de meesten van jullie beseffen, want we zijn met z'n allen chronisch uitgedroogd. Lees dit interview met Dr Batmanghelidj:
http://www.naturalnews.com/Report_water_cure_0.html
Mike
http://www.naturalnews.com/Report_water_cure_0.html
Mike
Re: Water
Ik had steeds blaasontsteking, dacht ik.
Na de derde keer urineonderzoek kreeg ik van mijn huisarts het advies om een glas naast de kraan te zetten en als ik in de keuken kwam een glas water te drinken.
Nu ben ik gewend om veel water te drinken en ik heb nooit meer last van het gevoel blaasontsteking te hebben.
Ook de reumatoloog zegt dat je bij medicijnen veel water moet drinken.
Met name als je veel vezels gebruikt.
Dus ik begrijp deze tegenstrijdige specialist even niet.
Ik kan uit ervaring zeggen dat het gewoon beter is.
Niet iedereen heeft een dorstgevoel.
Ik hoorde dat dat vooral bij oudere mensen een probleem is met uitdroging tot gevolg.
Dus meer info lijkt me op zijn plaats.
Na de derde keer urineonderzoek kreeg ik van mijn huisarts het advies om een glas naast de kraan te zetten en als ik in de keuken kwam een glas water te drinken.
Nu ben ik gewend om veel water te drinken en ik heb nooit meer last van het gevoel blaasontsteking te hebben.
Ook de reumatoloog zegt dat je bij medicijnen veel water moet drinken.
Met name als je veel vezels gebruikt.
Dus ik begrijp deze tegenstrijdige specialist even niet.
Ik kan uit ervaring zeggen dat het gewoon beter is.
Niet iedereen heeft een dorstgevoel.
Ik hoorde dat dat vooral bij oudere mensen een probleem is met uitdroging tot gevolg.
Dus meer info lijkt me op zijn plaats.
-
- Berichten: 1
- Lid geworden op: 19 mei 2008 15:07
Re: Water
Ja ,wat een vreemde dingen zei die nefroloog! Hij zou toch moeten weten, zoals elke tweedejaars student geneeskunde, dat koffie en alcohol het ADH ( = antidiuretisch hormoon) remmen waardoor de nieren veel meer water uitscheiden dan op dat moment functioneel zou zijn!
-
- Berichten: 174
- Lid geworden op: 16 mei 2008 10:00
Re: Water
Henry42,
Helemaal mee eens! Drink water met een paar korreltjes sel gris (ongeraffineerd, grijs zeezout uit Guerande), te verkrijgen via Pascal Pichon van Breizh Import in Zwolle (www.breizh-import.nl). Dit is het beste en schoonste zeezout ter wereld omdat er met een Keltisch zuiveringssysteem wordt gewerkt dat meer dan duizend jaar oud is. Lees meer over de zuiverende en reinigende werking van zeezout hier:
http://www.fonteine.com/zeemineralen.html
http://www.fonteine.com/we_zijn_1.html
Bang zijn voor een hoge bloeddruk is niet nodig. Het zout is natriumarm en rijk aan magnesium, een mineraal dat juist de bloeddruk verlaagt. Het is sowieso een fabel dat zout bloeddrukverhogend zou werken. Dit is wetenschappelijk nooit aangetoond. De werkelijke verhoger van bloeddruk is het bloedsuikergehalte, dat bij de meeste mensen veel te hoog is door overmatige consumptie van suikers en verkeerde vetten. Dit zorgt voor dik, stroperig en vervuild bloed waardoor het hart harder moet pompen om een fatsoenlijke bloeddoorstroming te bewerkstelligen.
Ook hier kan water een helende rol spelen. Door regelmatige waterconsumptie bevorder je een betere bloedcirculatie waardoor het bloed de kans krijgt zichzelf te zuiveren. Water is echter niet zaligmakend, je zult ook iets aan je voedingspatroon moeten doen. Lees deze artikelen van mijn hand:
http://www.fonteine.com/basisregels.html
http://www.fonteine.com/suikers_vetten.html
Mike
Helemaal mee eens! Drink water met een paar korreltjes sel gris (ongeraffineerd, grijs zeezout uit Guerande), te verkrijgen via Pascal Pichon van Breizh Import in Zwolle (www.breizh-import.nl). Dit is het beste en schoonste zeezout ter wereld omdat er met een Keltisch zuiveringssysteem wordt gewerkt dat meer dan duizend jaar oud is. Lees meer over de zuiverende en reinigende werking van zeezout hier:
http://www.fonteine.com/zeemineralen.html
http://www.fonteine.com/we_zijn_1.html
Bang zijn voor een hoge bloeddruk is niet nodig. Het zout is natriumarm en rijk aan magnesium, een mineraal dat juist de bloeddruk verlaagt. Het is sowieso een fabel dat zout bloeddrukverhogend zou werken. Dit is wetenschappelijk nooit aangetoond. De werkelijke verhoger van bloeddruk is het bloedsuikergehalte, dat bij de meeste mensen veel te hoog is door overmatige consumptie van suikers en verkeerde vetten. Dit zorgt voor dik, stroperig en vervuild bloed waardoor het hart harder moet pompen om een fatsoenlijke bloeddoorstroming te bewerkstelligen.
Ook hier kan water een helende rol spelen. Door regelmatige waterconsumptie bevorder je een betere bloedcirculatie waardoor het bloed de kans krijgt zichzelf te zuiveren. Water is echter niet zaligmakend, je zult ook iets aan je voedingspatroon moeten doen. Lees deze artikelen van mijn hand:
http://www.fonteine.com/basisregels.html
http://www.fonteine.com/suikers_vetten.html
Mike
Re: Water
Sorry hoor, maar ik moet toch echt zoutarm eten voor te hoge bloeddruk.
Mijn glucose is laag, evenals mijn cholestorol.
Het is nl erfelijk.
Ik eet overigens volgens de diëtiste te weinig vet.
Probeer dit op te vangen door halvarine op brood te doen en met becel vloeibaar wat vis of kipfilet te bakken.
Dus niet iedereen eet vet en ongezond.
Ik houd dus gewoon niet van vette dingen.
Ook dat kan in deze wereld.
En zeezout kan ook schadelijk zijn.
Had iets met het kaliumgehalte in het bloed te maken.
Mijn glucose is laag, evenals mijn cholestorol.
Het is nl erfelijk.
Ik eet overigens volgens de diëtiste te weinig vet.
Probeer dit op te vangen door halvarine op brood te doen en met becel vloeibaar wat vis of kipfilet te bakken.
Dus niet iedereen eet vet en ongezond.
Ik houd dus gewoon niet van vette dingen.
Ook dat kan in deze wereld.
En zeezout kan ook schadelijk zijn.
Had iets met het kaliumgehalte in het bloed te maken.
