LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Brief Dexia

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
capellenaar
Berichten: 222
Lid geworden op: 24 sep 2003 17:14

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door capellenaar »

Geweldig nieuws allemaal. Wel of niet onder de rechter want ook hier lees ik niets over vergoeding van advocaat en/of proceskosten?

Capellenaar

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door Janny »

Er wordt dus wel erg traag gewerkt, Vind het ook opmerkelijk dat mensen die niet procederen, ze dus die zaken zo kunnen vinden, terwijl mensen met een lopende procedure geen enkel bericht ontvangen. Ja dat ze zelfs toelaten dat we de rechtzaak opnieuw op de rol zetten en de onderbroken procedure vervolgen. Ze riskeren daarmee weer verlies van tijd en geld om "wat" te redden? Immers op voorhand is de uitspraak bekend. Dan ben je toch raar bezig. Ben steeds aan het zoeken naar welke achterliggende reden Dexia kan hebben om zo te handelen.Waarom willen ze liever een afgang voor de rechter dan een buitengerechterlijke afwikkeling van zaken. Hebben ze misschien in hun achterhoof dat ze toch nog een voor hun gunstige uitspraak krijgen? De eega constructie is toch uitgeprocedeerd, dan wil je daar toch geen op voorhand te verliezen, geld en tijd in stoppen.?
Wie ziet hier het licht in.?
Janny

teejee
Berichten: 17
Lid geworden op: 01 jun 2006 11:20

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door teejee »

Dag Capellenaar,

Niet onder de rechter in ons geval. Wellicht dat zaken onder de rechter langer op zich laten wachten.

Succes!!! :wink:

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door Janneke52 »

Zo zie je maar weer: de mensen die de kastanjes uit het vuur hebben gehaald, zijn het laatst aan de beurt.
Ik vraag me af of die behandeling ook zo "gunstig" zal zijn.

capellenaar
Berichten: 222
Lid geworden op: 24 sep 2003 17:14

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door capellenaar »

Begrijp je reactie maar er zijn ook veel mensen door Dexia gedagvaard en als dat niet was gebeurd hadden deze mensen ook gewoon afgewacht denk ik. En neem aan dat alle mensen die wel procederen er op dezelfde manier uit komen als de rest met nog een stukje extra vergoeding voor advocaat en proceskosten.............

Capellenaar

Julika
Berichten: 403
Lid geworden op: 30 nov 2003 18:50

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door Julika »

Geplaatst op 10 Jun 2007 02:39 door ad snoeren


--------------------------------------------------------------------------------

Bromtol.

Jij bent nog lekker jong.
Mijn toekomst is een stuk kleiner dan de jouwe.
Elk stukje dat ik verlies is een stukje leven
"n leven waar ik nog zo graag van wil genieten.
5 jaar is dan een lange tijd.
Helaas het is te laat voor Ad !!

Julika
Berichten: 403
Lid geworden op: 30 nov 2003 18:50

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door Julika »

Ja dat ze zelfs toelaten dat we de rechtzaak opnieuw op de rol zetten en de onderbroken procedure vervolgen. Waarom willen ze liever een afgang voor de rechter dan een buitengerechterlijke afwikkeling van zaken
@ Janny
Als wij de zaak weer op de rol laten zetten, hebben wij de advocaatkosten.
Mijn man maakt zich ook druk over deze gang van zaken.
Van zijn hoger-beroep-zaak hoort hij niets, alleen maar voor een kleine contract van ''Beleggen met Bonus'' hebben wij een brief van Dexia gekregen.Dus mijn man zal nog een hele tijd in het BKR staan.

Gelukkig ben ik helemaal schoon -niets meer te vinden bij BKR

groetjes Julika

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door Janny »

Julika,

Dexia had uitstel gevraagd, en was aan zet.
janny

Ikwaseenbeetjedom
Berichten: 2956
Lid geworden op: 20 nov 2003 11:33

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door Ikwaseenbeetjedom »

Geplaatst op 26 Mei 2008 12:52 door Julika

Helaas het is te laat voor Ad !!

Julika, Ad was helaas niet de enigste waar het te laat voor is.

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door Piet »

Dexia heeft afgelopen week de volgens hun "zuivere" eegaleasers, die nog niet aan het procederen zijn, de volgende brief verstuurd:
De heer/mevrouw X

Amsterdam, 20 mei 2008

Betreft: voorstel eega-zaken

Geachte heer/mevrouw X,

In april 2008 hebben wij u een brief gezonden waarin wij reeds aankondigden u een voorstel tot afwikkeling toe te zenden in de zogenoemde 'eega-zaken'. In de afgelopen periode hebben wij uw gegevens gecontroleerd en beoordeeld.

