LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Twee jaar na lenzenvloeistof Kruidvat

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
lenzen ellende
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 nov 2007 11:43

Twee jaar na lenzenvloeistof Kruidvat

Ongelezen bericht door lenzen ellende »

Twee jaar na alle ellende met de lenzenvloeistof van het Kruidvat kan ik nog steeds geen contactlenzen dragen. Ik heb lang in het ziekenhuis gelopen om van de hardnekkige oogontsteking af te komen en heb daarna zachte lenzen gekregen waar ik niets meer mee zag. Met de harde lenzen die ik later "kreeg" heb ik helder beeld, maar die kan ik niet langer dan een uur verdragen. Dit was ik de 20 jaar daarvoor wel anders gewend.
Mijn vraag is: Ligt dit aan mij (mijn ogen) of zijn er meerdere mensen zo aan het eind van hun lenzencarriere gekomen?
Hoe gaat het met de anderen twee jaar na dato?

Ik hoor graag van jullie!

Heidi1974
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 jan 2008 14:26

Re: Twee jaar na lenzenvloeistof Kruidvat

Ongelezen bericht door Heidi1974 »

Hoi,

Misschien een beetje een late reactie, maar ik wilde toch ook mijn verhaal kwijt.
Begin vorige jaar ben ik ook begonnen met het gebruik van de vloeistof van het Kruidvat, ik merkte ondertussen dat ik mijn lenzen steeds minder kon verdragen. Pas sinds korte tijd besef ik dat het misschien door de vloeistof komt. Mijn collega vertelde namelijk dat zijn zwager door de vloeistof blijvende schade aan zijn ogen heeft opgelopen. Gelukkig gebruik ik al sinds een aantal maanden andere vloeistof. Een maand of anderhalf geleden begon ik opeens branderige ogen op mijn werk te krijgen en dacht dat het aan de climatcontrol daar lag en sinds enkele weken heb ik dus thuis ook regelmatig last van branderige ogen, soms gepaard met hoofdpijn. Ik heb het flauwe vermoeden dat het een nasleep is van die vloeistof van de Kruidvat of misschien een verwaarlozing van de irritatie daardoor. Vrijdagmorgen ga ik naar de dokter, ben benieuwd wat die er van zegt.

Groetjes Heidi.

chantho
Berichten: 8
Lid geworden op: 10 mar 2006 15:03

Re: Twee jaar na lenzenvloeistof Kruidvat

Ongelezen bericht door chantho »

Mijn man gebruikte ook altijd lenzenvloeistof van het kruidvat,ging altijd goed,tot op een bepaald moment de verpakking gewijzigd werd.Hij heeft er een oogbeschadiging van gehad,gelukkig is het allemaal weer goed gekomen.We hebben toen kontakt gehad met het kruidvat en de samenstelling was gewijzigd.Lekker excuus,maanden last van gehad.

Annebree
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 mar 2008 18:14

Re: Twee jaar na lenzenvloeistof Kruidvat

Ongelezen bericht door Annebree »

Ik heb jaren kruidvat lenzenvloeistof gebruikt voor zachte lenzen (ik ben er inmiddels ook al weer jaren mee gestopt). Op een gegeven moment kon ik mijn lenzen niet meer verdragen. Ik kreeg rode ogen. het bleek aan de vloeistof te liggen. Net als bij de man van Chantho kreeg ik er last van vanaf het moment dat de vloeistof in een andere verpakking zat.

Gelukkig heb ik geen schade aan mijn ogen opgelopen. Vanaf het moment dat ik problemen kreeg met mijn ogen ben ik gestopt met de kruidvat vloeistof en over gegaan op een A-merk.

Patries
Berichten: 6
Lid geworden op: 15 jan 2006 22:11

Re: Twee jaar na lenzenvloeistof Kruidvat

Ongelezen bericht door Patries »

Al die verhalen over oogproblemen icm vloeistof (en evt. lenzen) van drogisterij ketens.....ongelofelijk dat jullie daar nog allemaal in trappen. Ga naar een goede contactlensspecialist die tevens optometrist is! Ook kwaliteit heeft zijn prijs, dus ook bij lenzen en vloeistof. Je hebt maar 1 paar ogen, wees daar dan ook zuinig op.
Er is niet voor niets een meldpunt gekomen voor registratie van dit soort klachten: http://www.xtralens.nl/nieuwsmeldpunt.htm

sandyboelsums
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 feb 2009 12:54

Re: Twee jaar na lenzenvloeistof Kruidvat

Ongelezen bericht door sandyboelsums »

Ik heb maar 1 WEEK de vloeistof gebruikt (een klein flesje, omdat ik even geen goede vloeistof meer had) en er is meteen zulke "verstening" in mijn ogen opgetreden, dat ik nu EEN MAAND
geen lenzen meer in mag. Als ik er langer mee door had gelopen had ik blind kunnen worden. Ik kreeg ook constant traanogen en na een week had ik al kleine gele bultjes op m'n oog!!

Ik begrijp niet hoe die rommel verkocht kan worden!! Dit moet toch ergens door een instantie gekeurd worden ofzo.

Ik heb trouwens de no-rub vloeistof gebruikt. Doe het dus nooit, in mijn geval kwam er ook iets van een allergische reactie bij, dus misschien dat het bij anderen meevalt, maar het is echt heel gevaarlijk.

Gesloten