-
- Berichten: 174
- Lid geworden op: 16 mei 2008 10:00
Re: Water
Je eet foute vetten en te weinig echte vetten. Halvarine is een afgeleide van margarine en bevat geharde plantaardige vetten, transvetten. Hetzelfde geldt voor die Becel-rommel waar je in bakt. Deze vervuilen je bloed. Wist je dat margarine/halvarine slechts één molecuul verwijderd is van plastic? Je moet het zelf weten, maar je speelt Russisch roulette met je gezondheid.
Ik geloof niet in de 'het-is-erfelijk' mythe. Iedere keer als de doktoren niet kunnen verklaren waar iets vandaan komt (omdat ze niet naar voeding kijken) dan is het 'erfelijk'. Wat 'erfelijk' is dat je verkeerde eetpatroon waarschijnlijk thuis van jongs af aan al is aangeleerd. Tegenwoordig krijgen de huisdieren van veel mensen precies dezelfde ziektes als hun bazen: diabetes, arthritis, artrose, osteoperose, hernia, etc. Is dit ook genetisch? Zijn de genen dan overgesprongen van mens naar dier? Of heeft het met voeding te maken?
Ik raad je aan het gratis ebook 'Voedzame tradities' te downloaden en te lezen. Je kunt het hier krijgen:
http://www.ronfonteine.com/voedzame_tradities.pdf
Hier is een passage hieruit die van toepassing is op jou en met jou 95% van de Nederlandse bevolking:
De algehele belangrijke suikerwaardes in het bloed worden geregeld door een heel fijn afgestemd mechanisme waar in de insulineafscheiding van de pancreas en de hormonen van verschillende klieren, inclusief de adrenalineklieren en de schildklier betrokken zijn. Als suiker en zetmeel in hun natuurlijke, ongeraffineerde vorm worden gegeten - als deel van een maaltijd die voedende vetten en proteïnes bevat - dan worden ze langzaam verteerd en komen verspreid over een aantal uren in matige hoeveelheden in de bloedstroom. Als het lichaam over langere tijd geen voedsel krijgt, zal dit mechanisme een beroep doen op de lichaamsreserves in de lever. Indien het goed werkt, dan zal dit wonderbaarlijke bloedregulatie-proces onze cellen voorzien met een gestadige, gelijkblijvende voorziening aan glucose, het lichaam wordt zo in evenwicht gehouden, zowel lichamelijk als emotioneel.
Maar als we geraffineerde suiker en zetmeel gebruiken, vooral dan als we dat op zichzelf in pure vorm doen - zonder vetten of proteïnes - dan komen ze in een overvloed in de bloedstroom terecht en veroorzaken een plotselinge toename van het bloedsuiker. Het regulerend lichaamsmechanisme schakelt zich dan in een hogere versnelling, overspoelt de bloedstroom met insuline en ander hormonen om de bloedsuikerwaardes omlaag te brengen tot acceptabele waardes. Herhalende dergelijke woeste suiker-aanvallen zullen dit fijn afgestemd proces ontwrichten, en veroorzaken dat sommige elementen in een constante toestand van activiteit blijven en andere laten verslijten en ontoereikend laten worden om het werk nog te kunnen verrichten.
De situatie wordt verergerd door het feit dat een voedingsprogramma dat hoog in geraffineerde koolhydraten ligt, ook deficiënt is in vitamines, mineralen en enzymen - de lichaamsopbouwende elementen die de klieren en organen in een goed gerepareerde toestand houden. Als het endocriene systeem dus verstoord wordt, dan manifesteren zich al vlug vele andere pathologische toestanden – degeneratieve ziektes, allergieën, zwaarlijvigheid, alcoholisme, drugsverslaving, depressie, leermoeilijkheden, en gedragsproblemen.
Een ontregeld regulatiesysteem resulteert in een bloedsuikerwaarde die gewoonlijk oftewel hoger oftewel lager dan het precieze bereik verblijft waarvoor het lichaam geschapen werd om in te functioneren. Iemand met een abnormaal hoge bloedsuiker is een diabeticus; iemand waarvan de bloedsuiker regelmatig omlaag gaat is hypoglycemisch. Deze twee ziektes zijn werkelijk twee kanten van hetzelfde muntstuk, en stammen beiden van dezelfde oorzaak af – excessieve consumptie van geraffineerde koolhydraten. De diabeticus leeft in het gevaar van blindheid, gangreen in benen en armen, hartziekte, en diabetisch coma. De insulineinjecties kunnen de diabeticus wel beschermen tegen een plotseling overlijden door coma, maar niet totdat het voedingsprogramma zich verbetert kan de voortschrijdende vernieling van het hoornvlies, de weefsels, en het bloedsomloop-systeem een halt worden geroepen. Lage bloedsuiker opent een ware doos van Pandora, vanaf plotselinge aanvallen tot depressies, en ongefundeerde fobieën tot allergieën, hoofdpijnen en chronische vermoeidheid.
Hypoglycemische personen worden vaak geadviseerd om iets zoets te eten als ze de symptomen voelen van lage bloedsuiker, omdat suiker vlug in de bloedstroom komt en een tijdelijk omhoog gaan veroorzaakt. De manier van voortgang is vanuit verschillende redenen verkeerd. Allereerst zijn de calorieën kaal, de lichaamsopbouwende reserves worden verder uitgeput. Ten tweede, de cyclus van hoge bloedsuiker die te laag staat door een verkeerd geregeld mechanisme, wordt verder bestendigd. En tenslotte zet een korte periode van hoge bloedsuiker een schadelijk proces op gang wat glycatie genoemd wordt, het binden van aminozuren aan suikermolecules als de bloedsuikerwaardes te hoog zijn. Deze abnormale proteïnes worden dan in de weefsels opgenomen en kunnen enorme schade aanrichten, in het bijzonder aan bepaalde proteines in de ooglens en de myeline-schedes rond de zenuwen. Het collageen van de huid, de pezen en de membranen worden ook beschadigd door de geglycateerde proteïnes. Dit proces neemt plaats bij iedereen die suiker eet, niet alleen bij diabetici.
Mike
Ik geloof niet in de 'het-is-erfelijk' mythe. Iedere keer als de doktoren niet kunnen verklaren waar iets vandaan komt (omdat ze niet naar voeding kijken) dan is het 'erfelijk'. Wat 'erfelijk' is dat je verkeerde eetpatroon waarschijnlijk thuis van jongs af aan al is aangeleerd. Tegenwoordig krijgen de huisdieren van veel mensen precies dezelfde ziektes als hun bazen: diabetes, arthritis, artrose, osteoperose, hernia, etc. Is dit ook genetisch? Zijn de genen dan overgesprongen van mens naar dier? Of heeft het met voeding te maken?