Dexia Bank Nederland N.V. {Dexia) doet u hierbij een voorstel voor die effectenlease-overeenkomsten die voldoen aan de voorwaarden die ten grondslag liggen aan het arrest van de Hoge Raad van 28 maart 2008 (rolnummer C07/155HR). Dit voorstel tot afwikkeling geldt uitsluitend voor de hierna genoemde effectenlease-overeenkomst(en). Het voorstel voorziet onder meer in terugbetaling van de door u betaalde termijnen en een vergoeding op basis van de wettelijke rente. Voor eventuele andere effectenlease-overeenkomsten die niet voldoen aan de eega-voorwaarden, geldt dit voorstel niet. Voor de afwikkeling van die effectenlease-overeenkomsten zullen wij u, indien van toepassing, over enige tijd afzonderlijk benaderen.

In deze brief met bijlagen staat belangrijke informatie. Wij raden u aan deze brief en bijbehorende Acceptatieformulier(en) goed te lezen en, indien u op ons voorstel wilt ingaan, de brief en formulier(en) te ondertekenen en aan Dexia te retourneren. Wij verzoeken u uw (ex-)echtgeno(o)t(e)/geregistreerd partner die destijds de vernietiging van de effectenlease-overeenkomst(en) heeft ingeroepen, ook over dit voorstel te informeren. Ook dient hij/zij de brief en de formulieren te ondertekenen.

Voorstel
Dit voorstel tot afwikkeling geldt voor de effectenlease-overeenkomst(en) met contractnummer(s): 56184950

Het totale voorstel is als volgt opgebouwd:
Betaalde bedragen (termijnen e.d.) €
Uitgekeerde bedragen (dividend e.d.) € -/-
Wettelijke rente €
+
Totaal te ontvangen €

Voor elke bovengenoemde effectenlease-overeenkomst is een Acceptatieformulier bijgevoegd waar u per overeenkomst de bovenstaande gegevens vindt.

Indien u met dit voorstel akkoord gaat, dienen u en uw (ex-)echtgeno(o)t(e)/geregistreerd partner deze brief (laatste pagina) en alle Acceptatieformulieren te ondertekenen. Dit hele pakket vormt het totale voorstel. Indien het voorstel meerdere effectenlease-overeenkomsten betreft, kunt u dus geen selectie maken. Indien u met dit voorstel akkoord gaat, dient u alle stukken te ondertekenen en aan Dexia te retourneren, tezamen met een (goed leesbare) kopie van een geldig legitimatiebewijs van u en uw (ex-)echtgeno(o)t(e)/ geregistreerd partner.

Wij wijzen u erop dat ingeval u nog betalingsachterstanden jegens Dexia heeft voor andere effectenlease-overeenkomsten die niet onder dit voorstel vallen, deze worden verrekend met het bovenstaande totaalbedrag. Het kan dus voorkomen dat het bedrag dat u daadwerkelijk ontvangt een ander, lager, bedrag is dan het hierboven genoemde bedrag.

Achtergrond voorstel

Door het tijdig en rechtsgeldig inroepen van de vernietiging van een of meerdere effecten lease¬overeenkomsten door uw (ex-)echtgeno(o)t(e)/geregistreerd partner is achteraf gezien geen overeenkomst tot stand gekomen. Het gevolg is dat de betalingen die u én Dexia op grond van deze overeenkomst(en) hebben verricht over en weer worden teruggedraaid. Indien u op dit moment nog lopende effecten lease¬overeenkomsten heeft die deel uitmaken van dit voorstel, dan worden deze effecten lease-overeenkomsten na acceptatie van dit voorstel beëindigd. In het voorstel is daar al rekening mee gehouden.
Het voorstel bestaat uit terugbetaling van datgene wat u in het verleden aan Dexia heeft betaald. Dit zijn de door u betaalde termijnen, maar bijvoorbeeld ook vooruitbetalingen of de door u betaalde restschuld. Hiervan wordt afgetrokken hetgeen Dexia aan u heeft betaald. Dit kan bijvoorbeeld uitgekeerd dividend zijn, maar bijvoorbeeld ook betalingen uit hoofde van de Ahold-claim of uitbetalingen bij overwaarde na beëindiging van de effecten lease-overeenkomst. De berekening van de wettelijke rente loopt vanaf veertien dagen na ontvangst door Dexia van de schriftelijke vernietiging van de effectenlease-overeenkomst(en) tot en met 16 juni 2008.

juridische gevolgen

Er komt door ondertekening definitief een regeling tussen u en Dexia tot stand. Door ondertekening van deze brief en Acceptatieformulier(en) kunnen de ondertekenaars zich niet meer tot de rechter wenden in verband met klachten over de effectenlease-overeenkomsten waarop dit voorstel betrekking heeft.

