LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] sascha onze engelse bulldog...nog geen 3 jaar geworden.

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
roy&angela
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 nov 2007 22:03

sascha onze engelse bulldog...nog geen 3 jaar geworden.

Ongelezen bericht door roy&angela »

hallo .....wij willen ook ons verhaal kwijt en in contact komen met mensen die hetzelfde meegemaakt hebben ..en ons kunnen laten weten of we nog wat kunnen doen om deze mensen te stoppen aangezien onze ervaringen bar slecht zijn met hun...


het begon allemaal in juni 2005..

wij besloten een engelse bulldog aanteschaffen,wel een puppy zodat we het hondje zelf konden opvoeden.

bij k&k dogs aangekomen waren de verhalen over hun pyppys echt super,en geloofwaardig.ze waren zo vriendelijk en we hebben er wel een uur met hun gepraat over de honden.

sascha hadden we uitgekozen en dezelfde week nog opgehaald,,eenmaal thuis die week kreeg........

*sascha een fikse blaasontsteking.zijn daarvoor bij de dierenarts geweest en daar werd verteld dat het wel erg jong is voor een puppy ..

*met lopen in het eerste jaar zakte sascha steeds door haar pootjes achter heen,en ging ze ook heel raar zitten dit was al na een maand of 7.

*sascha kreeg met 1 jaar last van huid problemen daarvoor zijn wij ook bij de dierenarts geweest en kregen medicijnen ..

*sascha had vrezelijke lange tepels iedereen vroeg aan ons of ons hondje een nestje had gehad...ook was ze niet schijnzwanger geweest ,,,de dierenarts vond dit heel apart.

*sascha kreeg met 2 jaar last van epeleptie en die aanvalllen werden steeds heftiger..

vanaf het moment dat we wisten dat ze epeleptie had werdden de aanvallen steeds heftiger,,naar de dierenarts geweest,,weekend dienst omdat het zo erg was 3 aanvallen achtermekaar..ons hondje was helemaal uitgeput..

is ze afgelopen donderdag morgen gestorven als gevolg van de epeleptische aanval

ik heb haar naar de dierenarts gebracht en met hun rond de behandel tafel gestaan en de dierenarts zei dat ons hondje de dupe is geworden van verkeerd fokken !!!!!!!

we zijn er kapot van dat onze sascha op deze manier van ons is afgenomen op deze hele jonge leeftijd van 2,5 jaar



en hopen dat k&k dogs nu jetdogs gestopt kan worden en willen graag in contact komen met mensen die ook OPGELICHT zijn door deze mensen. twijfel niet en mail ons met uw verhaal !!!!

petty1950
Berichten: 312
Lid geworden op: 19 jun 2006 01:01

Re: sascha onze engelse bulldog...nog geen 3 jaar geworden.

Ongelezen bericht door petty1950 »

Ik vind het vreselijk verdrietig voor jullie en het overleden hondje, echt waar! Maar tegelijkertijd word ik woest om het zoveelste ellendige gevolg van punt 1 de broodfok en punt 2 de kopers die deze ellende in stand houden.....
Je wil getuigenissen? Een keer googelen levert tig pagina,s op en op dit forum zelfs een hele topic over deze criminelen http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=27838

Heel veel sterkte met de ontzettend harde les die jullie moesten leren......

Ter waarschuwing voor anderen:K&KDOGS IS NU JETDOGS GEWORDEN
http://www.jetdogs.nl/nl/

angry dragon
Berichten: 28
Lid geworden op: 01 mei 2006 15:43

Re: sascha onze engelse bulldog...nog geen 3 jaar geworden.

Ongelezen bericht door angry dragon »

Triest....

BullTerrier
Berichten: 18
Lid geworden op: 26 sep 2007 08:01

Re: sascha onze engelse bulldog...nog geen 3 jaar geworden.

Ongelezen bericht door BullTerrier »

Ik kan alleen maar zeggen ga niet klagen maar had toen meer info opgezocht over "de broodfokkers"2005 was dit ook al bekend en was deze narigheid je bespaard gebleven...
Tis zielig maar waar :roll:

L>B
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 jun 2008 16:51

Re: sascha onze engelse bulldog...nog geen 3 jaar geworden.