Ik raad je aan het gratis ebook 'Voedzame tradities' te downloaden en te lezen. Je kunt het hier krijgen:
http://www.ronfonteine.com/voedzame_tradities.pdf
Hier is een passage hieruit die van toepassing is op jou en met jou 95% van de Nederlandse bevolking:
De algehele belangrijke suikerwaardes in het bloed worden geregeld door een heel fijn afgestemd mechanisme waar in de insulineafscheiding van de pancreas en de hormonen van verschillende klieren, inclusief de adrenalineklieren en de schildklier betrokken zijn. Als suiker en zetmeel in hun natuurlijke, ongeraffineerde vorm worden gegeten - als deel van een maaltijd die voedende vetten en proteïnes bevat - dan worden ze langzaam verteerd en komen verspreid over een aantal uren in matige hoeveelheden in de bloedstroom. Als het lichaam over langere tijd geen voedsel krijgt, zal dit mechanisme een beroep doen op de lichaamsreserves in de lever. Indien het goed werkt, dan zal dit wonderbaarlijke bloedregulatie-proces onze cellen voorzien met een gestadige, gelijkblijvende voorziening aan glucose, het lichaam wordt zo in evenwicht gehouden, zowel lichamelijk als emotioneel.
Maar als we geraffineerde suiker en zetmeel gebruiken, vooral dan als we dat op zichzelf in pure vorm doen - zonder vetten of proteïnes - dan komen ze in een overvloed in de bloedstroom terecht en veroorzaken een plotselinge toename van het bloedsuiker. Het regulerend lichaamsmechanisme schakelt zich dan in een hogere versnelling, overspoelt de bloedstroom met insuline en ander hormonen om de bloedsuikerwaardes omlaag te brengen tot acceptabele waardes. Herhalende dergelijke woeste suiker-aanvallen zullen dit fijn afgestemd proces ontwrichten, en veroorzaken dat sommige elementen in een constante toestand van activiteit blijven en andere laten verslijten en ontoereikend laten worden om het werk nog te kunnen verrichten.
De situatie wordt verergerd door het feit dat een voedingsprogramma dat hoog in geraffineerde koolhydraten ligt, ook deficiënt is in vitamines, mineralen en enzymen - de lichaamsopbouwende elementen die de klieren en organen in een goed gerepareerde toestand houden. Als het endocriene systeem dus verstoord wordt, dan manifesteren zich al vlug vele andere pathologische toestanden – degeneratieve ziektes, allergieën, zwaarlijvigheid, alcoholisme, drugsverslaving, depressie, leermoeilijkheden, en gedragsproblemen.
Een ontregeld regulatiesysteem resulteert in een bloedsuikerwaarde die gewoonlijk oftewel hoger oftewel lager dan het precieze bereik verblijft waarvoor het lichaam geschapen werd om in te functioneren. Iemand met een abnormaal hoge bloedsuiker is een diabeticus; iemand waarvan de bloedsuiker regelmatig omlaag gaat is hypoglycemisch. Deze twee ziektes zijn werkelijk twee kanten van hetzelfde muntstuk, en stammen beiden van dezelfde oorzaak af – excessieve consumptie van geraffineerde koolhydraten. De diabeticus leeft in het gevaar van blindheid, gangreen in benen en armen, hartziekte, en diabetisch coma. De insulineinjecties kunnen de diabeticus wel beschermen tegen een plotseling overlijden door coma, maar niet totdat het voedingsprogramma zich verbetert kan de voortschrijdende vernieling van het hoornvlies, de weefsels, en het bloedsomloop-systeem een halt worden geroepen. Lage bloedsuiker opent een ware doos van Pandora, vanaf plotselinge aanvallen tot depressies, en ongefundeerde fobieën tot allergieën, hoofdpijnen en chronische vermoeidheid.
Hypoglycemische personen worden vaak geadviseerd om iets zoets te eten als ze de symptomen voelen van lage bloedsuiker, omdat suiker vlug in de bloedstroom komt en een tijdelijk omhoog gaan veroorzaakt. De manier van voortgang is vanuit verschillende redenen verkeerd. Allereerst zijn de calorieën kaal, de lichaamsopbouwende reserves worden verder uitgeput. Ten tweede, de cyclus van hoge bloedsuiker die te laag staat door een verkeerd geregeld mechanisme, wordt verder bestendigd. En tenslotte zet een korte periode van hoge bloedsuiker een schadelijk proces op gang wat glycatie genoemd wordt, het binden van aminozuren aan suikermolecules als de bloedsuikerwaardes te hoog zijn. Deze abnormale proteïnes worden dan in de weefsels opgenomen en kunnen enorme schade aanrichten, in het bijzonder aan bepaalde proteines in de ooglens en de myeline-schedes rond de zenuwen. Het collageen van de huid, de pezen en de membranen worden ook beschadigd door de geglycateerde proteïnes. Dit proces neemt plaats bij iedereen die suiker eet, niet alleen bij diabetici.
Mike
-
- Berichten: 127
- Lid geworden op: 31 mei 2008 17:42
Re: Water
Als ,dierenartsinruste heb ik misschien nog wel het meest recht van spreken. Wat dachten jullie ervan,dat je dieren geen flesje "dwingdrinkwater"om kan hangen en dat ze slechts op oudere leeftijd nierkwalen krijgen[en dan gaan ze heel veel drinken].
Maar artsinruste heeft na z'n afstuderen zich niet meer opengesteld voor het voortschrijdend inzicht. Misschien had dat niet eens gehoeven want die waterhype is pas van de laatste 10jaar en bovendien in z'n 2e jaar heeft hij[of zij]ook geleerd over het neg.feedback system. En wellicht wordt het tekort aan ADH zeer snel gevolgd door iets meer ADH.
Vraag me af of Fr@ en Bluefuzzgitar de" mythes over melk" uitzending ook zo ongeloofwaardig vonden. Daar zat ook maar één echte specialist in prof. Katan. Enfin bluefuzzgitar is van de Ronfonteine sekte die zijn tegen Big food,bigfarma en nog zowat biggen en verkopen hun eigen algentabletten als alternatief. Waarschijnlijk heeft ie ook aandelen in het camarge zout of hoe het ook al weer heette.
Maar artsinruste heeft na z'n afstuderen zich niet meer opengesteld voor het voortschrijdend inzicht. Misschien had dat niet eens gehoeven want die waterhype is pas van de laatste 10jaar en bovendien in z'n 2e jaar heeft hij[of zij]ook geleerd over het neg.feedback system. En wellicht wordt het tekort aan ADH zeer snel gevolgd door iets meer ADH.
Vraag me af of Fr@ en Bluefuzzgitar de" mythes over melk" uitzending ook zo ongeloofwaardig vonden. Daar zat ook maar één echte specialist in prof. Katan. Enfin bluefuzzgitar is van de Ronfonteine sekte die zijn tegen Big food,bigfarma en nog zowat biggen en verkopen hun eigen algentabletten als alternatief. Waarschijnlijk heeft ie ook aandelen in het camarge zout of hoe het ook al weer heette.
Re: Water
Lang leve DNA onderzoek en.....de actuele discussie omtrent embryo.Ik geloof niet in de 'het-is-erfelijk' mythe
De embryo’s worden getest op een genetische aandoening. Alleen de embryo’s die de betreffende aandoening niet hebben, worden vervolgens teruggeplaatst in de baarmoeder. De andere embryo’s worden vernietigd.