Dexia zal het Bureau Krediet Registratie (BKR) verzoeken registraties met betrekking tot deze effecten lease-overeenkomsten te verwijderen.

Leidraad voor een snelle en correcte afhandeling

Voor een snelle en correcte afhandeling dient u de volgende vijf stappen te volgen:
1. Controleren of u bij deze brief alle onder het voorstel genoemde Acceptatieformulieren heeft ontvangen;
2. Controleren of het op het Acceptatieformulier vermelde rekeningnummer juist is. Is dit niet het geval, dan kunt u dit rekeningnummer onderaan deze brief (laatste pagina) wijzigen. U kunt één nieuw rekeningnummer opgeven dat voor alle effectenlease-overeenkomsten zal gelden (u wijzigt dus ook het rekeningnummer voor die effectenlease-overeenkomsten die eventueel buiten dit voorstel vallen).
Uw (ex-)echtgeno(o)t(e)/geregistreerd partner moet ook met deze wijziging akkoord gaan. Bij wijziging van het rekeningnummer dient u een kopie van een recent bankafschrift mee te sturen waarop dat rekeningnummer en de naam van de rekeninghouders) staat vermeld;
3. Deze brief (laatste pagina) en alle bijgevoegde Acceptatieformulieren samen met uw (ex-)echtgeno(o)te/ geregistreerd partner ondertekenen;
4. Na ondertekening voor uw eigen administratie een kopie van deze brief en Acceptatieformulier(en) maken;
5. De gehele set, dat wil zeggen de ondertekende brief (in het geheel) en ondertekende Acceptatie-formulieren), binnen vier weken in de bijgeleverde retourenvelop aan Dexia terugsturen tezamen met een (goed leesbare) kopie van een geldig legitimatiebewijs van u en uw (ex-)echtgeno(o)t(e)/geregistreerd partner.

Dexia controleert na ontvangst van uw stukken of alle gegevens juist zijn. Als u aan alle voorwaarden voldoet, gaan wij binnen vier weken over tot uitbetaling.

Tot slot

Dit voorstel tot afwikkeling is in de lijn van het arrest van de Hoge Raad van 28 maart 2008. Procederen over deze eega-zaken kan achterwege blijven.
Heeft u naar aanleiding van deze brief en bijgevoegde Acceptatieformulier(en) nog vragen, kijkt u dan op www.dexialease.nl. U kunt ook op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur bellen met Dexia klantenservice op nummer 0900 - 339 4222 (€ 0,15 per minuut).


Met vriendelijke groet,

B.F.M. Knüppe S.M.A. Depaepe
Voorzitter Raad van Bestuur Lid Raad van Bestuur
Dexia Bank Nederland N.V. Dexia Bank Nederland N.V.

Bijlagen: Acceptatieformulier(en), retourenvelop
NB: De akkoordverklaring vindt u op de volgende pagina van deze brief.

Acceptatie totale voorstel tot afwikkeling eega-zaken

Contractant: De heer/mevrouw X Relatienummer:
De contractant en zijn/haar (ex-)echtgeno(o)t(e)/geregistreerd partner verklaren jegens Dexia Bank Nederland N.V. dat zij deze brief en bijbehorende Acceptatieformulier(en) gelezen en begrepen hebben en hiermee akkoord gaan.
Optioneel:
Wij (contractant en (ex-)echtgeno(o)t(e)/geregistreerd partner) geven hierbij aan dat het op de Acceptatieformulieren vermelde rekeningnummer onjuist is.
Wij willen het rekeningnummer wijzigen in het volgende rekeningnummer:
ten name van te .
Een kopie van een recent bankafschrift sturen wij mee met deze akkoordverklaring en bijbehorende Acceptatieformulieren.
Naam contractant: Naam (ex-)echtgeno(o)t(e)/
geregistreerd partner:

Handtekening: Handtekening:

Datum: Datum:

U dient na ondertekening de gehele brief, Acceptatieformulier(en), leesbare kopie legitimatiebewijzen en eventueel kopie bankafschrift in de retourenvelop te retourneren aan Dexia Bank Nederland N.V. PDL, Antwoordnummer X,
1000 VP Amsterdam.
U wordt verzocht geen vragen of opmerkingen op de verklaring te schrijven. Deze worden niet verwerkt en kunnen de verklaring
ongeldig maken.