Ongelezen bericht door L>B »

Hoi,

Wij hebben een witte bullterrier reu gekocht in lathum bij jetdogs.
Alles was netjes toen we kwamen en jet was ook heel vriendelijk.
Ze heeft zelfs genoemd dat voor haar k&k dogs de kennel in bezit had... en dat het niet zo'n fijne handel was.
Ze heeft ons ook goed geinformeerd over waar de hondjes vandaan kwamen en hoe ze vervoerd werden. Dus wat dat betreft:"alles leek ons goed en voelde niet verkeerd ofzo"!(achteraf gezien hadden we wel zelf wat beter informatie op kunnen zoeken)

Eénmaal met onze nieuwe aanwinst thuis gekomen, wel direkt naar onze eigen dierenarts en alles leek in orde te zijn, op wat rode vlekken na die op dat moment nog niet te herkennen waren. Maar even later bleek het toch demodex te zijn.

Het 2e probleem: hij wilde niet wandelen buiten, hij was gewoon bang. (overigens nog steeds is onze bull onzeker buiten). Het vermoeden bestaat dus dat onze bull heel erg slecht is gesocialliseerd!

Wij zijn uiteraard wel met hem op cursus geweest bij de martin gaus hondenschool in zwolle en hij is met vlag en wimpel geslaagd.
Maar dat heeft tot op heden nog steeds niks betekent voor het onzekere gedrag van onze bull.

Onze bull had ook gelijk vanaf pup zijnde binnenshuis een vrij dominantie houding tegenover ons en wist niet van ophouden....
Hier hebben wij echt heel veel problemen mee gehad....
Wij zijn niet onervaren met dit ras, want onze vorige bull is 14 geworden, maar dit soort problemen hadden wij nog niet eerder meegemaakt.
Oké elke hond is anders van karakter, maar onze nieuwe bull was duidelijk heeeeeeeel anders.
Wij hebben naar aanleiding van dit een gedragstherapeut in huis gehad... en ik moet eerlijk zeggen dat onze bull van 0% naar 80% is verbeterd, dus het heeft wel degelijk wat uitgehaald.

Nu dient zich het 3e probleem aan ....de heupen. Bullterriers hebben over het algeheel genomen maar 0,01% kans op heupdys...nog wat... maar ik hoop dat mijn vermoeden niet in de toekomst zal worden bevestigd, maar onze bull heeft de laatste tijd regelmatig na het spelen dat ie mank loopt.... zelfs de volgende dag....of als ie probeerd op te staan...

Binnenkort hopen we wat te kunnen doen aan de onzekerheid/bangigheid van onze bull, dmv een prive training bij dezelfde gedragstherapeut die ons geholpen heeft met zijn dominantie probleem.

Onze bull is nu 2 jaar, maar hoop wel dat ie verder zonder problemen bij ons kan blijven, wij doen er in ieder geval 100% alles aan....en meer kunnen we niet doen...

Ik hoop dat er in de toekomst een soort van dierenpolitie komt, die broodfok aanpakt....en andere zaken van uitbuiting op dieren, mishandeling etc...
En trouwens niet te vergeten een soort van bewijs voor eigenaren of ze wel eens geschikt zijn om uberhaupt een hond te kunnen houden.

esther80
Berichten: 8
Lid geworden op: 12 nov 2003 19:48

Re: sascha onze engelse bulldog...nog geen 3 jaar geworden.

Ongelezen bericht door esther80 »

Ik ben zelf fokker van rashonden (1 ras, nu 1 nestje gehad ruim een jaar geleden, lekker in huis met gezonde, lieve en rastypische ouders) en ik kan gewoon niet begrijpen dat mensen voor goedkoop kiezen ipv duurkoop.

De pupjes in een puppyfabriek hebben zo'n enorm slechte start en juist de 1e 8 tot 12 weken is megabelangrijk voor de gezondheid en socialisatie.

Laat je niet misleiden door de prijs, goedkoop hoeft niet altijd slecht te zijn, maar duurkoop ook niet altijd goed. Ga fokkers bezoeken, lees je in op het ras maar ga niet beknibbelen op geld, maar ga voor een combinatie en klik met de fokker. Het welzijn en de gezondheid van de pup moet voorop staan en dat kan met meer dan 2 rassen echt niet.

Dus mensen, denk na of spaar even verder zodat je wel bij een erkende fokker kunt kopen.

Groeten,
Esther

Gesloten