Hoe komt het toch dat ik een bruine haardos heb vergezeld van bruine ogen. Een letterlijke kloon van mijn herkomst. Behept met alle erfelijke gezondheidsproblemen ondanks mijn gezond voedingspatroon. Helaas
Te zeggen dat voeding verantwoordelijk, dus hoofdveroorzaker is voor alle gezondheidsproblemen is te kort door de bocht, te simplistisch en zeker ook niet realistisch.
Dat voeding kan bijdragen in een verbetering van de procentuele gehalten mbt het gezondheidsprobleem staat buiten kijf.
Dat er minder zout en suikers in de voeding aanwezig mag zijn, is ook een bekend gegeven. Al was het maar om een bijdrage te leveren om de verhoogde kans op nierziekten/cholestorol etc.etc. (de verhoogde kans op deze erfelijke aandoeningen) te verkleinen.
Ronfonteine is een van de vele stromingen mbt voeding. Vergelijkbaar met Montignac, Bakker en joost mag weten wat al niet meer. Allen slaan ze hun commerciele slag. Ga svp niet verkondigen alsof Ronfornteine het alleen maar bij het rechte eind heeft en dé ultieme waarheid spreekt.
Want we moeten natuurlijk ook een aantal ronfonteine middeltjes ernaast nemen!
-
- Berichten: 127
- Lid geworden op: 31 mei 2008 17:42
Re: Water
Goed zo Shine,
Water drink je als je dorst hebt ,je probeert wat extra te drinken als het heel heet is en verder komt het hier gewoon uit de kraan.
Dat zout was trouwens Guerandezout en dat staat bij mij in het keukenkastje . Niet omdat het gezonder zou zijn maar omdat het me lekker leek en je koopt het gewoon in de Franse supermarkt .
O jee Big Food.
Water drink je als je dorst hebt ,je probeert wat extra te drinken als het heel heet is en verder komt het hier gewoon uit de kraan.
Dat zout was trouwens Guerandezout en dat staat bij mij in het keukenkastje . Niet omdat het gezonder zou zijn maar omdat het me lekker leek en je koopt het gewoon in de Franse supermarkt .
O jee Big Food.
-
- Berichten: 174
- Lid geworden op: 16 mei 2008 10:00
Re: Water
Dieren drinken kleine beetjes water de hele dag door. Die drinken geen vochtafdrijvende dranken als koffie en alchohol. Ook eten ze van nature geen brood of ander droog voedsel, maar juist waterhoudend plantaardig of dierlijk voedsel. De vergelijking gaat dus volkomen mank met mensen. Keken wij maar eens wat beter naar dieren en hoe die zichzelf gezond houden (mits ze niet door mensen gemaakt commercieel voer van afvalstoffen met kleur-, geur- en smaakstoffen krijgen).Wat dachten jullie ervan,dat je dieren geen flesje "dwingdrinkwater"om kan hangen en dat ze slechts op oudere leeftijd nierkwalen krijgen[en dan gaan ze heel veel drinken].
Ik zal je iets vertellen over Ron Fonteine. Ron is een IT-er die net als ikzelf z'n hele leven lang al met gezondheidsklachten liep waarbij zijn artsen niets structureels voor hem konden doen. Hij ging zich verdiepen in niet-reguliere voedingsmiddelen en supplementen en merkte al snel positieve resutaten. Daardoor is hij op 1 januari 2006 begonnen met zijn site om info die hij opdeed door te kunnen geven aan een toen nog opstartend leespubliek. Inmiddels is dat leespubliek in ruim twee jaar tijd uitgegroeid tot ruim 4 miljoen! Zo groot is kennelijk de behoefte aan alternatieve informatie over voeding en gezondheid.Enfin bluefuzzgitar is van de Ronfonteine sekte die zijn tegen Big food,bigfarma en nog zowat biggen en verkopen hun eigen algentabletten als alternatief. Waarschijnlijk heeft ie ook aandelen in het camarge zout of hoe het ook al weer heette.
De reden waarom Ron Fonteine algen verkoopt is omdat deze in de winkel in tabletvorm juist zo duur waren. Hij stelde zich tot taak om de algen zo goedkoop mogelijk beschikbaar te maken voor een groot publiek, juist omdat er niet zoveel aan verdiend hoeft te worden en mensen de kans te geven er de gezondheidsvoordelen van te krijgen. Bovendien koop je bij Ron de algen als poeder in pure vorm, dus zonder eventuele toevoegingen.
Ik ken Ron persoonlijk en geloof me, zijn hart zit op de goede plaats. Om Ron op een hoop te vegen met fabrikanten van alternatieve supplementen is volkomen kort door de bocht. Wees blij dat er sites zijn zoals die van Ron om een tegenwicht te bieden tegen de propaganda die er dagelijks over ons uitgestort wordt over hoe goed regulier is en hoe slecht alternatief.
En? Werkt het? Ben benieuwd hoe deze kinderen zich ontwikkelen als ze vervolgens volgepompt worden met suiker, vet- en cholesterolarme rommel, chemicalien in voedsel, vaccins en babyproducten, lege calorien, etc. Wedden dat ze alsnog de moderne westerse degeneratieve ziektes krijgen? Er zijn talloze studies gedaan naar primitieve stammen waaruit blijkt dat als je eet en leeft in harmonie met de natuur er niet alleen geen diabetes, hart- en vaatziekte, artritis, kanker, etc. voorkomen, maar ook geen overmatige agressie, geen geestesziekte en criminaliteit. Deze mensen leven vaak tot ver boven de 100 jaar in volmaakte gezondheid, met een vol hoofd met haar (soms zelfs niet eens grijs), volledig intact gezichtsvermogen en gehoor, een uitstekend geheugen, etc.Quote:
Ik geloof niet in de 'het-is-erfelijk' mythe
Lang leve DNA onderzoek en.....de actuele discussie omtrent embryo.
De embryo’s worden getest op een genetische aandoening. Alleen de embryo’s die de betreffende aandoening niet hebben, worden vervolgens teruggeplaatst in de baarmoeder. De andere embryo’s worden vernietigd.
Ook is bewezen dat als men het voedsel van blanke missionarissen ging eten (suiker, witmeel, witte rijst, ingeblikt voedsel) men BINNEN DEZELFDE GENERATIE degeneratieve ziektes vertoonde die zich nooit eerder hadden voorgedaan. Ziektes als diabetes, hart- en vaatziekte, artritis, kanker, etc. Dit is dus niet genetisch, al deze moderne ziektebeelden zijn afkomstig van een en dezelfde oorzaak: westerse 'voeding'. Ooit gehoord van Senate document 264? Dit is geschreven in 1936 door een verontruste groep als kritiek op de zogeheten NPK-landbouwmethode. NPK staat voor drie mineralen: stikstof (N), fosfor (P) en kalie (K). Deze methode wordt sinds de jaren '50 ook in Nederland toegepast omdat de Amerikanen deze landbouwmethode plus de farmaceutische industrie in Europa introduceerden. Men waarschuwde in 1936 al in Amerika dat als de Senaat deze vorm van 'landbouw' zou goedkeuren er een GEZONDHEIDSCRISIS VAN ONGEKENDE OMVANG zou plaatsvinden. We leven nu in deze gezondheidscrisis. En het eind is nog niet in zicht.