Acceptatieformulier
Vaststellingsovereenkomst afwikkeling eega-zaken



Contractant: De heer/mevrouw X Relatienummer:
Rekeningnummer:
Betaalde bedragen (termijnen e.d.) €
Uitgekeerde bedragen (dividend e.d.) €
Wettelijke rente €

Het voorstel geldt voor de effecten lease-overeenkomst met contractnummer:
-/-
Te ontvangen €

Door ondertekening aanvaardt u dit voorstel. De contractant en de (ex-)echtgeno(o)t(e)/geregistreerd partner verklaren jegens Dexia Bank Nederland N.V. (Dexia) dat zij de bijbehorende brief en dit formulier gelezen en begrepen hebben en hiermee akkoord gaan.

Ondertekenaars van deze Vaststellingsovereenkomst verlenen kwijting voor vorderingen op Dexia met betrekking tot bovengenoemde effectenlease-overeenkomst. Met ondertekening van dit formulier en vervolgens betaling door Dexia komt een definitieve regeling tot stand. Ondertekenaars kunnen zich niet meer tot de rechter wenden in verband met klachten over de effecten lease-overeenkomst waarop dit voorstel betrekking heeft.

Na ontvangst van dit Acceptatieformulier zal door Dexia verwijdering van uw eventuele BKR-registratie worden verzocht.

Als u na controle aan alle voorwaarden voldoet, zal Dexia het bovengenoemde bedrag binnen vier weken overmaken op het bovenvermelde rekeningnummer. Als dit rekeningnummer niet correct is, dient u dit op pagina 5 van de bijbehorende brief aan te geven. Eventuele verrekening kan plaatsvinden indien u op andere effectenlease-overeenkomsten betalingsachterstanden jegens Dexia heeft.

Voor een snelle financiële afwikkeling dient u dit Acceptatieformulier Vaststellingsovereenkomst zo spoedig mogelijk, bij voorkeur binnen vier weken na dagtekening, te ondertekenen en aan Dexia terug te sturen.

Naam contractant: Naam (ex-)echtgeno(o)t(e)/geregistreerd partner:

Handtekening: Handtekening:

Datum: Datum:

Voorzitter RvB Dexia Bank Nederland N.V.
B.F.M. Knüppe

Datum: Amsterdam, 20 mei 2008

U dient dit formulier te ondertekenen en tezamen met de gehele brief, eventuele andere Acceptatieformulieren, leesbare kopie legitimatiebewijzen en eventueel kopie bankafschrift in de retourenvelop te retourneren aan Dexia Bank Nederland N.V. PDL,
Antwoordnummer X, 1000 VP Amsterdam.

U wordt verzocht geen vragen of opmerkingen op dit formulier te schrijven. Deze worden niet verwerkt en kunnen dit formulier
ongeldig maken.
Dexia Bank Nederland N.V. is statutair gevestigd te Amsterdam, Handelsregister Amsterdam 33194626
Degene die aan het procederen zijn krijgen binnenkort een dergelijk voorstel, maar dan met daarbij een vergoeding voor de gemaakte proceskosten en een kleine advocatenvergoeding.

Begin april hebben wij onze verwachtingen over datgene Dexia in onze ogen zou doen na de uitspraak door de Hoge Raad, bekendgemaakt.
Gezien de brief die Dexia nu verstuurd heeft, komt dit volledig uit.

Zoals al vaker geschreven, Dexia probeert steeds vaker op een redelijke manier een oplossing te geven in het conflict met ons, gedupeerden.
Het is dus niet zo dat Dexia nu, na de uitspraak door de Hoge Raad, probeert om vertraging te krijgen en ons dwars zit met de uitbetaling.
Het is extra rekenwerk om voor degene die procederen de proceskosten en een stukje advocaatkosten erbij te betrekken.
Daarom duurt dit wat langer als voor degene die niet procederen.

Dat wil niet zeggen dat nu alles gewonnen is.
Dexia vecht nog hevig tegen het categorie model van de rechtbank Amsterdam en betwist heftig de vernietiging na 3 jaar.
De ene slag is gewonnen, op naar de volgende slag, maar wel met een tegenstander die zich in veel zaken soepeler opstelt als in het tijdperk Bruneel.
Maar het blijft gaan om JOUW geld, dus het knokken waard.

Heb je vragen over jouw situatie en wil je weten wat jouw mogelijkheden en kansen zijn, mail naar [email protected]

Groeten,
Piet

Lina
Berichten: 32
Lid geworden op: 21 mei 2005 14:32

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door Lina »

Hallo.

Ook wij hebben vandaag een voorstel ontvangen van Dexia.
Wij zijn eegealeasers, hebben binnen de termijn vernietigd en we zijn aangesloten bij Leaseproces.

We krijgen de inleg terug, plus de wettelijke rente , plus E 450,00. proceskosten.
En de BKR codering wordt verwijderd.

We moeten nog even een kopie sturen naar leaseproces om het na te laten kijken.
Ook staat er dat het binnen 15 dagen op je rekening staat na de totstandkoming van de overeenkomst.

Dus zo zie je maar weer, de aanhouder wint.
Succes voor iedereen.
Nog even geduld hebben.

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door peewee »

Naar aanleiding van de door Piet geplaatste voorbeeldbrief waarin Dexia voorstelt een eegaalease zaak te schikken toch even het volgende aandachtspunt.

1) Dexia stelt in de brief dat het een verrekeningsbevoegdheid heeft. Betalingsachterstanden uit andere aandelenleaseovereenkomsten met Dexia worden dus IN MINDERING gebracht. Maar de hoogte van deze vermindering wordt in de brief niet vermeld. Niet duidelijk is of Dexia zo'n betalingsachterstand correct berekent.

Iemand die slechts één leasecontract afsloot kan dit punt negeren. Iemand met meerdere contracten, waarvan er één tijdig is vernietigd en andere niet en voor welke andere contract DExia geen voorstel doet , moet dus GOED OPPASSEN, want kan anders voor een verrassing komen te staan bij ontvangst van de betaling.

Iemand die meerdere contracten afsloot en waarbij Dexia niet voor al deze contracten een voorstel doet, dient dus goed op te letten en goed na te denken, alvorens zijn/haar handtekening te plaatsen.

aduive
Berichten: 11
Lid geworden op: 10 jun 2005 09:48

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door aduive »

Op de eerste bladzijde van de brief staat echter ook vermeld dat het voorstel niet geldt voor eventuele andere effectenovereenkomsten die niet voldoen aan de eega-voorwaarden maar dat dexia ons, indien van toepassing daarover over enige tijd afzonderlijk zal benaderen. Eigenlijk dus een contradictie met de verrekening. Wij zitten in deze situatie; wat is nu wijsheid? wel of niet akkoord gaan met het voorstel?

Julika
Berichten: 403
Lid geworden op: 30 nov 2003 18:50

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door Julika »

Iemand die meerdere contracten afsloot en waarbij Dexia niet voor al deze contracten een voorstel doet, dient dus goed op te letten en goed na te denken, alvorens zijn/haar handtekening te plaatsen.
-peewee-


De zaak van mijn vriendin ligt nu bij een advocaat, die eindelijk werk van maakt. Van de zeven conracten zijn 4 niet tijdig vernietigd omdat ze in 1997 afgesloten worden. Hij kan voor haar met Dexia onderhandelen.

Maar iets ondertekenen voor Dexia, waar niet duidelijk is, hoe de zaak eigentlijk voor staat zal ik niet doen. Het blijven boeven.
Misschien door en heleboel te verrekenen krijg je geen cent terug.

groetjes Julika

Ikwaseenbeetjedom
Berichten: 2956
Lid geworden op: 20 nov 2003 11:33

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door Ikwaseenbeetjedom »

Geplaatst op 26 Mei 2008 19:36 door Piet

Zoals al vaker geschreven, Dexia probeert steeds vaker op een redelijke manier een oplossing te geven in het conflict met ons, gedupeerden.

Er ligt een uitspraak van de Hoge Raad! Hoger kan haast niet in Nederland of je zou op je bek moeten willen gaan in Europa..

Zo lang wachten, dreigen, zuigen en slachtoffers blijven maken totdat je niet anders meer kan, dat is in mijn beleving verre van redelijk!
juridische gevolgen

Er komt door ondertekening definitief een regeling tussen u en Dexia tot stand. Door ondertekening van deze brief en Acceptatieformulier(en) kunnen de ondertekenaars zich niet meer tot de rechter wenden in verband met klachten over de effectenlease-overeenkomsten waarop dit voorstel betrekking heeft.
Behalve, neem ik aan, als er nieuwe feiten aan het licht mochten komen zoals het nooit (volledig) aan en verkopen van de effecten door dexia.