NPK-kunstmest wordt vervaardigd door petrochemische concerns als Bayer. De stikstof is afkomstig uit aardgas. Deze gewassen zijn echter hologrammen omdat geen enkele plant een gezonde groei vertoont op basis van slechts drie mineralen. Daarom stuurt moeder natuur een opruimploeg op van insecten, schimmels en virussen om deze zwakke gewassen te vernietigen. Wat doen wij? We vernietigen deze micro-organismes met bestrijdingsmiddelen. Ook weer vervaardigd door bijv. Bayer, op basis van olie. De olie-industrie beheerst dus indirect onze landbouw en voedselvoorraad. Maar dat is nog niet alles! Datzelfde Bayer heeft ook een farmaceutische tak. Met dezelfde chemische rommel waarmee landbouw wordt bedreven die ons ziek maakt worden vervolgens ook de medicijnen gemaakt die ons beter moeten maken. Zo hebben ze ons van de wieg tot het graf waar ze ons hebben willen! Geweldig toch, om mensen net ziek genoeg te houden dat er zo lang mogelijk aan verdiend wordt? Deze club is echter nog niet tevreden en wil nu met genetische manipulatie en repressieve Codex-wetten de complete voedsel- en geneesmiddelenvoorraad beheren. Complot? Dacht het dus niet, eerder bittere waarheid.
Zeezout uit Guerande is wel degelijk gezonder, want ongeraffineerd en dus in het bezit van alle mineralen (maar liefst 84). Het is bovendien onvervuild vanwege een ingenieus systeem meer dan 1000 jaar geleden uitgevonden door de Kelten die daarmee aantonen dat we ooit vele malen slimmer waren dan we nu denken te zijn, arrogant als we zijn geworden door een eeuw 'wetenschap'. Big food is niet verantwoordelijk voor zeezout uit Guerande, die verkopen liever natriumchloride met chemisch antiklontermiddel. In Guerande zitten uitsluitend kleine, onafhankelijke zoutwinners die met alle macht moeten opboksen juist tegen de commerciele zoutindustrie. Je zou naast gezond zout ook eens wat gezonder moeten eten en wat meer water moeten drinken, daar word je slimmer van. Op www.fonteine.com vind je nog wel wat goede tips.Dat zout was trouwens Guerandezout en dat staat bij mij in het keukenkastje . Niet omdat het gezonder zou zijn maar omdat het me lekker leek en je koopt het gewoon in de Franse supermarkt .
O jee Big Food.
Mike
Laatst gewijzigd door bluefuzzguitar op 11 jun 2008 12:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: Water
Zeg bluefuzzguitar,....... als je me gaat quoten, quote dan goed en niet zo selectief als dat u nu hebt gedaan.!
Zo heb in dat stuk óók duidelijk geschreven......
Erfelijkheid kun je niet ontkennen, dat bestaat gewoon en is geen mythe. Zoals voeding ook een invloed op de gezondheid heeft. Het een kun je niet los van het ander zien. En wat goed voor de een is, hoeft niet voor de ander zo te zijn.
Heeft de een baat bij veel vezels om de stoelgang op gang te krijgen, heeft de ander dat weer niet.
Tot slot: 4 miljoen visitors, betekent daarmee niet ook 4 miljoen gebruikers of fervente aanhangers.
Een bewoner in de rimboe, waar geen snelwegen zijn, vliegtuigen en dies meer heeft sowieso al schone(re) lucht. Dat dit een positieve invloed heeft op de gezondheid vergt geen verbeelding.
Onderzoeksresultaten mbt primitieve stammen als vergelijking presenteren vind ik daarom nogal 'kinderachtig' en behoorlijk achterhaald. Het is mijn inziens appels met peren vergelijken.
Daarnaast is breed bekend dat wanneer wij westerlingen zich onder dergelijke verweggistan verstopte primitieve bevolkingsgroepen begeven deze bevolking een vergrote kans loopt op allerlei westerse ziekten.
Net zoals dat algemeen bekend is dat wanneer wij westerlingen ergens in een of ander warm land (Turlije, Afganistan, Egypte, Chili, Brazilie, etc.etc.) voedsel consumeren zoals de plaatselijke bevolking dat doet wij weer een verhoogde kans lopen op ziek worden, terwijl zij nergens last van hebben. Tja,........daaruit blijkt dat het mes twee scherpe zijden heeft.
We zijn gebonden aan ons westers leefklimaat anno 2008 met alle voors en tegens.
Veel ziekten die vroeger al wel bestonden en waar mensen ook aan dood gingen droegen destijds nog geen naam. Nu is dat voor veel ziekten wel zo.
Ik vind het ronduit gevaarlijk om te stellen dat bepaalde aandoeningen (zoals borstkanker) niet erfelijk zijn, maar alléén door onze voeding komt. Als zou voeding DE veroorzaker zijn.
Ik krijg hier Jomanda kriebels bij. ........ Herinnert u zich nog......?
Verder:
Mogen Ron's algen succes hebben bij een bepaalde groep, hoeft dat niet voor de andere helft zo te zijn. Paardenmelk,....ook zo'n product...tallozen hebben er baat bij, anderen weer niet.
Dit geldt ook voor alternatieve geneeskunde. De een zweert bij accupunctuur omdat hij/zij er baat bij heeft gehad. Lopt iemand anders weg met hypnotherapie omdat accupunctuur niet het gewenste effect had en een ander weer met de regulierre geneeskunde. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Binnen het hele alternatieve circuit, zowel voeding als geneeskunde, zijn zoveel mogelijkheden dat er niet één het ultieme is.
Dus ook Ron's algen niet. Hij deelt zijn ervaring met algen. Prima! Maar wees en blijf realistisch dat algen en Ron's filosofie niet voor iedereen zaligmakend zijn. En durf daarnaast erkennen dat erfelijkheid óók een van invloed zijnde factor kan zijn.
Hoe gezond dieren zonder menselijke invloed ook leven, ook daar vind je zieke dieren.
Zo heb in dat stuk óók duidelijk geschreven......
Waarmee ik welbeschouwd zeg dat er géén ultieme waarheid is.Shine wrote:
Te zeggen dat voeding verantwoordelijk, dus hoofdveroorzaker is voor alle gezondheidsproblemen is te kort door de bocht, te simplistisch en zeker ook niet realistisch.
Dat voeding kan bijdragen in een verbetering van de procentuele gehalten mbt het gezondheidsprobleem staat buiten kijf.
Dat er minder zout en suikers in de voeding aanwezig mag zijn, is ook een bekend gegeven. Al was het maar om een bijdrage te leveren om de verhoogde kans op nierziekten/cholestorol etc.etc. (de verhoogde kans op deze erfelijke aandoeningen) te verkleinen.
Erfelijkheid kun je niet ontkennen, dat bestaat gewoon en is geen mythe. Zoals voeding ook een invloed op de gezondheid heeft. Het een kun je niet los van het ander zien. En wat goed voor de een is, hoeft niet voor de ander zo te zijn.
Heeft de een baat bij veel vezels om de stoelgang op gang te krijgen, heeft de ander dat weer niet.
Tot slot: 4 miljoen visitors, betekent daarmee niet ook 4 miljoen gebruikers of fervente aanhangers.
Leuk gebracht, maar de realiteit is dat wij in Nederland wonen. In een andere leefomgeving en klimaat. Ons leefklimaat en leefomstandigheid heeft haar invloed.Er zijn talloze studies gedaan naar primitieve stammen waaruit blijkt dat als je eet en leeft in harmonie met de natuur er niet alleen geen diabetes, hart- en vaatziekte, artritis, kanker, etc. voorkomen, maar ook geen (...)
Een bewoner in de rimboe, waar geen snelwegen zijn, vliegtuigen en dies meer heeft sowieso al schone(re) lucht. Dat dit een positieve invloed heeft op de gezondheid vergt geen verbeelding.
Onderzoeksresultaten mbt primitieve stammen als vergelijking presenteren vind ik daarom nogal 'kinderachtig' en behoorlijk achterhaald. Het is mijn inziens appels met peren vergelijken.
Daarnaast is breed bekend dat wanneer wij westerlingen zich onder dergelijke verweggistan verstopte primitieve bevolkingsgroepen begeven deze bevolking een vergrote kans loopt op allerlei westerse ziekten.
Net zoals dat algemeen bekend is dat wanneer wij westerlingen ergens in een of ander warm land (Turlije, Afganistan, Egypte, Chili, Brazilie, etc.etc.) voedsel consumeren zoals de plaatselijke bevolking dat doet wij weer een verhoogde kans lopen op ziek worden, terwijl zij nergens last van hebben. Tja,........daaruit blijkt dat het mes twee scherpe zijden heeft.
We zijn gebonden aan ons westers leefklimaat anno 2008 met alle voors en tegens.
Veel ziekten die vroeger al wel bestonden en waar mensen ook aan dood gingen droegen destijds nog geen naam. Nu is dat voor veel ziekten wel zo.
Ik vind het ronduit gevaarlijk om te stellen dat bepaalde aandoeningen (zoals borstkanker) niet erfelijk zijn, maar alléén door onze voeding komt. Als zou voeding DE veroorzaker zijn.
Ik krijg hier Jomanda kriebels bij. ........ Herinnert u zich nog......?
Verder:
Alternatief is niet bij uitstek slecht, dat beweert hier ook niemand. Maar om te zeggen dat Ronflon HET is, klopt ook niet. En precies dààr wordt tegen geageerd.Om Ron op een hoop te vegen met fabrikanten van alternatieve supplementen is volkomen kort door de bocht. Wees blij dat er sites zijn zoals die van Ron om een tegenwicht te bieden tegen de propaganda die er dagelijks over ons uitgestort wordt over hoe goed regulier is en hoe slecht alternatief. En nee, ik heb geen aandelen in zout uit Guerande.
Mogen Ron's algen succes hebben bij een bepaalde groep, hoeft dat niet voor de andere helft zo te zijn. Paardenmelk,....ook zo'n product...tallozen hebben er baat bij, anderen weer niet.
Dit geldt ook voor alternatieve geneeskunde. De een zweert bij accupunctuur omdat hij/zij er baat bij heeft gehad. Lopt iemand anders weg met hypnotherapie omdat accupunctuur niet het gewenste effect had en een ander weer met de regulierre geneeskunde. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Binnen het hele alternatieve circuit, zowel voeding als geneeskunde, zijn zoveel mogelijkheden dat er niet één het ultieme is.
Dus ook Ron's algen niet. Hij deelt zijn ervaring met algen. Prima! Maar wees en blijf realistisch dat algen en Ron's filosofie niet voor iedereen zaligmakend zijn. En durf daarnaast erkennen dat erfelijkheid óók een van invloed zijnde factor kan zijn.
Hoe gezond dieren zonder menselijke invloed ook leven, ook daar vind je zieke dieren.
-
- Berichten: 174
- Lid geworden op: 16 mei 2008 10:00
Re: Water
Shine,
Nu komt de nuance weer terug in je reactie, daar ben ik blij om.
Allereerst is de bewering dat Ron Fonteine en zijn site HET zou zijn niet van mij afkomstig. Jij en doornloosroosje zijn begonnen met zwartmakerij door woorden als 'sekte' te gebruiken en te suggereren dat het Ron alleen om $$$ te doen zou zijn.
Ik ben met jou eens dat wat goed is voor mij niet goed voor jou hoeft te zijn en andersom. Ziekte en genezing is en blijft maatwerk. Wel zijn er algemene principes vast te stellen die voor zo'n beetje iedereen gelden. Een ervan is dat ziekte en gezondheid begint met wat je in je mond stopt. De Chinezen zeiden al: "ziekte en de dood huist in de darmen".
Vandaar mijn verhaal over primitieve stammen. Natuurlijk wonen wij hier en zij daar en zullen wij het dus moeten doen met de lucht die we inademen en, tot op zekere hoogte, het voedsel dat we eten. Toch kunnen we veel leren over het ware potentieel van de mens als deze zich aan een natuurlijk voedingspatroon houdt in harmonie met de natuur. In het e-book De primitieve mens en zijn voedsel word je letterlijk gebombardeerd met citaten die voor eens en altijd afrekenen met de mythe dat we dankzij de farmaceutische industrie nu ouder en gezonder dan ooit zijn.
Dit boek is gratis te downloaden: http://www.westonaprice.org/traditional ... ens_nl.pdf
Moraal van het verhaal? Ook in deze westerse wereld kun je ernaar streven zoveel mogelijk in harmonie met de natuur te leven en te eten. Je kunt dit doen door biologische of biologisch-dynamische voeding tot je te nemen, zoveel mogelijk rauw. Je kunt dit doen door zoveel mogelijk zuivere lucht in te ademen door natuurwandelingen te maken in bossen of duinen. Je kunt dit doen door zoveel mogelijk straling te vermijden van computer, TV of mobiele telefoon. Je kunt dit doen door je te informeren en op basis daarvan keuzes en veranderingen te maken in je leven. De site van Fonteine voorziet in die behoefte aan informatie. Is deze dan zaligmakend? Welnee, maar dat heb ik ook nooit beweerd, die houding is voor jullie rekening.
Mike
Nu komt de nuance weer terug in je reactie, daar ben ik blij om.
Allereerst is de bewering dat Ron Fonteine en zijn site HET zou zijn niet van mij afkomstig. Jij en doornloosroosje zijn begonnen met zwartmakerij door woorden als 'sekte' te gebruiken en te suggereren dat het Ron alleen om $$$ te doen zou zijn.
Ik ben met jou eens dat wat goed is voor mij niet goed voor jou hoeft te zijn en andersom. Ziekte en genezing is en blijft maatwerk. Wel zijn er algemene principes vast te stellen die voor zo'n beetje iedereen gelden. Een ervan is dat ziekte en gezondheid begint met wat je in je mond stopt. De Chinezen zeiden al: "ziekte en de dood huist in de darmen".