DoubleU
Berichten: 26
Lid geworden op: 29 dec 2003 11:57

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door DoubleU »

Volgens mij is het aardig rustig op het brieven/regelingen front.
Ik heb tenminste nog niets ontvangen m.b.t. een (voorstel)regeling.

Wie wel?

aert0001
Berichten: 2173
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door aert0001 »

Volgens mij is het aardig rustig op het brieven/regelingen front.
Ik heb tenminste nog niets ontvangen m.b.t. een (voorstel)regeling.


er staat waarschijnlijk nog maar één indiaan aan het IJ,
de overigen zijn opperhoofden


Ton

capellenaar
Berichten: 222
Lid geworden op: 24 sep 2003 17:14

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door capellenaar »

Ik heb ook nog niets gehoord. Terwijl op de site van Dexia staat dat alle mensen op wie dat aanbod betrekking heeft inmiddels bericht hebben gehad of zo niet, dan de advocaat die de zaak behandeld. Heb advocaat al gemaild maar ook van die kant nog niets vernomen.

Capellenaar

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door Janny »

Achtergrond voorstel

Door het tijdig en rechtsgeldig inroepen van de vernietiging van een of meerdere effecten lease¬overeenkomsten door uw (ex-)echtgeno(o)t(e)/geregistreerd partner is achteraf gezien geen overeenkomst tot stand gekomen. Het gevolg is dat de betalingen die u én Dexia op grond van deze overeenkomst(en) hebben verricht over en weer worden teruggedraaid. Indien u op dit moment nog lopende effecten lease¬overeenkomsten heeft die deel uitmaken van dit voorstel, dan worden deze effecten lease-overeenkomsten na acceptatie van dit voorstel beëindigd. In het voorstel is daar al rekening mee gehouden.
Het voorstel bestaat uit terugbetaling van datgene wat u in het verleden aan Dexia heeft betaald. Dit zijn de door u betaalde termijnen, maar bijvoorbeeld ook vooruitbetalingen of de door u betaalde restschuld. Hiervan wordt afgetrokken hetgeen Dexia aan u heeft betaald. Dit kan bijvoorbeeld uitgekeerd dividend zijn, maar bijvoorbeeld ook betalingen uit hoofde van de Ahold-claim of uitbetalingen bij overwaarde na beëindiging van de effecten lease-overeenkomst. De berekening van de wettelijke rente loopt vanaf veertien dagen na ontvangst door Dexia van de schriftelijke vernietiging van de effectenlease-overeenkomst(en) tot en met 16 juni 2008.
De berekening van de wettelijke rente loopt vanaf veertien dagen na ontvangst door Dexia van de schriftelijke vernietiging van de effectenlease-overeenkomst(en) tot en met 16 juni 2008

De quote is van de brief , Betreft: voorstel eega zaken.
De laatste alinia geeft een addertje onder het gras weer wat heel verstrekkende financiele gevolgen kan hebben.
In mijn geval kan dat oplopen tot ongeveer € 1600.00 minder rente dan waartoe Dexia in sommige rechtzaken is veroordeeld.

Ze geven aan pas rente te betalen vanaf de vernietigings datum...!!!!!!!
Echter als je alles in eenmaal betaald hebt kan dat ongeveer 2 1/2 jaar rente betekenen .Ze willen dus rentevrij ons geld minimaal 2 1/2 jaar gebruiken.Dus daar wil je nog wel even over steggelen met Dexia. En ja !!!! dat kost weer tijd. en zo gaan de weken voorbij.
Janny

Hiawathaatje
Berichten: 151
Lid geworden op: 19 nov 2007 10:56

Re: Brief Dexia

Ongelezen bericht door Hiawathaatje »

Janny,

Jij hebt binnen 3 jaar vernietigd?

Als ik het snap:

De rechter kent de vernietiging toe, en de wettelijke rente zou dus gaan lopen vanaf afsluiten contract dus in 1997 contract afgesloten, 2004 vernietigd en in 2008 gelijk gekregen van de rechter betekent wettelijke rente vanaf 1997 (dit is een voorbeeld).

Volgens mij is de wettelijke rente vanaf moment vernietigen van toepassing maar kan het mis hebben.

Gesloten