Vandaar mijn verhaal over primitieve stammen. Natuurlijk wonen wij hier en zij daar en zullen wij het dus moeten doen met de lucht die we inademen en, tot op zekere hoogte, het voedsel dat we eten. Toch kunnen we veel leren over het ware potentieel van de mens als deze zich aan een natuurlijk voedingspatroon houdt in harmonie met de natuur. In het e-book De primitieve mens en zijn voedsel word je letterlijk gebombardeerd met citaten die voor eens en altijd afrekenen met de mythe dat we dankzij de farmaceutische industrie nu ouder en gezonder dan ooit zijn.
Dit boek is gratis te downloaden: http://www.westonaprice.org/traditional ... ens_nl.pdf
Moraal van het verhaal? Ook in deze westerse wereld kun je ernaar streven zoveel mogelijk in harmonie met de natuur te leven en te eten. Je kunt dit doen door biologische of biologisch-dynamische voeding tot je te nemen, zoveel mogelijk rauw. Je kunt dit doen door zoveel mogelijk zuivere lucht in te ademen door natuurwandelingen te maken in bossen of duinen. Je kunt dit doen door zoveel mogelijk straling te vermijden van computer, TV of mobiele telefoon. Je kunt dit doen door je te informeren en op basis daarvan keuzes en veranderingen te maken in je leven. De site van Fonteine voorziet in die behoefte aan informatie. Is deze dan zaligmakend? Welnee, maar dat heb ik ook nooit beweerd, die houding is voor jullie rekening.
Mike
Laatst gewijzigd door bluefuzzguitar op 11 jun 2008 12:49, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Berichten: 127
- Lid geworden op: 31 mei 2008 17:42
Re: Water
Een paar voetnoten bij deze idyllische Indianenverhalen
Ervan uitgaand dat een mens in die tijd met 15 jaar geslachtsrijp was[en dat lijkt me vrij nog vrij laat] zouden deze vaders dan 75 jaar geweest zijn.Indiaanse vaders beschreven in deze laatstgenoemde staat,
die nog kennis konden maken met hun 5de generatie voordat ze overleden
Die vrouwen waarbij dat wel het geval was kwamen niet toe aan een bijdrage aan de instandhouding van de stam”Zowel bij de Choctaw-vrouwen als ook bij de andere Indianen het baren geen enkele
problemen van welke aard dan maar ook opleverde
Jicht beroerte en waterzucht zijn wellicht tot de welvaartsziekten te rekenen maar hoe groot het aandeel van te weinig beweging daarin is zou ik niet weten. Tbc ,pokken mazelen en syfylus waren eenvoudig ziekten ,die[net zoals paarden] in die afgesloten gemeenschappen niet voorkwamen en zodra we er aankwamen nog voor ze ons voedsel gingen eten stierven ze er massaal aan .vooral mazelen is berucht.Ze zijn in het algemeen sterk, stevig, en veel gezonder dan de vele duizenden mensen
die dagelijks in overvloed leven Het was algemeen bekend dat jicht, beroerte, waterzucht,
verkoudheden en uitputtende koortsen onder hun vrijwel niet voorkwamen. Voor de betere
soorten volkeren kan nog meer gezegd worden, die hadden een algehele afwezigheid van
ziektes zoals tuberculose, pokken, mazelen, trachoom en syfilis Kanker kwam erg zelden
voor,
Vraag me af hoe ze dat wisten die onderzoekers hebben er vast niet al die jaren bij gestaan en er zijn zelfs nu nog mensen die niet weten hoe oud ze precies zijn.bereiken een leeftijd van tussen de 125 en de 140 jaar.”
Indianen hebben een heel andere haarstructuur dan blanken ,ze hebben ook geen baarden.Ze hadden dik, zwart haar, dat de kleur er van behield tot op uitzonderlijk hoge
leeftijd, en alleen maar zelden was enigerlei kaalheid om bij hun te zien
Krek dat bedoel ik nou ze waren goed getraind en omdat ze de hele dag moesten werken voor hun voedsel bleven ze ook lang fit. Maar hierbij wil ik toch wel aantekenen dat als het werkelijk allemaal zo rozengeur en maneschijn was die volkeren enorm hadden moeten groeien ,dus ergens moet er toch iets geweest zijn dat deze blakende volkeren binnen de perken heeft gehouden en dan bedoel ik natuurlijk voor de blanken met moorden begonnen.Ze hadden een flinke borst met ribben die goed bedekt waren met vlees en spieren. Het
abdominale gebied was nooit overmatig vergroot, misschien vanwege het feit dat hun
vertering goed was, en ook omdat ze behoorlijk veel dagelijkse lichaamsoefeningen hadden.
Behalve dat ze modern voedsel en genotmiddelen kregen hoefden ze ook niet meer de hele dag rond te rennen voor hun kostje,dus het heeft zeker niet alleen aan het voedsel gelegen.De geschiedenis van de Sioux is typisch voor de Indiaanse tragedie. Oorspronkelijk werden
zijn beschouwd als een van de meest weerstandhebbende en sterkste van alle volkeren, met
uitstekende lichamelijke verhoudingen en ontwikkeling. Toen ze in het reservaat kwamen van
Zuid-Dakota (Pine Ridge Reservation of South Dakota) kregen ze dagelijks brood en suiker,
en nauwelijks meer dan koffie te drinken. Het vlees werd in hoeveelheid beperkt,
Ja deze prachtige fysieke mens heeft niet de stap naar de landbouw gemaakt die in Europa wel gemaakt is en waardoor de Europeaan tijd en bouwstoffen heeft overgehouden om een meer psychische richting op te gaan wetenschap te gaan bedrijven enz. waardoor wij nu weten dat het belangrijk is ook je fysiek niet te verwaarlozen ,maar waardoor wij nu ook met elkaar in contact kunnen komen.Dit is de geschiedenis van de Indiaan, eens een lichamelijk voorbeeld dat maar weinige
anderen in de wereld konden evenaren, die zich tegenwoordig overal daar op die plaatsen in
zwakheid en ellende bevindt, waar hij de voedingswijze van de blanke heeft overgenomen.
-
- Berichten: 174
- Lid geworden op: 16 mei 2008 10:00
Re: Water
Ik kreeg een email van de moderator, waarin mij werd gevraagd mijn twee recente nogal lange posts in te korten. Hierdoor heb ik de boekpassages moeten verwijderen die gingen over de gezondheid van de oorspronkelijke Indianen in Noord- en Zuid-Amerika. Wie dit wil lezen moet het boek De primitieve mens en zijn voedsel maar zelf downloaden. De link vind je enkele posts terug.
Verder zal er snel een bericht komen dat we teveel off-topic zijn gegaan. Ik heb alles gezegd wat ik kwijt wilde en houd me vanaf nu buiten de discussie.
Peace,
Mike
Verder zal er snel een bericht komen dat we teveel off-topic zijn gegaan. Ik heb alles gezegd wat ik kwijt wilde en houd me vanaf nu buiten de discussie.
Peace,
Mike
Re: Water
Ik wil toch even inbreken.
Ikzelf ben erg ziek geweest, na veel zoeken en leren op internet ben ik overgestapt op rauwfood, althans voor 80 procent, en dit heeft me geen windeieren gelegt, bloedruk en hartfunctie weer helemaal normaal, geen vermoeidheid meer, cholesterol heel erg goed, hdl zelfs boven de 2.1 haren voor groot deel weer zwart geworden (ben 51) een heel stuk slanker en gespierder, zonder te trainen, en gewoon yoga en lopen, veel energie, maar nog wel stress welke komt van de woonplek en waarschijnlijk de gsm masten hier, dokter onderschrijft dat gedeeltelijk.
Eet groente uit eigen tuin, gekweekt met zeemineralen, de smaak zal ik maar niet vertellen, maar het is bijzonder smaakvol. tomaten zijn superlekker en heel stevig, aardbeien heel groot.
Ik lees dat vele reacties lijken op wat deze mensen hebben geleerd van tv en andere media, en eventueel de medische school, zolang de chemische industrie en pharma de macht hebben zullen ze met media de mensen blijven hersenspoelen en geloof mij maar dat ze dit kunnen zonder dat je het zelf merkt.
Mijn arts staat versteld van de verbeteringen en hoe ik er nu uitzie in vergelijk met een aantal jaren geleden.
Ik geef toe het is wennen en de eerste weken voel je je vervelend, maar daarna gaat er een nieuwe wereld voor je open, je moet wennen aan die nieuwe manier van leven en ook ontgifting speeld een rol.
Mijn hond krijgt ook deze gezonde voeding, hij is nu 13 jaar, en loopt een hond van 2 jaar er uit, die is eerder uitgeput dan mijn oudje.
Ja het werkt, we moeten de gezondheidszorg saneren en zeker de voedingsindustrie, ik bak ook in olie en nooit geen boter of margarine meer, ipv suiker honing. Mijn huisarts zei ga ermee door, laat me weten wat je allemaal doet., zegt ie niet voor niets
vriendelijke groet
kees
Ikzelf ben erg ziek geweest, na veel zoeken en leren op internet ben ik overgestapt op rauwfood, althans voor 80 procent, en dit heeft me geen windeieren gelegt, bloedruk en hartfunctie weer helemaal normaal, geen vermoeidheid meer, cholesterol heel erg goed, hdl zelfs boven de 2.1 haren voor groot deel weer zwart geworden (ben 51) een heel stuk slanker en gespierder, zonder te trainen, en gewoon yoga en lopen, veel energie, maar nog wel stress welke komt van de woonplek en waarschijnlijk de gsm masten hier, dokter onderschrijft dat gedeeltelijk.
Eet groente uit eigen tuin, gekweekt met zeemineralen, de smaak zal ik maar niet vertellen, maar het is bijzonder smaakvol. tomaten zijn superlekker en heel stevig, aardbeien heel groot.
Ik lees dat vele reacties lijken op wat deze mensen hebben geleerd van tv en andere media, en eventueel de medische school, zolang de chemische industrie en pharma de macht hebben zullen ze met media de mensen blijven hersenspoelen en geloof mij maar dat ze dit kunnen zonder dat je het zelf merkt.
Mijn arts staat versteld van de verbeteringen en hoe ik er nu uitzie in vergelijk met een aantal jaren geleden.
Ik geef toe het is wennen en de eerste weken voel je je vervelend, maar daarna gaat er een nieuwe wereld voor je open, je moet wennen aan die nieuwe manier van leven en ook ontgifting speeld een rol.
Mijn hond krijgt ook deze gezonde voeding, hij is nu 13 jaar, en loopt een hond van 2 jaar er uit, die is eerder uitgeput dan mijn oudje.
Ja het werkt, we moeten de gezondheidszorg saneren en zeker de voedingsindustrie, ik bak ook in olie en nooit geen boter of margarine meer, ipv suiker honing. Mijn huisarts zei ga ermee door, laat me weten wat je allemaal doet., zegt ie niet voor niets
vriendelijke groet
kees
-
- Berichten: 127
- Lid geworden op: 31 mei 2008 17:42
Re: Water
Ben blij dat het zo goed met je gaat Kees,maar met mij gaat het ook goed .
Het enige dat mij nog niet is gelukt m'n haar [weer ]zwart te laten worden.
En dat nog wel terwijl ik een moestuin heb,maar ik geef toe ik eet maar voor 10% rauw en koraalalgenmeel gebruik ik niet meer sinds de koralen overal ter wereld verdwijnen. Ik houd het bij Guerandezout,heb wel eens Camarquezout geprobeerd maar dat vond ik toch minder.
Het enige dat mij nog niet is gelukt m'n haar [weer ]zwart te laten worden.
En dat nog wel terwijl ik een moestuin heb,maar ik geef toe ik eet maar voor 10% rauw en koraalalgenmeel gebruik ik niet meer sinds de koralen overal ter wereld verdwijnen. Ik houd het bij Guerandezout,heb wel eens Camarquezout geprobeerd maar dat vond ik toch minder.
Re: Water
Wat je moet doen is je moestuin mineraliseren met zout, en dan wel keltisch zeezout, 15 gram per 10 liter water.
geem gewoon zout want dat is geraffineerd en zie je groenten exploderen.
mijn broccolieblad is inmiddels 22 bij 14 centimeter groot.
De smaak is sterk en fantastisch, en je groente zit boordevol mineralen in goed opneembare vorm.
Niet ieder mens krijg weer zwart haar terug, sommige hebben genetische aanleg voor grijs haar, mijn vriend die was al grijs toen ie 24 was.
heeft ook niks met gezondheid te maken trouwens, maar bij mij is het pigment terug gekomen.
Mijn foto staat hier, een jaar oud, toen 50 jaar, en ook foto,s van de groente welke ik kweek op balkon.
http://www.powerfulintentions.org/profile/kees51
geem gewoon zout want dat is geraffineerd en zie je groenten exploderen.
mijn broccolieblad is inmiddels 22 bij 14 centimeter groot.
De smaak is sterk en fantastisch, en je groente zit boordevol mineralen in goed opneembare vorm.
Niet ieder mens krijg weer zwart haar terug, sommige hebben genetische aanleg voor grijs haar, mijn vriend die was al grijs toen ie 24 was.
heeft ook niks met gezondheid te maken trouwens, maar bij mij is het pigment terug gekomen.
Mijn foto staat hier, een jaar oud, toen 50 jaar, en ook foto,s van de groente welke ik kweek op balkon.
http://www.powerfulintentions.org/profile/kees51
Re: Water
Kijk hier maar eens wat er inzit aan spoorelementen, dat geeft al aan hoe gezond het is, en dit is de reden dat haar weer donker wordt.
http://www.crystalquest.nl/pagina/himal ... lling.html
http://www.crystalquest.nl/pagina/himal ... lling.html